Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34504 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3064 Üye - Son üye: sevim
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: 3. dünya savaşı çıksa...  (Okunma Sayısı 733 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
jorah
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 19, 2008, 12:52:44 ÖÖ »

şu dillere destan 3. dünya savaşı sizce gerçekten yakın mıdır? hadi oldu diyelim sebebi ne olur? kimler arasında gerçekleşir? güç dengeleri hangi yönde bloklaşır? rusya-çin ve iran kendi arasında mı kapışır yoksa amerikaya karşı mı birleşir?
 soruları biraZ abarttım sanırım ama komplo teorilerinizi bekliyorum Gülümseme

büyük kararları kalbinle küçük kararları mantığınla ver..
epru
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2008, 12:13:22 ÖS »

ßüyük -daha uygun bir sıfat bulamadım- devletler o konuda akıllandı. arada laf atıyorlar birbirlerine ama o, işin teferruatı.
3. dünya savaşı çıkarsa, bu güçlü -bu daha doğru bi sıfat oldu sanırım Gülümseme- devletlerin ihtiyaçlarını karşılamak için çıkarılmış olacak. dolayısıyla daha küçük ülkelerle yapılacak.  Kararsız
Yani, böyle bir savaş çıksa bile biz onun savaş olduğunu değil, medeniyet götürmek, barış elçiliği yapmak gibi nedenlerle çıkmış operasyonlar olduğunu düşüneceğiz. -bkz. Amerika-Irak-

Tüm insanLr e$iTTr
Ama ßazı insanLr ößürLerindn daha e$iTTr
jorah
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2008, 01:54:21 ÖS »

çoğu kişi sorunun bor mineralleri yüzünden çıkacağını söylüyor ancak ben daha temel ihtiyaclar yüzünden sorunalr çıkacağını tahmin ediyorum:SU gibi...
  dünya nüfusu 7 milyara dayanmak üzere.bu da dünyanın kaynak açısından taşıma kapasitesinin çok üzerinde.kitle imha silahlarıyla bu sayının azaltılmak isteneceğini düşünüyorum.türkiyenin bu tür bir savaşta hangi safta yeralacağı ise ayrı bir soru işareti Ney

epru
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2008, 02:09:47 ÖS »

Tam tersine daha fazla insan, onlar için daha ucuz iş gücü anlamına geliyor.
Çalışacak insan sayısının azalması, beraberinde bilinçlenmeyi, kaliteyi, sendikaları getirir, bu da sanayicilerin zararına. Kararsız -bknz Başbakanımız: "En az 3 çocuk!". İnsanlar bilinçlenmeli özellikle de yöneticiler..

Türkiye Atatürk'ün çizdiği yoldan ayrılmayıp, "Yurtta sulh, cihanda sulh!" felsefesini güderse bataklıktan kurtulabilir.-bkn 2. dünya savaşı-.

Tüm insanLr e$iTTr
gnc_sense
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 20, 2008, 09:09:01 ÖS »

3. dünya savaşı olur mu bilemem ama savaşların devamının geleceği çok açık -malesef-.yalnız bu savaşlardan abdnin karlı çıkacağını düşünmüyorum.ztn şu anda da güç kaybetmeye başladı,yavaş yavaş da olsa bir gün elbet yıkılacak.

çin-iran-rusya nın birleşik olarak bir güç kurabileceklerini düşünmüorm.çünkü birbirleriyle çatıştıkları bir çok nokta var, ama abdnin her birinden ayrı bir darbe yiyeceği bir gerçek bence.

tabi burda önemli olan Türkiye'nin ne yapacağı.bence tam bir bağımsız devlet gibi karar vermesi/verebilmesi çok önemli ki şu anda öyle birşey olması pek mümkün görünmüyor Üzgün
jorah
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 20, 2008, 11:33:04 ÖS »

ebruya katılmıyorum.elbette güdülecek koyunun fazlası çobanlar çin iyi birşey.ancak haddinden fazla koyunu keser kimi zaman çobanlar Göz kırpan

epru
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 21, 2008, 12:32:52 ÖS »

Aslında şöyle bir durum var: dünya nüfusunun artması bizce kötü bir şey. Çünkü doğa her ne kadar kendini yenileyebilse de bi' yerde artık o da pes ediyor. Kaynaklar tükeniyor.

Ama bunlar normal şartlarda olacak şeyler. Yani tüm kaynaklardan insanlar eşit oranda yararlansa o zaman insan sayısının azalması için yapılan savaşlardan söz edebilirdik. Peki, aklınıza Afrika'da açlıktan ölen insan"lar" gelmiyor mu? İnsanların çokluğu, pastadan büyük dilim almaları anlamına gelmez. Önemli olan güçtür. Çok olan şey her zaman değersizdir -kapitalizmde insan da "şey"ler arasına katılmıştır.-.  Kararsız
Dikkat edilirse kaynakları tüketenler, çok insanın olduğu değil, gücün olduğu ülkelerdir.
Tabi bu benim fikrim. zaten ne demişler: "Herkes benm düşünceme katılsaydı, yanılmış olmaktan korkardım.." Sırıtan Sırıtan

Tüm insanLr e$iTTr
jorah
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 21, 2008, 02:16:46 ÖS »

tamam şimdi orta yolu bulduk sanırım Göz kırpan böyle seviyeli oldukça farklı fikirlerin tartışması gayet faydalı bir durum.
 bu arada imzandaki yazıda çok anlamlı,hürriyetin reklamlarında geçiyordu değil mi?

epru
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 21, 2008, 09:44:28 ÖS »

tamam şimdi orta yolu bulduk sanırım Göz kırpan böyle seviyeli oldukça farklı fikirlerin tartışması gayet faydalı bir durum.
 bu arada imzandaki yazıda çok anlamlı,hürriyetin reklamlarında geçiyordu değil mi?

Hayır öyle bir reklam mı var? George Orwell'ın meşhur sözüdür. Tam bizim dünyamızı anlatır cinsten. "Hayvanlar çiftliği" ni oku mutlaka. Mükemmel bir eser.. Bu söz de o kitaptan zaten.. Göz kırpan

Tüm insanLr e$iTTr
jorah
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 22, 2008, 12:37:31 ÖÖ »

evet ilk o reklamda duymuştum epe y hoşuma giden bir sözdü ordan hatırlıyorum.söylediğin kitabı bulmaya çalışırım ben.özellikle üniversiteye giderken 14 saat otobüs yolculuğu çekecem 1-2 kitap bitirsem fena olmaz Göz kırpan

Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: