Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

39007 Mesaj 2824 Konu- Gönderen: 4885 Üye - Son üye: ozanburak1905
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: .  (Okunma Sayısı 2091 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
faramir_1905
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
.
« : Eylül 25, 2006, 11:23:48 ÖS »

bilmemek kötü birşeydir,bilmeden yorum yapmaksa en kötüsüdür herhalde.'Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?' der benim kutsal kitabım bu konuda.Ben kendi inandıgım dinimle ilgili bile yorum yaparken kılı kırk yararken bu konuda kör cahil olan ve inanmayan insanların fütursuzca yorumlar yapması da ayrıca ilginçtir.Lütfen bilgi sahibi olmadan konuşmuş olmak için konuşmayın.Eğer benim dogmatik inancımı eleştiriyosanız lütfen bir kes olsun Kur'an 'ı Mesnevi yi Peygamberimizin ve Sahabelerin hayatlarını okuyun(önyargılarınızı bir kenara bırakarak) ve kendinise bu konuda saygı duyulmasını saglayın ve bizi eleştirebilecek yüzünüz olsun.

Neyse,böyle hassas bir ayda daha az incitici yorumlar yapmak çok daha şık olacaktır düşüncesindeyim.Tabi ki herkesin dilediğini söyleme hakkı vardır ve bunu kullanması dogaldır ama benim incitilmeme ve hakarete ugramama hakkımın sınırlarını da ihlal etmediği sürece...
Herkese Hayırlı Ramazanlar...
Lucius Vorenus
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2006, 11:36:03 ÖS »

kim seni böyle acımasızca eleştirdi söyle dövelim hemen Gülümseme
şaka bir yana böyle bir başlık açman bana biraz tuhaf geldi
ha haklı mısın?bir yere kadar
katıldığım yerler var mı?var
katılmadığım yerler var mı?o da var mesela ne?dogmatik inançlar günümüzde her zaman acımasızca eleştirilmeye mahkumdur.çünkü hala bizi dünya devleti olmaktan alıkoyan sürtüşmeler dogmadan kaynaklanmantadır,ortaçağda avrupada olduğu gibi...
Seni anlamak için ya da anlatmaya çalıştığın şey için şöyle diyebilirim:benim için tek kaynak kutsal kitaptır.diğer herşeye septik yaklaşmak esas olmalıdır.çünkü insan menşeili eserler ya da kaynaklar hiçbir zaman evrensel nitelikleri kapsayamaz.bu veri kutsal kitabın içinde de mevcuttur.ha gözardı mı edeceğim?hayır ama asla ve asla eş tutmayacağım.ancak bir formül kitapçığı gibi öneme sahiplerdir kutsal kitap dışında dediklerin.
keşke ilk paragrafın son cümlesini yazmasaydın,çok iyi bir yazı olurdu.ama o son cümle işte bütün yazıyı b.k etmiş.bu kadar güzel bir temmenninin içinde nedir bu agresiflik,neyedir?
Böyle bir ortamda kimsenin başka birinin hakkını ihlal edeceğini de sanmıyorum.herkes "self-kontrol" ile gül gibi geçinip gider.

...Nükleer Mühendis...
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2006, 04:17:38 ÖS »

herkes birşeyler biliyo ve kimse aptal değil ama herkesin düşünceleri farklı ve burda tartışmaya çalışıyoruz....hurrraa din düşmanları dillerini keselim mantığıyla bu forum gitmezz..

evrim kuramını bilmeyen,felsefeyi,evren tarihini ya da en basitinden fiziği bilmeyen biri çıkıp kuran ı okumadan gelmeyin fln diosa bu yanlıştır...faramirin neyi bilip neyi bilmediği konusunda hiçbir fikrim yok ama kendi inancından bu kadar eminse neden tartışmalara kulak tıkayıp bu konuda tartışmamayı seçmiyo. bazı şeylerin tartışılması 'bazılarını' her zaman rahatsız etmştr dünya tarihi boyunca...

vericeği cevabı tahmin edebiliyorum 'dinime hakaret edildi dayanamadım'...dinsizliğe hakaret edince kimsenin sesi çıkmıyo ama.. papayla ilgili olan bölümde hz.ademle başladığını bilmiyosan salaksın dednildi fingolfine (tam olarak bu kelimelerle olmadıysa da) buna kimse ses çıkarmadı..
bazılarının ademi kabul etmediği unutuldu. tartışanların sorunu okumaması değil okuduğunu kabul etmemesi..bazılarımız kabul etmiyo işte...hatta  dini kabul edenlerin büyük bi bölümüde dini tam oalrak bilmeden kulaktan dolma kabul ediyo...
bounboun
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2006, 07:25:11 ÖS »

Kararsız
ayhh fenalardayımmm
faramir_1905
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2006, 04:01:12 ÖS »

aRkadaşlar çok pardon bu yazıyı ben papa başlıgı altında yasmıştım ama böyle bi hata olmuş sanırım...yeni forum açıcak kadar sinirlenmemiştim yani aslında:)

evrim kuramını bildiğimi düşünüyorum ve can alıcı yerlerdeki büyük boşlukları bana inandırıcı gelmesini engelliyo acıkcası..Bu yazıyı yasdıgım sırada bu konuda tartışmanın gereksiz oldugunu anlayıp son yorumu yaptıgımı düşünmüştüm zaten yani her ne kadar the man kelime oyunlvrı yapmayı sevse de kastetmeye çalıştıgının aksine benim dinimle ilgili herhangi bir acabam yok..

beklediğim saygı Allah ın adaleti olduguna kahkahalarla güldüğünü iddia eden terbiyesizce yazılmış bi yazı sonrasında gündeme geldi benim için..neyse ne...ben islam misyoneri falan değilim..bu cagda bunu yapmaya çalışanlara da hiçbir zaman sıcak bakmadım.sadece bu kadar hassas konularda daha şık yorumlar yapmamıs gerektiğine inanıyorum..bu başlıgı da uzatarak konuyu dagıtmak istemem..dediğim gibi bi yanlışlık olmuş..tekrar kusura bakmayın...  Utandım
Emin
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2006, 03:18:13 ÖS »

man_made_god kardeşim sen kafana göre takılmana bak. Kimse  sana Allah'sızsın diye  bir şey diyemez ve demeye  de hakkı yoktur.
Sonuçta özgür ve demokratik olmaya çalışan bir ülkede yaşıyoruz.

Zaten bu konularda kimin haklı olduğu (ne kadar tartışsak da) belli olmayacak.Ama belli olunca da iş işten geçmiş olacak...

« Son Düzenleme: Ekim 05, 2006, 03:26:43 ÖS Gönderen: Emin » Logged
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2006, 08:35:30 ÖS »

işt esorun özgür ve demokratik olmaya çalışan bir ülkede yaşamamız..o yüzden tartışıyoruz
fingolfi_n
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2006, 11:19:47 ÖS »

beklediğim saygı Allah ın adaleti olduguna kahkahalarla güldüğünü iddia eden terbiyesizce yazılmış bi yazı

arkadaşım bn kahkahalarla deil ; ciğerlerim patlayıncaya kadar gülüyorum yazmıştım
yanlış yazmışsın..
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 21, 2007, 12:47:54 ÖS »

hiç bir şey "bilim ve metafiziğin","hadi barışın kardeş olun" niteliğinde tartışılması kadar zaman kaybı olmamalı.
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 26, 2007, 02:44:07 ÖS »

man_made_god kardeşim sen kafana göre takılmana bak. Kimse  sana Allah'sızsın diye  bir şey diyemez ve demeye  de hakkı yoktur.

bence,man_made_god al-ilah'sız değil,al-ilah onsuzdur Gülümseme
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: