Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34499 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3046 Üye - Son üye: illinedehoorm
Sayfa: 1 2 3 [4] 5
Yazdır
Gönderen Konu: Boğaziçine camii  (Okunma Sayısı 8602 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gaty
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Eylül 27, 2006, 10:41:25 ÖS »

haberin doğruluğunu araştırıp burada paylaşmak çok iyi olurdu diye düşünüyorum.

haberi sunarken alıntı olduğunu kalın harflerle belirttim ve yorum katmadım...doğruluğu veya yanlışlığını bilmeme imkan yok...zaten adı geçen dernek bu haberin yalan olduğunu söylemiş ve haberi yayınlayan yayın organıda tekzip etmiştir...

o zaman "alıntı" yazıp aslı olsun olmasın herşeyi yazalım bu foruma. sonuna kaynağın başka biyer olduğunu gösteren "alıntı" yazısını yazman çok güzel ancak medyada o kadar asılsız haber dolaşıyorki biz doğru olup olmadıklarını araştırmadan bu haberleri insanlarla paylaşırsak olmaz. özellikle böyle hassas konularda. yinede paylaşımda bulunduğun için teşekkürler...

Burak Türk
Yönetim Bilişim Sistemleri
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Eylül 27, 2006, 10:49:11 ÖS »

o zaman "alıntı" yazıp aslı olsun olmasın herşeyi yazalım bu foruma. sonuna kaynağın başka biyer olduğunu gösteren "alıntı" yazısını yazman çok güzel ancak medyada o kadar asılsız haber dolaşıyorki biz doğru olup olmadıklarını araştırmadan bu haberleri insanlarla paylaşırsak olmaz. özellikle böyle hassas konularda. yinede paylaşımda bulunduğun için teşekkürler...

rica ederim ama inanın ki kötü bir niyetim yoktu...hemde internette bir haber okudum ve bunun bir kaynağı var...ama asılsızmış...bak dikkatini çekiyorum haberin kaynağı var ben ne yapabilirim ki nasıl biliyim haberi yazan editör veya muhabir yalan yazıyo dimi ama...

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
lamia
Newbie
*

yummy

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Eylül 28, 2006, 01:32:32 ÖÖ »

ayrımcılık, laiklik ve inanç kavramlarının tartışıldığı bir konu haline gelince şunu da eklemek isterim.. Ne yazıkki bu mesele (kim ne derse desin) bazıları tarafından inançtan çok sembol amaçlı kullanılıyor, bunu da hesaba katmak gerek bence.

get over..
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Eylül 28, 2006, 10:59:30 ÖÖ »

joe black olmayacak bir şey hakkında nasıl 3 sayfa yazabiliosunuz demiş... bu kadar insan salak değil demek ki ortada konuşulacak birşey var...istersen bi o 3 sayfayı oku..

cobanatesi içimdeki zehiri boşaltmak için tek bir konu değil koca bir forum yetmez. bana kalsa dikdatör bir rejimle benim fikrime karşı olan herkesi astırırım(!) elimde olmadığı için burda tartışmaya çalışıyorum k.bakma.medeniyet burdan yayıldı klişesini kullanmam nedeni hala birşeyin doğruluğunu sınamak için batıya güvenmeniz...batının aldığı kararlar işinize gelirse ordan örnek veriyosunuz aihm türbanla ilgili bir davayı düşürünce sesiniz çıkmıyo..ya her kararda batıyı örnek alın ya da hiç batı şöyledir böyledir dşye konuşmayın..insana değer vermeyen zihniyet bu ülkede diyorsun bu da düşüncelerinin altındaki batı hayranlığını açıklıyo...medeniyetin yayıldığı dönemlerde insanlar bu zihniyeti taşımıyodu şüphesiz çnkü ortada böyle bir tartışma yoktu. senin hayran olduğun batı sayesinde düşünce ve vicdan özgürlüğü ortaya çıktı bu da bazı değerleri yıktı...her zaman kıçını öptüğünüz batı muhammedle ilgili karikatür yayınlıyınca birden ifade özgürlüğüne saldırır oldunuz...bu da başka bir ikiyüzlülük..

evet içinizi okuyorum..çnkü çıkıp gerçekten ne istediğinizi söyleyecek cesaret yok sizin içinizde..bazı kavramların arkasına saklanıp kaçarak dövüşüyosunuz  işinize geldiğinde o kavramları göz ardı ediyosunuz...(siz derken hala senden bahsetmiyorum bu zihniyette olanlar benm kastettiklerim,senşn hangi zihniyette olduğunu bilmiyorum ama olayı kişiselleştirmeme amacındayım.sen belden aşağı vuracaksan içindeki zehiri boşalt gibi direk kişiyi hedef alanm birşeyler söylyceksen o da uyar,istemem ama öyle de konuşurum..)

beni din düşmanı olarak göstermekten vazgeç. okulda türban giyemnin yasak olmaması  gerektiğini düşünüyorum çnkü bu tamamen kişisel birşey..ama okulun ortasına cami dikmek başkalarına mesaj göndermek anlamına geliyo..eğer ütopik bir dünya da yaşasaydık,art niyetli insanlar etrafta olmasaydı çoğunluğun isteği doğrultusunda bu tür şeyler yapılabilirdi. o zaman laikliğin ne kadar saçma olduğunu oturup konuşurduk ve ben laikliğin karşısında olurdum. ama durum böyle değil gerici zihniyet hala işbaşında ve insanları sindirme çabası sürüyor.
edol86
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Eylül 28, 2006, 01:15:59 ÖS »

ifade özgürlüğü değil bir peygambere hiç bir insana hakaret serbestiyeti vermez...tabi bu sizin özgürlükten ne anladığınıza da bağlı...
ont
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Eylül 28, 2006, 02:54:59 ÖS »

bazı olayların olabileceği söylentisi gerçekleşmesinden daha beterdir.
BURA denilen derneğin zaten böyle bir amacı olmamış zaten YÖK de böyle bir şeye izin vermez
SABAH olayı çarpıtmış.en komiği bize destek veren öğretim üyeleri denilen kısım.
belki üniversitemizde en gereksiz 'şey' de böyle bir caminin yapılacağının tartışılması olacaktır.
hadi onlar cami yapmayacaklar hepimiz biliyoruz da
biz neden böyle boş bir meseleyi tartışıyoruz.
tartışmak isteyenler en azından boğaziçinde cami denilen şeyi tartışmasalar.
bence böyle bir şeyin talebi bile anlamsızdır.

cyberjack
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #51 : Ekim 06, 2006, 10:25:44 ÖS »

Ulusal gazetelerhaberleri bu şekilde çarpıttığı sürece Türkiye adam olmaz 

Güneye bırakın camii yapmayı hela yapmaya kalkışsanız Ahmen Necdet Sezer gelse gücü yetmez. Boğaza nazır kampüsümzde iktisat bölümünün yeni binasının inşaatı için bile okulumuz 5 sene sürünmüştür. Böyle kafadan sallama haber olmaz...

Kıdemli Boğaziçili... 5. Sınıf
hiLaL
Sr. Member

işte taraftar işte şampiyon

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Ekim 07, 2006, 12:50:36 ÖÖ »

bunlar detay degil kardeşim.gerekli olann şeyler biz heralde ikinci bi selimiye istemiyoruz kampüse.küçük bi mescid olsa fena olmaz diyoruz..konuyu çarpıtmayalımm lütfen.aaa
ya iyi de 10 dakila yürümek bu kadar mı zor da şimdiden mescit diyorsun
zaten ben mescidine birşey demiyorum
ama daha bir dur okul açılsın o zaman dile getirirsin ben de seni desteklerim(hoş,sanki milletvekiliyim)

ama sorun 10 dk yürümek değilki.. 10dk da yürünür 20dk da.. sorun olan bunu 10dklık ders arasında yapabilmek...
ya zate 10 dk da abest namaz hepsini halledemzssin kiii güneyde mescit olsa bile 10 dk arada bence zor başka şeylere ihtiyaç var okuldaaa

kimya öğretmenliğiiiiii=)
inal
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Ekim 14, 2006, 05:20:06 ÖS »

okulumuzda cok fazla seye ihtiyac var kesinlikle ama güney kampüste de namaz kılınabilecek bir yer olması gerekiyor bunun cami olması sart degil(olsa iyi olur ama) en azından mescit yapılabilir. çünkü ders aralarında güneyden camiye cıkıp namaz kılıp tekrar güneye inmek zor oluyordur mutlaka bencillige gerek yok bu zorlugu  yasayan arkadaslrımıza kolaylık saglanmsını kesinlikle isterim.

My life style determines my death style
Bart
Newbie
*

Floating Exchange Rate!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Kasım 06, 2006, 01:26:32 ÖÖ »

ne gerek var mescide camiye... yurtlardaki 'abi' odaları zaten mescid yerine kullanılıyor. hem müslümanların mescidi yeryüzü değil mi? istediğiniz yerde kılın namazınızı..

4 Adım kaldı!!!
boza
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Ocak 05, 2007, 12:46:56 ÖÖ »

ben bu işe karşıyım arkadaşlar. 10 dakika mesafede cami varken ya da yurt odalarında kılabiliyorken okula cami yapılması gerektğini düşünmüyorum. bugün cami yaparsanız, yarın kilise-sinagog isterlerse hayır deme durumunuz olmaz. hem nerede görülmüş canım okulda cami olduğu...
joe_black
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Ocak 05, 2007, 12:50:22 ÖÖ »

yorumlari okumamissiniz anlasilan zaten oyle bi durum yok okula cami yapilma gibi bi durum. bu arada bi cok universitede mescit var bazisinda camide var.
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Ocak 05, 2007, 01:53:50 ÖS »

bir çok üniversitede olması doğru olduğunu göstermez..

olay okula cami yapılıp yapılmama durumunu geçti, daha önce söylediğim gibi önemli olan tartışılması ve ne kadar destek gördüğü..
inal
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Ocak 05, 2007, 06:38:46 ÖS »

bir çok üniversitede olması doğru olduğunu göstermez..

Yanlış oldugunu da göztermez.

Bu tartışılacak bir konu değil aslında, insanların inancına göre degişir, bizde inançlara saygılı oldugumuz için böyle bir durumda daha objektif olup bu istege saygı göstermemiz gerekir. İnsanların sıkıntısını hafifletecekse; dogru bir çözüm bulunup uygulanabilir.

My life style determines my death style
caramel
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Ocak 05, 2007, 07:40:54 ÖS »

arkadaşlar cami yapılması durumu söz konusu olmadığından bu konuda yeterince konuşulduğundan yorum yapmak istemiyorum fakat
sayfaları ardarda okuduğumda dikkatimi çeken benzer görüşe sahip arkadaşların birbirlerinin hiç hatası yokmuş gibi davranmaları. alıntı yapmak istemiyorum ama hakaretlerde bulunan arkadaşlar olmuş. burası bi forumda olsa çoğu kişi birbirini şahsen tanımasa da hakeretler çok çirkin geldi bana Kararsız

"gizli bir hazine idim bilinmeyi istedim?"
Sayfa: 1 2 3 [4] 5
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: