barmanya
Newbie
|
 |
« Yanıtla #15 : Ocak 19, 2008, 10:54:19 ÖS » |
|
fatih sultan mehmet :oacaba eski istanbula bebek de dahil miydi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ertan
Newbie
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 12, 2008, 11:57:02 ÖS » |
|
İlk insan formu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
madfessor
|
 |
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2008, 11:03:30 ÖS » |
|
pisagor
|
|
|
|
|
|
mAtEmAtİk 3. SıNıf
|
|
|
LadyDeWinter
Newbie
|
 |
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2008, 06:04:33 ÖS » |
|
tabi ki tereddütsüz Ulu hakan 2. Abdülhamid Han (Muhtemelen bazı arkadaslar yahu adama bak 'kızıl sultanı' bir de savunuyor diyecektir. Normaldir. Maalesef ben de o devrelerden gectıgım için biliyorum.  tavsiyem sadece biraz okumak onun hakkında. Yaptıklarının yüzde onunu bile ögrendiginiz an düşüncelerinizin pozitif olarak değişeceğine inanıyorum) Kesinlikle katılıyorum. Araştırılmadan üzeri karalanan bir insan. Hakkında yapılan bazı çalışmaları okuduğumda, ki önceden o bahsedilen önyargılara sahip de değildim, ağzım açık kaldı. Öyle bir devirde koskoca bir devleti senelerce yönetmek kolay bir şey olmasa gerek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vaadedilen
|
 |
« Yanıtla #19 : Kasım 03, 2008, 07:46:19 ÖS » |
|
Kesinlikle katılıyorum. Araştırılmadan üzeri karalanan bir insan. Hakkında yapılan bazı çalışmaları okuduğumda, ki önceden o bahsedilen önyargılara sahip de değildim, ağzım açık kaldı. Öyle bir devirde koskoca bir devleti senelerce yönetmek kolay bir şey olmasa gerek...
Muhakkak öyle! Nitekim hepimiz biliyoruz ki Sultan Abdülhamid çapulcular tarafından tahttan indirildikten (1908) sadece 2 sene sonra Trablusgarp, 3 sene sonra utanç verici yenilgimiz olan Balkan savaşı ve 6 sene sonrasında da Osmanlı'nın yıkılacağı 1. dunya savaşı meydana gelmiştir. Abdülhamid hanı sevmek zorunda değilsiniz ama ona kesinlikle saygı duymak zorundayız hepimiz. Yapılması gereken en doğru şeyi en doğru zamanda yapmıştır O kim ne derse desin...
* İstibdat diyorlar onun yönetimine hala ısrarla. El insaf. Vicdanınıza başvurun. Herkesin bağımsızlık diye öttüğü, devletten ayrılmak istediği bir meclis ne kadar devletin birliğini sağlayabilirdi? Henuz seçim bilinci oluşmamış olan bir halka siz tutmuş dayatma bir meclis kurmuşsunuz. Arkadaşlar hata burada! Avrupadaki demokrasiler ya da halkın seçimlere ortak olması onlar tarafından gelen ayaklanmalar, baskılarla olmuştur bizimkisi gibi tepeden inme değil.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2008, 07:48:10 ÖS Gönderen: vaadedilen »
|
|
|
|
|
pebbLe
Newbie
|
 |
« Yanıtla #20 : Eylül 11, 2009, 03:01:36 ÖÖ » |
|
"Kişi sevdiği ile beraberdir." Dikkatli ve doğru seçmek lazım sevilecek kişiyi...
Sözün sahibi, 'en' sevdiğim kişidir.
|
|
|
|
|
|
"hiçölmeyecekmişgibiyaşarlar;ancakhiçyaşamamışgibiölürler."
|
|
|
|
Paxon
|
 |
« Yanıtla #21 : Eylül 11, 2009, 05:04:16 ÖÖ » |
|
"Kişi sevdiği ile beraberdir." Dikkatli ve doğru seçmek lazım sevilecek kişiyi...
Ağzına sağlık 
|
|
|
|
|
|
Beni Benden daha iyi tanıyan biri varsa o yine benimdir.
|
|
|
ramu
Newbie
|
 |
« Yanıtla #22 : Eylül 11, 2009, 06:53:55 ÖÖ » |
|
Mustafa Kemal Atatürk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asena
Newbie
|
 |
« Yanıtla #23 : Eylül 11, 2009, 01:16:18 ÖS » |
|
yukarıda sayılan çoğu türk büyüğünü ben de seviyorum... ve başta peygamberimiz olmak üzere islam büyüklerini de... "Kişi sevdiği ile beraberdir." Dikkatli ve doğru seçmek lazım sevilecek kişiyi...
Ağzına sağlık  kişi sevdiği ile beraberdir sözünü herşeyden çok seviyorum  benim tarihte en sevdiğim kişi bir bayan ama yukarıda hiç bayan yok!!!  NENE HATUN 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zeper
|
 |
« Yanıtla #24 : Eylül 11, 2009, 01:24:28 ÖS » |
|
Çok fazla kişi var elbette sevilecek ama yine de şöyle bir düşünüyorum...Nikola Tesla sanırım.Tanımayanların vikipedyadan bir araştırmasını öneririm.
|
|
|
|
|
|
The past'S history,th future's mystery,THE PRESENT is gift
|
|
|
tıs_tıs
Newbie
|
 |
« Yanıtla #25 : Eylül 17, 2009, 05:54:42 ÖS » |
|
yukarıda sayılan çoğu türk büyüğünü ben de seviyorum... ve başta peygamberimiz olmak üzere islam büyüklerini de...[
 malcolm x diyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
everblack
Newbie
iyiydik lan
|
 |
« Yanıtla #26 : Ekim 16, 2009, 08:37:56 ÖS » |
|
eğer atatürk olmasaydı biz de olmazdık. belki olurduk da çok fena şeyler de olabilirdi, ne olduğunu bile anlayamazdık ama kesin kötü olurdu. o yüzden atatürk ü gezegende en sevdiğim kişi olaraktafsdfasgdsa
pardon söylenmiş bu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamestheone
Newbie
|
 |
« Yanıtla #27 : Ağustos 03, 2010, 04:20:03 ÖÖ » |
|
siyasetadamı : Lev Troçki
biliminsanı: Leonardo da Vinci (iq'su 220 olan bir üstinsan)
filozof : Konfüçyus
devrimci: Mustafa Kemal Atatürk (şeriatı ve emperyalizmi yenen ilk ve tek lider)
dinadamı: Martin Luther
müzisyen : John Lennon (özgüven)
bir EN anca dallara ayırıp incelediğimizde çıkabilir bence.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zeper
|
 |
« Yanıtla #28 : Ağustos 08, 2010, 09:37:50 ÖS » |
|
devrimci: Mustafa Kemal Atatürk (şeriatı ve emperyalizmi yenen ilk ve tek lider)
güzel;)
|
|
|
|
|
|
The past'S history,th future's mystery,THE PRESENT is gift
|
|
|
|
nuitari
|
 |
« Yanıtla #29 : Ağustos 09, 2010, 05:51:35 ÖÖ » |
|
troçkiyi biliyorsan en azından sovyet devrimini bildiğini tahmin ediyorum ki, daha ileri safhalarda stalinle emperyalist sosyalist devlet tartışmaları çıksa da(ki bence değil) bolşevik devrimi emperyalizmi yenen bir devrimdir, atatürke biçtiğin sıfat o açıdan biraz yanlış oluyor. tek dersek de zaten , emperyalizme avucunu yalatmış bir çok lider sayılabilinir. insanlığı bu kadar küçümsemeyelim, emperyalizmi bu kadar büyümsemeyelim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|