Evladım şunları dinle;
dethkrush-Doom adlı şarkısı genreye adını verdi.
pigdestroyer- folkun babası
stanley bros - polifonik black metalin norveçli öncüsü
hayr doom metale adını veren black sabbathın hands of doom adlı şarkısı olmakla beraber 2. bi ihtimal candlemassin epicus doomicus metallicus albümüdür...çok inanmıosan git
www.doom-metal.com adresine bi başlık açıp sor alırsın cevabını..
cradle of filth black metalin içine gotik öğeler katan bir gruptur...normalde melodik olmayan black metalin içine tamamen sokamayız bu yüzden...ama ilk albümlerinde black metaldir net bi şekilde..
doom grupları kendi aralarında 6-7 türe ayrılır bunlardan en yavaşı drone doom,funeral doom tarzlarıdır bunlardan uzak durun olabildiince

doom/death şu an en yaygın doom metal türüdür....my dying bride,paradise lost(ilk bi kaç albümleri) ve anathemanın(silent enigmaya kadar) öncülüğünde ingilterenin deyim yerindeyse bağrından kopan bir tarzdır

.....ama asıl temeli yavaş bi heavy metal olarak da adlandırabileceğimiz traditional doom metaldir...ki black sabbatın ilk albümü türün yaratıcısı olarak gösterilir zaten(bunu ilk kez duyanlar şok oluyo :p )... katatonianın ilk dönemlerini de saydığım gruplar haricinde tavsiye ederim doom death olarak...brave murder day muhteşem bir albümdür....
polifonik black metal ne ya ....yok böle bişey...çok sesli olmayan bi metal tarzı var mı bildiğin? ya da neden polifonik yazma ihtiyacı duyuyorsun

...stanley bros da her hangi bişeye öncü falan deildir adını bile duymadım...gerçi black metal sevmem ve çok ilgilenmem ama öncü olacak gruplardan da haberim var ...
folk için : blackmore's night(ritchie blackmoreun grubu

) tavsiyemdir....gerçi ben de çok sevmem folk dinlemem ama..... albümleri
www.lastnightmare.com ...burda bulabilirsin