Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40721 Mesaj 3531 Konu- Gönderen: 7157 Üye - Son üye: usa.mali
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: smooth jazz  (Okunma Sayısı 1179 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
adaam sen de
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 09, 2009, 10:29:01 ÖS »

müzik tarihinin gelmiş geçmiş en müthiş (bence) tarzı smooth jazz seven arkadaşlardan yorum ve tavsiyeler olabilir belki diye böyle bi başlık açtım.

ayrıca internette şöyle bi adres var ki* gayet mükkemmel ve kaliteli şarkılar çıkıyor radyosunu dinlediğinizde..

* http://www.smoothjazz.com/
zeper
Full Member

every thing is everything..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2009, 04:49:54 ÖÖ »

Türkiye için Levent Yüksel'in Bu gece son adlı parçası örnek gösteriliyor smooth jazz'a.Ben pek emin değilim ne kadar doğru bir karşılaştırma oldu bu ama başka örnek varsa paylaşın arkadaşlar. Ney

The past'S history,th future's mystery,THE PRESENT is  gift
adaam sen de
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2009, 02:53:10 ÖS »

tam olarak diyemeyiz o parça için. yerli kaynaklarda yabancılar kadar iyisi yok sanırım, en azından ben duymadım
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2009, 11:05:08 ÖS »

eh bunu türkiyede aramak biraz, nasıl desem, şilide türkü söyleyen grup bulmaya çalışmak gibi olmasın sanki =) bu ülkede oluşmamış bir müzik türü tabii ki burada taklit veya denemeden öteye geçemeyecektir. müzikte global olmak lazım, dünyada icra edilen müziğin büyük çoğunluğu taş çatlasa 10 tane ülkede yapılıyor, her konuda yerli kaynaklara bakarsak kıt kalır müzik anlayışımız Gülümseme
zeper
Full Member

every thing is everything..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2009, 11:21:14 ÖS »

eh bunu türkiyede aramak biraz, nasıl desem, şilide türkü söyleyen grup bulmaya çalışmak gibi olmasın sanki =) bu ülkede oluşmamış bir müzik türü tabii ki burada taklit veya denemeden öteye geçemeyecektir. müzikte global olmak lazım, dünyada icra edilen müziğin büyük çoğunluğu taş çatlasa 10 tane ülkede yapılıyor, her konuda yerli kaynaklara bakarsak kıt kalır müzik anlayışımız Gülümseme

Doğru olabilir belki dediğin ama müzik evrenselse ve tüm dünyadaki insanlar tarafından benimsenebilir bir araç ise niye türkiye'den de birileri smooth jaz ile ilgilenmesin.Sonuçta yöresel bir müzikten bahsetmiyoruz ki yöresel müzik bile bir anda globalleşip dünyanın bir çok yerinde icra edilebilir bile hale gelebilir.Bizim burda konuştuğumuz ise cazın bir koludur ki caz müzik bir kültürdür.Bugün Türkiye'de caz müzik dinleyenlerin sayısı ne kadar az ise ona göre icra edilen müzik de az.Talepin olmaıdğı yerde ürün de olmaz diye düşünüyorm ben...O yüzde Türk isim veremiyoruz.Ben düşünmüştüm ki belki de böyle benim ya da diğer arkadaşların duymadığı kuytuda köşede kalmış gruplar sanatçılar vardır.Özellikle üniversitelerde böyle değişik alanlarla ilgilenen inanılmaz yetenekli insanalar varken.
Ama ben biraz araştırdım ve Boğaziçi Üniversitesinde eskiden kurulan "dekko" isimli bir grup varmış.İnanılmaz işler yapmışlar.Yaptıkları müzik tarzına isim vermemiş olsalar bile,pek çokları tarafından smooth caz'ın Türkiye'ye girmesini sağlayan grup diye de yorumlar var haklarında.Bence bir araştırın derim müziklerini, ben gerçekten beğenerek dinliyorum...

The past'S history,th future's mystery,THE PRESENT is  gift
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-