Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34499 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3046 Üye - Son üye: illinedehoorm
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelBirinciHaberlerbogazici'ndekilerin duyarsizligi..
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: bogazici'ndekilerin duyarsizligi..  (Okunma Sayısı 853 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mallory Knox
Sr. Member

hayat, bir hayalperest için cehennemden farksız .

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 05, 2007, 02:05:54 ÖÖ »

pek cok kanalin gerzekce haberleriyle de surekli olarak b.kunu cikarmaya devam ettikleri uzre hepimiz biliyoruz 30 kasim'daki ucak kazasini ve o kazada okulumuzdan da 4 tane insani kaybettigimizi..en az o kazada olen diger 50 kusur insan icin oldugu kadar uzuldum, her ne kadar kendilerini tanimasam da, okulumuzun hocasi ve diger cocuklar icin.. soyle dusunun bi, bu insanlar belki hemen her gun yaninizdan gecen ama tanimadiginiz, dikkatinizi cekmeyen diger insanlardan biriydi..onlar da tipki bizim gibi manzarada petekte oturuyor, vakit bulduklarinda borekciye simitciye gidiyorlardi belki de, ve simdi de yoklar, bu kadar basit iste olmek..sacma salak bir hata yuzunden,baska bir insanin bir anlik bir hatasi yuzunden bir anda olebiliyorsunuz..bunun illa ki ucakta,otobuste su veya bu sekilde olmasi gerekmiyor,yolda yururken bile olebilirsiniz..neyse..gecelim bu kismi..simdi de soyle dusunun,ölüsünüz..tabutunuz hemen her gun onunden gectiginiz bts'nin onunde, sizin icin bi anma toreni yapiliyor ve koca okuldan sadece bir avuc insan toplanmis.. herkes gelip geciyor,basini bile cevirmeden gecip sosyete'ye kosturuyorlar, bir fincan kahvelerini alip arkadaslariyla hemen gunun dedikodularini yapabilmek icin..sanki hic yokmussunuz, o binanin onunde tabutlarin icinde insanlarin yatiyor olmasi son derece dogal, her gun karsilasilan bir olaymis gibi..ve siz tabutun icinde yatiyorsunuz oylece..sesiniz bile cikmiyor..
bu kadar basit iste..basit...okulun forumunda bile bi insan evladi konuyla ilgili bisy yazmazken..yazilan tek sey okula yeni gelen bir hazirlik ogrencisinin,henuz dersine bile girmedigi bir hocayla ilgili yazdigi yorumdan ibaretse....ne denir ki daha fazla..okuldaki insanlarin insanligindan,secilmisliginden bahseden,forumda cigirtkanlik yapan, man made god gibi bikac insan okuldaki cogunlugun insanligini sorguladigi zaman hemen bi agiz dolusu laf yetistiren insanlar da, bu durumun ustune sadece en son izledikleri filmleri, en son dinledikleri sarkilari yazsinlar forumda, bu konulardaki hayati tartismalarina donsunler..kendileri bu yaziyi sonuna kadar okumaya bile tenezzul etmeyecek ki,onlardan ve onlar gibi olan pek cok insandan daha duyarli olmalarini bekleyelim..
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2007, 02:16:22 ÖÖ Gönderen: Mallory Knox » Logged
Carlito
Jr. Member
**

Umutlar, hiç...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2007, 07:33:35 ÖS »

Forumun sene başındaki hevesli ve meraklı kalabalığından arta kalan bir kaç kişiden biri olarak yazını sonuna kadar okudum. Üzüntünün ve sinirinin yatışmış olduğunu varsayarak duyarlılığın için şahsen teşekkür ediyorum.

Pek önemsemediğiniz dakikalar vardır, üç saniye sonra bir paha biçemeyeceğiniz, üç gün sonra hatırlayamayacağınız türden. örneğin; 7 yaşından itibaren yolda çizgilere basmadan yürüme takıntısına sahip bir bünye, beynin anlık reaksiyonun verdiği enerji ve çabuklukla çizgiyi atlamaya çalışırken karşısına çıkan ilk engel olan küçük çakıl taşına ayağının ucuyla vurur ve onu kaldırımın dışına atmaya çabalar. Küçük rugan ayakkabı sürekli belli bir yerden darbe alır ve zamanla yıpranır. Ve bir gün çocuk, ayakkabısına baktığında koskocaman bir delik görür, beyninin onda yarattığı tüketim çılgınlığının farkına varamaz ve yeni bir ayakkabı almaya koyulur. Normal şartlarda o çocuk ölene kadar aynı davranışı farkındalıksız bir tutarlılıkla devam ettirir ve ayakkabısının delinmesini o kadar da önemsemez. Bu davranış, büyük bir titizlikle onun için bir yaşam tarzı haline gelmiştir. Bu yüzdendir ki, kişiliği oturmuş bu tarz bireyler için bazı kavramlar bir taş kadar değersiz, bir ayakkabı kadar gelip geçici ve yıpranmaya mahkûmdur. Çizgilere basmamaya özen göstererek yaşamlarına devam ederler.

Duyarsızlık denildiğinde kastedilen kavram bu bireyler olmalıdır. Üç hafta sonra beyinlerinde iz kalmayacağından, belki sürü psikolojisinin verdiği güvenden, hiç olmadı umursamazlıktan ötürü sorun yaşamayacaklarından eminim. Yüzdeye vurulduğunda bölüm öğrencilerinin kaçta kaçının kendini merhumların yarım kalan çalışmalarına adayacağı, o çalışmaların devamını sağlamak için özveri göstereceği, hiç olmadı o çalışmalarla ilgili insanları bilgilendireceği gerçeği azımsanmaya müsait bir rakam bile olsa, böyle düşünen insanları inançlarından ötürü kutlarım.

Merhumların yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Suikast ya da değil, kaza ya da bilinçli bir şekilde gerçekleşmiş bu olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet diliyorum. Bunların dışında ölüm elbette ki insanlık için gereklidir, gerçekleşmesi gereken yerde ve zamanda belirli sebepler ve amaçlar doğrultusunda gerçekleşir.

Demek istediğim şu ki, eğer bu insanlar için gerçekten üzülüyor ve yorgun hissediyorsanız onların bu dünyaya bıraktığı değerleri korumak ve geliştirmek için çaba gösterin. Aksi halde getiri sağlamamış bir acı, üzüntü her zaman duyarsız bünyeler için alay konusu olacaktır.

oh, people turned away..
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2007, 01:34:27 ÖÖ »

ölenlerin 2 sini tanıyordum.birinden atlas projesini dinlemiştim.öbüründen de elektromagnetizmayı.birinin ilerde öğretmenim olabileceğini düşündüm;bir kaç sene sonra da diğeri gibi olacağımı düşündüm.ve insan ölüm'ü o kadar popülerleştirmiş ki onun hakkında konuşmak mide bulandırıcı artık..bir kez daha kadim hayvan dünyasına adayın ey insanoğlu kendinizi,en azından daha fantastik olurdunuz...
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2007, 07:50:31 ÖS Gönderen: MorrisonHotel » Logged
G.M.C
Biri_beni_durdursun
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2007, 10:46:38 ÖS »

Uçak kazasında ölenler için Allah rahmet eylesin,ben de çok üzüldüm..

ölümün ne zaman ve ne şekilde geleceği hiç belli olmuyo..

bu konuyu açtığınız çok iyi olmuş gerçekten.

Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: