Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Boğaziçi Üniversitesi ForumuDeneFelsefe101İnsan kendini bir şeylere adayarak mı yaşamalı?
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: İnsan kendini bir şeylere adayarak mı yaşamalı?  (Okunma Sayısı 6567 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
jamestheone
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 11, 2010, 03:45:17 ÖÖ »

Kendini belirli şeylere adayan insanların bu konuda motive olduğunu, bundan zevk alıp bu sayede mutlu olduğunu ve hayatının sonunda da bu konuda dünyaya katkı bıraktığını görüyoruz.

aynı zamanda insan bu yolda harcanarak yaşama katılma hakkını kullanmıyor mu acaba? yoksa bir denge mi sağlanmalı, insan amaçsızca gün için mi yaşamalı ?

cevaplarınızı bekliyorum Gülümseme
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2010, 01:00:33 ÖS »

Adanmak bir motivasyondur. İşinizi iyi yapmak istiyorsanız tabi bir ölçüde yapmanız gerekir mutlaka. İçinde bulunduğunuz çevreye de bağlıdır tabi. Motivasyonun sürekliliği için çevrenizde de bu motivasyonu destekleyecek insanlar ararsınız.
zeper
Full Member

every thing is everything..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2010, 04:36:35 ÖS »

bence bu kişinin hayata bakış açısıyla alakalı,önce insan ben ne yaparsam mutlu olurum diye sormalı!!! hedefler koyarak,onlara ulaşarak ve sonra gene yeni hedefler koyarak mı kişisel mutluluğumu arttırım,yoksa hayatın amaçsız olduğunu,evrenin alalade bir köşesinde,basit bir yıldız sisteminde,basit bir gezegende basit insanlar olduğumuzu düşünerek ve bu döngüde aslında hiç olduğumuzu hissederek mi mutlu olurum??....ben bunu einstein'a bağlarım ve derim ki HERŞEY GÖRECELİDİR:))))

The past'S history,th future's mystery,THE PRESENT is  gift
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-