Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34505 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3067 Üye - Son üye: cigacinoZooca
Sayfa: 1 2 3 [4]
Yazdır
Gönderen Konu: arockçı teoman  (Okunma Sayısı 6243 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #45 : Ekim 04, 2008, 01:05:10 ÖÖ »

fanatizmin zararları üstüne bir araştırma konusu olabilir bu başlık... 7 tane nota var illa ki benzicek diyenden tutun da çaldıysa çaldı helal olsun diyenlere kadar... rengarenk bir başlık olmuş burası
safuck
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ekim 04, 2008, 09:46:00 ÖÖ »

7 tane nota var illa ki benzicek diyenden tutun
o kadar güldüm şimdiye kadar bu konuya hala da duyunca gülüyorum puhahahahahaha Kahkaha Kahkaha

sen ben ben sen
holy shit
Newbie
*

happens..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Ekim 04, 2008, 02:45:12 ÖS »

7 nota perspektifi şahaneymiş ama cidden (:

sonucta burda tartısılması gereken sey çalıp çalmadıgı degil adam müzigi alenen copy paste yapmıs. tabi aslında haklısın schumi caldıysa ne yapalım da denmemeli ama buna hakkı gasp edilenlerin isyan etmesi lazım müzigi calınan adamlar kasmıyosa biz ne yapalım 

tartısılması gereken basarılı olup olmadıgı da degil, ben de bircok insan gibi teomanın kendisinden haz etmem ama inkar edemeyiz ki basarılı olmus bir sanatcı

tartısılcaksa müzigini kopyalamasının etik olup olmadıgı tartısılmalı ki etik olmadıgı konusunda herkes hemfikirdir heralde ama insanlar hoşlarına gidiyosa dinler gitmiyosa dinlemez sanmıyorumki "aa şarkıları süper ama müzigi arak yapmıs o yüzden kendisine tepkiliyim, dinlemiyorum" diyen birileri çıksın.. aynı şey ajda pekkan vs gibileri icin de gecerli seveni dinliyo sevmeyeni de dinlemiyo.

bu kadar hafif bi konu icin arkadaslar birbirini kırmıs degmez yani
« Son Düzenleme: Ekim 04, 2008, 03:08:33 ÖS Gönderen: can. » Logged

definitely sure.
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #48 : Ekim 04, 2008, 03:56:45 ÖS »

yahu başarı kıstasın ne? ajda pekkanın yaptığı çalmak değil aynı şarkıyı okumak! telifini ödeyerek.... en azından etiklik dışı bir durum değil (başkasının şarkısını okuyarak sanatçı adını sahiplenmek de etik değil bana kalırsa ama o ayrı konu) ... burda sorun bazı arkadaşların çıkıp da birebir kopyalanmış şarkıları üstün!!! müzik bilgileri doğrultusunda inkar etmesi,hatta ''teoman judas priesti nerden bilsin'' gibi bile laflar etmiş olmasıydı...yoksa durduk yere kimse problem çıkarıp kimseyi kırmıyor...
schumi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Ekim 04, 2008, 04:53:26 ÖS »

ya zaten teoman çok satmıyo diyen yok, size dinlemeyin teoman diyen de yok, ben de dinlerim şahsen, utanılacak bir şey de yok, şöyle diyim: şarkısını dinleyin adamın ama bilin ki o eser orijinal değil ve onun yaptığı işi olmuş bitmiş diye savunmayın, çünkü bugün çalan kişi tepki almıyorsa yarın da çalar.
Bir de Ajda Pekkan'ın konumuzla ilgilisinin olmadığını tekrar vurguluyorum.
Lütfen bakınız: http://tr.wikipedia.org/wiki/Aranjman
Lütfen düşününüz: arak Gülümseme

Ajda Pekkan'ı savunuyorum ya burada ahaha Kahkaha
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Ekim 05, 2008, 12:54:33 ÖÖ »

Vidyoyu notasyon babında inceledim yeniden;

Papatya - Judas Priest A touch of evil;

Teoman'ın şarkısının girişi ile A touch of evil'in girişi aynı değil.."re-mi-mi-mi-sol-mi-re-mi" gibi bir şey papatya'nın, ve bu tekrarlıyor, touch of evil'da kendini tekrarlamıyor, bir başka benzer kalıp kullanılıyor ardından..Her ne ise, sonuç olarak, bu kalıbı yüzlerce şarkıda daha bulabileceğime eminim..

Yağmur - Texas White on blonde;

Teoman'ın şarkısının ana akor kalıbı "Am - G - F# - F" şeklinde iken diğer şarkının "Am - G - F - E" şeklinde..Kulağa benzer gelmesinin sebebi ikisinin de klasik la sol fa mi kalıbı olmasından dolayı, hani la sol fa mi dediğin Akdeniz Akşamlarından tut One More Cup of Coffee(Bob Dylan)'ye hatta Comfortably Numb(Pink Floyd)'a kadar, yüzlerce şarkıda kullanılan bir kalıp..Metallica'nın şarkılarının büyük bir çoğunluğunun doğal minör kalıplardan oluşması gibi..suç müzisyenlerde değil, kalıpların kulağa hoş gelmesinde.. Gülümseme Diğer şarkıda aynı kalıp kromatik (seslerin yarımşar aralıklarla peşpeşe dizilmesi) olarak uygulanmış..Sonuç olarak aynı değil, aynı olsa bile dediğim gibi bunun gibi yüzlerce şarkı vardır.

Kardelen - Uriah Heep Lady in Black;

Teoman'ın şarkısının girişi "Am - G - Am - G" şeklinde, Lady in Black'in de öyle, farklı olan şey de nota değerleri, ölçü vs..

Paramparça - Led Zeppelin Kashmere;

Açıklama yapmaya gerek de duymuyorum açıkçası, yine farklı nota değerleri ölçü vs, üstelik akor dizilimi aynı bile değil..Aynı makamdan iki sanat müziği şarkısı da çok benzer gelebilir, aynı makamdan sonuç olarak..

Gönülçelen - Ocean Spray Manic Street Preachers;

Teoman'ın şarkısının genel akor dizilimi (dinlediğim kadarı ile); "Am - F - G - C-B-Am(-G-Am)-Am - F - G.." devam ediyor..Diğer şarkının da yine "Am - F - G - C..." diye. Gördüğünüz gibi yine la sol fa mi kalıbına benzer şeyler duyuyorsunuz. Dediğim gibi, dizi'nin kulağa hoş gelmesinden ötürü olan bir şey bu ahah..Yoksa kimse koskoca Metalika'ya laf yapmıyor niye bütün şarkıların doğal minör lan! diye.. Gülümseme

Bitti vidyo burada..Açık bir şekilde vidyo'nun sadece kulağa benzer gelmesine yönelik yapıldığını görebiliyoruz zaten. Bu başlıktaki bütün tartışmalar "Eğer ünlü birinin şarkıları çalıntı çıksa idi.." gibi bir konu başlığı altında uygun olabilir bence..Hani nasıl çalıntı ama, mesela bestekar bestelemiştir, notaya dizmiştir, bu şarkıcı da ajan felan tutar, gider bunun kasasından çaldırır notaları..Ciddiyim, bunun dışında "hırsızlık" denebilecek bir örnek bulamayız şarkılar arasında.Hepsi belli kalıpların oyunundan ibaret, 'pop' dediğiniz şarkıların %90'ı aynı gam ile üretilmiş şeyler. Neden; çünkü popüler yani, çok satması lazım, kulağa hoş gelmesi lazım, şarkı da karmaşıklık içermiyorsa, yani müzik kulağı olmayan birisi bile rahatça takip edebiliyorsa ne ala..

Durum bundan ibaret kısaca..bu arada; ( A(m); La (minör),B; si,C;do,D;re,E;mi,F;fa,G;sol )
zeper
Jr. Member
**

every thing is everything..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Ekim 05, 2008, 11:56:07 ÖÖ »

çok açıklaycı oldun morrison:)))bence bu tartışmaya son nokta koydun....bu arada bu müzik bilginle beni de arada gitar çalıştır:)

The past'S history,th future's mystery,THE PRESENT is  gift
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Ekim 05, 2008, 02:15:59 ÖS »

Basit bir şekilde açıklamaya çalıştım aslında..sansasyon bunlar Dil çıkaran Çalışırız ne demek. Kahkaha
holy shit
Newbie
*

happens..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Ekim 05, 2008, 05:03:14 ÖS »

bravo morrison (: keske 50 mesaj once aydınlatsaydın hepimizi ama yine de tebrikler (:

definitely sure.
schumi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Ekim 10, 2008, 05:28:20 ÖS »

Teomanın konuyla ilgili repörtajın okudum, morrison'un dediğine benzer şeyler söylemiş, morrison'unki daha açıklayıcı olmuş, teoman, "2-3 akor birleştirince şarkının bi kısmı çıkıyo, tabi benziyo biryerlere doğaldır" demiş yaklaşık olarak. Videoyu tekrar izledim, baktım büyük ölçüde hak verdim, hakkaten şarkıları 3-5 notadan öte değil, ama 1-2 şarkının çok benzeşmesi (ocean spray mesela) beni tatmin etmedi.

Teomanın kendisinin de çok orjinal işler çıkarmadığını kabul ettiğini görüyorum, ama zaten pop'a yakın rock müzikte(şimdi uydurdum, ama tanım yerindedir) pek fazla yeni bir şeyler beklenmez, bu şekilde teomanı severiz, dinleriz, ille de orjinal birşeyler dinleyecez diye bir kaide yok. Kendisinin de orjinal iş çıkarma kaygısının olduğunu sanmıyorum zaten.

Şimdi kendimce esas noktaya değinmek istiyorum. Teoman aklanınca Kahkaha bitti herşey diyemeyiz, çünkü burada konuşulan yazılar çok bilinçli olmadığımızı gösteriyor, "çalınmışsa çalınmış" dememek lazım, önceden de dediğim gibi çalınmışsa -teoman için değil genel için konuşuyorum- tepki göstermek lazım. Bir de "çok orjinal şarkılar", "hiç benzemiyo" gibi yorumlar var. Kulak, benzerliği farkedemiyo diyebiliriz bu yorumlar için. 2. paragrafı tekrar okuyarak bitirebilirsiniz.
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Ekim 10, 2008, 11:03:12 ÖS »

Evet evet, yani 'orjinal iş' ten kastettiğimiz; tıpkı kübik bir ressamın inanılmaz sembolizm imgeleriyle süslediği resmini incelediğimizde, ya da okuduğumuz romanın ulvi bir emekle ve zeka ile hazırlanan arka planı ve olay örgüsünü farkettiğimizde, ya da akıl almaz karmaşıklıkta dizayn edilmiş koca bir mimari yapıyı incelediğimizde beliren takdir etme-hayranlık duygusu gibi; dinlediğimiz müzikte de bir inanılmazlık, olağanüstülük gibi hayranlık uyandırıcı şeyler..
Karmaşık olmasın ki herkese hitap etsin mantığıyla yapılmış popüler şarkılarda bunu arayamayız elbette..
Sayfa: 1 2 3 [4]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: