Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34501 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3055 Üye - Son üye: geaselfitreft
Sayfa: 1 2 [3]
Yazdır
Gönderen Konu: BUFOK HAKKINDA  (Okunma Sayısı 6011 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
callandor
Baş gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ağustos 22, 2007, 10:32:17 ÖS »

1-eski makineler kullanıbilinir tabi ki

2- yanılmıyorsam üyelikler kayıt günü veya okul açılınca açılır...

GK
sevgiler saygılar
snsz
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Eylül 11, 2007, 11:43:05 ÖS »

seminerler haricinde bişeler öğreneblcez mi?
callandor
Baş gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Eylül 13, 2007, 12:22:54 ÖS »

biraz belirsiz bi soru bu:))

GK
sevgiler saygılar
snsz
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Eylül 29, 2007, 03:19:31 ÖS »

yani seminerler cok sayıda insana verilcek orda pek bişey öğrenemeyeblrz(nasıl oluyoo bilmiyorum ama ..)üye olursak ayrıca bize bişey öretirlermi mesela karnlık oda dersleri olcakmıs örendim.
hatche
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Eylül 30, 2007, 02:52:41 ÖÖ »

selamlar Gülümseme
öncelikle bi duyuru var... 5 ekimde yani bu cuma günü tanışma toplantımız var
özger arnas salonunda (kırmızı salon olarak biliniyor)güney meydan da.sonrasında bir de tanışma yemeğimiz var birlikte ağaç eve gidicez.
herkesi sorularıyla beraber bekleriz   Kahkaha

bende bi kaç soruya burdan cevap vereyim.Büfok un asıl amacı üniversite hayatında ve sonrasında öğrencilere bir hobi kazandırmaktır.bizde yeni başlayanlar içn bazı eğitimler veriyoruz ve ilk sene daha çok fotoğraf kültürümüzü arttırmaya yönelik oluyor bu eğitimler.temel fotoğrafçılık seminerleri ve karanlık oda eğitimleri veriyoruz onun dışında her perşembe kulüp odamızda toplanıp seçilmiş fotoğraflarla bi konu etrafında konuşup kendimizi geliştiriyoruz.

bu süreçte makine almayı dilediğiniz kadar erteleyebilirsiniz.eğitimleri alırken sadece 1 aşamada fotoğraf makinesine ihtiyacınız var oda karanlık oda için kendi çekmiş olduğunuz bir siyah beyaz film gerekecek onu birlikte banyo ediyoruz.onuda evdeki eski makinelerinizle çekebilirsiniz.sıradan filmli bir makineyle yani.makine fiyatlarıda öyle tahmin edildiği kadar çok değil 250-300 ytl ye iş görür temiz ikinci el bi makine bulursunuz daha uzun soluklu olsun derseniz daha iyi bir objektifle sizi çok uzun yıllar götürecek bi makine içinse 400-500 ytl ayırmanızı tavsiye ediyorum.ve yine ekliyorum makineler bekleyebilir eğitimleri bekletmeye gerek yok  Kahkaha

bunun dışında ne yapıyoruz Kare adlı dergimizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. bu sene yine photoshop seminerleriyle fotoğraf üzerinde yapılabilecek oynamalar afiş hazırlama gibi konularda size yardımcı olacak bi photoshop eğitmimiz olacak.

öncesinde fotoğraf çekiyorsanız ve azda olsa bir arşiviniz varsa birlikte kendi kişisel dia gösterilerimizi hazırlayabilir ve okulda gösterebiliriz.

gezilerimiz yine devam edecek ve tabiki diğer aktivitelerimizde

kısaca bu sene fotoğrafla ilgili ne yapılabilecekse onu yapıcaz  Göz kırpan Kahkaha

ufacık bi bilgilendirmeydi bu dahasını tanışma toplantımızda veya kulüp odamıza gelerek bize sorabilirsiniz oda olmadı mail atın  Gülümseme
bufok@boun.edu.tr   veya  bufokmail@gmail.com

dip not:) yemeğe kesin olarak kalacakların bize ulaşması tavsiye olunur...
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2007, 02:54:39 ÖÖ Gönderen: hatche » Logged

hatice emrah kesimler
iktisat
hatche
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Eylül 30, 2007, 03:05:19 ÖÖ »

unutmuşum Kahkaha bu sene birde kilyosta tanışma toplantısı yapıyoruz 4 ekim perşembe günü saat 20:00 da  Necmi tanyolaç konferans salonunda.Kilyoslu arkadaşlara dyurulur Gülümseme

hatice emrah kesimler
iktisat
damladamla
Jr. Member
**

. . .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ekim 02, 2007, 11:02:28 ÖS »

süpperr saat kaçtaaa!!
hatche
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ekim 04, 2007, 01:52:32 ÖÖ »

kilyos perşembe saat 8 de orda bi 20 dklık bi tanıtım gösterimiz olacak yine muhabbetimizi ederiz kendi çapımızda eğleniriz.

güneydeki cuma saat 5 te oturur konuşur klübü tanıtırız ve klüple aktif oalrk ilgilenecek alt kurul sorumlularını tabi.içeceğimiz pastamız böreğimiz olur.ayak üstü konuşulur sorularınızı sorarsınız muhabbet ederiz makineniz vardır getirirsiniz bakarız daha sonrayada kalabilir tabi o iş.ve de zannımca 6 buçuk gibide yemek için ağaç eve geçeriz.orada muhabbete devam ederiz... işte böleee... herkesi bekleriz Kahkaha buyrunuz geliniz efenim Kahkaha ait olduğunuz benim dediğiniz bişeyler olsun

kulüp odam, makinam, benim sandalyem, arkadaşlarım, fotoğraflarım.onlar bensiz bende onlarsız olmaz.okulda bunu yapabileceğiniz çok fazla yer yoktur.kulüpler bunlar için çok güzel  ve özenle seçilmiş yerlerdir.gelin bi yerlere ait olun Kahkaha sadece BÜFOK için demiyorum bunu herhangi bi kulüp için söylüyorum Gülümseme evde yurtta tıkılıp kalmayın Gülümseme
« Son Düzenleme: Ekim 04, 2007, 01:54:45 ÖÖ Gönderen: hatche » Logged

hatice emrah kesimler
iktisat
yasmintu
Jr. Member
**

born to [F]L[Y] ! :)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Eylül 11, 2008, 01:10:23 ÖÖ »

selamlar, ben 2008 girişliyim, fotoğrafla fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ve bu konularda kendimi geliştirmek istiyorum sanırım BUFOK bu konuda aradığımı bulabileceğim bir yer Gülümseme bu yılki etkinlikler hakkında da burdan bilgi verirseniz memnun olurum teşekkürler şimdiden Gülümseme
safuck
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Eylül 11, 2008, 01:21:11 ÖÖ »

burdan haber vericeklerini sanmıyorum sen üye olunca zaten aktiviteler sana mail olarak gelicektir..facebooktan da görebilirsin aktiviteleri Gülümseme

sen ben ben sen
yasmintu
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Eylül 11, 2008, 01:40:34 ÖÖ »

facebooktan mı?  Kahkaha hiç şaşırmadım ya ama iyi olmuş bu uygulama Kahkaha
yasmintu
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Eylül 11, 2008, 01:41:33 ÖÖ »

ama işte benim amacım üye olmadan öğrenmem gerekenleri öğrenip ona göre üye olmak  Kahkaha
safuck
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Eylül 11, 2008, 03:29:30 ÖÖ »

o zaman facebooka gidip "Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü" kişisini add to friends yapıyoruz =Pp

sen ben ben sen
Has Sick Tear
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Ekim 13, 2008, 06:20:54 ÖS »

İlk önce ben de uye olmak ıstedım ancak bugun ugradıgım halde pek tatmın edıcı cevapları alamadım. Bakalım belkı uye de olurum.Bazı arkadaslar bana kızabılırler ancak ben sızlere bırseyler yazacagım.
1.Fotograf makınesı sart mı?Bence evet sart.Eger ogrenmek ıstıyorsanız o zaman sızın 1 makıneye ıhtıyacınız olacak.
2.En ucuz nerede alırım? En ucuz alabılecegınız yer Hayyam Pasajı.
3.Analog makıneler ve fıyatları?
Hayyama gıttıgınızde 2 katta ve bodrum katta bırkac dukkana sorabılırınız.Nereye gıdersenız gıdın sızlere verılecek fıyat bıraz yuksek olacaktır.Ancak sız benım ısmımı verırsenız sıze fıyat bambaska verılecek.hatta mumkunse benımle ırtıbata gecıp oyle beraber gıdıp alabılırız.
Hayyam esnafı benı tanıyor ve ben pıyasada olan makınelerın asıl fıyatını bılıyorum.
Analog makıneler genelde objektıf ıle 100-250 ytl arasında gıdıp gelıyor.Gecen hafta ben bır arkadasa Pentax ve 35-80 objektıfı 120 ytl'ye aldık.Yanına da 3 tane fılm verdıler.
4.Ben neye daha cok yatırım yapmalıyım? Yatırım body- yanı makınenın kendısıne cok fazla yapmanıza gerek yok.Elınızde sızı tatmın edecek ve tutarken keyıf alacagınız bır body olmalı.Asıl yatırım Objektıflere yapılmalıdır.Her cekım ıcın ayrı aynı objektıfler mevcut.Mesela eger sız daha cok manzara cekımı sevıyorsanız sızın ıhtıyac duydugunuz - GENIS ACI dedıgımız objektıfler. 10mm-20mm sıgma, veya kıt lens kullanılabılır.Mesela Kıt lensler 18mm olup sızın ısınızı gorur. Ancak portre cekımlerıne meraklı ısenız bu sefer sızın almanız gereken objektıf 50mm (digital ve analog) ve  f(dıyafram) degerı mumkunse 2 ve onun altında olmalı.Benım tercıhım 1.4 ve 1.7 . Pekı ne yapacagım bu f degerı ıle soruyorsanız. Sımdı portre cekımlerınde sızın onem ve vurgu yapmaya calıstıgınız yuz ıfadesını arka plandan ayırmanız gerekıyor.Genelde bu sekılde tercıh edılıyor.Ve bu sefer ne kadar dusuk f degerı olsa o kadar cok arkayı flulastırıyor.

Daha fazla yazardım ancak yonetım bana kızacak dıye burada bıtıyorum.Benım ısmım - Alexander. Kulube arada sırada ugrayabılırım.Sorularınız varsa bana www.pentaxturkey.com'dan veya telden ulasılabılırsınız. Tel sıze pentaxturkey'den  verırım.Buraya cok ugramıyorum.

Kullandıgım Ekıpman:

PENTAX K10D
Pentax M 50mm 1.7
Pentax M 28mm 2.5
Pentax M 200mm 3.5 (Revuenon)
Jupiter9 85mm 2.0
Pentax DA 18-55 AL II
LowePro FastPack 250

Pentax Türkiye - www.pentaxturkey.com
Sayfa: 1 2 [3]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: