Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34499 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3046 Üye - Son üye: illinedehoorm
Sayfa: 1 [2]
Yazdır
Gönderen Konu: Tarihte en sevdiğiniz kişi?  (Okunma Sayısı 4818 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
barmanya
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 19, 2008, 10:54:19 ÖS »

fatih sultan mehmet
 :oacaba eski istanbula bebek de dahil miydi?
ertan
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 12, 2008, 11:57:02 ÖS »

İlk insan formu.
madfessor
Jr. Member
**

carpe diem

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2008, 11:03:30 ÖS »

pisagor

mAtEmAtİk
1. SıNıf
LadyDeWinter
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2008, 06:04:33 ÖS »

tabi ki tereddütsüz Ulu hakan 2. Abdülhamid Han
(Muhtemelen bazı arkadaslar yahu adama bak 'kızıl sultanı' bir de savunuyor diyecektir. Normaldir. Maalesef ben de o devrelerden gectıgım için biliyorum. Gülümseme
tavsiyem sadece biraz okumak onun hakkında. Yaptıklarının yüzde onunu bile ögrendiginiz an düşüncelerinizin pozitif olarak değişeceğine inanıyorum)

Kesinlikle katılıyorum. Araştırılmadan üzeri karalanan bir insan. Hakkında yapılan bazı çalışmaları okuduğumda, ki önceden o bahsedilen önyargılara sahip de değildim, ağzım açık kaldı. Öyle bir devirde koskoca bir devleti senelerce yönetmek kolay bir şey olmasa gerek...
vaadedilen
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Kasım 03, 2008, 07:46:19 ÖS »

Kesinlikle katılıyorum. Araştırılmadan üzeri karalanan bir insan. Hakkında yapılan bazı çalışmaları okuduğumda, ki önceden o bahsedilen önyargılara sahip de değildim, ağzım açık kaldı. Öyle bir devirde koskoca bir devleti senelerce yönetmek kolay bir şey olmasa gerek...

Muhakkak öyle!
Nitekim hepimiz biliyoruz ki Sultan Abdülhamid çapulcular tarafından tahttan indirildikten (1908) sadece 2 sene sonra Trablusgarp, 3 sene sonra utanç verici yenilgimiz olan Balkan savaşı ve 6 sene sonrasında da Osmanlı'nın yıkılacağı 1. dunya savaşı meydana gelmiştir. Abdülhamid hanı sevmek zorunda değilsiniz ama ona kesinlikle saygı duymak zorundayız hepimiz. Yapılması gereken en doğru şeyi en doğru zamanda yapmıştır O kim ne derse desin...

* İstibdat diyorlar onun yönetimine hala ısrarla. El insaf. Vicdanınıza başvurun. Herkesin bağımsızlık diye öttüğü, devletten ayrılmak istediği bir meclis ne kadar devletin birliğini sağlayabilirdi? Henuz seçim bilinci oluşmamış olan bir halka siz tutmuş dayatma bir meclis kurmuşsunuz. Arkadaşlar hata burada! Avrupadaki demokrasiler ya da halkın seçimlere ortak olması onlar tarafından gelen ayaklanmalar, baskılarla olmuştur bizimkisi gibi tepeden inme değil.
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2008, 07:48:10 ÖS Gönderen: vaadedilen » Logged

Sayfa: 1 [2]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: