Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34499 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3045 Üye - Son üye: empomnecype
Sayfa: [1] 2 3 4 5
Yazdır
Gönderen Konu: Boğaziçine camii  (Okunma Sayısı 8600 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 23, 2006, 11:58:28 ÖS »

Yıllardır tek bir çatı altında toplanan Boğaziçi Üniversitesi Mezunlarının artık 2 derneği var. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne (BÜMED) rakip olarak kurulan "Boğaziçi Üniversiteliler Derneği" (BURA) ilk iş olarak üniversiteye bir cami yapılmasını istedi.

14 bin üyeli Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği''ne (BÜMED) rakip olarak kurulan "Boğaziçi Üniversiteliler Derneği" ilk iş olarak üniversiteye bir cami yapılmasını istedi.

İngilizce adı Boğaziçi University Reunion Association'nın kısaltmasından esinlenerek BURA adını kullanan derneğin rakiplerinden önemli farklılıkları var. İçki içmiyorlar, toplantıları namaz saatlerine denk getirmiyorlar, kadın erkek ilişkilerine "mesafeli" yaklaşıyorlar.

Derneğin ilk genel kuruluna katılarak desteğini açıkça gösteren Başbakan Erdoğan''ın yanısıra Meclis''teki "Boğaziçi" kökenli AKP'li 3 milletvekili de derneğin üyeleri arasında bulunuyor. Derneğin en büyük projesi ise üniversitenin içine görkemli bir cami yaptırmak.

Dolmabahçe Sarayında gerçekleştirdikleri ilk genel kurula Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bir çok AKP Milletvekili'nin katıldığını belirten Başkan Musa Deniz Taşkın, "İslam Dünyası''nı ilgilendiren problemlerin çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz. Bu yüzden İslam Dünyasıyla yakın işbirliği içersindeyiz. Bunun için de İslam Dünyası sivil toplum kuruluşuna üye olduk. Öneri ve eleştirilerimizi onlara ulaştırıyoruz. Boğaziçi bizim derneğin çalışmalarıyla kendini buldu. Özüne döndü" dedi.

BURA'ya üye olanların BÜMED üyeliğinden de çıkmadıklarını kaydeden Taşkın, şöyle konuştu: "Bizler geçmişten gelen bir yanlışı düzelttik. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Behar, Prof. Dr. Selim Şeker ve Fazıl Sönmez gibi bizi destekleyen önemli isimler var. Namaz kılmamıza gelince, bu bir inaç meselesidir. Bizler toplantılarımızı namaz saatlerine göre ayarlıyoruz. İçki içmiyoruz. İnancımızın gereği üniversitenin güneyine bir cami yapılmasını istiyoruz. Bizim başı kapalı ve başı açık üyelerimiz var."

BURA'ya karşı çıkan üniversite öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Rıza Kaylan, bu tür davranışların Boğaziçi ruhuna ters olduğunu söyledi. Prof. Kaylan, Boğaziçi''nin gerçek anlamda bir üniversite olduğunu belirterek, "Bizim üniversitede her fikir rahatlıkla tartışılır. BURA''yı bir ayrımcılık olarak görüyorum" dedi. BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Genç ise kendilerinin birlikten yana olduğunu belirtti.

Kaynak: Aktif Haber
« Son Düzenleme: Eylül 24, 2006, 01:36:31 ÖS Gönderen: cobanatesi » Logged

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2006, 12:01:20 ÖÖ »

bu derneğin adını yeni duydum ama yeni kurulan bir dernek için radikal bir istek gibi geldi bana
siz ne düşünüyorsunuz?

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
yeshill
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2006, 11:42:29 ÖÖ »

camii hiçbir zaman vatandaşlarını %90 ının müslüman oldugu bir ülkede sakınca oluşturmaz bence hemde insanların dinine bir engel olmuyoki sadece müslümanlara kolaylık saglıyo amann bence boş kafalılar cıkarıyo böle sorunları camiinin nesi sorun olurki keşke hertarafta camii olsa..

salut...
blindguardian
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2006, 05:49:20 ÖS »

haberde bi eksiklik var sanırım. yapılması planlanan caminin tam olarak nereye yapılacağı yazmıyor. caminin güney kampüse yapılması planlanıyor. güney kampüsün içinde bir cami..bu haberi birkaç ay önce okudugumda aklıma ilk şu soru gelmişti: kuzey kampüsün yanında bir cami varken, bu camide herkese yeteri kadar yer varken ve bu cami iki kampüse de yakınken neden ayrı bir cami daha yapılsın ki? ben bu konunun "cami yapmak doğaldır, okulun camiye ihtiyacı vardır" şeklinde yorumlanacak kadar basit olmadığını düşünüyorum. eğer öyle olsaydı, zaten bir cami varken 'güney kampüsün içine' bir cami daha yapmaya kalkışmazlardı. kampüsün içine bir cami yapmak, üniversitenin özgür ve tarafsız yapısını zedeleyebilir (ya da amaç zaten budur). ayrıca "inanç özgürlüğü" tamlamasının yerli yersiz kullanılması da kavramın içini boşaltmaktadır. boğaziçi üniversitesinde zaten inanç özgürlüğü vardır.. hatırlatma yapmak gerekli mi bilmiyorum ama türbana izin veren tek devlet üniversitesi boğaziçi üniversitesidir. daha fazla ne gibi bir özgürlük istenmektedir? inanç özgürlüğünün savunucuları, okula bir cemevi yapıldığı takdirde ne kadar özgürlülçü olurlardı acaba?
ayrıca BURA'nın kimler tarafından, hangi amaçlarla desteklendiği de apayrı bir sorudur.
neyse çok konuştum ben.
Parlak
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2006, 07:28:24 ÖS »

BURA nın adresinden alıntıdır.

Tekzip Metni

... Gazetesi’nin 17 Ağustos 2006 tarihli nüshasında ve internet sitesinde yayınlanan “Hedef Boğaziçi’ne cami” başlıklı yazı, Derneğimiz ve Üniversitemizle ilgili birçok maddi hatayla birlikte, tamamen yalan ve yanlış yorum ve bilgilerden oluşmaktadır.

Konuyla ilgili ilk adım olarak, ... Gazetesi Sorumlu Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürleri'ne Beyoğlu 13. Noteri kanalıyla göndermiş olduğumuz tekzip metni aşağıdadır:

BEYOĞLU 13. NOTERLİĞİ’NE,

Keşideci : Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) adına yetkili Dernek Başkanı
________Aydın AKKOÇ

Eski Osmanlı sok. Arıkan İş Merkezi Kat.5 Mecidiyeköy – İstanbul

Muhataplar :

1 –   Gazete Genel Yayın Yönetmeni
2 –  – Gazete Yazı İşleri Müdürü
3 – – Gazete Yazı İşleri Müdürü
4 –  –  Gazete Yazı İşleri Müdürü
5 – –  Gazete Sorumlu Müdürü

Barbaros Bulvarı No.125 Cam Han Kat.5 Beşiktaş – İstanbul

Konu : Ekli tekzip metninin tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içinde yayınlanması ihtarıdır.

Sayın Muhataplar;

Gazetenizin 17.08.2006 tarihli nüshasında ve aynı günlü internet sayfanızda, muhabiriniz   tarafından derneğimiz hakkında gerçeğe aykırı yayınla ilgili cevap ve düzeltme hakkımızı kullanmak üzere ekli tekzip metninin, tebliğ tarihinden itibaren yasal süresi içinde tekzibe konu yayınla aynı sayfalarda ve ölçekte; ayrıca gazetenizin internet sayfasında yayınlanmasını talep ve ihtar ederiz.

Yayından doğan tazminat haklarımızı saklı tutmak kaydıyla, cevap ve düzeltme hakkımızın kullandırılmaması veya yasaya aykırı kullandırılması halinde yargı yoluyla bu hakkımızı kullanacağımızı; bundan doğacak her türlü yükümlülüğün tarafınıza tahmil olunacağını ayrıca ihtar ederiz. 18.08.2006

Aydın AKKOÇ
BURA BAŞKANI

Sayın noter,

Yedi nüshadan müteşekkil işbu ihtarnamenin birer nüshasının muhataplara tebliğini; bir nüshasının dairenizde hıfzını ve bir nüshasının da tebliğ şerhli olarak tarafımıza verilmesini rica ederim.

TEKZİP METNİ

Gazetenizin 17 Ağustos 2006 tarihli nüshasında, 1. sayfasında spot olarak, 21. sayfada ve aynı tarihteki internet sayfanızda yayınlanan “Hedef Boğaziçi’ne cami” başlıklı haber kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltıcı yorumlar içermektedir.

1. Röportajda muhabirinizin görüştüğü Musa Taşkın, BURA Başkanı değil, Başkan Yardımcısıdır; durum gerek röportaj sırasında, gerekse öncesinde muhabirinizce bilinmesine rağmen, unvan kasıtlı olarak yanlış yazılmıştır.

2. Röportaj esnasında “Boğaziçi’ne cami” gibi bir konu, hele derneğimizin “ilk iş olarak” böyle bir istekte bulunduğu veya böyle bir “hedefi” olduğu konusu kesinlikle konuşulmamıştır.

BURA’nın, 3 yıldan beri onlarca organizasyon yapmış bir STK olarak, “ilk iş olarak” böyle bir faaliyeti bugüne kadar yapmamış olduğu bellidir, kaldı ki böyle bir talebin muhatabının bir gazeteci olması da düşünülemez.

Söz konusu röportaj sırasında Musa Taşkın, derneğin amaçları ve faaliyetlerinden söz etmiş ve bu konuşma muhabirinizce teybe kaydedilmiştir. Bu kayıtlar incelenirse böyle bir konunun röportaj esnasında gündeme gelmemiş olduğu görülecektir.

3. Söz konusu yazının, 6. paragrafı da tamamen hayal mahsulüdür. Musa Taşkın, “şu öğretim üyeleri bizi destekliyor” şeklinde ismen bir açıklama yapmamıştır. Derneğimiz Boğaziçi Üniversitesi’ndeki tüm öğretim görevlilerine eşit mesafededir.

Derneğimiz, üyemiz olsun ya da olmasın tüm Boğaziçililer arasında tanışıklığı ve birlikteliği artırmak amacıyla kurulmuş ve faaliyetler yapmaktadır. Genel Kurul’da oy kullanmak haricinde diğer bütün faaliyetlere katılmak için dernek üyesi olmak değil Boğaziçili olmak yeterlidir.

4. Röportaj sırasında Musa Taşkın, BURA’nın bir STK olarak yurt ve dünya sorunları ile ilgilendiğini belirtmiştir; haberde, “Dünya” sözünün geçtiği cümlelerin başına “İslam” sözcüğü getirilerek anlam kasıtlı olarak daraltılmaya çalışılmıştır.

5. Yine TBMM’de Boğaziçi Üniversitesi mezunu 3 milletvekili varken ve bu rakam röportaj sırasında üç şeklinde telaffuz edilmiş olmasına rağmen, söz konusu sayı yazının lakaytlık ve özensizlikle hazırlanmış olduğunun bir göstergesi olarak 4 milletvekili şeklinde yanlış yazılmıştır
Parlak
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2006, 07:30:19 ÖS »

BOĞAZİÇİ Üniversitesi'ne cami yapılması konusunu gündeme getiren bir haber, bazı sert itirazlara yol açtı. Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) haberde kasıtlı ayıklamalar, hatalar ve okuru yanıltıcı ifadeler bulunduğunu öne sürerek bu köşeye başvurdu.
'Boğaziçi'ne Cami İsteriz başlığıyla ön sayfadan aktarılan haber, BURA'nın "ilk iş olarak" üniversiteye bir cami yapılmasını istediğine ilişkin ayrıntıları öne çıkarıyordu.
Haber, "BURA Başkanı" sıfatıyla Musa Taşkın "la yapılan bir mülakata dayandırılmıştı.
BURA Başkanı Aydın Akkoç diyor ki:
*Musa Taşkın, BURA Başkanı değil, Başkan Yardımcısıdır. *Röportajda " Boğaziçi'ne cami " gibi bir konu, hele derneğimizin " ilk iş olarak " böyle bir istekte bulunduğu veya böyle bir " hedefi " olduğu konusu kesinlikle konuşulmamıştır. Bu konuşma muhabirinizce teybe kaydedilmiştir. Kayıtlar incelenirse böyle bir konunun röportaj esnasında gündeme gelmediği görülecektir.
*Musa Taşkın, " şu öğretim üyeleri bizi destekliyor " şeklinde ismen bir açıklama yapmamıştır.
*Röportaj sırasında Musa Taşkın, BURA'nın bir STK olarak yurt ve dünya sorunları ile ilgilendiğini belirtmiştir; haberde, " Dünya " sözünün geçtiği cümlelerin başına " İslam " sözcüğü getirilip anlam kasıtlı olarak daraltılmaya çalışılmıştır.
*TBMM'de Boğaziçi Üniversitesi mezunu 3 milletvekili varken sayı 4 milletvekili şeklinde yanlış yazılmıştır.
Eleştirileri muhabir Yaşar Özay ve Haber Merkezi Yardımcısı Nevzat Atal'a aktardım.
Atal yanıtında Taşkın'ın unvanının editörlerce, milletvekili sayısının ise muhabir tarafından yanlış yazıldığını belirtti.
Yanıta göre, BÜ'ye cami yapılması isteği kasetin kayıt kapasitesi dolmasından ötürü kayıt cihazının kapatılması sonrasında dile getirilmiş. Muhabir, Taşkın'dan "yazabilirsin" tayidi almış.
Atal, "Derneğin 'ilk isteği' olarak vurgulanması sadece bir gazetecilik tekniğidir. Burada sadece bir vurgu yapılmak istenmiştir" diyor.
Destekleyen öğretim üyeleri fotoğraf üzerinden muhabir tarafından seçilmiş.
Yorum: Bant kaydı sık sık sorun yaratan bir konu. Kaynaklar kayıtlı olmayan bazı sözlerini, mülakat sırasında rıza gösterseler dahi, türlü çeşitli nedenlerle sonradan yalanlayabiliyor. Bu da gereksiz soru işareti doğuruyor, riskleri büyük. Bütün mülakatı olduğu gibi kaydetmek ve kayıtları saklamak en doğru ve tutarlı davranış.
Spota da yansıyan 'ilk iş olarak cami istedi' ifadesindeki 'ilk iş olarak" bir 'gazetecilik anlatım tekniği' gerekçesiyle açıklanamaz. Habere giren her ifadenin bir yazılı veya sözlü dayanağının olması gerekir. Gazeteci elde ettiği bilgileri abartamaz. Yargıtay'ın son aldığı karar gazete yorumları ile ilgilidir. Kanaat öznel ve özgürdür; ama bilgi nesnel ve kutsaldır.

Bu da ilgili gazetenin sitesinden alıntıdır arkadaşlar.Durum böyle...
omega
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2006, 07:43:33 ÖS »

Cami kurulması yerine ufak 50-100 kişilik kadar mescid yapılması daha akla uygun geliyor...

zaten ortada bir cami var...

O.MELİH GÖKÇE
Kimya Bölümü
hiLaL
Sr. Member

işte taraftar işte şampiyon

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2006, 08:22:52 ÖS »

kuzey kampüs çıkışında bi cami varken gereksiz bi uğraş anun yerine yurtların düzenlenmesi ya da ek yurt yapımı daha mantıklı !!camii olmasının bi zararı olmaz tabii ki de okulda başka ihtiyaçlar varken ve okuln hemen dibinde bir cami varken lüzumsuz

kimya öğretmenliğiiiiii=)
celenli
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2006, 08:52:46 ÖS »

Bırakın camiyi,
yurt yada fakültelere ek bina yapımı bile söz konusu değil okulumuzda..
Geçen sene semih tezcan ile yaptığımız sohbette bize aktardığı budur..

okul yerleşim ve bina bakımından doyuma ulaşmıştır.. Ek bina yapımı olmayacaktır . Bu karar başa geçen her rektörcede kabule edilecektir diye öle geçmişti..
(Tıp fakultesi hakkında sorulan soru üzerine bu cevaı verdi.)

~~M.Furkan Çelenli~~
---------civil---------
Think simple,live long...
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2006, 09:20:26 ÖS »

arkadaşlar zaten illa cami değil ama en azından bir mescid oluşturulmalı güney kampüs içine..diyosunuzki güney le kuzey arasında bir cami var zaten...iyi de oraya gidesiye kadar  az zaman geçmez...bi de arda dersinizin oldugunu ve yetişmemniz gerektiğini düşünün..arkadaşla ilk geldiğimizde ne yalan söyleyelim aradık bi mescid kampüste ama yoktu..
Lucius Vorenus
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2006, 09:36:43 ÖS »

ya camiye gerek yok derim ben gideceksin kuzeye kılacaksın ha illa ki istiyor musun?
o zaman güney meydana bir ikinci selimiyeyi yapalım derim bütün mühendisler el atsın bir,daha ucuza da olur Göz kırpan
yani efendim böyle tartışmalar lüzumsuzdur gereksizdir.okuyun çalışın adam olun millete faydanız olsun,türkiyenin en iyi okulundayız,detay adamı değiliz olmayacağız da...

...Nükleer Mühendis...
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2006, 09:41:35 ÖS »

bunlar detay degil kardeşim.gerekli olann şeyler biz heralde ikinci bi selimiye istemiyoruz kampüse.küçük bi mescid olsa fena olmaz diyoruz..konuyu çarpıtmayalımm lütfen.aaa
celenli
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2006, 11:34:20 ÖS »

bir kulup odası kadar olsa bilem olur..
Odtü deki gibi bir mescit yeter de artar bile...
insanlar derslerine geç kalmasın
Namaz kılanda kılmayan da rahatsız olmasın......

~~M.Furkan Çelenli~~
---------civil---------
Think simple,live long...
Lucius Vorenus
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2006, 11:43:20 ÖS »

bunlar detay degil kardeşim.gerekli olann şeyler biz heralde ikinci bi selimiye istemiyoruz kampüse.küçük bi mescid olsa fena olmaz diyoruz..konuyu çarpıtmayalımm lütfen.aaa
ya iyi de 10 dakila yürümek bu kadar mı zor da şimdiden mescit diyorsun
zaten ben mescidine birşey demiyorum
ama daha bir dur okul açılsın o zaman dile getirirsin ben de seni desteklerim(hoş,sanki milletvekiliyim)

...Nükleer Mühendis...
maggot
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2006, 11:53:05 ÖS »

ya iyi de 10 dakila yürümek bu kadar mı zor da şimdiden mescit diyorsun
zaten ben mescidine birşey demiyorum
ama daha bir dur okul açılsın o zaman dile getirirsin ben de seni desteklerim(hoş,sanki milletvekiliyim)

ama sorun 10 dk yürümek değilki.. 10dk da yürünür 20dk da.. sorun olan bunu 10dklık ders arasında yapabilmek...
Sayfa: [1] 2 3 4 5
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: