Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: [1] 2
Yazdır
Gönderen Konu: Benzeşen Şarkılar  (Okunma Sayısı 3827 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
schumi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 02, 2006, 03:14:55 ÖÖ »

buraya birbirine benzeyen şarkıları koyuyorum, daha bulursam koyarım sizinde farkettiğiniz benzeşen şarkılar varsa koyun(cover olmasın).
sol tarafta yazan süreler şarkıların benzerliklerinin en kolay farkedilebileceği zamanları. bu zamanlar dışında da birbirine benziolar, şarkıları baştan sonra dinlerseniz farkedersiniz
sağ tarafta da yıllar yazıyor
not1:çalıntı demiyorum, benzer diyorum, gerekli gördüğüm yorumları yaptım zaten aşağıda
not2:teoman'ın şarkılarının başka şarkılara benzemesi/benzetilmesi(ne derseniz) başka bi başlıkta tartışıldı, o yüzden buraya taşımıyorum.

Şarkılar
1-)(0:30-0:58)muse - plug in baby(2001) <-> (0:00-0:27)mor ve ötesi - serseri(2004)

2-)(0:42-1:05)boston - more than a feeling(1976) <-> (2:03-2:17)pixies - debaser(1989) <-> (0:00-0:24)nirvana - smells like teen spirit(1991) <-> metro - kaçarken(2002)

3-)(0:24-0:44)deftones - be quiet and drive(1997) <-> (0:00-0:10)chevelle - send the pain below(2002)

4-)(0:00-0:56)sergei rachmaninoff - Piano Concerto No.2 in C minor, Op.18 - I.Moderato(1901) <-> (0:00-1:22)muse - space dementia(2001)

5-)(0:00-0:23)baris manço - gibi gibi(1985) <-> (0:00-0:22)muse - stockholm syndrome(2003)

6-)(0:00-0:22)pentagram - sonsuz(infinity)(1997) <-> (0:00-0:09)avril lavigne - too much to ask(2002)

7-)(0:00-0:21)red hot chili peppers - can't stop(2002) <-> (0:00-0:09)candan erçetin - agliyor musun(2004)

8-)(0:00-0:14)(3:04-3:20)britney spears - do something(2004) <-> (0:00-0:31)(3:11-3:29)muse - supermassive black hole(2006)

9-)(0:00-0:12)coolio - gangsta's paradise(1995) <-> (0:00-0:11)blue - curtain falls(2004)

10-)(0:00-0:18)the dandy warhols - sleep(2000) <-> (0:00-0:21)the perishers - trouble sleeping(2003) <-> hayko cepkin - (0:00-0:21)seninki dert mi(2005)

11-)(2:14-2:24)muse - sunburn(1999) <-> (2:50-3:00)yüksek sadakat - kafile(2006)

Yorumlar
1-)bass gitar ve bateri kısımları çok benzemektedir, mor ve ötesinin bu kısımları çalmış olma ihtimali vardır.

2-)nirvana'nın solisti kurt cobain pixies gibi bi şarkı yazmak istediğini ve sonuçta bu şarkının ortaya çıktığını söylemiştir. pixies ve bostonun şarkıları da bi ölçüde benzemektedir. pixies'in boston'dan çalmış olduuğunu düşünmüyorum. metro da bayağı bi etkilenmiş gibi Gülümseme

3-)bu iki şarkı birbirine büyük ölçüde benzemektedir. chevelle, çok büyük bi tesadüf olmamışsa bu şarkıyı çalmıştır

4-)muse'un solisti matthew bellamy rachmaninoff'tan etkilendiğini çok kez belirtmiştir.
"space dementia" şarkısı rachminoff'un 2. piyano konçertosunun bi nevi modifiyesidir.
şarkıların arasında ise tam 1 asır süre olması da ilginç bir anekdottur.

5-)bu iki şarkının girişi birbirine benzemektedir ve baris manconun yurtdışında da bi derece ün kazanmış olmasından dolayı, çalıntı olma ihtimali vardır ama sanmam.

6-)bu iki şarkının girişi birbirine benzemektedir. ama pentagram'ın ülkemiz dışında pek ünlü olmamasından dolayı, avril'in bu şarkıyı çaldığını sanmıyorum.

7-)girişler benzememesine rağmen bi sebeptendir ki candan erçetin'in çaldığını sanmıyorum.

8-)giriş ve sonlar birbirine benzemektedir. muse'un bu şarkıyı çalmamıştır herhalde, britneyden çalacak hali yok ya Ney

9-)bu şarkı ya çalıntıdır ya da coolio'da izin alınıp yapılmıştır. çünkü bu kadar benzerlik olmaz:D

10-)bu üç şarkı neredeyse birbirinin aynısı, ne diyeceğimi bilemiyorum, izin falan almışlardır herhalde dandy warhols'tan.

11-)bu iki şarkının soloya geçiş bölümleri bayağı bir benzemektedir, bence yüksek sadakat hafif bi arak yapmış, ama şarkıların diğer kısımlarında pek bi benzerlik gözlemlemedim.
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2006, 03:57:50 ÖS »

muse esinlenen ve esinlenilen grup olarak piyasa trafiğinde gayet hızlı ilerliyor demek :p klasik müzik bölümlerini aynı formatta kullanmak çalmak denilecek birşey deil pek...eğer aynı melodiyi farklı formata geçirip ''yok efenim benim eserim bu'' denirse o arkadaşı sopayla kovalamak gerekir ama Gülümseme

bu arada mor ve ötesi- bir derdim var ...amorphisin the way şarkısına baya benzemekle beraber moonspellin sin pecado albümündeki kullandığı riff tabanına da baya benziyor...Vulture Culture girişi mesela..
su
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2006, 07:56:30 ÖS »

şey ya, ajda pekkan'ın bi şarkısını duydum radyoda. cool kadın imiş ismi, sonradan öğrendim.

şarkının "tam anladım vakit daraldı, ömür yaprak yaprak sarardı" kısmı; barış manço'nun domates biber patlıcan şarkısının "bir anda bütün dünyam karardı, bu sesle sokaklar yankılandı" kısmına acayip benziyor. ben benzettim.

bi bakın derim, haksız mıyım? (:

Hayat benle dalga geçiyor.
schumi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2007, 10:42:19 ÖS »

pixies - where is my mind <-> telsim vodafone reklamındaki şarkı
>>>resmen çalmışlar, çok ayıp

blue öyster cult - joan crawford <-> nokia'nın reklamlarındaki bi şarkı (n90 reklamında çocuk takla atarken babası olun telefonun kamerasıyla kaydediyordu o sırada çalan şey, başka nokia reklamlarında da olması lazım)
>>>42. snde giren kısmı bayağı benziyor

haggard - eppur si muove <-> haggard - the observer
>>>özellikle piyano kısımları

nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2007, 03:47:49 ÖÖ »

haggard - eppur si muove <-> haggard - the observer
>>>özellikle piyano kısımları

haggardın ilk albümünü de dinlersen çalıntıdan çok konsept yaratmaya çalıştıklarını görebilirsin...
schumi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2007, 05:02:14 ÖÖ »

iki şarkı da haggard'ın zaten kendisinden çalmış olamaz ki

düzenleme: winampta "shuffle" özelliği hep açık müzik dinlediğimden albümleri hep bölük börçük dinlerim bu yüzden albümlerin genel olarak neler anlattığını pek bilmiyorum, bu grupla tanışalı pek olmadı, Wikipedia'dan baktım ilk albümleri neymiş diye, bende varmış ama sanırım pek dinlememişim, şarkıların isimleri pek tanıdık gelmedi
« Son Düzenleme: Şubat 16, 2007, 05:23:25 ÖÖ Gönderen: schumi » Logged
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2007, 05:12:47 ÖÖ »

yok o anlamda demedim...senin demk istediiin anlamda dedim Kahkaha yani aynı şeyi kaynatıp tekrar önüne koymak anlamında...bu saatte böle anlatım hataları olur ben nası ayakta durduumu bilmiorum Kahkaha
mahallenin delisi
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2007, 05:18:39 ÖÖ »

"yaşar-hayırdır inşallah" ile "efsun-rüya" müzikleri çok benziyo hatta bazı yerlerde sözler bile sank iaynı şarkıyı dinliyosun izlenimi veriyo belki de coverdir. bilemiyorum çok da bakmadım iki şarkının da bestecisini bilmiyorum...

Fen bilgisi 4. Sınıf
schumi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2007, 05:27:21 ÖÖ »

ben yukarı bi düzenleme koydum, ona da bak bi kaçmasın aradan  Kahkaha
ayrıca iki şarkıda birbirinden güzel  Sırıtan
böyle kaynatıp koyacaklarsa koysunlar önümüze  Sırıtan
haggard abi, bacı süper olmuş bu çorba, bi kase daha Sırıtan

düzenleme: bağlaç olan "de" (ki burada "da" olmuş) ayrı yazılır yukarıyı değiştirmedim siz ayrı okuyun orayı Kahkaha
« Son Düzenleme: Şubat 16, 2007, 05:29:49 ÖÖ Gönderen: schumi » Logged
schumi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2007, 05:37:25 ÖÖ »

iki şarkı da haggard'ın zaten kendisinden çalmış olamaz ki

düzenleme: winampta "shuffle" özelliği hep açık müzik dinlediğimden albümleri hep bölük börçük dinlerim bu yüzden albümlerin genel olarak neler anlattığını pek bilmiyorum, bu grupla tanışalı pek olmadı, Wikipedia'dan baktım ilk albümleri neymiş diye, bende varmış ama sanırım pek dinlememişim, şarkıların isimleri pek tanıdık gelmedi

düzenleme 2: aslında ben müzikle çok geç tanıştım
schumi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2007, 05:39:16 ÖÖ »

ya ben napıyorum ya
bi üstteki mesajda düzenleme yapiim derken alıntı yapıp yeni mesaj yollamışım.
sanırım bu "uyuuuuu" demek.  Sırıtan
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2007, 11:07:18 ÖÖ »

awaking the centuries albümünü albüm olarak dinlemeni tavsiye ederim...the final victory ile bittiğinde gözlerin faltaşı gibi açık''o neydi beaaah'' diyiceksin bi ihtimal Kahkaha
agentorange
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2007, 09:55:13 ÖS »

koskoca bir duman albumu dinleyip de sarkıları ayırt edebilen arkadasları takdir ediyorum.zira buyuk bir istikrarla sarkı uretmiyorlar,klonluyorlar elemanlar.

paper monster
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2007, 10:43:45 ÖS »

koskoca bir duman albumu dinleyip de sarkıları ayırt edebilen arkadasları takdir ediyorum.zira buyuk bir istikrarla sarkı uretmiyorlar,klonluyorlar elemanlar.

eueehhehe rep. vericem sana dir duman düşmanı olaraktann...
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2007, 10:30:40 ÖÖ »

ben de ben de Kahkaha
Sayfa: [1] 2
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-