Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelBirinciAnketlerEn destekli metal türü sizce hangisi :)
Anket
Soru: En destekli metal türü sizce hangisi Gülümseme  (Oylama kapandı: Ekim 02, 2006, 11:43:06 ÖÖ)
heavy - 13 (27.7%)
death - 9 (19.1%)
black - 6 (12.8%)
prog - 2 (4.3%)
power - 5 (10.6%)
DOOM!! - 6 (12.8%)
thrash - 4 (8.5%)
folk - 2 (4.3%)
Toplam oy: 25

Sayfa: [1] 2 3
Yazdır
Gönderen Konu: En destekli metal türü sizce hangisi :)  (Okunma Sayısı 8628 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GoThiK_gIrL
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 17, 2006, 11:43:06 ÖÖ »

Doom alır diyorum Gülümseme

i am supreme,as is the beauty of death
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2006, 11:47:09 ÖÖ »

yaw şu metal türlerinden hiç çakmıyorum ...deli gibi cradle of filth dinlerim ama hangi tür olduunu bilmem mesela....mannowar ı fln sevmiorum...

folk metal hiç dinlemedm,güzel olabilir tavsiye war mı??? doom yapan gruplardan da tavsiye alabilrm:)Gülümseme
rockytop
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2006, 08:20:09 ÖS »

Evladım şunları dinle;

dethkrush-Doom adlı şarkısı genreye adını verdi.

pigdestroyer- folkun babası

stanley bros - polifonik black metalin norveçli öncüsü
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2006, 09:37:09 ÖS »

Evladım şunları dinle;

dethkrush-Doom adlı şarkısı genreye adını verdi.

pigdestroyer- folkun babası

stanley bros - polifonik black metalin norveçli öncüsü

hayr doom metale adını veren black sabbathın hands of doom adlı şarkısı olmakla beraber 2. bi ihtimal candlemassin epicus doomicus metallicus albümüdür...çok inanmıosan git www.doom-metal.com adresine bi başlık açıp sor alırsın cevabını..

cradle of filth black metalin içine gotik öğeler katan bir gruptur...normalde melodik olmayan black metalin içine tamamen sokamayız bu yüzden...ama ilk albümlerinde black metaldir net bi şekilde..

doom grupları kendi aralarında 6-7 türe ayrılır bunlardan en yavaşı drone doom,funeral doom tarzlarıdır bunlardan uzak durun olabildiince Kahkaha doom/death şu an en yaygın doom metal türüdür....my dying bride,paradise lost(ilk bi kaç albümleri) ve anathemanın(silent enigmaya kadar) öncülüğünde ingilterenin deyim yerindeyse bağrından kopan bir tarzdır Kahkaha  .....ama asıl temeli yavaş bi heavy metal olarak da adlandırabileceğimiz traditional doom metaldir...ki black sabbatın ilk albümü türün yaratıcısı olarak gösterilir zaten(bunu ilk kez duyanlar şok oluyo :p )... katatonianın ilk dönemlerini de saydığım gruplar haricinde tavsiye ederim doom death olarak...brave murder day muhteşem bir albümdür....

polifonik black metal ne ya ....yok böle bişey...çok sesli olmayan bi metal tarzı var mı bildiğin? ya da neden polifonik yazma ihtiyacı duyuyorsun Kahkaha ...stanley bros da her hangi bişeye öncü falan deildir adını bile duymadım...gerçi black metal sevmem ve çok ilgilenmem ama öncü olacak gruplardan da haberim var ...

folk için : blackmore's night(ritchie blackmoreun grubu Göz kırpan) tavsiyemdir....gerçi ben de çok sevmem folk dinlemem ama..... albümleri www.lastnightmare.com ...burda bulabilirsin Göz kırpan
« Son Düzenleme: Eylül 17, 2006, 09:41:00 ÖS Gönderen: nuitari » Logged
GoThiK_gIrL
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2006, 10:29:38 ÖS »

Kahkaha Nuitari afacansın valla rakitap pek ciddi yazmamış gibi geldi bana onları  Kahkaha

i am supreme,as is the beauty of death
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2006, 01:06:48 ÖÖ »

hmm evet yazdığı gruplardan ikisi extreme gruplar...ciddi deil cidden..ama yukardaki arkadaş ciddi bir yardım istediği için o şekilde yorumladım...
« Son Düzenleme: Eylül 18, 2006, 01:20:50 ÖÖ Gönderen: nuitari » Logged
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2006, 06:55:01 ÖS »

eyw tavsiye ettiklerine bi bakıcam...bu adlandırma sınıflandırma ve hatta bunları tartışma olayı bence hoş değil(o şu tür yapıo bu butür yapıo fln gibi)

ardan bi norveçli diye bişiey geldi aklıma isveçli 'in flames' grubu geldi....çok severim zaten nick'imden belli

bu arada isveçli olduklarına emin değilim hangi tür olduunu da bilmiyom:) millet deli gibi bilir sevdiği grubun elemanları biyografileri,tarihi filan ama benm en sevdiğim grupların bile tipini bilmediğim vakidir... a perfect circle ve tool hastasıtım ama frontmanin  tipini (aynı zamanda tool dan..) saturday night live da görmştm (maynard mı herifn adı..Gülümseme)
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2006, 07:34:44 ÖS »

in flames melodik death metal yapıyor...hatta isveç death metali de deniliyor(burda bu ek gerekiyor çünkü abd-california death metali diye geçen tür müzikal olarak da gayet farklı kuzey ülkelerinde yapılandan Gülümseme)

aslına bakarsan bu sınıflandırmada tartışılabilecek çok nokta da yok... metal archives sitesini tavsiye ediyorum türünü bilmediğiniz gruplar için...eksik deil fazlası oluyor genelde Gülümseme tabi yine en sağlıklı yöntem dinlediğinin ne olduğunu doğru algılamak.... Gülümseme
enhedu
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2006, 09:31:30 ÖS »

Gotik metal, semfonik metal severiz, dinleriz ama seçeneklerde yok  Sırıtan
rockytop
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2006, 01:44:55 ÖS »

uzakta sev.
Anders
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2006, 05:20:42 ÖS »

olay death de biter de anket yönlü hazırlanmıs galiba DOOM!! nie yazıo hehe neyse death in az oy alması bni üzdü acıkcası...

Dark Life Dark Future
rockytop
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 20, 2006, 08:42:13 ÖS »

beğenmeyen yanıtlamasın abicim
Lethe
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 21, 2006, 12:56:59 ÖS »

rockytop Sen şaka mIsIn??

.. Death is certain, but Life is a Choice ..
toology
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 21, 2006, 01:21:08 ÖS »

eyw tavsiye ettiklerine bi bakıcam...bu adlandırma sınıflandırma ve hatta bunları tartışma olayı bence hoş değil(o şu tür yapıo bu butür yapıo fln gibi)

ardan bi norveçli diye bişiey geldi aklıma isveçli 'in flames' grubu geldi....çok severim zaten nick'imden belli

bu arada isveçli olduklarına emin değilim hangi tür olduunu da bilmiyom:) millet deli gibi bilir sevdiği grubun elemanları biyografileri,tarihi filan ama benm en sevdiğim grupların bile tipini bilmediğim vakidir... a perfect circle ve tool hastasıtım ama frontmanin  tipini (aynı zamanda tool dan..) saturday night live da görmştm (maynard mı herifn adı..Gülümseme)

Maynard James Keenan. APC ve tool'un vokalisti. Hayvandır , aşmıştır , bu dünyadan değildir...
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Eylül 21, 2006, 04:52:35 ÖS »

rockytop Sen şaka mIsIn??

ben de merak ettim.... bot olduğundan şüpheleniyorum...
Sayfa: [1] 2 3
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-