Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Boğaziçi Üniversitesi ForumuKültür - SanatMüzikacid jazz, trip-hop, jazz, downtempo, breakbeat, chill out, electronica tavsiye
Sayfa: [1] 2
Yazdır
Gönderen Konu: acid jazz, trip-hop, jazz, downtempo, breakbeat, chill out, electronica tavsiye  (Okunma Sayısı 5632 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bushwacker
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 27, 2006, 07:52:50 ÖS »

evet arkadaşlar alalım tavsiyeleri eğer varsa, bilelim bilgilenelim =)

Stay Hungry.
Stay Foolish.
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2006, 08:29:30 ÖS »

ya ben de jazz dinlemeye yeni başladım ama güzel sesleri pek bilmiyorum
tavsiyesi olanları dinlemek isterim Ney

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2006, 09:24:37 ÖÖ »

trip hop için jay jay johansonun antenna öncesi albümlerini tek tek tavsiye eder,antenna ve rushtan koşarak kaçmanı öneririm(adamın tipini görmemeni de tavsiye ederim tabi :p)...portishead de olabilir gerçi çok dinlemem ama...
a
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2006, 05:42:58 ÖÖ »

bu dediklerini limewire'a yazdım da orneklerı oylelıkle gormus oldum (acid jazz'da tatu cıkınca dumura ugramaktan kurtulamadım ama nese olabilir cıkabilir bole seyler..)downtempo da agır sarkılara denıyor olsa gerek pekı chıll out nedir acıklar da bilgilendirir misin beni?
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2006, 07:55:49 ÖÖ »

http://en.wikipedia.org/wiki/Chill_out_%28music%29

yardımcı olur sanırım...elektronik müzikle ilgili çok bilgim olmadığı ve pek de dinlemediğim için(trip hop dinlerm sadece) böle link vermeyi tercih ettim Gülümseme

limewireda çıkan türlere sakın inanma %10 doğruluk payı bile yok bazen(cradle of filthe blues diyen paylaşımcılara esefle sövüyorum :p ) ...

ha bi de portisheadden roads şarkısını tavsiye ederim...onu dinledikten sonra bi de my dying brideın roads coverını dinleyin(limeda bulursunuz yine Gülümseme) bakalım nolcak Gülümseme
bushwacker
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2006, 04:22:10 ÖÖ »

trip hop için jay jay johansonun antenna öncesi albümlerini tek tek tavsiye eder,antenna ve rushtan koşarak kaçmanı öneririm(adamın tipini görmemeni de tavsiye ederim tabi :p)...portishead de olabilir gerçi çok dinlemem ama...

eheheh jay jay iyi değil sanki ya
en azından ben sevmiyorum
portishead de fena değildir de artık dinlemiyorum ben de.. sağol yine de =)

Stay Hungry.
Stay Foolish.
bushwacker
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 17, 2006, 04:23:34 ÖÖ »

bu dediklerini limewire'a yazdım da orneklerı oylelıkle gormus oldum (acid jazz'da tatu cıkınca dumura ugramaktan kurtulamadım ama nese olabilir cıkabilir bole seyler..)downtempo da agır sarkılara denıyor olsa gerek pekı chıll out nedir acıklar da bilgilendirir misin beni?

arkadaş link vermiş, ama o linkteki en iyi tanım şu cümle olmuş:
Chill out is generally tonal, relaxing (or at least not as "intense" as other music from the styles it draws from), and generally does not incorporate music that emphasizes "hard," "deep," or particularly hypnotic rhythms.

huzur verir ve dinlendirir chill out genelde.. böyle gece 3'te kahve içip kafa dinlerken ya da kitap okurken falan dinleyeceğin müzik..

downtempo için de wikipedia şöyle demiş: Downtempo (or Downbeat) is a laid-back electronic music style often intended more for listening and socializing than dancing, though some releases are unmistakably produced for the dance floor.

ayrıca limewire'a pek güvenmemek lazım, aslında ben pek sevmem o programı hatta kanımca baya kötü bir programdır ama popüler müzik için kullanılıyor işte kullanımı nispeten basit olduğu için.. =)
« Son Düzenleme: Ekim 17, 2006, 04:27:36 ÖÖ Gönderen: bushwacker » Logged

Stay Hungry.
Stay Foolish.
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2006, 08:06:11 ÖÖ »

eheheh jay jay iyi değil sanki ya
en azından ben sevmiyorum

poison albümünü 454132468,4564 kez ardarda dinleyebilirim Kahkaha
mojojojo
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2006, 01:59:59 ÖÖ »

trip hop iciiiin massive attack ve portishead gibi klasik isimlerin yanında ben sneaker pimps ve tricky i onerebilirim. bi de the knife cok enterasan bi grup pek bi kategoriye koyamasamda  Gülümseme
bushwacker
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2006, 05:05:11 ÖÖ »

trip hop iciiiin massive attack ve portishead gibi klasik isimlerin yanında ben sneaker pimps ve tricky i onerebilirim. bi de the knife cok enterasan bi grup pek bi kategoriye koyamasamda  Gülümseme

tricky eski massive attack dj'i zaten

sneaker pimps de fena değildir evet

knife'ı hiç duymadım ama bak ne yapar ne eder onlar? Kararsız

Stay Hungry.
Stay Foolish.
bushwacker
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 25, 2006, 06:03:10 ÖÖ »

allah peygamber isa musa buda aşkına

kyoto jazz massive - brightness of these days

dinleyin dinletin ya

Stay Hungry.
Stay Foolish.
kalas
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 27, 2006, 12:19:13 ÖS »

Valla Ben Harperi tavsiye ederim.Dinlerken sakinleşiyorum chill out oluyorum
mus-e-ician
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 30, 2007, 01:25:12 ÖÖ »

Red Snapper çok güzeldir bence. Bir de müjdeli haberim var. http://www.myspace.com/jayjayjohanson adresinde Jay Jay'in 14 Nisanda Balansta konseri olduğu ilanı var. Sevenlere ve dolayısıyla bana hayırlı ve uğurlu olsun. Gülümseme

Son albümünde (The Long Term Physical Effects Are Not Yet Known) de Poison'ın tadlarına hafiften bir dönüş var ve konserde de triphop ağırlıklı parçaları çalacaklarmış daha çok, ilgililere duyurulur.
agentorange
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 31, 2007, 12:46:06 ÖS »

infected mushroom.tavsiye edilir. Karizmatik

paper monster
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Şubat 11, 2007, 06:20:47 ÖÖ »

Red Snapper çok güzeldir bence. Bir de müjdeli haberim var. http://www.myspace.com/jayjayjohanson adresinde Jay Jay'in 14 Nisanda Balansta konseri olduğu ilanı var. Sevenlere ve dolayısıyla bana hayırlı ve uğurlu olsun. Gülümseme

Son albümünde (The Long Term Physical Effects Are Not Yet Known) de Poison'ın tadlarına hafiften bir dönüş var ve konserde de triphop ağırlıklı parçaları çalacaklarmış daha çok, ilgililere duyurulur.

evet evet acaip dikkatimi çekti ve acaip mutlu etti beni bu değişimi(daha doğrusu geri dönmesi) ...salak sulak dans müziği yapmıo artık...son mesajımın üstünden geçen sürede portis head diskografisi dinlemiş bulundum....roads dışında dinleneblir pek bi parçaya rastlamadığım gibi o şarkının da my dying bride coverının 1000 kat daha iyi olması,portisheade ''bok yesinler'' dememe neden oldu...şahsi görüşüm...
Sayfa: [1] 2
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-