Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

38552 Mesaj 2715 Konu- Gönderen: 4708 Üye - Son üye: rain
Boğaziçi Üniversitesi ForumuDeneBoğaziçi, Neden?Boğaziçili olmanın en iyi 3 yanı nedir?
Sayfa: 1 [2] 3 4
Yazdır
Gönderen Konu: Boğaziçili olmanın en iyi 3 yanı nedir?  (Okunma Sayısı 7134 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 21, 2008, 04:43:51 ÖS »

Oh oh, meydanlar boşalmış, çömezleri eze eze, laf batıra batıra..kolay gelsin.
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Eylül 21, 2008, 05:19:55 ÖS »

asi boğaziçilimiz bir kendini bilmeze daha kendini bildirdi
schumi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 21, 2008, 06:08:26 ÖS »

tabi etiket,manzara,bebekte okumak güzel şeyler.ama boğaziçi memnuniyet araştırmasında konuşan öğrencilerde de bu dikkatimi çekmişti.hep yüzeysel sebepler...
 madem boğaziçiliyiz,madem daha ayrıcalıklı ve özel insanlarız; diğerlerinden farklı düşünmemiz de gerekmez mi? yani puanı en yüksek buraydı yazdım,yada manzara olmadan yaşamazdım ondan geldim diyenlere de lafım yok kendi düşünceleri Göz kırpan ama daha bilinçli bir yaklaşım bekliyorum dersem de kızmazsınız sanırım Göz kırpan
 benim tercih sebebim;
 yıllarca çürük eğitim sisteminin yaptırımları yüzünden okulun bir eğitim yuvasından çok öğretim yuvası olarak görüldüğü,hoca tahtaya yazar biz deftere geçiririz mantığıyla tekdüze öğretim anlayışı yüzünden birçoğumuz çok sıkıntı yaşadık.çünkü sistem o kadar isyan edilmeye ve sorgulanmaya kapalı ki, tamamen koyun modunda itiraz etmeden önümüze koyanları otlamaya programlanırdık.
 ancak artık boğaziçindeyiz,farklı siyasi görüşlere,dini inanışlara sahip insanların arkadaş olup,birbirlerine tahammül edebildiği HOŞGÖRÜ  ortamı, tekdüze öğrenci modelinden ziyade sosyal yönü gelişmiş öğrenci yetiştirmeyi hedefleyen yapısı benim en önemli tercih sebebim oldu.farklı klüp ve grupların aktif çalışmaları sayesinde yaşacağımız farklı deneyimler,yaratıcılığımızı ortaya çıkacarak aktiviteler de boğaziçinin önemli artıları diye düşünüyorum..
 tabi bunlar benim beklenti ve gözlemlerim.ne kadar doğru olduğunu okudukça göreceğiz Gülümseme

Bütün insanların senin gibi bilinçli tercih yapması çok güzel olurdu. En azından senin bu okuldan birşeyler kazanabileceğin ve bu okuldakilere birşeyler katabileceğin belli. Diyeceğim şu ki; oradan buradan yolumuza taşlar gelir -zaten farkına varmışsın- bunlara çok takılmadan geçmek lazım, zaten geçmesi de kolaydır. Göz kırpan
jorah
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Eylül 21, 2008, 07:16:51 ÖS »

hacı yukarda okadar şey saydın ben bunlara karşı çıkarken senin sadece "hoşgörü" meselesini alabiliten takdire şayan yani neyse çömezdin sen galiba alışırsın biara.

şekil A da görüldüğü üzre iş çömezlikte değilmiş Göz kırpan ne demek istediğin bile belli değil ki Masum neyse sen 'tanrım çocuğa baaak boaziçiliii,manyaxs birşeyyy' diye dibi düşen akıllılara hava atmaya devam et.
  insanların kıskanacağı en önemli şeyin üniversitem değil de yaptığım işler ve savunduğum düşünceler olmasını tercih ederim.işte bu tür şeyleri olmayanlar da üniversitesiyle hava atıyor tabi Masum
  neyse olayı kişisel atışmaya dökmek yerine burada keselim ki diğer arkadaşlar da görüşlerini ve beklentilerini yazsınlar.belki sadece manzara veya boğaziçi etiket i dışında başka şeyler için bu üniversiteyi seçmiş olanlar da vardır Göz kırpan
« Son Düzenleme: Eylül 21, 2008, 07:28:07 ÖS Gönderen: jorah » Logged

büyük kararları kalbinle küçük kararları mantığınla ver..
jorah
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Eylül 21, 2008, 07:18:10 ÖS »

Oh oh, meydanlar boşalmış, çömezleri eze eze, laf batıra batıra..kolay gelsin.
asi boğaziçilimiz bir kendini bilmeze daha kendini bildirdi
bırakalım o öyle sansın Kahkaha

jorah
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Eylül 21, 2008, 07:26:38 ÖS »

tabi etiket,manzara,bebekte okumak güzel şeyler.ama boğaziçi memnuniyet araştırmasında konuşan öğrencilerde de bu dikkatimi çekmişti.hep yüzeysel sebepler...
 madem boğaziçiliyiz,madem daha ayrıcalıklı ve özel insanlarız; diğerlerinden farklı düşünmemiz de gerekmez mi? yani puanı en yüksek buraydı yazdım,yada manzara olmadan yaşamazdım ondan geldim diyenlere de lafım yok kendi düşünceleri Göz kırpan ama daha bilinçli bir yaklaşım bekliyorum dersem de kızmazsınız sanırım Göz kırpan
 benim tercih sebebim;
 yıllarca çürük eğitim sisteminin yaptırımları yüzünden okulun bir eğitim yuvasından çok öğretim yuvası olarak görüldüğü,hoca tahtaya yazar biz deftere geçiririz mantığıyla tekdüze öğretim anlayışı yüzünden birçoğumuz çok sıkıntı yaşadık.çünkü sistem o kadar isyan edilmeye ve sorgulanmaya kapalı ki, tamamen koyun modunda itiraz etmeden önümüze koyanları otlamaya programlanırdık.
 ancak artık boğaziçindeyiz,farklı siyasi görüşlere,dini inanışlara sahip insanların arkadaş olup,birbirlerine tahammül edebildiği HOŞGÖRÜ  ortamı, tekdüze öğrenci modelinden ziyade sosyal yönü gelişmiş öğrenci yetiştirmeyi hedefleyen yapısı benim en önemli tercih sebebim oldu.farklı klüp ve grupların aktif çalışmaları sayesinde yaşacağımız farklı deneyimler,yaratıcılığımızı ortaya çıkacarak aktiviteler de boğaziçinin önemli artıları diye düşünüyorum..
 tabi bunlar benim beklenti ve gözlemlerim.ne kadar doğru olduğunu okudukça göreceğiz Gülümseme

Bütün insanların senin gibi bilinçli tercih yapması çok güzel olurdu. En azından senin bu okuldan birşeyler kazanabileceğin ve bu okuldakilere birşeyler katabileceğin belli. Diyeceğim şu ki; oradan buradan yolumuza taşlar gelir -zaten farkına varmışsın- bunlara çok takılmadan geçmek lazım, zaten geçmesi de kolaydır. Göz kırpan

sağol shumi,yalnız olmadığımı bilmek güzel Gülümseme
 ben üniversiteden daha farklı beklentilerimizin olması gerektiğini düşünüyorum.üniversite insanın kendini -her anlamda- geliştirmesi için önemli bir fırsat.türkiyenin 4 bir yanından,çok farklı sosyo-ekonomik gruplardan gelen insanları tanımak,hayata bakışlarından deneyimlerinden faydalanmak güzel dostluklar kurma fırsatının yanında yıllardır ülkemizde öğrencilerin yaratıcılığını kısıtlayıp kendini özgürce ifade etmesine engel olan bu çürük sistemden sıyrılmış bir eğitim sürmek benim için çok daha önemli.'üniversite cehaleti alır eşeklik baki kalır derler' işte eşek olmak yerine adamlığı seçmekte herkesin kendi bileceği iş.
 taşları atlamak kolay da onların da bazı şeylerin farkına varmasını sağlamak gibi boş bir çabaya düştüm sanırım. Masum pes etmemek gerek...

zeper
Full Member

every thing is everything..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Eylül 21, 2008, 11:45:07 ÖS »

Öncellikle Jorah arkadaşımızaa katılıyorum(yani bende saydığı nedenlerin bir çoğu için burdayımm)))...Bilmem farkettik mi tüm üniversite öğrencileri tarafından bilinen en şımarık en özenti en kendini beğenmiş öğrenci sıfatını bizler(boğaziçi öğrencileri) alıyoruz....Ben hep bunun doğru olmadığını savunmaya çalıştım.Genelimize böyle bir yakıştırma yapılması beni çok üzdü...Sonuçta Boğaziçi bu ülkedekii tekk en vazgeçilmez okul değil en vazgeçilmezlerden bir tanesi...Bizler gibi çalışarak üniversite kazanan bir çok üniversite öğrencisi var.İTÜ'lüler olsun ya da Odtü'lüler.Niye onlara böyle bir yakıştırmaa yapılmıyor da Boğaziçi...Boğaziçililer herkezii ezer dediler üstten bakar burunları havadadır dediler inanmak istemdim ama görünüyoki biz daha kendi aramızda birbirimizi eziyoruz ÇÖMEZZZ(!!!)))) falan die..Bence bu imajı değiştirmek için önce hayat felsefisini değiştirmelii bazılarımız...Boğaziçi hayatımızın gayesi ya da son noktası değil.İyi bir basamak bize çok şey katacak,SOSYAL ORTAMI kuvvetli, Özgün ve hoşgörülü bir üniversite.bunu fazla abartmaya gerek yok.....

The past'S history,th future's mystery,THE PRESENT is  gift
unrivalled
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Eylül 22, 2008, 12:56:07 ÖÖ »

Kahkaha
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2009, 08:48:04 ÖS Gönderen: unrivalled » Logged
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Eylül 22, 2008, 08:27:30 ÖÖ »

bi tane ezik için okulun ortamını yargılamayın Kahkaha
tam bir boğaziçili
Full Member

annesiyle güne giren çocuk..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Eylül 22, 2008, 09:46:52 ÖÖ »

bu  ne lannnnnnnnnnn  ammada gazınız warmış hee  Sırıtan moron insan modelleri ben size boğaziçili olamazsınız demedim adam olamazsınız dedim  Öpücük

su ısıtıcısı benimmmmmmmm
jorah
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Eylül 22, 2008, 03:57:28 ÖS »

sen çok adamsın ya Masum dinime küfreden müslüman olsa Göz kırpan
 neyse üslubunun da gösterdiği üzre ne kadar nitelikli(!) biri olduğun belli

zeper
Full Member

every thing is everything..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Eylül 22, 2008, 11:37:49 ÖS »

adam olmak okulunun isminle millete hava basmak,onları kıskandırmak değildir.Ya da senden alt sınıftakileri sözle ezmek de değildir.3 yıldır bu okuldyım senin gibisini ilk defa gördüm.sen şimdi bunun altında da kalma bir hakaret daha et hepimize O GÜSEL BOĞAZİÇİLİ VE ADAM(!) SIFATINLA....

The past'S history,th future's mystery,THE PRESENT is  gift
gulap29
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ekim 05, 2008, 02:15:51 ÖÖ »

odtümü boğaziçimi derseniz tabiki boğaziçi
üniversitenin türkcesi evrenkent yani evrensel düşünme yeriyken türkiyenn en gözde üniversitelernden biri olan odtüde bile özgürlük denen bir kavram yoktur ki genelede bakarsak özgürlük hoşgörü sadece boğaziçinde var gibi. Boğaziçinin en büyük özelliği cemaatçi gençlikle sosyalist gençliğin birbirne öcü gözüyle bakmadan okuyabilmesidir. Bence herkez aynı görüşe sahip olacak diye bi saçmalık olamaz. Ayrıca bence herkez siyasi görüşünüde özgürce söyleyebilmeli ve bu insanları bölmek için bir araç olmamalı.
Eğitim kalitesi olarakta boğaziçi lisans düzeyinde çok ileridedir bence. Tabiki okulumuzu bilkentten odtüden ayıran en büyük özelliği boğaz manzarasıdır. 4 5 seneyi ankara gibi ruhsuz bi yerde elektronik mühendisliği okuyarak geçirmektense boğaziçinde daha düşk puanlı bi bölmde okumayı tercih ederim ki ettimde =)
ecem
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ekim 05, 2008, 02:28:47 ÖS »

sana tamamiyle katılıorum.yarın biz hazırlık okuyanlar için okul başlıo ve aa bakın şu çömezlere die bakıp bakıp gülen insanlarla karşılaşmam die umuyorum

ecem
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ekim 05, 2008, 02:30:47 ÖS »

Ahah olur tabi niye olmasın. Gülümseme
Sayfa: 1 [2] 3 4
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: