Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

38552 Mesaj 2715 Konu- Gönderen: 4708 Üye - Son üye: rain
Sayfa: [1] 2 3
Yazdır
Gönderen Konu: Stephen King  (Okunma Sayısı 6745 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
enhedu
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 19, 2006, 11:40:56 ÖS »

Stephen King severler yok mu? Hiç kitabını okumamış kişiler tarafından burun kıvrılan dünyanın en iyi korku yazarı King severlerle burada buluşalım...

Kısaca:
Stephen King dünyanın en ünlü korku romanları yazarıdır. 1947'de Portland Maine'de doğan
yazarın ilk basılı eseri "I Was a Teenage Grave Robber (Ben genç bir mezar soyguncusuyum)"
1967 yılında "Comics Review" dergisinde yayınlanmıştır. Yayınlanan ilk kitabı 1974'te basılan
"Carrie (Göz)"dür.
Stephen King bugüne kadar pekçok roman ve hikaye kitabı yazmış ve romanlarının tamamına yakını
dünyanın en çok satan kitapları listesinde en üst sıralarda yer almıştır. King dünyanın en ünlü
korku romanları yazarı olduğu gibi, aynı zamanda dünyanın kitapları en çok satan ve tanınmış
yazarlarından da biridir. Ayrıca yazarlar kategorisinde dünyanın en çok para kazanan insanıdır.

King'in Richard Bachman takma adıyla yazdığı az sayıda kitabı da bulunmaktadır.
madi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2006, 08:43:20 ÖS »

evet stephen king çok seviliyo da ben bi kere sis kitabını okuyodum, kitabın sonu için ne

hayaller kurmuştum ama bi bakatım adam romanı bitirmemiş bile...

garip bi deneyimdi benim açımdan stephen king hakkında..

ama önemli diil zaten ben romanları pek sevmiyom herhalde.. klasikleri okurum o da kültür

açısından...
byyawash
Full Member

Selamlar olsun!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2006, 10:30:25 ÖS »

karakule serisine basladiydim.gerçekten dizginlenemeyn bi hayal gücü var.3. kitaba gecince ceistli sebeplerden dolayi biraktim Kahkaha

mustafa yavaş
Sayanora
Sr. Member

รคאคภ๏гค

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2006, 12:30:45 ÖÖ »

gerçekten korku adına güzel kitaplar..özellikle "azrail koşuyor", "ruhlar dükkanı" ve "hayvan mezarlığı" nı öneririm...

Come to me,i can be,what u need,oh baby.
enhedu
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2006, 08:08:50 ÖS »

Sayanora'nın önerdiklerinin dışında ben "Çağrı" yı da  öneririm. Başlangıç olarak güzel bir kitap. "Kemik Torbası" da favorilerimdendir. Kara Kule ayrı bir olaydır zaten. King'in diğer kitaplarından çok farklı olarak, fantezi, western, korku karışımı bir seridir. Ben King'in 18 kitabını okumuş olmama rağmen Kule serisine yeni başladım Gülümseme 5. kitaba geçiyorum. Bu dönem dersler yüzünden nasıl devam ettirebilirim bilmiyorum ama bakacaz artık. Diğer kitapları gibi okunasıdır Kara Kule serisi de...
omega
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2006, 01:26:58 ÖS »

Sadist nasıl bir kitap, okuyanınız var mı

O.MELİH GÖKÇE
Kimya Bölümü
enhedu
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2006, 11:24:56 ÖS »

Sadist mi dediniz? Tabi ki süper bir kitap. Filmi de yapılmıştır "Misery" diye ve filmdeki kadın oyuncu o filmdeki rolüyle oscar almıştır. Bence King'in sinemaya en güzel aktarılan kitaplarından. Konusu kısaca şöyle: Bir yazar, ıssız bir yerde kaza geçirir ve en büyük hayranı olduğunu iddia eden saplantılı bir kadın onu evine götürür. Fakat yazar şimdi hayatta kalmak için yazmak zorundadır.

Filmi de burada: http://www.imdb.com/title/tt0100157/

Okuyun bence...
borg
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2006, 01:18:11 ÖÖ »

En meşhur kitabı IT (O)'dur ve filme de çekilmiştir:
http://www.beyazperde.com/film/2313
son kitabı ise CEP'tir..henüz okumadım ama okuyacağım Kararsız
omega
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 30, 2006, 05:58:29 ÖS »

Sadisti okudum dehşet bir kitap yahu

O.MELİH GÖKÇE
Kimya Bölümü
enhedu
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2006, 12:26:18 ÖÖ »

Sadisti okudum dehşet bir kitap yahu

4 gün önce nasıl bi kitap olduğunu soruyodun, ne çabuk okudun yaw  Gülümseme

"It" (O) da güzeldir. King bu kitapta değişik bi anlatım biçimi kullanmış. Geçmişle içiçe örülmüş bir hikaye anlatıyor. Yalnız Türkçesini okumak pek tavsiye edilmez, çevirisinde çok fazla yer atmışlar. Yeni basımları varsa bilemiyorum ama. Filminin de pek güzel olmadığı söylenir. Ben izlemedim ama öyle diyolar...
omega
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 01, 2006, 03:25:54 ÖS »

Eee arkadaşlarımız iyi dediği için gittim aldım okudum hemen

O.MELİH GÖKÇE
Kimya Bölümü
hingis
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 01, 2006, 08:03:45 ÖS »

Ben de en çok Ruhlar Dükkanı'nı sevmiştim. Hayvan mezarlığı da iyidir. En sevdiğim korku romanı yazarı..
NumB
Biri_beni_durdursun
*

I LiKe WhAt I Do , I Do WhAT I LiKe!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2006, 02:24:54 ÖÖ »

elimdeki ktplar bitsn ilk işim stephen amcann kitbnı almk...ama hngisini alcm:S

-LP-
Posthumous
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2006, 11:44:24 ÖS »

Yeni çıkan kitabı Kule'nin sonuncusu diye biliyorum 879 sayfa olan.Tüm kitaplarını (Yeşil Yol vb. tarzdakiler hariç) bu kitapla kesiştirdiği söylentileri var ne kadar doğru bilmiyorum,bilgisi olan?
enhedu
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 10, 2006, 01:03:10 ÖÖ »

King'in kitaplarının en önemli özelliklerinden biri de her birinde diğer kitaplarıyla bağlantılar bulunmasıdır. "Oyun" adlı kitabının "Dolores" le bağlantısı vardır. "O" isimli kitaptaki bazı olayların bahsi "Rüya Avcısı"nda da geçer. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. (Zaten bütün kitapları aynı yerde geçiyor. Yani King'in doğup büyüdüğü yer olan Maine eyaletinde.) Bunun dışında Kara Kule serisi de diğer tüm kitaplarıyla olmasa da çoğuyla bağlantılıdır. Bir çok kitabına gönderme yapar. Süperdir...

Ayrıca son çıkan kitabı Kule'nin son kitabı değil. Onun üstüne henüz Türkçeye çevrilmemiş "Colorado Kid", "Cell"( Cep diye çevrilen şu sıralar her kitapçının raflarında dizili olan kitabı) ve "Lisey's Story" diye kitaplar yazdı.

Sayfa: [1] 2 3
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: