Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34499 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3046 Üye - Son üye: illinedehoorm
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Türk Olmanın 47 Kuralı  (Okunma Sayısı 1679 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 12, 2007, 03:41:05 ÖS »

1. Kagit mendili kumas mendil gibi günlerce burusuk sekilde cebinde tasir.

2. Rüzgarli havalarda küller uçmasin diye küllüge su koyar.

3. Serçe parmagini kulagina sokup iyice sallayarak karistirir.

4. Ancak bir Türk gazete bulmacasini hep baskalarina sora sora çözebilme becerisini gösterip , kendisi çözdü diye sevindirik olabilir.

5 . Sakal trasi olduktan sonra kanayan yerlerine küçük kagitlar yapistirir.

8. Soba borusu aktiginda yogurt kaplarini telle soba borusuna baglar.

9. Nezle olunca tuvalet kagidini uzun bir serit yaparak kullanir.

10. Dis firçasiyla disini firçalamayip da saçini boyamak için kullanan birini görürseniz , o saçini seven bakimli bir Türk tür.

11. Konusma yetenegi olan hayvanlara ilk olarak küfür etmesini ögretir.

12. Sahilde mayosunu kabinde giymek yerine arkadaslarina havlu tutturarak giymeye çalisip bir de arkadaslarina bakmayin lan diye çikisir.

13. Çorabinin kirlenip kirlenmedigini burnuna **ürerek kisa süreli koklayarak anlayan kisi temizligine düskün bir Türk tür.

14. Daha birinci telefon zili çaldiginda telefonun basina dikilen ama açmak için ikinci kez çalmasini bekler.

15. Bir dükkana girip , onun bunun fiyatini sorduktan sonra abi araba bes dakka dursun, ben hemen gelicem deyip, 2 saat
sonra gelir.

16. Cebinden çikardigi paralarin içinde en eskisini özenle arayip bulduktan sonra para üstü verir.

17. Trafikte ambulansin pesine takilarak sikisikliktan kurtulup , uyaniklik yaptigini zanneder.

18. Kagit paralarin üzerine not alir ve parayi harcadigi için notu kaybeder ve ya elden ele dolasacagini bildiginden
komik yazilar yazar. ( Paranin ön yüzüne tehlike aninda arkayi çeviriniz yazip aninda çevirince de simdi degil salak tehlike aninda yazanlardan bahsediyoruz .)

19. Çocugu yanlislikla elini kestigi veya düstügü için agladiginda elini kesti veya düstü diye çocugunu döver.

20. Taksi tuttugunda taksicinin yanina oturur .Eger üç dört kisi taksi tutuyorsa , taksi parasini veren kisi ön koltuga
oturur.

21. Kürdanla disini karistirip önce çikarip bakar , sonra tekrar agzina koyar.

22. Ütü fisi , teyp fisi veya televiyon fisi kablosunun bakir teli disari çikmis ise çocuklari elektrik çarpmasin diye bakir teli selobantla yapistirir.

23. Ailece televizyon izlenen bir evde kumanda babanin elindeyse ve o ne izlerse digerleri de onu izlemek zorunda kalir.

24. Çantasinin içinde yeni tanistigi birisine bile çekinmeden göstermek üzere en güzel fotograflarini ve aile albümünü
tasiyan birisini görürseniz hemen boynuna sarilmayin yoksa çantayi kafaniza yiyebilirsiniz , çünkü o kisi bir Türk kizidir.

25. Bir türk esnafi , müsterisinden aldigi parayi önce iki ucundan tutup iki defa gerginlestirir daha sonra da günese dogru
tutup bakarak sahte olup olmadigini anlar.

26. Evin bir odasinin ampülü patladigi zaman yenisini almayip da fazla kullanmadigi bir odanin ampülünü onun yerine takar.

27. Evinde bulunan saksilarin dibini kültablasi olarak kullanir.

28. Dislerini gazoz açacagi , findik ve ceviz kiracagi olarak kullanir.

29. Isinde iyi olan birisini överken hakaretle iltifat eden bir Türk ten baskasi olamaz. (Serefsizin oglu ne is yapmis be
kardesim, helal olsun)

30. Aracin sinyal lâmbalari dururken kolunu çikararak dönüyorum hareketi yapar.

31. Trafik isiklari kirmizidan yesile döndügünde önündeki herkesi salak sanarak
kornaya basar.

32. Dingildeyen bir masanin ayagina kagit sikistirma fikri bir Türk ündür.

33. Dislerinin arasindan viij viij diye ses çikarir.

34. Tv de film seyrederken filmin oyunculariyla muhatap olan (dur oraya gitme öldürecekler seni) Türk sinema severlerdir.

35. Arabasina öküz, köpek, horoz sesli korna taktirma fikrinin patenti bir Türk e aittir.

36. Gazete kagidini en iyi sekilde kullanir.(Cam silme bezi, külah, mendil, sofra bezi )

37. Plastik yogurt kabini saksi yapar.

38. Arabasinin arkasina yazi yazar .(Rahmetli de sollardi, tek rakibim THY, kroyum ama para bende)

39. Uçakta bulunan tanidiklarina uçak havalandiktan sonra görmeyecegini bildigi halde el sallar.

40. Çignedigi sakizi daha sonra çignemek üzere kafasindaki tülbende yapistiran bir Türk kadinindan baskasi degildir.

41. Tek abdestle bes vakit namaz kilmak için iki büklüm kivranir.

42. Desenlerini çok begenerek aldigi yeni bir mobilyanin üstünü baska bir örtü örterek kullanir.

43. Geçirdigi bir trafik kazasindan sonra kanlar içinde çikip, çarpilmis arabasina üzülür.

44. Tüp kaçiriyor mu, kaçirmiyor mu diye kibrit yakip kontrol eder.

45. Otoyolda, otomobilin gaz pedalina tugla koyup, yorulmadan kullanma fikri bir Türk ündür.

46. Elektronik hesap makinesini, uzaktan kumandasini naylona sarmis, üzerine de ambalaj lastigi geçirmis birini görürseniz
Türk tür o.

47. On yillik bir otomobilin koltuk ambalaj naylonlarini çikarmadan kullanma becerisini gösterir.

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
safuck
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2007, 04:28:39 ÖÖ »

şu çakmakla gaz kaçağı kontrolü olayını adam yanımda yaptı.  Şaşırmış aynen böle oldum.

sen ben ben sen
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2007, 11:17:16 ÖÖ »

eheh bir ek yapayım; kapının ziline bastıktan sonra megafon (bilmiyorum ismi bu muydu?) dan gelen "kim o?" sorusuna "benim" diyerek cevap vermek.evet başka hiç bir yerde rastlamadım buna Sırıtan

*edit: Sienfeld'de gördüm bunu,demek ki oluyomuş;

Jerry: Who is it?
George: It's me..
Jerry: Come on up!..
« Son Düzenleme: Mart 04, 2008, 10:40:16 ÖS Gönderen: MorrisonHotel » Logged
Mor Köpüklü Sabun
Full Member

a.k.a ANJEL

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2007, 09:33:56 ÖS »

bir türklük daha, bizzat yaşadım..
markette sucuk tanıtıorum tadımlık pişiriorm fln
amca geldi eli uzattı tabaa bende fırsat bu fırsat annatıorm Gülümseme
adam bi yandan yiyo, bi yandanda "hyr hyr, beenmedim ben" annamnda kafasını sallıyo. bitti annatcaklarm
adam son bi sucuk daha aldı gitti.

hadi yedin satın almak zorunda deilsin biliorz, da madem beenmedin niye yiosun??

bedava sirke baldan tatlıdır atasözü sadece türkler içn geçerlidir eminim Gülümseme

Why not?
damladamla
Jr. Member
**

. . .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2007, 12:58:55 ÖÖ »

42. Desenlerini çok begenerek aldigi yeni bir mobilyanin üstünü baska bir örtü örterek kullanir.
sanki ananemi tarif ediorsun  Sırıtan hiç bi zaman anlamamısımdır yeni koltuk alınır örtüsü hep aynıdır farkedilmez bile koltukların degişimi ..... ne diyeyim ilginç...
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 12, 2007, 01:45:32 ÖS »

ya bunu sadece ben mi gördüm emin değilim  Gülümseme
şampuan bittiğinde yenisini almaya üşenip,boş şişenin içine su doldurup çalkalayarak,su-köpük karışımını kullanır Kahkaha
demiurgos
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2007, 11:08:25 ÖÖ »

en önemlisi gazete kullanımıı!!!

1- raflara cıncık,tabakların altına sermek

2- yoldaki ölmüş adamın üstüne örtmek

3- cam silmek

4- g....nü silmek

5- yemek yerdek masaya sermek

6- ekmek sarmak ( sonrada diolar neden kanser oldukk)

7- katlayıp düz durmayan eşyaların altına sıkıştırmak

8- pis yerlerde açıp üstüne oturmk

9- diş ağrısı için gazetyi yakıp mürekkebi bi kaba damlatıp sonr o mürekkebi ağrısını alsın diye pamukla dişebasmak ( IYYYYYYYYYYY BööYYklkkk)

10- el ağız silmek

11- rüzgarlı havalarda kazağın altına koyup kendini izole etmek ( akıllıca ))

12- bi gün lazım olur diye tonlarca biriktirmek

13- güneşli günlerde nasıl yapılıyosa şapka yapıp kafaya geçirmek

14- özellikle taşınma olayında çok kullanıyoruz

15- bide arada bi okuyoru işte yaa

beni aklıma bunlar geldi vala....

6878232
xxxzach_q17
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2007, 01:57:05 ÖÖ »

evet sanıyorum benim babam koyu bi Türk ;)9 yaşındaki arabamızın her yeri dökülmesine rağmen sürekli kılıflı olan koltukları gıcırdır. bunun yanında artık çalışır durumda olmayan kumandamız da yepyenidir...Evet o da naylon sağolsun...

•••ΜëmэŋţÕ˜√ì√έЯє•••
suat
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 26, 2007, 05:12:46 ÖS »

belki de bizim kişiliğimizdir Türk olmak..bu saydıklarınızı hemen hemen hepimiz yapmıyor muyuz?mesela ben kıbrısta okuyorum yazın kullanacağım sivrisinek ilacını şimdiden depoluyorum çünkü inanılmaz derecede pahalı oluyoo..alamayınca da oramı buramı kaşıyıp duruyorum..işte bölee..

suat
xtrablack
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2008, 04:08:28 ÖÖ »

Bu tabela da ülkemiz sınırları içerisinde arkadaşlarımız tarafından çekilmiştir:

'Burning my dreams...'
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: