Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34499 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3046 Üye - Son üye: illinedehoorm
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Tatlı : Waffle  (Okunma Sayısı 1103 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lapomme
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 29, 2007, 09:00:09 ÖS »

bildiiniz waffle iste evde makinanız fln varsa yaparsınız Gülümseme

300 gr un
1 paket kabartma tozu
80 gr seker (daha fazlada koyabilirsiniz)
2 yumurta
400 ml süt

bi sırası yok herseyi karıstırablirsiniz ve makinaya dokup istediginiz kadar kızarıncaya kadar bekleyin
pistikten sora en az 1 dakka bekleyin tavsiyem 5 dakka bekleyin daha guzel oluyor..
ustune dondurma ve hazır cikolata soslarından dokebilirsiniz ..tabi cilekle muzu unutmayalım onlar en uste Gülümseme    afiyet olsun.
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2007, 11:14:18 ÖS »

ya tost makinesinde olur mu kine bu şimdi.yoksa vafıl makinesi mi var ayrı.bizim okuldaki adamın garip bi makinesi var gerçi.bu arada ilk vafıl deneyimimi okulumuz kantininde yaşadım.bunu ordaki ustaya belirttim ve bana speşıl edişın ayarında 3 şeşit çikolatalı(bildiğin ekmeğe sarelle sürer gibi bol bol sürdü hepsinden) bir orta boy muzlu bir kaç tane vişneli ve bir miktar kestane şekerli bir şey verdi elime.nasıl yiyeceğim bunu diye baktım uzun uzun,neyseki uzun uğraşlar sonunda yedim(sayılır)..lakin okuldan alacaksanız,şiddetle tavsiyem;çikolatayı abartı sürdürmeyin ve mümkünse 2 çeşitten fazla olmasın,muz mutlaka olsun çok güzel gidiyor,gerisi sizin tercihiniz ama ekmekten taşacak kadar çok doldurmanız patır patır yere dökmenize sebebiyet veriyor,kocaman bişi zaten.benden bu kadar Gülümseme
lapomme
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2007, 11:29:47 ÖS »

ya aslında tost makinasının tost aparatı cıkıyor waffle apatatı konuyor bizdekinde cok amaclı yanı ama aynı makina bence olabilir.. sadece makinayı iyice kızdırdıktan sora dökun tost mantıgıyla degil (tost mantıgı makina sogukkan ekmekler konur ekmekte makinanın ısınmaya baslamasıyla ısınmaya baslar, ama olay sudur ki tostta ısıtırsınız waffle pişer Gülümseme )
su
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2007, 09:40:39 ÖS »

Tost makinasıyla gayet yapılır, aparata maparata da gerek duymadan.
Aparat dediğin şekil işidir, tost makinası tırtıklı waffle yapar.
O kadar.

(:

Fakat söylemeliyim ki hiç yapmadım. Yapıcaktım da üşengecim işte.

Hayat benle dalga geçiyor.
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: