|
su
|
 |
« Yanıtla #15 : Ocak 06, 2007, 06:29:12 ÖS » |
|
öğrencileri iyidir, o kesin. ama onların yanında çok iyi olmayan hatta kötü bile olan öğrenciler de vardır. (açıkçası birisi de benim. nasıl burada olduğumu ben de bilmiyorum. ya da burası o kadar iyi bir yer değil. sınavda sadece 1. bölüm yaparak geldim, zira meslek lisesi mezunuyum. benden daha çok hak eden biri elbet vardır ama ben buradayım...)
daha ilk yılım burada, o yüzden ancak hazırlığı eleştirebilirim. güney kampüsteyim, kuzeydeki durumu pek bilmiyorum. ama güney kampüste de yadyokta sınıflar süper değil. hatta kötü bile sayılır, belki farksızdır(bilmiyorum). ama bunun sebebi şuymuş; okulun ilk yılları hazırlık öğrencileri için ayrılan kontenjan azmış. yani millet hazırlığı atlayabilecek kapasitede geliyormuş okula. dolayısıyla kocaman sınıflara gerek de yokmuş. zamanla tabi böyle bir değişiklik oldu. sene başında resmen üstüsteydik. bunda okulun çok da suçlu olduğuna inanmıyorum o yüzden. ama ek bina, yeni sınıflar falan olabilir. tabi öğretmen gerekir.
ben açıkçası okulun bu ününden nefret ediyorum. çünkü okul işleri bana ters. o bambaşka bir konu, dağıtmayayım şimdi.
okulu sevmek de ayrı bir konu. ben hiçbir okul sevmem, ama okul ortamını severim okulun şartları ne kadar kötü olursa olsun. hatta şartlar kötüleştikçe ortam güzelleşir.
|
|
|
|
|
|
Hayat benle dalga geçiyor.
|
|
|
madi
Evrensel Gözlemci
|
 |
« Yanıtla #16 : Ocak 06, 2007, 08:13:48 ÖS » |
|
Ben okurken iş teklifi gelmesi için ya çok iyi bir not ortalamasının olması gerektiğini ya da bi klüpte çalışman gerektiğini düşünüyorum. Ama okurken olmasa da mezuniyetten sonra rahat bi şekide iş bulacağımız için sorun yok bence.  hadi bakalım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ali sari
Newbie
|
 |
« Yanıtla #17 : Ocak 06, 2007, 10:31:51 ÖS » |
|
Ben okurken iş teklifi gelmesi için ya çok iyi bir not ortalamasının olması gerektiğini ya da bi klüpte çalışman gerektiğini düşünüyorum. Ama okurken olmasa da mezuniyetten sonra rahat bi şekide iş bulacağımız için sorun yok bence.  hadi bakalım... niye hadi bakalım dedin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
schumi
Evrensel Gözlemci
|
 |
« Yanıtla #18 : Ocak 07, 2007, 06:03:31 ÖÖ » |
|
daha ilk yılım burada, o yüzden ancak hazırlığı eleştirebilirim. güney kampüsteyim, kuzeydeki durumu pek bilmiyorum. ama güney kampüste de yadyokta sınıflar süper değil. hatta kötü bile sayılır, belki farksızdır(bilmiyorum). ama bunun sebebi şuymuş; okulun ilk yılları hazırlık öğrencileri için ayrılan kontenjan azmış. yani millet hazırlığı atlayabilecek kapasitede geliyormuş okula. dolayısıyla kocaman sınıflara gerek de yokmuş.
bence yer yok falan diye yapmamışlardır. sanmıyorum ki hazırlık çok önemli değil sınıfları küçük yapalım denmiştir. Ki sınıflar da öyle böyle küçük değildir. 10-15 kişi belki ders yapılır orda. ama hatırlıyorum hazırlığın ilk döneminde 37 ya da 38 kişiydik. baygınlık geliyodu. neyse konuyu topluyim eğer az kişi hazırlığa gelicekse sınıfları öyle ufacık ufacık yapmaya gerek kalmazdı. herhalde, az öğrenci gelecek, her sınıfa 10ar tane koyarız dememişlerdir. zamanında böyle yapmışlarsa "ilginç" diyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joe_black
|
 |
« Yanıtla #19 : Ocak 07, 2007, 06:08:38 ÖS » |
|
aslinda biraz dusununce okulun bu kadar on planda olmasi tamamen robert kolejinin devami olmasiyla alakali. okul kurulus tarihini bile kolejin kurulus tarihiyle ayni tutuyor. bu sekilde unlenen okul manzarasi itibariylede bi cok kisi tarafindan bilnir hale geldi. ama su bir gercekki bogazici bir devlet unv. ve bu ozelligi onu ileri goturmuyor. lisede unv. gezilerinde sadece guney kampusu gezdirmeleride bu okulun tercih edilmesi icin buyuk bi sebep tabi.mezunlarinin rahat is bulmasininda gordukleri egitimle bi alakasinin oldugunu dusunmuyorum. bu okuldan mezun olabilen cogu isin ustesinden gelebilir anlayisiyla rahat is bulunabilecegi kanaatindeyim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
madi
Evrensel Gözlemci
|
 |
« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2007, 08:16:33 ÖS » |
|
Ben okurken iş teklifi gelmesi için ya çok iyi bir not ortalamasının olması gerektiğini ya da bi klüpte çalışman gerektiğini düşünüyorum. Ama okurken olmasa da mezuniyetten sonra rahat bi şekide iş bulacağımız için sorun yok bence.  hadi bakalım... niye hadi bakalım dedin Ama okurken olmasa da mezuniyetten sonra rahat bi şekide iş bulacağımız için sorun yok bence.buna dedim, insllah oyle olur yani...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ali sari
Newbie
|
 |
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2007, 04:29:56 ÖS » |
|
Ama okurken olmasa da mezuniyetten sonra rahat bi şekide iş bulacağımız için sorun yok bence.
buna dedim, insllah oyle olur yani...
[/quote]
sen oyle düşünmüyorsun galiba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muhip
|
 |
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2007, 08:59:18 ÖS » |
|
bence okulun tartışılması gereken yönlerinden biride öğrenci belgesi mevzuudur..hıc bır unıv. de heralde bızım okul kadar pahalı dfegıldır bır ogrenci belgesi almak..hatta bazıları unıv.ler arkadaşlarımdan bılıyorumkı hıc para almıyor ogrencı belgesi için...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
forever
|
 |
« Yanıtla #23 : Ocak 09, 2007, 09:43:38 ÖS » |
|
bence okulun tartışılması gereken yönlerinden biride öğrenci belgesi mevzuudur..hıc bır unıv. de heralde bızım okul kadar pahalı dfegıldır bır ogrenci belgesi almak..hatta bazıları unıv.ler arkadaşlarımdan bılıyorumkı hıc para almıyor ogrencı belgesi için...
bu konuda çok haklısın ... bu konu hakkında şunu söylediler yalnız : daha önceki senelerde ücretsizmiş (doğruluğundan emin değilim ben ama..!) fakat öğrenciler gereksizce alıp çimlere oturmak amaçlı kullandıkları için (ee bizim ünw tasarrufu çok sever kendi açısından tabii..) kaldırılmış beleşe wermek yaaa... 
|
|
|
|
|
|
...sosyolog...
|
|
|
limonçiçeği
Biri_beni_durdursun
|
 |
« Yanıtla #24 : Ocak 09, 2007, 11:20:17 ÖS » |
|
öğrenci belgesi için alınan paralar nereye gidiyormuş duydunuz mu ?
|
|
|
|
|
|
B.S. Pred Math Grad'11 M.A. Curriculum and Instruction'14
|
|
|
madi
Evrensel Gözlemci
|
 |
« Yanıtla #25 : Ocak 09, 2007, 11:32:51 ÖS » |
|
nereye nereye??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
su
|
 |
« Yanıtla #26 : Ocak 10, 2007, 02:44:48 ÖS » |
|
nasıl çimenlere oturmak için ya??
afedersiniz oha.
yoktur öyle bir şey ya. çimenlerde oturcam diye gider öğrenci belgesi mi alır insan? bir de şu var, (ben henüz harç parası, kırtasiye masrafı ve kitap parasından başka para harcamadım okula) hazırlık için konuşuyorum yine, arkadaşlarımdan duyuyorum kitaplar için acayip paralar harcamışlar. hatta bouna gelirken de millet diyordu, nebçim kazıklanıcaksınız falan filan. bir gramer bir de 504 başka kitap almadık ve de gayet ucuzdu (zira korsan falan) gerçekleri ne kadar bilmiyorum gerçi. korsana da evet ayrıca :p
ee nereye gidiyor öğr bel paraları?
|
|
|
|
|
|
Hayat benle dalga geçiyor.
|
|
|
G.M.C
Biri_beni_durdursun
|
 |
« Yanıtla #27 : Ocak 10, 2007, 04:39:26 ÖS » |
|
çimlere oturmak için olduğunu nerden çıkardınız ki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
G.M.C
Biri_beni_durdursun
|
 |
« Yanıtla #28 : Ocak 10, 2007, 04:46:29 ÖS » |
|
tamam anladım şimdi,,yukarıyı tamamen okumayınca..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
limonçiçeği
Biri_beni_durdursun
|