Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40728 Mesaj 3537 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: ???MİLLETÇE KÖTÜMSERMİYİZ ???  (Okunma Sayısı 2321 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 04, 2006, 03:10:42 ÖS »

Yönetici semineri veren yabancı bir uzman Türklerin dünyada en kötümser milletlerinden biri olduğunu iddia etmiş.
Peşinden küçük bir test yapmış .Bitişik sözcüklerden oluşan aşağıdaki cümleyi birkaç saniyeliğine gösterip Türk yöneticilerden okumalarını istemiş:

"THEGODISNOWHERE"

Katılımcıların hepsi bu cümleyi :"THE GOD IS NO WHERE" diye okumuş.yani "ilah hiçbiryerde değildir" şeklinde.Uzman acı acı gülümsemiş.."Tam beklediğim gibi" diye mırıldanmış.Batı ülkelerindeki seminerlerde katılımcılar bu cümleyi şöyle okurlarmış:

"THE GOD IS NOW HERE"

Yani "ilah şimdi burada" evet!olay hadiseleri değerlendirirken takındığımız bakış açısını ve örnekten hareketle "kötümser" olarak belirleyemeyiz ama yinede kendimizi gözden geçirmek için bi vesile yapmakta fayda var...

caramel
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2006, 03:11:16 ÖS »

no where diye okudm ya tüh  Utandım

"gizli bir hazine idim bilinmeyi istedim?"
hutku
Hero Member

bu ülkede herkes kardeştir,beynine iyi yerleştir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2006, 10:26:06 ÖS »

kötümser değiliz diyen yalan sçyler
çünkü 10 kasımda 'kalkın ata'mızı hep beraber her yerde analım dedim bi kaç kişiye bugun
cevap:
'haklısın da kimse gelmez herkes Allah'ından bezmiş oldu'
eğer bu kötümserlik ise.......... Kızgın

Her Şey Vatan İçin...KİMYA
joe_black
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2006, 11:57:52 ÖÖ »

"THE GOD IS NOW HERE" ben böyle okudum ve böyle okuyanların sayısıda hiç az deüğildir. yani o kadarda kötümser değiliz ama bi tembellik söz konusu bu gercek
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2006, 10:47:59 ÖS »

ama bu yazıda bahsdilen düşünce değil joe black arkadaş dikkat lütfen...eğer düşünce bakımından bir değerlendirme olsayddı katılıyorum "THE GOD IS NOW HERE" diye düşünenlerin sayısı az olmazdı ama burda sadece ilk okuma şeklinnden bahsediyoruz...gerçi dediğin gibi o kadarda kötümser değiliz ya..yani durum o kadar da vahim değil..Gülümseme
hutku
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2006, 03:15:46 ÖS »

walla ben onu ' god is no where ' die okudum
açıkçası Dil çıkaran

Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2006, 09:22:57 ÖS »

Kendimi kötümser sanırdım ama God is now here şeklinde okudum Gülümseme

Kötümserlik böyle basit bir testle olmaz ama kötümser olmamakta elde değil bu ülkede. Neyse bu ülkeyi düzeltebilecek olanlar kötümser olunca kısır bir döngü başlıyor ve olduğumuz yerde sayıyoruz ..

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
mavi_şimşek
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2006, 09:32:57 ÖS »

valla ben de "god is no where" diye okudum... bunun kötümserlikle ilgisi yok, ben şahsen okumak istediğimi okudum Sırıtan Sırıtan Sırıtan

Şimşekler Grubu...!
joe_black
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2006, 01:47:05 ÖS »

düşünce değilse ne o zamn bu test niye yapılmıs sonucta ortaya cıkabilmesi ihtimal olan iki durum var biri iyi biri kötü ve bende iyi olma ihtimalinin yüksek olmasından bahsettim. olayın inanıp inanmama üzerine bi arastırma olmadıgı anlasılıyor tabi... yalnız buradasanki birazda nasıl okunmak istendiğinden cok bzim inglizceyi ne sekilde kullandıgımızda önemli. mesela ben nowhere kelimesini hiç kullanmadım ve cokta görmedim ondan now here okumaya egilimimli olmus olabilirm sonuc olarak sözcüklerin alısılma derecesinden de kaynaklanabilir bu farklılık. yani iyi bir test değil 
hutku
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2006, 09:09:10 ÖS »

"hak aramak için eylem yapanları"
aileleri görse
bazıları kesinlikle
"vay başıma gelen bizim kız/oğlan eylem yapıyor"
demezse şerfsizim
bence bu olay bardağa boş tarafından bakmak
yani KÖTÜMSERLİK
hem de toplumca

muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 15, 2006, 09:22:02 ÖS »

düşünce değilse ne o zamn bu test niye yapılmıs sonucta ortaya cıkabilmesi ihtimal olan iki durum var biri iyi biri kötü ve bende iyi olma ihtimalinin yüksek olmasından bahsettim. olayın inanıp inanmama üzerine bi arastırma olmadıgı anlasılıyor tabi... yalnız buradasanki birazda nasıl okunmak istendiğinden cok bzim inglizceyi ne sekilde kullandıgımızda önemli. mesela ben nowhere kelimesini hiç kullanmadım ve cokta görmedim ondan now here okumaya egilimimli olmus olabilirm sonuc olarak sözcüklerin alısılma derecesinden de kaynaklanabilir bu farklılık. yani iyi bir test değil 
tmm canım kızma joe black:) tabii ki böyle bir testle ölçülemez iyimserlik kötümserlik..
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-