Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34499 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3045 Üye - Son üye: empomnecype
Sayfa: 1 [2]
Yazdır
Gönderen Konu: cincinim gezerse ne olur??  (Okunma Sayısı 5403 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cincinim
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 21, 2006, 08:53:59 ÖS »

gelin beraber trabzonda biraz turlayalım...
dediğim gibi biz Trabzonun merkezini beğenmedik,yani yapılaşmayı beğenmedik ve İstanbuldaki yapılaşmanın neden bu kadar kötü olduğunu da buraya gelince bir kez daha anladık,malum Trabzondan çok müteahhitler çıkar...
Karadenizde dikkat ederseniz asla tek katlı ev göremezsiniz ama 5 katlıdan da aşağı ev göremezsiniz,açıkçası oralardan fay hattı geçmediği için çok şanslılar...
ve Karadenizde esas öge şudur,5 katlı bir ev yapılmışsa bunun 3.katında kendileri oturur,orası sıvanır,geri kalansa öylece tuğla bırakılır,çocuklar evlenince sıvayacak oturacaklardır...ama o evden de hayır gelmez çürürler öylece...

ama yolumuz biraz yukarılara soğuksu tarafına Atatürk köşküne doğru gitti mi...
buyrun bir de siz bakın Göz kırpan

burası Atatürk trabzondayken kaldığı köşk,sonra Atatürk tekrar gelince Trabzon halkı burayı ona hediye etmiş...şimdi belediye burasını müze yapmış,ama itiraf ediyorum ben buraya bayıldım.Çünkü burada Atatürkün hiç görmediğim resimlerini gördüm bayıldım.Duygulandım oldukça...buraya yolunuz düşerse uğramadan gitmeyin.Ama maalesef fotoğraf ve video çekimine izin vermiyorlar,bu bencilceydi...

bu da bahçesinden...

yalnızlık nedir göreceksin öldüğün zaman...
cincinim
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 21, 2006, 09:51:37 ÖS »

bu arada yazılarımı okuyanlar ya da Orduya gidenler boztepeyi bilirler...
ama ne tesadüftür(!) ki Trabzonun da boztepesi var.Ama sezarın hakkı sezara ordununki daha güzel,bu boztepe ise alçakta,ama buraya gece gidebilme şansı bulduk ve semaverle çay keyfi yaptık...ımmm...
burada tüm yorgunluğumuzu atıp akçaabattaki pembe köşkümüzde uykumuzu aldık...
ertesi günse...
ver elini sümela manastırı.
maçka yolları taşlı geliyor sarı saçlı ne oldi sana yarimm böyle gözleri yaşlii....

her yerden sular akıyor,yeşilin doruğu burada...
sıkıntı şu ki milli parka girdiğinizde ayrı,sümela manastırı için ayrı para veriyorsunuz,iki defa ücret vermek insanı kıllandırıyor...alacaklarsa 1 defada alsınlar...

bu resmi ben çekmek isterdim ama havalar müsait değildi,bulutlar aşağı inmiş,sis hafif çiselti var...helal olsun çekenlere...
benimkiler ise içeride.temmuzun ortasında kalınları giydik geziyoruz...

"trabzon'un maçka ilçesine 17 kilometre uzaklıktakı bu manastır, anadolu'daki en önemli ortodoks kilisesidir. rivayete göre 385 yılında atina'dan gelen iki keşiş tarafından kurulmuş ve ilk şapel dağdaki bir mağaraya kurulduktan çok sonra yapı genişletilerek keşiş odalarının eklenmesiyle küçük bir köy havası almış. aşağıdan düz duvara yapıştırılmış gibi görünen bu manastıra yaklaşık yarım saatlik bir tırmanışla çıkılıyor. zig zaglar çizerek ilerleyen bu yol, keşişlerin yapı malzemelerini ve erzaklarını taşıdıkları yol aynı zamanda."
rastgele bilgi vermeyeyim dedim,internetten bulmuştum...
ama o zamanın içine düşüveriyorsunuz vayy be diyorsunuz bu insanlar nasıl taşıdılar bu malzemeleri yapmak için...ve biz o yolun çoğunu arabayla gittik,geri kalanını yürüdük.ama o atmosferi yaşamak için yaya yolu da var tırmanışlı...tek şanssızlığımız hava kötüydü,manastırın camlarından dışarı baktığımızda uçak camından bakar gibi bulutlarla karşılaşıyorsunuz...
maalesef freskleri çok mahvetmişiz olan olduktan sonra da engel çekilmiş...

artık aşağı inmenin vakti geldi
niye mi,alabalıklar bizi bekliyor,ımmm hem de tereyağında kızarmış böyle soğuk derede alabalık güzel olmaz mı??!

cincinim
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 22, 2006, 07:17:59 ÖS »

uyy da artık kimse bakmıyiii yazılara resimlere,yorum da mi ki yok iyi ya da kotuu Göz kırpan
ben daa aydere nerelere gideyrum gekmiyonuz midur???

limonçiçeği
Biri_beni_durdursun
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 05, 2006, 07:09:07 ÖS »

paylaşım için saol Gülümseme
resimle rbiraz kötü çeklmiş kızma sakın küçük bi yorum Gülümseme)

fen bilg öğrt
cincinim
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ekim 06, 2006, 06:26:14 ÖS »

ewt haklısın telefonla çektiğim resimler insanı zevklendirmiyor,ama o an yanmda ne varsa onu kullanayım demiştim,makine ile olanlar biraz daha iyi gözüküyor.

bunelan
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2007, 10:43:58 ÖS »

doğu karadeniz bu kadar mı?

p.s. yazıları çok büyük bir keyifle okudum ama fotoğraflara bakmak için çok uğraştım yahu, biraz küçülterek koy istersen...

eline sağlık...
Parlak
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 14, 2007, 12:14:56 ÖS »

Çok güzel anlatmışsın,eline sağlık,insan kaptırıp hepsini okuyuveriyor. Buraları ilk fırsatta ben de gezicem, sen anlat ki biz de bilelim şöyle nereler güzel, nereyi görmeden olmaz. Sen yazılarına devam et bence konuyla ilgilenen herkes okuyacaktır ve sana bir öneri:bence ilk işin iyi bir fotoğraf makinesi almak olsun, çünkü bu gezdiğin yerleri ileride belki de bir kitap yaparsın.(böyle bir düşüncen yok ise de bence bu fotoğraflar da yeterli) Bak Mina Urgan da ilk demiş ki:" Kim ne yapsın,benim gibi bir dinazorun yaptıklarını" ama ardından en çok satanlar listesine bile girmiş. Demek ki insanlar böyle şeyleri merak ediyor.
Hepsi çok güzeldi.Paylaşımın için sağol.
cincinim
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 15, 2007, 09:44:15 ÖS »

fotoğraflar hakkaten çokbüyük oldu,kullandığım paylaşım sitesinden kaynakladı herhalde.fotoğraflarda sorun şu,makine ile güzel çekilmiş her fotoda ben ailem falan var,aile fotoları kimseyi ilgilendirmez diye koymadım.telefondan çektiğklerim anlık fotolardı,ne bulmuş ne yakalamışsam;)
paylaşmak güzel birşey ve yorumlar için de çok teşekkür ederim:) gerisini bir türlü getiremedim,asıl fotoğraflar oradaydı,uff ne tembelim Kahkaha

Sayfa: 1 [2]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: