Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34499 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3046 Üye - Son üye: illinedehoorm
Sayfa: 1 [2] 3 4 5
Yazdır
Gönderen Konu: Boğaziçine camii  (Okunma Sayısı 8601 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 25, 2006, 10:20:13 ÖÖ »

yaşa maggot arkadaş.ve celenli arkadaş sende yaşa..şükür anlayan çıktı...neyse dediğiniz gibi üniv. açılınca yaşayarak göreceğiz zaten...
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 26, 2006, 04:07:46 ÖS »

blindguardian dışında kimsenin ciddi bi eleştiri getirmemesi ben çok üzdü...

tek yapılacak savunma ek bina inşaatının imkansız olması mı yani??okul içinde ayrımcılığa ve gruplaşmalara yol açması çok mu önemsiz ya da laik yapının zedelenmesi...

bizim okulda 'bu mantıkta' insanlar olduğunu biliyodum ama bir kez daha görmek beni üzdü...
titus_pullo
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 26, 2006, 04:26:04 ÖS »

bu cami meselesinde bence kimsenin amacı ibadet veya din özgürlüğü değil,amaç basit mesaj vermek. Kuzeyde cami varken 100 metra asagısına cami yapmanın mantıgını bana kimse anlatamaz. Gec kalma meselesine gelince namazı biraz geç kılarsınız olur biter. KIzanlar olabilir ama bence son derece gereksiz bir konu.
Lucius Vorenus
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Eylül 26, 2006, 04:41:33 ÖS »

namaz kaza edilebiliyordu değil mi?

...Nükleer Mühendis...
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Eylül 26, 2006, 05:47:53 ÖS »

blindguardian dışında kimsenin ciddi bi eleştiri getirmemesi ben çok üzdü...

tek yapılacak savunma ek bina inşaatının imkansız olması mı yani??okul içinde ayrımcılığa ve gruplaşmalara yol açması çok mu önemsiz ya da laik yapının zedelenmesi...

bizim okulda 'bu mantıkta' insanlar olduğunu biliyodum ama bir kez daha görmek beni üzdü...

arkadaşım laik yapıyla ne alakası var ya.bu kadar konuyu farkı yerlere götürmeyi başarabildiğiniz için ayrıca tebrik ediyorum..ayrımcılıkla alakası yok bunun ayrıca...sadece inanç meselesi..esas ayrımcılık yapan bence böyle düşündüğünüz için üzgünüm ama sizsiniz..
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Eylül 26, 2006, 05:49:04 ÖS »

bu cami meselesinde bence kimsenin amacı ibadet veya din özgürlüğü değil,amaç basit mesaj vermek. Kuzeyde cami varken 100 metra asagısına cami yapmanın mantıgını bana kimse anlatamaz. Gec kalma meselesine gelince namazı biraz geç kılarsınız olur biter. KIzanlar olabilir ama bence son derece gereksiz bir konu.
o sadece senin görüşün arkadaşım...
titus_pullo
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Eylül 26, 2006, 05:51:55 ÖS »

abi bence bu inanç meselesi değil az onceki mesajda soyledigim gibi, yani okulun yanında cami varken güneye cami yapmanın mantıgı nedir? hem biliyosun bizim okulda ben yıllardır pek bir ayrımcılıga rastlamadım. man_made_god'da gorusunu yazmış sadece
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Eylül 26, 2006, 06:12:22 ÖS »

ya kardeş cami demiyoruz aten ufak bir mescit diyoruz..neyse ya tartışma konusu olsun istemiyorum...herkes nasıl düşünüyorsa öyle düşünmekte hür tabi ki..
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Eylül 26, 2006, 06:53:30 ÖS »

bazılarınızı anlamakta zorlanıyorum
öncelikle cami yapılsın veya yapılmasın fazla ilgilenmiyorum sonuçta namazımı kılacaksam bir yolunu bulurum
ama yapılan yorumlara bakarmısınız
laik yapı zedelenirmişş
ya siz benden daha iyi bilirsiniz...soruyorum ABD laik midir?? evet diyeceksiniz çünkü dünyanın en secular devletlerinden biri...peki Avrupa ülkeleri??? ee bit tabii laiktir onlarda dimi ama... peki bu ülkedeki üniversitelerin çoğunda-neredeyse hepsinde-kampusun içinde kilise yahut daha ufak ibadethaneler olduğunu bilmiyormusunuz...hristiyan öğrenciler toplulukları, incil okumaları vs bunlar saydığım LAİK ülkelerde sorun olmuyorda bizim kampusumuzdeki ibadethanemi sorun teşkil ediyor?

ikinci tez kuzeyde cami varmış....arkadaşlar bir iddaa atarken biraz düşünerek yazın kuzeyde yani benim anladığım kuzey kampuste cami yoktur....anlamamazlıktan gelme diceksiniz ama önemlii...kuzeye giden yolda cami vardır haklısınız ama eğer aranızda namaz kılanlar varsa ve eğer cumaya gidenler varsa size ordaki rezilliği anlatsın bi...millet kapılardan geçemiyor...peki din ve vicdan özgürlüğü varsa ve teminat altına alınıyorsa neden inananların bundan doğan ihtiyaçları karşılanmıyor ve sürekli ihtiyaçlar laisizm perdesinde boğuluyor...gururla söylüyorum ki ben laikim...elhamdülihhah müslümanım da...şimdi bize ne felan demeyin haaa burda yorum yapıyorum ama dimi...

son olarak günümüz Türkiyesi şartlarında kampus içine cami yapmak zor...henüz o demokratik düzeye eremedik...veya sadece ilahiyat fakültesi olan üniversitelere ses çıkaramıyoruz...benim düşüncem bir cami daha gerekli ama bu kampuse olmazda ne biliyim kampus dışında mesela otobüs duraklarına doğru biyere--orda çok geniş bi park var bikısmı değerlendirilebilir--- yapılabilir...ama bizim amacımız burda laik devletimizi korumaksa ve insanlar nasıl ibadet ederse etsin demekse boşverelim camiyi felan...

saygılar
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2006, 07:29:35 ÖS Gönderen: cobanatesi » Logged

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
titus_pullo
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Eylül 26, 2006, 08:57:18 ÖS »

amerika'nın laik olduğunu mu düşünüyorsun? ya da diger avrupa ülkelerinin? bunların çoğunun anayasasında laiklik ile ilgili bir şey yok. Ayrıca olması da gerekmez çünkü onlar da irtica gibi bir tehdit yok,Türkiye ne kadar hassas bi ülke bunun farkında değil misiniz,yoksa görmezden mi geliyorsunuz? Laisizm cercevesinde boğulan inançlardan bahsetmişsin, bunu biraz acarsan sevinirim. Demokrasiden anladığınız her köşe başına cami dikmekse demokrasi anlayışınıza da helal olsun diyorum.
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Eylül 26, 2006, 10:04:57 ÖS »

Demokrasiden anladığınız her köşe başına cami dikmekse demokrasi anlayışınıza da helal olsun diyorum.

her köşe başı değil...ihtiyaç olan heryer...sen anlamak istemiyorsan ben ne yapabilirim yazıyı okuduysan bu çevrede özellikle cuma günleri camide yoğunluk yaşanıyor...kampüse cami yapmak milli güvenliğimiz açısından tehlikeli olabilir(?) malum laiklik elden gider cami yapınca... sizin bu tanımlamalarınız yüzünden Türkiye'de laiklik anlaşılamadı halk laikliğe din düşmanlığı olarak bakıyor...siz bu ülkenin aydınları(?) laikliğin suyunu çıkardınız be...

ayrıca ekleyim Amerikan anayasasında laiklik vurgusu yapılır...Fransız anayasasına laiklik 1905 te girmiştir...Avrupa birliği anayasasına laiklik girmesi veya hristiyanlığa atıfta bulunulması arasında tartışmalar halen devam etmektedir...google da ufak bi arama yaparsan görebilirsin...eğer hala yok canım bunlarda laikmi diyorsan ben sana bunların yazılı olduğu sitelerin linklerini yollarım canını sıkma...
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2006, 10:08:15 ÖS Gönderen: cobanatesi » Logged

blindguardian
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Eylül 26, 2006, 10:17:21 ÖS »

bu ülkede din ve vicdan özgürlüğünün neden sadece müslümanlar için olduğu düşünülüyor? hatta sadece sünni müslümanlar için.. alevilere bile değil. madem din ve vicdan özgürlüğü diyorsunuz o zaman kampuse bir cemevi, bir kilise, bir sinagog da yaptırsınlar. ama siz sadece kendiniz üzerinden özgürlükçü konuşuyorsunuz. işinize gelmediği anda 'mağdur' oldugunuzu söylüyorsunuz. ama bu ülkede, düşünceleri ve inançları için, sizlerden daha fazla mağdur olan insanlar var.

ayrıca 10 dk'lık ders arasında anca bir binadan diğerine geçebilecek kadar vakit varken, dibinizde cami olsa gidip namaz kılabilecek misiniz sanki? ama eğer böyle bir kabiliyetiniz varsa, o zaman adım başına cami yaptıralım..malum kampusler büyük..natuk birkanda dersi olan insan otoparka nasıl yetişip de namaz kılıcak 10 dk içinde, değil mi?
Tt
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Eylül 26, 2006, 10:25:29 ÖS »

namaz kaza edilebiliyordu değil mi?
Dostum supersin ya neden butun namazlarınızı gece yatmadn kılın ders mi onemli namaz mı demi

Coming soon with new features.You wait only....
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Eylül 26, 2006, 10:49:07 ÖS »

bu ülkede din ve vicdan özgürlüğünün neden sadece müslümanlar için olduğu düşünülüyor? hatta sadece sünni müslümanlar için.. alevilere bile değil. madem din ve vicdan özgürlüğü diyorsunuz o zaman kampuse bir cemevi, bir kilise, bir sinagog da yaptırsınlar. ama siz sadece kendiniz üzerinden özgürlükçü konuşuyorsunuz. işinize gelmediği anda 'mağdur' oldugunuzu söylüyorsunuz. ama bu ülkede, düşünceleri ve inançları için, sizlerden daha fazla mağdur olan insanlar var.

mesajların tümünü okumadın sanırım saygıdeğer arkadaşım...kimse sinagog cemevi veya kilise yapılmasın demiyor zaten...yapılmışken onlarda aradan çıkarılabilir yani hani ikide bir inşaat felan aksamasın işler...
kendiniz için özgürlükçü konuşuyorsunuz diyorsun tabiiki kendimiz için konuşcaz hemde...hristiyan arkadaşımızda kilise talep eder...alevi kardeşimiz cemevi talep eder...etsinde en temel hakkı...ama sen gelip böyle size varda onlara yokmu edebiyatı yapmaya kalkarsan konu iyice dağılır dimi ama...
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2006, 10:52:39 ÖS Gönderen: cobanatesi » Logged

muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Eylül 26, 2006, 11:03:49 ÖS »

bugün sofi'nin dünyasını okurken karşılaştım ve burayada yazmak istedim.

----Bir rus kozmonotla bir rus beyin cerrahı din hakkında tartışıyormuş.beyin cerrahı hristiyanmış,kozmonat ise dinsiz."ben uzaya çok çıktım" demiş kozmonot kibirlice,"ama ne tanrı'ya rastladım ne de meleklere".beyin cerrahı yanıtlamış:"ben de pek çok zeki insanın beynini ameliyat ettim,ama hiçbir düşünceye rastlamadım".tabii düşüncelerin olmadığını göstermez bu.--------
 YORUMMSUZ....
Sayfa: 1 [2] 3 4 5
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: