Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

38128 Mesaj 2547 Konu- Gönderen: 4494 Üye - Son üye: mursit

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Boğaziçi Üniversitesi ForumuYadyok veya HazırlıkYadyokhazırlıkta hangı düzeyden başlamak daha iyidir..
Sayfa: [1] 2 3 4
Yazdır
Gönderen Konu: hazırlıkta hangı düzeyden başlamak daha iyidir..  (Okunma Sayısı 7663 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 18, 2006, 08:55:35 ÖS »

tecrübeli arkadaşlar yeni gelen şu arkadasınıza bir yardımınız dokunsun yaw...hazırlıkta 2. seviyeden başlayabılmek için biraz calışmamız iimi.yoksa en temizi 1. düzeyden başlamakmı.acele cvp yazarsanız ii olur çünkü 21 eylül de sınav var..Gülümseme
maggot
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2006, 09:27:55 ÖS »

bu senin ingilizcenin seviyesine baglı.. ben interdim mesela, beginnerların alfabeden, saatleri okumadan vs başladıgını soyluyodu arkadaşlar. yani eger gramer bilgin falan varsa ama yok ben en baştan adam akıllı öğreneyim dersen, sıkılırsın bence..
bu gunlerde biraz gramer baksan rahat inter olursun... inter de çok rahattır valla..Sırıtan (hoca faktörünü gözden çıkarma ama, bazı hocalar sıkar yani)

sınavda başarılar

muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2006, 10:52:45 ÖÖ »

ya gramer bilgim var çok şükür hatta anadolu lisesi mezunuyum gramer kurallarına bakıyorum zaten ama acaba diyorum 2 den başlamak zor olurmu ne bilim sistemi bilmiyorum ya içimde tedirginlik var yani anlayacagın...bakalım belli olcak hersey zaten şurda 1 hafta sonra..ayrıca gramer biligm var ama kelime dagarcıgımın cok geniş oldugunu söleyemem.ha bir yabancıyla konusurken derdimi anlatabilirim ama dersi ingilizce dinleyebilecek kadar yeterlimi bilmiyorum..
gizemzem
Jr. Member
**

never ending way...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2006, 11:09:31 ÖÖ »

benimde 1 sorum olcak..beginner,inter lerin dersleri nerde görülüo? ve sabahtanmı? öğleden sonramı? yoksa her sene yığılmaya göre mi belli oluo?

melekler gidince bende gidicem,hiç gitmediğim yerlere...
sheanease
Newbie
*

I have to study a lot!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2006, 01:05:49 ÖS »

arkadaslar bence en iisi advanceden baslamak yani ben advance ogrencisiydim ve cok cok rahattım..anadolu lisesi ogrencisiysen zaten advanceten baslarsın duzey belırleme sınawı da cok basıt oluo zaten grammer cok az kelıme bılgısı o da cok basıt kelımeler zaten bı de bı paragraf yazmanı ıstıolar..begınner hıc ıngılızce bılmeyenler ıcın eger ıngılızce bılıosanız cok sıkılırsınız bu kurda ınter de de grammar gorceksınız ama advance de grammar bıle yok sadece writing reading we listening:)
beyondream
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2006, 02:50:22 ÖS »

arkadaslar bence en iisi advanceden baslamak yani ben advance ogrencisiydim ve cok cok rahattım..anadolu lisesi ogrencisiysen zaten advanceten baslarsın duzey belırleme sınawı da cok basıt oluo zaten grammer cok az kelıme bılgısı o da cok basıt kelımeler zaten bı de bı paragraf yazmanı ıstıolar..begınner hıc ıngılızce bılmeyenler ıcın eger ıngılızce bılıosanız cok sıkılırsınız bu kurda ınter de de grammar gorceksınız ama advance de grammar bıle yok sadece writing reading we listening:)

mantıklı...inter de grammer dersi kesin bezdirir adami canindan...advanced en güzeli olsa gerek...
heesh
Jr. Member
**

en büyük cimbom

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2006, 02:57:25 ÖS »

şoyle de bişe var  adv. dersleri 90 ar dk diye biliyorum. cek cek bi yere kadar ben interdim 75 dk ya dayanamıyordum 90 ı  düşünmek bile istemem.bide eger donem ortası atlamak istemiosan inter ol cunku zaten ikinci donem grammar dersi olmuyor. valla kolay gelsin allah yardımcınız olsun sonucta hepsi odev veriyor böğğ

semih
ce
2.sınıf
Sayanora
Sr. Member

รคאคภ๏гค

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2006, 03:03:49 ÖS »

şoyle de bişe var  adv. dersleri 90 ar dk diye biliyorum. cek cek bi yere kadar ben interdim 75 dk ya dayanamıyordum 90 ı  düşünmek bile istemem.bide eger donem ortası atlamak istemiosan inter ol cunku zaten ikinci donem grammar dersi olmuyor. valla kolay gelsin allah yardımcınız olsun sonucta hepsi odev veriyor böğğ

ben de interdim 75 dk ya kimse dayanamıyodu.. onun için gürültü kargaşa sınıfta baş gösteriyodu..hoca bize dayanamadı  Sırıtan  ... ev ödevi vermiyodu... daha doğrusu ilk 1 ay verdi kimse yapmayınca vermemeye başladı... dönem ödevi bile yapmadık ya düşünün.. 35 kişilik sınıfta 5 kişi yapmıştı dönem ödevini...sonra ben hayatımda kimseye 0 veremem deyip kolay test dağıttı ve spg notlarını verdi....bi daha okusam hazırlık aynı hocaya düşmek isterim...  Kahkaha   tüm sene bomboş geçti neredeyse... (essay yazmak dışında)

Come to me,i can be,what u need,oh baby.
sheanease
Newbie
*

I have to study a lot!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2006, 03:08:14 ÖS »

ikinci donem advance dersleri de 75 dakika oldu ayrıca interde grammer odevleri oluo ama advance de essay dısında hic odew yok ya aslında amac ıng ogrenmek diil mi ya herkes kendi seviyesine gitse ii olur..sene basında bizim bi kac kisi advancedan intere indi kendi istegiyle cunku dersi takip etmek de zorlanmıslardı:)hepiniz icin en guzeli olsun arkadaslar... beginner da olsa inter de olsa advance de olsa en rahat seneniz degerini bilin derim ben Gülümseme
maggot
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2006, 03:13:49 ÖS »

ya gramer bilgim var çok şükür hatta anadolu lisesi mezunuyum gramer kurallarına bakıyorum zaten ama acaba diyorum 2 den başlamak zor olurmu ne bilim sistemi bilmiyorum ya içimde tedirginlik var yani anlayacagın...bakalım belli olcak hersey zaten şurda 1 hafta sonra..ayrıca gramer biligm var ama kelime dagarcıgımın cok geniş oldugunu söleyemem.ha bir yabancıyla konusurken derdimi anlatabilirim ama dersi ingilizce dinleyebilecek kadar yeterlimi bilmiyorum..

bence anadolu lisesi mezunları interde sıkılmaz.. ayrıca türk hocalar cnn veya bbc şeklinde konuşmuyor (en azından bizimki- gulsen yılmaz) hiç zorlanılacagını zannetmiyorum dersi dinlemede... (hoca odev de vermez, verirse de kimse yapmazdı zaten) cok zorlanılırsa da hocalarla konuşup yine, alt duzeye geçilir diye düşünüyorum. kolay gelsin
« Son Düzenleme: Eylül 20, 2006, 03:15:29 ÖS Gönderen: maggot » Logged
cincinim
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2006, 03:26:06 ÖS »

ben interdeydim en çok sevdiğim yanı sabah olmasıydı en azından öğlden sonra boştum.
ama bizim hoca çok ödev verirdi ya da hayatında ödev yapmayan insana bu ödevler çok gelirdi:)
hele grammarden bir yerden sonra ödevleri ya yapmıyordum ya da öylesine...ilk dönem essay çok yazmamıştık açıkçası haftada 1...ama 2.dönem daha zevkliydi essay yazmak zevkli bence.
bence inter olan insan grammar eksiklğinden değil de reading ve writingden zorlandığı içindir,çünkü kelime eksikliği vardır akademik düzeyde.ben düzey belirleme sınavında grammardan çok iyi yaptığıma eminim ama readingde bilmediğim kelimeler soruyu anlayamama,bunlar yüzünden inter olmuşumdur.pişman değilim de:)uzun lafın kısası bence interlere grammar 2 ay yeter çok uzatıyorlar...

yalnızlık nedir göreceksin öldüğün zaman...
theanswer
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 20, 2007, 05:05:33 ÖS »

Arkadaşlar DBS ile ilgilidaha detaylı bilgi verebilecek biri var mı?? Yüksek lisansa kabul edildim ama proficiency sınavından gecemedim yarın DBS var sadece gramer, reading ve writing oldugunu biliyorum grammer ve reading Test mi? ve kac soru civarında.En az Inter olmak zor mu? neler yapmak lasım??Simdiden tesekkürler...
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ağustos 20, 2007, 10:23:54 ÖS »

bişi yapma zaten kek ötesi bir sınav..essayi iyi yazarsanız adv yazamazsanız inter olursunuz..gerisini yapamıosanız zaten kasmayın adv olmaya Gülümseme
snsz
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 21, 2007, 10:45:50 ÖÖ »

dbs de essay lerin konusu güncel mi oluyor?öyle duymustum.mesela bu yıl küresel ısınma olabilir mi? Kahkaha
güncel olursa kelimede zorlanırız gibi geliyor.klasik konularsa kelime gerekmez pek
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ağustos 21, 2007, 01:57:33 ÖS »

güncel olur,ve buna alışın bol bol politik,sosyolojik.psikolojik konular üstüne essayler yazacaksınız bölümünüz ne olursa olsun...yadyok bu açıdan ciddi anlamda insanlara genel bir kültür de kazandırdığı için takdir ettiğim bir kurumdur...tabi yazayım da bitsin diye okuduğunuzun yazdığınızın farkında değilseniz siz kaybedersiniz...dbsyi dediğim gibi takmayın ve en önemlisi: basit ama doğru cümleler kurun(sene içinde bütün hocalardan : simple and correct... repliğini bol bol duyacaksınız zaten) ..sakın : bi relative clause alim conditiona bağlim abk da bi zman seçeyim ..kesin advanceddayım..demeyin..sene içinde kendiliğinden oluyor zaen...türkçeye çeviremeyeceğim cümlelerin ingilizcesini yazdığımı hatırlarım Gülümseme ama dbsde gereksiz bu..
Sayfa: [1] 2 3 4
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: