eh bunu türkiyede aramak biraz, nasıl desem, şilide türkü söyleyen grup bulmaya çalışmak gibi olmasın sanki =) bu ülkede oluşmamış bir müzik türü tabii ki burada taklit veya denemeden öteye geçemeyecektir. müzikte global olmak lazım, dünyada icra edilen müziğin büyük çoğunluğu taş çatlasa 10 tane ülkede yapılıyor, her konuda yerli kaynaklara bakarsak kıt kalır müzik anlayışımız

Doğru olabilir belki dediğin ama müzik evrenselse ve tüm dünyadaki insanlar tarafından benimsenebilir bir araç ise niye türkiye'den de birileri smooth jaz ile ilgilenmesin.Sonuçta yöresel bir müzikten bahsetmiyoruz ki yöresel müzik bile bir anda globalleşip dünyanın bir çok yerinde icra edilebilir bile hale gelebilir.Bizim burda konuştuğumuz ise cazın bir koludur ki caz müzik bir kültürdür.Bugün Türkiye'de caz müzik dinleyenlerin sayısı ne kadar az ise ona göre icra edilen müzik de az.Talepin olmaıdğı yerde ürün de olmaz diye düşünüyorm ben...O yüzde Türk isim veremiyoruz.Ben düşünmüştüm ki belki de böyle benim ya da diğer arkadaşların duymadığı kuytuda köşede kalmış gruplar sanatçılar vardır.Özellikle üniversitelerde böyle değişik alanlarla ilgilenen inanılmaz yetenekli insanalar varken.
Ama ben biraz araştırdım ve Boğaziçi Üniversitesinde eskiden kurulan "dekko" isimli bir grup varmış.İnanılmaz işler yapmışlar.Yaptıkları müzik tarzına isim vermemiş olsalar bile,pek çokları tarafından smooth caz'ın Türkiye'ye girmesini sağlayan grup diye de yorumlar var haklarında.Bence bir araştırın derim müziklerini, ben gerçekten beğenerek dinliyorum...