Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

38127 Mesaj 2547 Konu- Gönderen: 4493 Üye - Son üye: naz

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 11
Yazdır
Gönderen Konu: En son okuduğunuz kitap  (Okunma Sayısı 27053 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Parlak
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 28, 2006, 12:13:02 ÖS »

İşte bir forum klasiği.Bence geç bile kaldık bu başlığı açmakta.Burda okuduğumuz son kitapları ve paylaşmak isterseniz yorumlarını yazabilirsiniz ve başlıyorum:

Franz Kafka-Dönüşüm
Kitabın kahramanı Gregor birgün uyandığında kendini bir böcek olarak bulur ve ölene kadarki böcek hayatını anlatır kitapta.Bence Kafka gerçek hayatında ailesiyle özellikle de babasıyla yaşadığı sorunları kendisini bir böcek kimliğinde betimleyerek anlatmış bu kitabında.Fakat böylesine büyük psikolojik sorunların insana bu denli güzel kitap yazabilme yolunu açabilmesi beni şaşırttı doğrusu.Gerçekten çok akıcı bir kitap.Okula gelirken yaşadığım 3 saatlik sıkıcı yolculuğumu bir indi-bindi haline getiren,her satırında Kafka yı bulabileceğiniz güzel bir kitap..
ackun
Jr. Member
**

ACKUN...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2006, 01:26:00 ÖS »

Şu anda iki kitap okuyorum ikisindede sona yaklaştım ve sanırım yorum yazabilecek kadar fikir sahibi oldum : 1
1- Şeytan Marka Giyer : Hayatımda ilk defa bir kitabı biritmekte bu kadar zorlandım , bu kadar akmayan , ilerlemeyen , hep aynı yerde durağanlığını sürdüren , doğru düzgün bir edebi dili olmayan , saçma sapan ve birbirini tekrarlayan olaylar zinciri ve marka isimleriyle doldurulmuş başka bir kitap olmaz heralde. Paranıza ve zamanınıza yazık olur , almayın.

2-Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk : Üsteki kitap ne kadar kötüyse işte bu kitap da bir o kadar iyi arkadaşlar tavsiye ederim. Müthiş bir zincir ve ilişki var olaylar arasınd. Ayrıca üslub çok farklı , kitabın bazı yerleri (hatta büyük bir bölümü) şair Fuzuli'nin üzerine Leyla ile Mecnun hikayesini yazdığı parşömenin dilinden anlatılıyor. Edebiyata doyuruyor ama boğmuyor çünkü içinde hiç beklemediğiniz sürpriz olaylarla karşılaşabiliyorsunuz , bilimle desteklenen bölümleri ve şair Fuzuli'nin hayatının bir bölümü var. Mükemmel bir kitap.

1-Şeytan Marka Giyer    -   Lauren WEISBERGER      -    Altın Kitaplar
2-Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk    -     İskender PALA    -    Kapı

ACKUN...
elfaybik
Evrensel Gözlemci
*

each moment here, i die a little more..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2006, 03:08:11 ÖS »

şu anda evelyne buchmann'ın benim oğlum-bir eroinman isimi kitabını okuorum.. eroin baımlısı bi çocuun annesinin onunna iletişim kuramamasını, yaşadıklarını, üsüntülerini, çektii sıkıntılarını mektup tarsı ile ooluna yasdıı bi kitap.. gaet güsel ilerlior şu anda.. tavsie ederm..

take my life, i don' need it anymore..
Mallory Knox
Sr. Member

hayat, bir hayalperest için cehennemden farksız .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2006, 04:26:53 ÖS »

Londra Yanıyor-Peter Ackroyd..hoş bi kitaptı,realistik bi kitaptı en azından,yazra 'mutlu son yapma' takıntısından uzaktı Gülümseme
Mallory Knox
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2006, 10:11:12 ÖS »

Türkiye'de kırsal kesimden kente göç ve bölgeler arası dengesizlik(1963-1970)
eh kitapsa kitap işte  Kararsız
agentorange
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2006, 10:46:31 ÖS »

an itibariyle trainspotting okuyorum.
filmle birebir desem yalan olmaz sanırsam.fevkalade yani Göz kırpan

paper monster
madi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2006, 03:22:38 ÖS »

Balzac' dan Eugenie Grandet (böyle yazılıyodu herhalde)..

Balzac ın kitaplarını okumaya çalışıyorum şu aralar ancak sınavlar falan balta vurdu bu konuya, en yakın

zamanda Goriot Baba da bitcek inş..
BABAEREN
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2006, 04:41:42 ÖS »

Emre Kongar - Tarihimzle Yüzleşmek

Bazı noktaları benimsemesem de çarpıcı bir kitap
Mallory Knox
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2006, 10:33:38 ÖS »

şeytan'ın fısıldadıkları
teşekkürler haohmaru Göz kırpan
josphine
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 13, 2006, 11:55:11 ÖS »

gençlik güzel şey
hermann hesse

bşk
Parlak
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 18, 2006, 03:21:14 ÖS »

Uğur mumcu-saklı devletin güncesi
Bu kitabında da Çatlı, ağca gibi şahısları ele almış.Bizzat bu dönemlerin içinde yaşamış olmasına rağmen konular hakkında doğru tespitlere varabilmeyi başarmış gerçek bir gazeteci.Araştırmacı gazeteci nasıl olunur,nasıl yazar diye günümüz gazetecilerine parmakla gösterilecek bir kitap.Öldürülmeseydi Türkiye tarihinde önemli bir yer alabilirdi belki de.En azından  cidden ihtiyaç duyduğumuz düşünen bir beyin olduğunu bir kere daha gördüm bu kitabında.Ama maalesef diğerleri gibi fikir üreten insanların sonunun nasıl olacağının göstertildiği gibi o da bir ibret oldurtulmuştur 93te.İyi bir kitap.Bence bu dönemlerle ilgili yazılan kitaplar arasında daha önemli bir yeri var çünkü o yılların içinde yazılmış bir kitap ve şu anda yazan çoğu kitapların referans kitabı olabilmiş.Daha söze ne hacet,okunması gereken bir kitap bence.
Parlak
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2006, 07:10:54 ÖS »

Sigmund Freud- Psikanaliz üzerine
Psikanalizi merak eden arkadaşlar için iyi bir başlangıç kitabı bence. Bu kitapta tam detayıyla psikanlaiz yöntemini anlatmamış ama yine de başlangıç için doyurucu bilgiyi içeriyor. Breuer ve Freud un çalışmalarıyla ortaya çıkan bu tekniği Freud hem hastanın gözünden hem de doktorun gözünden eleştirisini bile yapabilmiş ama ardından yine kendi tekniğini gayet güzel savunmuş bu kitabında.
alper
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2006, 10:29:54 ÖS »

12 mart ihtilalin pençesinde demokrasi.
m.ali birand, can dündar ve bülent çaplının hazrladığı belgeselin kitaplaştırılmış hali.
ucundan azıcık bile ilginiz varsa cumh. sonrası türk tarihine, bırakmak istemezsiniz kitabı. gece 12den sabah 7de evden çıkana kadar bırakamayıp okula uykusuz gelmemin sebebidir zira kendisi. menderesin asılmasından(1961) başlıyo. deniz gezmiş ve iki arkadaşının idamıyla(1972) sona eriyo. talat aydemirin başarısız darbe girişimi, demirelin 12mart 71de ordunun muhtırasıyla başbakanlıktan istifa ettirilmesi ve 61-72 arası süreçten gelişen öteki olaylar anlatılıyo.
enhedu
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2006, 01:57:36 ÖÖ »

abdülhak şinasi hisar - fahim bey ve biz Sırıtan Sırıtan Sırıtan
alper
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2006, 02:20:23 ÖÖ »

.