Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34499 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3046 Üye - Son üye: illinedehoorm
Boğaziçi Üniversitesi ForumuYadyok veya HazırlıkYadyokhazırlıkta hangı düzeyden başlamak daha iyidir..
Sayfa: 1 2 [3] 4
Yazdır
Gönderen Konu: hazırlıkta hangı düzeyden başlamak daha iyidir..  (Okunma Sayısı 4505 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yemenja
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ekim 11, 2008, 09:49:49 ÖS »

ya bizim sınıf da 42 kişi:(
aslı... bıdı bıdı die bir hocamız var (adv.)
mallah baya native speaker yahu
hoca turkceyi bile o kadar hızlı konusuyor ki onu b,le zor anlıyorum
daldan dala atlıyor ben daha düşünürken coktan cevpları bekliyor fln
sınıfta ayak uyduran cogu insan var aslında ingilizdili tercümanlık vb bölümlerin öğrencileri gercekten cok akıcı konusuyorlar,
sınıfta bir de sadece 1 bölümden kalmıs olupta gelenlerin olması dersin işlenişini cok hızlandıorıyor, bi alt kur bana cok rahat gelecek kolay gelecek b,liyorum ama böyle de beni görmesin diye saklana sakalana napcam bilmiyorum Kahkaha

grammer problemim yok listeningde hocanın cok hızlı olması zaman zaman dezavantaj oluyor.
diğer sınıftaki arkadaslarım hoca olabilidignce acık net ve yavas anlatıyor diolar en azından al kur değilde sınıf değiştirme var mıdır acaba?

kimberlit aynı sorun bendede vaaryaaa degıstırmeyı dusunuorum bende.. hem oglenlerı baslıo sabah daha zınde oluo kafaam:( pzt konusucam hocamla ne dıcek bakalım:?

ben adv.d deyim sen hangi sınıftasın???

bi de şöle bi durum var:
başka sınıftaki arkadaşlarım hoca turkce bile soruyor anlamdınığınız bi sey varsa hemen sorun fln diyomuş. anlamayan 1 kişi bile kalmayana kadar anlatıyormus diğer adv.daki sınıflardaki ark.larım cokkk memnunlar yani.
bizimki değil turkce ingilizcesini bile sormuyor cunku sınıfta cok iyiler var ve benim de dönem arasında gecmem lazımm

adv h dayım..bızım hoca aşmışş yaa....anlatıo ama herkesde anlıoo ben pek anlayamıom:( gramara gırmıo zaten..makalede bırsuru zınbırtı cıkttı:(

« Son Düzenleme: Ekim 11, 2008, 09:52:02 ÖS Gönderen: yemenja » Logged
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ekim 12, 2008, 01:26:37 ÖÖ »

yemenja;

Ne kadar panik yapıyorsunuz?..Herkes anlıyor bir ben anlamıyorum diye bir durum yok yani, bunu bilin gerçekten. Hiç bir zaman öyle bir şey olmaz Gülümseme

kimberlit;

Zaten hocaların türkçe anlatmaması lazım, bütün hazırlık yılının amacı ingilizce dinleyip,okuyup,yazıp,konuşup; "anlamayı" sağlamak..ve ikinci amacı 'türkçe düşünüp ingilizce yorumlama' yöntemini kaybetmenizi sağlamak..

Yani, bir süre sonra geçecek bu panik hali zaten, neyse..
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Ekim 12, 2008, 01:42:08 ÖS »

en uygun seviye yadyokun sizin için belirlediği seviyedir
kimberlit
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ekim 12, 2008, 06:37:39 ÖS »

yorumlar için sgolun arkadaslar acıkcası bana umit vermeye basladı
alısırım inş . dönem arsında gececek kadar anlamaya basalrım umrım ? Ney Masum Masum
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ekim 12, 2008, 11:36:17 ÖS »

Bunun için yapmayı aksatmaman gereken şeyler var açıkçası..Öncelikle tabiki, dersi takip etmelisin, hoca'nın metodları, cirriculum vs. hepsi deneme yanılma yoluyla belirlenmiş bir yoldadır, elinizden geldiğince faydalanmaya çalışın..Bunun dışında zaten bireysel çabalar geliyor; altyazılı (öncelikle türkçe altyazıyla başlayabilirsiniz tabi ama bir süre sonra cesaret edip ingilizce altyazı ile izlemeye başlayın) dizi-film izlemek gerçekten önemli bir faktör..

İngilizce altyazılı izlemeye başladığınız ilk zamanlar anlamadığınız bölümler olabilir ama bunlar çoğunlukla phrasal verb, deyim, kelime vs. olur yani. Sonuç olarak, genel akışı anlamanız önemli, ayrıntılar zaman geçtikçe kapatılır..

Bir de düzenli essay yazmanız önemli gayet, yani Ocak'a kadar haftada 2-3 essay yazıp writing center'da görevli hoca ile incelemeniz önemli. Çoğu kişi bunu Haziran'a bir iki ay kala yapmaya başladığı için o zamanlar tıklım tıklım olan writing center, ilk aylarda bomboş olur doğal olarak..Velhasıl kelam, Ocak'ta geçecekseniz bunları yapın..Sonuç alırsınız.
kimberlit
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ekim 16, 2008, 09:39:51 ÖS »

Bunun için yapmayı aksatmaman gereken şeyler var açıkçası..Öncelikle tabiki, dersi takip etmelisin, hoca'nın metodları, cirriculum vs. hepsi deneme yanılma yoluyla belirlenmiş bir yoldadır, elinizden geldiğince faydalanmaya çalışın..Bunun dışında zaten bireysel çabalar geliyor; altyazılı (öncelikle türkçe altyazıyla başlayabilirsiniz tabi ama bir süre sonra cesaret edip ingilizce altyazı ile izlemeye başlayın) dizi-film izlemek gerçekten önemli bir faktör..

İngilizce altyazılı izlemeye başladığınız ilk zamanlar anlamadığınız bölümler olabilir ama bunlar çoğunlukla phrasal verb, deyim, kelime vs. olur yani. Sonuç olarak, genel akışı anlamanız önemli, ayrıntılar zaman geçtikçe kapatılır..

Bir de düzenli essay yazmanız önemli gayet, yani Ocak'a kadar haftada 2-3 essay yazıp writing center'da görevli hoca ile incelemeniz önemli. Çoğu kişi bunu Haziran'a bir iki ay kala yapmaya başladığı için o zamanlar tıklım tıklım olan writing center, ilk aylarda bomboş olur doğal olarak..Velhasıl kelam, Ocak'ta geçecekseniz bunları yapın..Sonuç alırsınız.

cok tesekkurlerr
kimberlit
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ekim 21, 2008, 09:29:26 ÖS »

ben intere gectim biraz agır gidiyor ama hocanın her anlttıgını her dediğini herseyi anlıyorum oh be dunya varmısssssssssss Sırıtan
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ekim 21, 2008, 11:46:54 ÖS »

Gerçi hocadan hocaya değişir ama adv. hocası ile inter. hocasının konuşması arasında o kadar fark olduğunu sanmazdım..Ama varmış herhalde. Gülümseme
misa
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ekim 23, 2008, 01:45:01 ÖÖ »

advance
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ekim 24, 2008, 01:07:22 ÖÖ »

nasıl yani (=
kimberlit
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Kasım 14, 2008, 12:06:32 ÖÖ »

walla bence fark yok yani....
ikisi de native speaker
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Kasım 14, 2008, 12:45:15 ÖÖ »

Nasıl yani, yabancı mı hocalarınız?..ne güzel.
misa
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Kasım 15, 2008, 01:01:54 ÖÖ »

nasıl yani (=
bana dedin sanırım (=
 ne bilym soru saçma geldi aslında, ama advance olmak en iyisidir heralde, zaten ingilizceyi gayet iyi bildiğini gösterdiği için, stressi de az olur, sosyal faaliyetlere de zaman kalır! yalan mı ? ((=
sismana
Newbie
*

bu çocuk nereye bakıyor acaba :)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Kasım 15, 2008, 12:39:53 ÖS »

nasıl yani (=
bana dedin sanırım (=
 ne bilym soru saçma geldi aslında, ama advance olmak en iyisidir heralde, zaten ingilizceyi gayet iyi bildiğini gösterdiği için, stressi de az olur, sosyal faaliyetlere de zaman kalır! yalan mı ? ((=

en iyisi hazırlığı geçmek sonra rahat rahat okumak bu daha ii Kahkaha
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Kasım 15, 2008, 04:28:10 ÖS »

Adv. olup da İngiliz'ceyi o kadar da iyi bilmediğini söyleyen bir çok kişi vardı (= Yani pek farketmiyor aslında bence adv.inter felan, prosedürü takip edin çalışın felan, bir şekilde dediğiniz gibi en iyisi olan bölüme başlayıp rahat rahat okursunuz..Yani o da rahat felan değil ya neyse (=
Sayfa: 1 2 [3] 4
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: