Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

38552 Mesaj 2715 Konu- Gönderen: 4708 Üye - Son üye: rain
Boğaziçi Üniversitesi ForumuDeneBoğaziçi, Neden?Boğaziçili olmanın en kötü yanı nedir?
Sayfa: 1 [2] 3
Yazdır
Gönderen Konu: Boğaziçili olmanın en kötü yanı nedir?  (Okunma Sayısı 4217 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 02, 2010, 07:16:13 ÖS »

İki taraf da yanlış yaklaşıyor probleme, ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz..Boğaziçi "idealist" insan bakımından zengin bir okul değil açıkçası. De olabilir yani, bu Türkiye geneli bir durum..
IRA
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 03, 2010, 03:19:55 ÖÖ »

Şimdi bir şey derdim de ne yeri ne zamanı. Klavye delikanlığı yapmanın lüzumunu göremiyorum. Siyaset tartışacağımız bir platform değil burası sanırım. Ayrıca boğaziçinde okumayan ya da okuyamayan insanların okul hakkında söylediklerini zerre kadar sallamıyorum desem inanır mısınız?
Bu okulu kazandıktan sonra arkadaşlarım 3'e ayrıldı.

1.Bunlar boğaziçine giremeyen ve zamanında benle çok yakın olduklarını söyleyen bu okulu kazanınca çat diye muhabbetini kesen insanlar.
2.Şu an hala kapımda sürünen abi bana boğaziçinden kız bul erkek bul diye dolaşanlar.(bol bol var bunlardan yazık gençlere)
3.Hiçbir kompleks yapmadan arkadaşlığını devam ettirebilenler.(sayıları pek azdır.)

Hangi okulda okuduğumu saklar oldum insanlardan ya kompleks yapıyorlar ya yalakalık arasını bulan çok az.Nedir dertleri henüz çözemedim. Çözmeye uğraşmıştım zamanında baktım olmuyor bıraktım karışık kalsın. Günay hocamın güzel bir cümle kurmuştu zamanında.Biri okulumuzu eleştiriyorsa eğer bu okula sizin bölümünüze girecek puanı tutturup girmediyse dinleyin yoksa boşverin gitsin. Bence çok haklıydı. İnsanların komplekslerinin sonu yok. Bir örneğini daha gördüm. Boşuna cevap yazmamızın alemi yok. Geppetto değiliz zira. Sırıtan.

All that we see or seem is but a dream within a dream.
weirdo
Full Member

-kendim ettim- -kendim buldum-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 03, 2010, 01:36:52 ÖS »

mesele puan meselesi değil bilginizi ülke menfaatlerine ne kadar kullandığınız. ben üniversitenizden mezun olanların hep yurt dışına çıktığını görüyorum. yani ülkenin kalknmasına kusura bakmayın arkadaşlar bi katkınız yok. boğaziçili olmanın dezavantajı bu. yaptığınız puanlara saygım var biz de az yapmadık yani Gülümseme 3 5 netin hesabını yapmayalım şimdi Gülümseme

sen ne  yapmayı düşünüyorsun ülke menfaati için?

anlatır mısın lütfen? planların neler? hedeflerin? hayallerin? ve bunların ülke menfaatlerine bakan tarafları?

ne yapsa etse üstüne gitmşler,mavi gökyüzünü ona dar etmşler
weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 03, 2010, 01:51:36 ÖS »

mesele puan meselesi değil bilginizi ülke menfaatlerine ne kadar kullandığınız. ben üniversitenizden mezun olanların hep yurt dışına çıktığını görüyorum. yani ülkenin kalknmasına kusura bakmayın arkadaşlar bi katkınız yok. boğaziçili olmanın dezavantajı bu. yaptığınız puanlara saygım var biz de az yapmadık yani Gülümseme 3 5 netin hesabını yapmayalım şimdi Gülümseme

sen ne  yapmayı düşünüyorsun ülke menfaati için?

anlatır mısın lütfen? planların neler? hedeflerin? hayallerin? ve bunların ülke menfaatlerine bakan tarafları?

ben ülkem için az para kazanıp çok çalışmak istiyorum ve herkesin de benim gibi olmasını istiyorum ki ülkem kalkınsın. Ha  bu asla komunistçe bir düşünce değildir ama halkın içinden çıkmış birisi olaark mühendis olarak zengin olmayı değil de ülkeyi zengin etmenin daha yararlı olacağı kanaati içindeyim. şu ceplerimizi doldurmayı bırakalım Gülümseme

söylemek istediğin şey dürüst olmak ve hortumculuk yapmamak gibi birşey, tebrik ederim sizi.
ama unutma ki: hakkınla zengin olup ülkene 1 milyon insandan daha faydalı olabilirsin,

yanlış mıyım?

ben senden daha güzel , daha yüksek bir hedef bekliyordum

zira bu konuyu başından beri izliyorum , buraya cevap yazmayı gereksiz görüyorum ama dedim ki : " galiba bu kardeş bir şeyler biliyor "
tabi yine bu düşüncem değişmedi sayılır , artık " ya birşey bilmiyor yada buraya yazmak istemiyor" diyorum.

bu arada insanın hangi üniversitede olduğu pek de önemli değil bence
elmas her yerde elmasdır, kömür de her yerde kömürdür.

kolay gelsin, hayatta başarılar. hedefleri yüksek tutalım lütfen, biz türkiye insanlarına yakışan budur.
« Son Düzenleme: Mart 03, 2010, 03:58:19 ÖS Gönderen: weirdo » Logged

weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 03, 2010, 07:22:29 ÖS »

weirdo zaten şimdi biz 1 milyon kişinin yapamadığı şeyi yapmıyor muyuz ders çalışarak her sene 75 milyon insan arasından seçilip geliyoruz üniversitelere bence para kazanma arzusunu bırakalım ülke için çalışalım.

2 tane mesajı boşuna yazmışım.baştan girmemeliydim bu konuya.
neysem başarılar sana.

bu arada çok fazla film izleme derim. sanırım sinemada izlemiyorsun bu yeni yabancı filmleri. Çünki sinemaya gidersen hep yabancı devletlere para kazandırırsın, ülkene değil.
Eminim bilgisayarından izliyorsundur bu yepyeni  filmleri (wolfman ,Law Abiding Citizen, couples retreat , new moon , vs. )

ama nedense şu cümlenden dolayı içime kurt düştü
"Ben de kendimi sinemada edward gibi hissediyordum"

türk filmlerine gitseydin keşke, biraz daha az çelişirdin kendinle.

eğer bu mesaja cevap vereceksen, yukarıdaki gibi bir cevap verme lütfen.
« Son Düzenleme: Mart 04, 2010, 12:22:38 ÖÖ Gönderen: weirdo » Logged

weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 04, 2010, 12:34:39 ÖÖ »

Gülümseme gittim türk filmlerine de gittim de yabancılar harbiden bu sahne sanatlarından anlıyorlar be abisi Gülümseme bizim öle sinema kültürümüz yok öle çok başarılı sanatçılar yetiştiremiyoruz çünkü insan kalitemiz düşük.  maalesef. onun dışında bir insanın hayatta yiyip içeceğinden geçinebileceğinden fazlasını kazanması bence doğru değil. ailesini geçindirebilecek kadar bir insan azanıyorsa bence yeterlidir gerisi bence saçmalıktan öteye geçmez. herkese başarılar dilerim.

aynen öyle
yabancılar sinemadan ve diğer herşeyden anlıyorlar.
insanlar boşuna gitmiyor yurtdışına okumaya , doktoralara filan.
senin kafanda sadece para var, her yurtdışına giden para için mi gidiyor sanıyorsun.
nasıl sen filmleri iyi diye onların filmleri izliyorsun , başkalarıda okulları iyi diye gidiyor, teknolojileri iyi diye gidiyor, özgürlük var diye gidiyor vs.

herkes kazandığının karşılığını almalı,
senin dediğin sistem hiçbir zaman yürümedi , yürümezde.

para mevzusunda da anlaşamadık o ayrı tabi ama neden sadece para oldu mevzumuz?
bir ülkeye faydalı olmak sadece para kazandırmak ile mi olur?

ben sıkıldım gerçekten bu muhabbetten. çok sıkıcısın. para diyon başka bişi demiyon sen de.
« Son Düzenleme: Mart 04, 2010, 12:39:33 ÖÖ Gönderen: weirdo » Logged

weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 04, 2010, 01:01:19 ÖÖ »

bugün git bi zengin insanların mal varlıklarını incele. toplam eline geçen rakam devletin sahip olduğu paradan çok daha fazla. buna izin veriyor devlet hakkıyla vergi toplamıyor. devletin otoritesi olmadığı için de maalesef paralı zenginler tiyatromuzun sinemamızın okullarımızın kalitesinin çok da umurlarında olmadığını görüyoruz. parayı patronlara dağıtan devlet maalesef verdiğinin karşılığını almıyor ve buna da devlet olarak göz yumuyoruz. türkiyenin gelişememesinin tek sebebi paralı cahillerdir. zengin cahiller yyüzünden biz bu haldeyiz. koç ve sabancılar yetmiyor bu ülkeye. daha fazlası lazım ama yok işte görüyorsunuz yok. sadece bunlar bilinçli zengin

ya tamam işte, neden sen bilinçli zengin olmuyorsun ki , neden cahillere fırsat veriyorsun ki.

sen ben çalışayım devlet kazansın dersin ama işte böyle zenginler alır paranı sonra.
devlet sanki çok mu dürüst şimdi, sen dürüstüm diyorsan , sen git ön ayak ol onlara.

lütfen ama lütfen iyi düşün, sanki karşımda benimle dalga geçen birisi varmış gibi hissetmeye başladım nedense, eğlenmek için yazıyor sanki karşımdaki.

weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 04, 2010, 02:01:49 ÖÖ »

yani sen devleti düzenini değiştirme düzen aynı gitsin zengin ol insanları eğit mi diyorsun devlet içinde devlet mi kur diyorsun bana

ben devlet düzenini değiştirme demiyorum.iyi bir hale getirmek için herşeyi yap hatta. Ama devlet düzenini değiştirmek için elinde bir güç olması şart. yani makam ya da para olmalı. Ya da tüm insanları cahillikten kurtaracaksın ki devlet kademelerine gelecek kişiler de bu bilinçi insanlar arasından seçilmek zorunda kalacak ( ki en sağlam yöntem budur tarihte örnekleri mevcuttur.)

insanları eğitmek için illa zengin olmaya gerek yok.Zaten ülkeye faydalı işler yapmanın başka bir yolu da insanları bilinçlendirmek , eğitmektir.böylece cahil zenginlerin olma ihtimali azalır.

devlet içinde devlet kurmak demek bana yanlış geliyor.sonuçta devlet kademelerinde çalışan insanlarda bir zamanlar bizim gibi insanlardı.onların çıktığı yerlere çıkmak devlet içinde devlet kurmak olmaz sanırım.

weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 04, 2010, 02:09:56 ÖÖ »

neyse weirdo velhasılı sen bana şey diyorsun zengin ol okullar aç insanları eğit diyorsun. hher türlü hizmet et diyorssun ben de diyorum ki sallamışım ya yeter bu kadar hizzmet ettik bu ülkeye gençler gelsin onlar etsin. ben yoruldum abiciğim dinamik nüfus var onlar yeter Gülümseme

peki o zaman Gülümseme

pebbLe
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 04, 2010, 02:40:21 ÖÖ »

Ne söylenirse söylensin, konu düşünülmeden tartışılıp sadece "para" ekseninde döndükçe boşa konuşulmuş oluyor.
"Herkesin bir popisi vardır" videosunu anımsayıp duruyorum nedense...  Sırıtan

ben ülkem için az para kazanıp çok çalışmak istiyorum ve herkesin de benim gibi olmasını istiyorum ki ülkem kalkınsın...

...hher türlü hizmet et diyorssun ben de diyorum ki sallamışım ya yeter bu kadar hizzmet ettik bu ülkeye...

Her yerde, her zaman, her konuda "SAMİMİYET" şart !

"hiçölmeyecekmişgibiyaşarlar;ancakhiçyaşamamışgibiölürler."
sehzade
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 07, 2010, 03:00:19 ÖS »

....  arkadaşım sen neden bu konuyu bu kadar uzatıyorsun, okuldakiler zaten biliyor okulun iyi ve kötü yanlarını.
IRA
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 08, 2010, 12:12:58 ÖÖ »

Sırıtan Sırıtan bu arkadaş bayaa bayaa komik yaa. itü'den cem yılmaz geliyor rahat olalım daha çok güleceğiz. Dil çıkaran

Kendi adıma konuşayım: tek amacım zengin olup,parayı vurup,boğaziçi'ni satın alıp okulu kapatmak. Ne kadar berbat öğrenciler yetiştiriyormuşuz peh peh. Şaşırmış Ben bunu neden önceden farkedemedim. Bak şimdi okulu bırakasım geldi.Hatta evet evet itü'ye geçeceğim. Benim bu boş okulla ne işim olur cık cık terbiyesizler sizi Sırıtan Hatta olayı abartıp herkesi paramla dövesim geliyor.

YERSEN! Göz kırpan

All that we see or seem is but a dream within a dream.
sehzade
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 08, 2010, 01:32:08 ÖS »

kardeşim siz açmışsınız konuyu Allah Allah ya bi de şikayet etmeyin bari ulan biz de boğaziçilileri aklı başında biliriz 

öyleyim zaten şüphen olmasın Kahkaha Kahkaha Kahkaha
weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 08, 2010, 04:40:57 ÖS »

boş boşuna okumuş biz. o kadar uğraş et bi tane beyinsiz bi İK cının üniversite ayrımına mağruz kal. olacak iş değil ya.

istanbulda iş aradağın için böyle oluyor.Anadoluda herhangi bir yerde durum böyle değil.Çünki istanbul mezunu olanlar hep istanbulda işe başvurunca dışardan gelenlerin pek şansı kalmıyor.Bence istanbul dışına gitmelisin.
Ama istanbulda da herhangi bir yere gidip ben asgari ücretle çalışmaya razıyım yeterki ülkem kazansın dersen herkes işe alır merak etme.

İstanbulda sen bir ik ci olsan ve önünde 4 kişi olsa:

birisi boğaziçi mezunu
bir diğeri itü mezunu
bir diğeri odtü mezunu
bir diğeri de kayseri erciyes mezunu

olsun.

öncelikle istanbulda okuyanları tercih ederim.burda bir yanlış yok ki.Niye bu kadar cingan çıkarıyorsun.

weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mart 08, 2010, 04:53:58 ÖS »

boş boşuna okumuş biz. o kadar uğraş et bi tane beyinsiz bi İK cının üniversite ayrımına mağruz kal. olacak iş değil ya.

istanbulda iş aradağın için böyle oluyor.Anadoluda herhangi bir yerde durum böyle değil.Çünki istanbul mezunu olanlar hep istanbulda işe başvurunca dışardan gelenlerin pek şansı kalmıyor.Bence istanbul dışına gitmelisin.
Ama istanbulda da herhangi bir yere gidip ben asgari ücretle çalışmaya razıyım yeterki ülkem kazansın dersen herkes işe alır merak etme.

İstanbulda sen bir ik ci olsan ve önünde 4 kişi olsa:

birisi boğaziçi mezunu
bir diğeri itü mezunu
bir diğeri odtü mezunu
bir diğeri de kayseri erciyes mezunu

olsun.

öncelikle istanbulda okuyanları tercih ederim.burda bir yanlış yok ki.Niye bu kadar cingan çıkarıyorsun.

ben her iş yerinde çalışmam anadolu şirketlerinde hiç çalışmam tamam mı. senin bu konuşmanın bile çok aşşağılayıcı olduğunu belirtmek isterim. biz anadaludaki öküz insanlardan kaçıyoruz sen bana anadoluya git diyorsun. Ben olsam adam gibi adam alırım. Karakterine bakarım o insanım. mezun olduu üniversiteye değil. senin bu tavvrın çok aşşağılayıcı. şimdi kariyer.net te zaten açtım ağzımı yumdum gözümü. ana avrat düz gidiyorum. gidin şikayet edin bile dedim. etisnler yani sorun değil.

söylediğin küfürler ve işe almıyorlar diye gelip böyle bir forumda ağlaman sızlaman, senin karakterini çok net gösteriyor.

Ne diyeyim ki Kahkaha  ik ciler seni seçmemekle doğru bir iş yapmışlar Kahkaha

Sayfa: 1 [2] 3
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: