Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34499 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3047 Üye - Son üye: OreteMutt
Sayfa: 1 2 [3] 4 5
Yazdır
Gönderen Konu: Boğaziçine camii  (Okunma Sayısı 8605 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
titus_pullo
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Eylül 26, 2006, 11:18:18 ÖS »

bugün sofi'nin dünyasını okurken karşılaştım ve burayada yazmak istedim.

----Bir rus kozmonotla bir rus beyin cerrahı din hakkında tartışıyormuş.beyin cerrahı hristiyanmış,kozmonat ise dinsiz."ben uzaya çok çıktım" demiş kozmonot kibirlice,"ama ne tanrı'ya rastladım ne de meleklere".beyin cerrahı yanıtlamış:"ben de pek çok zeki insanın beynini ameliyat ettim,ama hiçbir düşünceye rastlamadım".tabii düşüncelerin olmadığını göstermez bu.--------
 YORUMMSUZ....

Yorumu ben yapıym o zaman, burda cami mescit herneyse yapılmasını istemedigimiz için bizi inançsız olarak görüyosun.Eyvallah tamam sen istedigini düşünebilirsin. Çoban ateşi sen de laikliğin bi tanımını yapsan da gerçekten şöyle bi aydınlansak,ben heralde bi camiyle millli güvenliğin tehlikeye düşeceğini söylemiyorum. Ama senin de farkında olduğun gibi (belki de degilsindir bilmiyorum) molla bir başbakanımız hükümetimiz var ve ben cumhuriyetin tehlikede olduğunu düşünüyorum. Son olarak laikliğe din düşmanlığı olarak bakan halk değil,sizin zihniyetiniz.
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Eylül 26, 2006, 11:22:25 ÖS »

ben o yazıyı öyle düşünerek yazmadım arkadaşım bu birrr.sadece kendi üstüne almak isteynler alabilir,ama ben bu yazıyıı birileri üsüne alsın diyede yazmadım bu ikiii.ayrıca kimseye dinsiz deme hakkını kendimde bulmuyorum,kimsenin hakkıda yoktur bence,bu üççç.sadece bu yazıda belirtilen düşünce hoşuma gitti...
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Eylül 26, 2006, 11:50:59 ÖS »

Çoban ateşi sen de laikliğin bi tanımını yapsan da gerçekten şöyle bi aydınlansak,ben heralde bi camiyle millli güvenliğin tehlikeye düşeceğini söylemiyorum. Ama senin de farkında olduğun gibi (belki de degilsindir bilmiyorum) molla bir başbakanımız hükümetimiz var ve ben cumhuriyetin tehlikede olduğunu düşünüyorum. Son olarak laikliğe din düşmanlığı olarak bakan halk değil,sizin zihniyetiniz.

birinci husus laikliğin tanımı
laikliğin tanımı için anayasamızın 24. maddesine göz atabilirsin...benim anladığım türk devlet anlayışında laiklik:
1. din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması.din işlerinin devlet işlerine karışmaması ve devletinde vatandaşların din işlerine yasalar çerçevesinde(burası önemi) karışmaması...tabi bazı çıkar grupları dini siyaset için kullanmaya kalkışırsa müdahale hakkı saklı
2. kimsenin birbirine din ve vicdan yönünden baskı ve zorlama yapamaması, özgürce ibadet edebilmesi dini düşüncelerini ifade edebilmesi...

tabi bu iki ifade benim yasalarımızdan çıkardığım yorum...ancak hatırlarsınız ki yargıtay başkanımız bile "laikliğin yeniden tanımlanmasını" önermişti...tabi kara kuvvetleri komutanımızdan ağzının payını aldı bu başka mesele...

Avrupadaki laiklikle türkiyedeki laiklik özgürlükler açısından çok farklı...bizim sistemimiz biraz Fransa nınkini andırıyor gibi geliyor bana...onlarda dini sembol vs kullanımını yasaklamıştı 2004 yılında ve tarihi olarak bakarsanız Türklerin babasının devrimlerinde esinlendiği kaynağın Fransız devrimi olduğunu görürsünüz...

laiklik konusunda Avrupa ülkemizi desteklemiştir diyebiliriz...devletimiz aleyhine açılan biçok dava Türk anayasasında var olan bir kanun olduğu gerekçesiyle Türkiye lehine sonuçlanmıştır..tabi tarafsızlık gereği alevi vatandaşlarımızın kazandıkları davalardan bahsetmemek olmaz...buda türkiye de laikliğin avrupadan daha sıkı ve özgürlükleri biraz daha fazla sınırlayıcı uygulandığı sonucuna varılabilir...

ikinci husus hükümetle ilgili düşüncelerim senden pek farklı diil ve 2007 kasımında yıkılması temennisine sahibim...önceki yazılarım okuduysan ben laik olduğumu söyledim...ama sırf laik olduğum için cami yapılmasın felan gibilerden konulara balıklama atlamam...ihtiyaç. varsa yapılır...önemli olan ihtiyaç varmı yokmu asıl bu tartışılmalıdır...ihtiyaç olduğu halde birileri laiklik adına(?) cami yapılasın diyorsa---bizim okulla ilgili değil ihtiyaç hususu--- o kişi tabiri caizse laikliğin faşizmini yapıyordur ve aslında laikliğin içini boşaltıyordur...

üçüncü husus laikliğe din düşmanlığı olarak bakamam sen tabii okumadın sanırım bu mesajdan önce 2 defa yazdım samimiyetle laiklik konusundaki duruşumu yazdım...ama demokratik değerlerden sırf birşeylere muhalefet için vazgeçmem mümkün değildir...ayrıca bu ülkede laikliği din düşmanlığı olarak gören küçümsenemeyecek bir zümre vardır ve bunun sebebi de vara yoğa laiklik adına muhalefet eden ve aslında bu muhalefetleriyle laiklik devriminin içini boşaltan zihniyettir...

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
Emin
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Eylül 27, 2006, 10:13:46 ÖÖ »

Arkadaşlar bence bu tür yazıları ve haberler kasıtlı çıkarılıyor.Kabul edelim veya etmeyelim bizim okulumuz Türkiyenin en demokratik üniversitesi.
Ve birileri okulumuzdaki bu huzur ve demokrasi ortamından bayağı rahatsız bugünlerde.
Aynı İstanbul üniversitesi veya diğer üniversitelerdeki gibi sağcı-solcu ,dinci-laik ,ulusalcı-bölücü çatışmaları görmek istiyorlar.

Ne diyelim okulmuzu kıskananlar çatlasın.... Sırıtan 
emremre
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Eylül 27, 2006, 02:53:33 ÖS »

bır camı yapılacagına yadyogu adam akıllı bır hale soksalar daha ıyı...camı bır kampuste olması gereken en son seydır...ya hem guney kampuste bır camı yapılsa orada artık ıcılmezde...kım bır camının dıbınde rahat rahat ıckısını ıcebılırkı...bunları dusunmelerı lazım...Gülümseme
gaty
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Eylül 27, 2006, 05:55:20 ÖS »

haberin doğruluğunu araştırıp burada paylaşmak çok iyi olurdu diye düşünüyorum.

Burak Türk
Yönetim Bilişim Sistemleri
chirqin_kral
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Eylül 27, 2006, 06:38:16 ÖS »

hazır eliniz değmişken 1 cemevi ve 1 de kilise istiyoruz.....   Utandım
joe_black
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Eylül 27, 2006, 06:43:10 ÖS »

olayı iyice saptırdınız
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Eylül 27, 2006, 08:08:40 ÖS »

haberin doğruluğunu araştırıp burada paylaşmak çok iyi olurdu diye düşünüyorum.

haberi sunarken alıntı olduğunu kalın harflerle belirttim ve yorum katmadım...doğruluğu veya yanlışlığını bilmeme imkan yok...zaten adı geçen dernek bu haberin yalan olduğunu söylemiş ve haberi yayınlayan yayın organıda tekzip etmiştir...
« Son Düzenleme: Eylül 27, 2006, 08:10:37 ÖS Gönderen: cobanatesi » Logged

man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Eylül 27, 2006, 08:40:24 ÖS »

sophie nin dünyası güzel bi kitaptır ama konuyla alakasız oldu bu..laikliğe veya din-vicdan özgürlüğe adına bir mesaj vermiyo...herkes aklına gelen her güzel hikayeyi anlatmycak heralde...

neden her b.ka amerika ya awrupaya bakın gibi ezik bir bakış açısı getiriyosunuz?? yüzyıllarca medeniyetin buradan dünyaya yayıldığıı unutmayın,batılılardan bağımsız olarak birşeyler üretebiliriz..awrupa nın werdiği kararlar bizi bağlamaz ya da onların anayasaları kuralları vs..ya da oturup laikliğin tanımını konuşmakta anlamsız bize ne doğru geliyosa onu savunmalıyız eğer gerekiyosa laikliğin tanımınıda değiştirmeliyiz.. belirli kurallar veya tanımlar çerçevesinde tartışmamıza gerek yok gerekirse çıkıp laikliği kötüleyen şeyler de söyleyebiliriz...

akıllı bir insan bu cami meselesinin saçmalığnı rahatlıkla görebilir...bir şebekten daha zekiyseniz cümle içinde kullanınca bile abes durduğunu görebilirsiniz.. DEVLET üniversitesinin içine CAMİ yapmayı tartışıyosunuz burda...FEM kokusu geliyo burnuma (ben de fem dersanesine gtmştm bu arada)
aslında sadece cami değil kilise cemevi vs de yapılamaz ama konumuz bu olduğu içn söylüorum...şimdi cami yapılsın diyenler sözde kilise yapılmasına karşı çıkmazlar ama içlerinden buna karşı çıkacaklarına adım gibi eminim..
lamia
Newbie
*

yummy

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Eylül 27, 2006, 09:06:54 ÖS »

olayı bizim tartışmamızın yanı sıra, yaptırmak isteyenlerin bile tartışması saçma bence; çünkü güney kampüsün ortasında bir camiyi hayal bile edemiyorum.. Ve buna izin verecekler, komik(!) bırakın boğaziçini Türkiye sallanır böyle bir olayda, yaptırırlar mı sanıyorsunuz?

get over..
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Eylül 27, 2006, 09:10:24 ÖS »

demek istediğim ark.lar biri çıkıp ben laikliğe karşıyım ya da demokrasiye karşıyım dese sorun değil bana göre..bunlar fikirdir ve bu fikirde olabilir insanlar.ama biri çıkıp bence okula cami yaptırmak laikliğe zarar vermez diyorsa bunu ya saflığından ya da ikiyüzlülüğünden söylüodr..bunlara da asla saygı duymam..

laima sorun yaptırılıp yaptırılmaması değil..tabii ki de yaptırycaklar..ama böyle bir fikir ortaya sürülebiliyor ve üstüne üstlük destekçi buluyor. tartışılması gereken bu..
joe_black
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Eylül 27, 2006, 09:19:06 ÖS »

olmayacak bir sey üzerine nasıl 3 sayfa yorum yazabilyorsunuz hayret. burda yorumda bulunanların hepsi bu olayın olacagına ihtimal vermiyor. hem yapılacak oldugu söylenen sey cami arkadaslar bundan neden bu kadar korkuyorsunuz hangi cami simdiye kadar insanlara zarar vermiş. bu nasıl bir zihniyettirki olabilme ihtimali bile olmayan bir oılaya bu kadar düşmanca yaklasabiliyor. okuldaki exchange öğrencilerine bile sorsak daha mantıklı cevaplar vereckleine eminim.olayı farklı noktalara sürüklemeye ve illaki birilerine catmaya neden bu kadar meraklı insanlar bunu anlamak zor.
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Eylül 27, 2006, 09:55:38 ÖS »

demek istediğim ark.lar biri çıkıp ben laikliğe karşıyım ya da demokrasiye karşıyım dese sorun değil bana göre..bunlar fikirdir ve bu fikirde olabilir insanlar.ama biri çıkıp bence okula cami yaptırmak laikliğe zarar vermez diyorsa bunu ya saflığından ya da ikiyüzlülüğünden söylüodr..bunlara da asla saygı duymam..

laima sorun yaptırılıp yaptırılmaması değil..tabii ki de yaptırycaklar..ama böyle bir fikir ortaya sürülebiliyor ve üstüne üstlük destekçi buluyor. tartışılması gereken bu..

içindeki zehri boşaltmak için bi konu açsak epey güsel olur yani bu kadar zehir bu konu için bile fazla...niye laiklikle cami yaptırmak  birbiriyle çelişsin be adam... suni gerilim yaratıyorsun...önceki mesajlarımdan birindede yazdım kampuse cami yapmak çok ta mantıklı diil ama kampus dışına biryere yapılabilir diye ...malum caminin yoğunluk sorunu nedeniyle...ama konuyu iyice saptırdınız...laiklik olayına getiren yine senin hastalıklı düşüncelerin...ondan sonra bir arkadaş laikliği tanımlamamızı istedi nacizane tanımladık...zorunamı gitti din ve vicdan özgürlüğü diyince...gerçi senin zihniyetinde laik insan dinden arınmış olmalı...ama yokkk ben basa basa hem müslüman hem de bal gibi laikim...senin saçmalamaların umrumda değil eğer ihtiyaç varsa meclis bahçesine de cami yapılır çankaya köşkünün bahçesine de...ibadethane devlet kapısı içinde olmayacak diye bir kaide mi var...medeniyetin burdan dağıldığı zamanlarda insanlar bu zihniyetimi taşıyordu söylermisin...hem bugün ABD özgür Avrupa demokratik ki ordan örnek veriyoruz...sen medeniyet burdan dağıldı gibi saçma sapan bugüne faydasız ölü tezler üstünden konuşuyorsun...medeniyet burdan yayıldı o yüzden insana değer vermeyen baskıcı zihniyetler hep bu ülkede...yazık bu ülkenin insanlarına...onların değerlerini çiğnemek için elinizden geleni yapıyorsunuz...
« Son Düzenleme: Eylül 27, 2006, 09:57:29 ÖS Gönderen: cobanatesi » Logged

cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Eylül 27, 2006, 10:00:12 ÖS »

şimdi cami yapılsın diyenler sözde kilise yapılmasına karşı çıkmazlar ama içlerinden buna karşı çıkacaklarına adım gibi eminim..

medyummusun sen içimizi okuyorsun...pes yani iddia atarken bile ortaya ciddiyetten uzak sadece karşısındakine saldırmayı amaçlayan yıkıcı hastalıklı bir zihniyet...

Sayfa: 1 2 [3] 4 5
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: