İlk önce ben de uye olmak ıstedım ancak bugun ugradıgım halde pek tatmın edıcı cevapları alamadım. Bakalım belkı uye de olurum.Bazı arkadaslar bana kızabılırler ancak ben sızlere bırseyler yazacagım.
1.Fotograf makınesı sart mı?Bence evet sart.Eger ogrenmek ıstıyorsanız o zaman sızın 1 makıneye ıhtıyacınız olacak.
2.En ucuz nerede alırım? En ucuz alabılecegınız yer Hayyam Pasajı.
3.Analog makıneler ve fıyatları?
Hayyama gıttıgınızde 2 katta ve bodrum katta bırkac dukkana sorabılırınız.Nereye gıdersenız gıdın sızlere verılecek fıyat bıraz yuksek olacaktır.Ancak sız benım ısmımı verırsenız sıze fıyat bambaska verılecek.hatta mumkunse benımle ırtıbata gecıp oyle beraber gıdıp alabılırız.
Hayyam esnafı benı tanıyor ve ben pıyasada olan makınelerın asıl fıyatını bılıyorum.
Analog makıneler genelde objektıf ıle 100-250 ytl arasında gıdıp gelıyor.Gecen hafta ben bır arkadasa Pentax ve 35-80 objektıfı 120 ytl'ye aldık.Yanına da 3 tane fılm verdıler.
4.Ben neye daha cok yatırım yapmalıyım? Yatırım body- yanı makınenın kendısıne cok fazla yapmanıza gerek yok.Elınızde sızı tatmın edecek ve tutarken keyıf alacagınız bır body olmalı.Asıl yatırım Objektıflere yapılmalıdır.Her cekım ıcın ayrı aynı objektıfler mevcut.Mesela eger sız daha cok manzara cekımı sevıyorsanız sızın ıhtıyac duydugunuz - GENIS ACI dedıgımız objektıfler. 10mm-20mm sıgma, veya kıt lens kullanılabılır.Mesela Kıt lensler 18mm olup sızın ısınızı gorur. Ancak portre cekımlerıne meraklı ısenız bu sefer sızın almanız gereken objektıf 50mm (digital ve analog) ve f(dıyafram) degerı mumkunse 2 ve onun altında olmalı.Benım tercıhım 1.4 ve 1.7 . Pekı ne yapacagım bu f degerı ıle soruyorsanız. Sımdı portre cekımlerınde sızın onem ve vurgu yapmaya calıstıgınız yuz ıfadesını arka plandan ayırmanız gerekıyor.Genelde bu sekılde tercıh edılıyor.Ve bu sefer ne kadar dusuk f degerı olsa o kadar cok arkayı flulastırıyor.
Daha fazla yazardım ancak yonetım bana kızacak dıye burada bıtıyorum.Benım ısmım - Alexander. Kulube arada sırada ugrayabılırım.Sorularınız varsa bana
www.pentaxturkey.com'dan veya telden ulasılabılırsınız. Tel sıze pentaxturkey'den verırım.Buraya cok ugramıyorum.
Kullandıgım Ekıpman:
PENTAX K10D
Pentax M 50mm 1.7
Pentax M 28mm 2.5
Pentax M 200mm 3.5 (Revuenon)
Jupiter9 85mm 2.0
Pentax DA 18-55 AL II
LowePro FastPack 250