Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34504 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3064 Üye - Son üye: sevim
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelOn The Road To Find OutBoğaziçi üniversitesi BOUN A.Ş. olma yolunda mı sizce??
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Boğaziçi üniversitesi BOUN A.Ş. olma yolunda mı sizce??  (Okunma Sayısı 2158 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
özqü
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 12, 2007, 04:39:19 ÖS »

kayıt günü bir çok kağıt dağıtıldı..okudum ve çoğunda aynı şeyden bahsedilio konu da şu boğaziçinde nereye adım atsan para.. en pahalı yemek cıkan ikinci üniversteymiş (yıldız teknik 1) .. yurtlar fln zaten cok pahalıymış.. nası dur dencek buna napılack yha yazık ailelere  Ağlayan
nazife ece
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2007, 05:35:30 ÖS »

tamamen ööle bence.boğaziçi üniversitesi boun a.ş. olma yolunda.öğrenci belgesi adı altında bir kağıt parçasından bile 3 ytl alan yerden ne beklersin ki?
opposition
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2007, 11:52:10 ÖS »

eğitim haktır SATILAMAZ..devlet bile satamaz.nerde kaldı anayasadaki o COOK(!) SOSYAL DEVLET?nerde devlet BABA?sosyalci ve gerekirse sosyalist kökenli devrim lazımdır.devlet EĞİTİM hizmeti götürmek ZORUNDADIR.bunu SATAMAZ!!satarsa tarihe hesap verir.DÜZENPERVER DEĞİL VATANPERVER olmak hesabı sormayı gerektirir..
 saygılarımla..
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2007, 02:38:21 ÖÖ »

Yurtlar pahalı değil, süperdorm ya da uçaksavar dersen tabi ki pahalı ama onuda zorla vermiyorlar.

2. si, üniversitelerin gelirleri gibi giderleride vardır, üniversitenin bu giderleri öğrenciden karşılaması tabi ki yanlış bir politikadır ama bu giderleri karşılayamayacak öğrencilere okul zaten burs vermektedir. Ben mesela hem yemek hem yurt bursu alıyorum, hem de 150 lira nakit burs veriyor okul, niye çünkü eğer bunlar olmazsa bu okulda okuyamam. Ama gelipte bana benim makyaj param kalmıyor o bursları yemeğe yurda harcarsam diyen çıkmasın. Gördüm böylelerini.  Gülümseme Bu okula gelen her öğrencinin belirli bir derecesi vardır ve bu dereceye ve maddi durumuna göre burs alır. Maddi durumu kötü alıpta burs almayı beceremeyecek kadar salak bir öğrencininde bu üniversiteye girebileceğini sanmam(çünkü genelde maddi durumu kötü öğrenciler, dişi ile tırnağı ile çalışıp giriyor bu okula, babasının tuttuğu hocalarla değil ).

Pahalı yemek konusuna gelince, bu firma ile boğaziçinin anlaşmasından kaynaklanan bir şeydir. Devlet üniversitesi olarak bu konuda 2.yiz doğru, ve hep GS üniv. buna örnek gösterilir ( daha iyi daha ucuz ). Ama gs üniversitesinin devletten en çok ödenek alan üniversite olduğu ve giderlerinin boğaziçinin yarısı kadar olmadığı hesaba katılsa birde.

opposition gaza gelme dostum Gülümseme sosyal devlet zorunlu eğitimi parasız yapmak zorundadır. Ki zaten kitaplar bile bedavadır artık. Sadece kayıt parası denen mesele kaldı ki o da malesef önlenmesi zor bir iş.
Öyle kandırmayın çocukları sosyalist kökenli devrim falan diye, ruslar sosyalist devrim yaptıda ne oluyor, sadece bütün mafyalar mühendis, bütün nataşalar doktor diploması oldu, gerçi bizim kızlar nataşa olsa işine gelir herhalde onu istiyorsun. Gülümseme

Sonuçta üniversiteyi savunmuyorum, elbette normalin çok üstünde eğitim masrafları var ama bunları alacağınız burslarla rahatça karşılayabilirsiniz ( ki maddi durumunuz elverişsizse ). Öğrenci belgesi işi benimde gıcığıma gidiyor ama neyse, bak o konuda hem fikiriz Gülümseme

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2007, 03:24:44 ÖÖ »

Öyle kandırmayın çocukları sosyalist kökenli devrim falan diye, ruslar sosyalist devrim yaptıda ne oluyor, sadece bütün mafyalar mühendis, bütün nataşalar doktor diploması oldu, gerçi bizim kızlar nataşa olsa işine gelir herhalde onu istiyorsun. Gülümseme

yine zırvalamaya başladı cahil adam...
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2007, 06:37:31 ÖS »

O cahil adam dediğin adamın okuduğu kitabın yarısını okuduysan, gördüğü yerlerin yarısını gördüysen, yaptığı ve yayınladığı araştırmaların yarısını yaptıysan, ben dişimi kırıcam. Söyle hadi ne oldu sosyalist rejimlerde, hangisi şimdi üst seviyede ? Hangisi eğitimi üst noktaya taşıdı ? Binlerce bilim adamını öldüren Stalin'in ülkesini mi savunacaksın bana ? Bre ademoğlu, karşındaki adamı böyle küçümsemeye devam edersen, sonun ya Lenin gibi kararıp ölürsün, ya da Guevara gibi basit bir asker kafana sıkar. Ahlaklı ol, itirazın varsa adam gibi konuş, aşağılamaya debelenmekle hiçbir yere varamazsın dicemde, bir ütopyanın doğurduğu sonuçları söyleyen bir insana cahil diyen DENSİZE ne desem bir şey anlamayacak ne olsa.

nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2007, 07:12:04 ÖS »

O cahil adam dediğin adamın okuduğu kitabın yarısını okuduysan, gördüğü yerlerin yarısını gördüysen, yaptığı ve yayınladığı araştırmaların yarısını yaptıysan, ben dişimi kırıcam. Söyle hadi ne oldu sosyalist rejimlerde, hangisi şimdi üst seviyede ? Hangisi eğitimi üst noktaya taşıdı ? Binlerce bilim adamını öldüren Stalin'in ülkesini mi savunacaksın bana ? Bre ademoğlu, karşındaki adamı böyle küçümsemeye devam edersen, sonun ya Lenin gibi kararıp ölürsün, ya da Guevara gibi basit bir asker kafana sıkar. Ahlaklı ol, itirazın varsa adam gibi konuş, aşağılamaya debelenmekle hiçbir yere varamazsın dicemde, bir ütopyanın doğurduğu sonuçları söyleyen bir insana cahil diyen DENSİZE ne desem bir şey anlamayacak ne olsa.

büyüksün ya bilim dünyası senin araştırmalarınla aydınlanıyor kuzey...okuyan da okulda hoca falan sanacak seni...bak iyi günüme denk geldin .. sanırım son kez de olsa sana laf anlatmaya çalışıcam Gülümseme

öncelikle ne idüğü belirsiz kaynaklardan öğrendiğin (daha önce belirttiğim gibi) ''harun yahyasal'' iddialarına son ver ...stalin binlerce bilim adamı öldürdü, binlerce türk öldürdü,sokakta kedi görse kıçına tekme atardı, cami duvarına işerdi... gibi sallamasyonları bana karşı söylemen boşuna,karşında çocuk yok kandırabileceğin...stalinin hataları varsa da bunları bir faşistle tartışmak yersiz olacaktır..hani boşu boşuna yırtınma arada laflarına sokuşturup durma ...sayende her geçen gün stalinin katlettiği yeni bir zümreyi öğreniyorum ama valla genel kültürüm tavan yaptı!....

konuya gelirsek... sosyalizmle !!yönetilebilmiş!! ülkelerin (yani yönetimleri baskıya,eşitsizliklerin farklı yöne çekilmesine veya kişisel hırslara dönüşmemiş ülkelerin veya ülkelerin bu dönemlerinin)... gerek eğitim durumları,gerek sağlık durumları(eşitlikten bahsetmiyorum bile ama gerçi sana göre eşitlik toplum huzurunun bir parçası deil ki sosyalizme kıllığın var)...mevcut kaynakların benzerine sahip kapitalist ülkelere göre yüksek olmuştur... küba fakir bir ülkedir.. gerek ambargolar gerekse sınırlı kaynaklar dolayısıyla...ama sağlık sisteminde dünyada !1! numara olduklarını da kimse görmezden gelemez(bkz : michael moore'un son belgeseli yeterli olacaktır)...

geri kalma konusuna gelelim... senin mantığınla atatürk başarısız bir liderdir çünkü resmi ideolojisi kemalizm olan bir devlet şu anda ABD nin yalakası ve avrupanın sömürgesi durumundadır...her açıdan.. beyin göçünden tut hammaddelerimizi, hatta serbest! piyasamızı talan etmelerine kadar çok örnek verilebilinir...ki askerimizi de en büyük ticaret araçlarımızdan olarak görmektedirler...senin benim canımı yani..e biz de yeterli tavizleri veriyoruz böyle görmelerine karşın...

peki bu durumda cidden suçu atatürkün ideolojisine atmak komik olmaz mı? senin de zıttını söyleyeceğini sanmıyorum ki atatürk osmanlıdan sonraki dönem için muazzam bir ideoloji kurmuştur....tıkır tıkır işleyen bir ülke kurmuştur..devamını da sağlayacak girişimlerde bulunmuştur...tabi ki ''daha ilerisi olmayan'' bir devrim değildir atatürkün devrimi..(bu noktada dünya üzerinde atatürk heykeli olan türkiye dışındaki tek yerin küba olduğunu da dip not olarak belirtmek istiyorum...) .. atatürk büyük,belki de en büyük devrimcilerdendir...buna da kimse birşey demiyor..ama bence(bizce) bu devrimin daha ilerisi vardır ...neyse bu ayrı konu asıl ulaşmaya çalıştığım nokta bir ideolojiyi ''dış etkenleri ve uygun ortamını göz önüne almadan'' pratik getirilerine göre yargılamanın mantıksızlığıdır...e bu da senin mantıksızlığın bu noktada....

okuduğun nihal atsız!!! kitabı sayısıyla da ilgilenmiyorum.. birşey savunacaksan fikirlerle olsun derdin.....yayınladıın!!!! araştırmaları da merak ettim bi say bakalım nerden yayınladın neler yayınladın öğrenelim bi...
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2007, 11:07:39 ÖS »

sosyalizm'in eşitlik vurgusu.."kapital versus sosyal" tartışmasından önce bu tartışılsa hani..biraz kişisel baktım olaya ama Gülümseme
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2007, 10:18:15 ÖÖ »

Öncelikle BANA HARUN YAHYALIK BİR ŞEYLER SÖYLEME, bunu bir HAKARET olarak algıladığımı söyledim, aynı şekilde, senin kaynaklarında ne idiğü belirsiz olduğunu iddia edebilirim.

2. Kaynaklarımdan biri, sosyalist devrim olan ülkelerde, kadın, işçi, çiftçi ve öğrenci haklarının ve durumlarının kötüye gittiği ile ilgili, şu an dersine girdiğim Sosyoloji ve Politika hocalarımdır. Bire bir sohbetlerde bu konuları konuştuk. Senin ne idiğü belirsiz dediğin insanoğulları, sana ders veren insanlar.

Birçok solcudan daha solcu olduğumuda iddia ederim. Şu an Emperyalizmin kölesi olan insanlar, bazı medya patronları ve bazı Amerikan şirketlerinin Türkiye temsilcileri "Türk solu"nun önde gelen isimleriydi bir zamanlar. Araştır görürsün. Bense çoğu insana çoğu solcudan daha hümanist, daha eşitlikçi davranıyorum. Benim yanımda çok daha faşist kalacağına eminim. Ama ha diyorsan asıl milletini ve devletini sevmek faşistliktir, hepsinden faşistim o zaman eyvallah.

Atatürk konusuna gelince, Atatürk'ün sistemi başarısız bir sistem değildir. Başarıları görülmüştür, kendisi öldüğü halde, yeterli zaman bulamadığı halde, İnönü ve sonrasında gelen, beceriksiz, aptal, düzenbaz politikacılara rağmen, 2 + 2 darbeye rağmen, bu ülke hala politik olarak ayaktadır. Ülkenin ekonomik bağımsızlığını götüren, Özal, Tayyip gibi siyasetçiler varken, Atatürk ne yapsın, mezarından mı kalksın !?

Hayatımda , Nihal Atsız'ın birkaç şiiri dışında başka bir şey okumadım, Harun Yahya hiiiiiiiiiiiç okumadım, ama bunun yanında, inandığım her kutsal şey üzerine yemin ederim ki , sağcı yazarların toplamından daha fazla Marx ya da Weber ya da diğer solcu yazarları okumuşumdur. Sınıflaşma ve sosyal düzen konusunda "çoğu" solcudan daha fazla şey okumuşumdur. ( Hele şu ayağında converse ile gezenlerden Kahkaha ) Küba sağlık sistemi konusunda dünyada bir numaradır, eyvallah. Ama küba sağlık sistemindeki gelişmeler konusunda değildir. Küba 1 konuda, o da "geliştirmekte" değil, "uygulamakta" dünya lideridir. Ya şu an diğer ülkeler ?

Ayrıca Atatürk heykeli Japonya'da da vardır Gülümseme Hatta, en son 7'lik depremde heykel zarar gördü diye, çevre halkı hükümete dava açtı Gülümseme Tek kübada varmış , işte birşeyleri bilmeyenleri böyle böyle kandırıp, daha savunduğu küba'nın nüfusunu, Guantanamo üssünü, sovyetler birliği ve soğuk savaş tarihini bilmeyen, doğru dürüst, rus yazarları, Marks'ı okumamış adamlar, yurt odama gelir, bana ders vermeye kalkar. Tabi sonrada uzuuuuuun bir süre o saçma broşürlerin girmediği tek oda benimki olur Gülümseme
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2007, 10:21:51 ÖÖ Gönderen: Kuzey » Logged

nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2007, 12:51:36 ÖS »

evet hukuk departmanında akp milletvekili olan insanların olduğu,her politika dersinde hatta yadyokta ''marx manifestoyu aceleyle yazdı ondan öle oldu'' gibi gülünesi şeyler okutulan bir okulda...(Zaten bilimsellikten bahsedilemez bu şartlarda).. rektörü sorostan fonlanan projeler yapan okulda hocaların beyanlarıyla karşıma geleceğine bir kez olsun ''bu böyle olmuştur şu şöyle olmuştur '' diye kalıplaşmış şeyler yerine ideolojik eleştrilerle gelmeni tercih ederdim ama nedense solcudan daha solcu senin şu güne kadar ideolojik eleştiri yaptığını görmedim... sadece muallakta örnekler veriyorsun....sovyetler döneminde işçilerin haklarını tavana vurdurup sovyetlerin yıkılmasıyla geri çekmeye başlayan avrupanın oyunlarına göz yumarsan anca sosyalizmde işçilerin hakları azalır diyebilirsin ... nese senle tartışma uzatmaya gelmio ama yine istatistik yazıcaktın garip kaynaklardan Kahkaha
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2007, 01:03:24 ÖS Gönderen: nuitari » Logged
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2007, 07:03:13 ÖS »

Tek bir sözüm var, başkalarını küçümseyenler kendilerinin ne kadar küçük olduğunu göremezler. Aynı durumdasın, farklı birşey değil.

nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2007, 07:36:40 ÖS »

aklın yolu birdir diyorum ben de sadece...son yazımda istediğim cevap şeklinden bahsetmiştim herhangibir küçümseme yok...vs vs neyse...
gnc_sense
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 23, 2008, 10:45:57 ÖS »

konu sapmış ama ben asıl açılma konusu hakkında yorum yapacağım

ben bu konuda boğaziçi'ni suçlu görmüyorum.bir yerde buna mecbur bırakılıyor devlet üniversiteleri.devlet kendi üniversitelerine bu kadar sınırlı kaynak ayırırsa sonuç bu olur.
özellikle son yıllarda o çok özenilen batı sistemine hızlı bir geçiş var-ki çok daha çarpık bir şekilde yapılıyor bu- özel üniversitelerin önü açılıyor gittikçe.sistemli olarak hep özel teşvik ediliyor.bunun yanında devlet üniversiteleri geri bırakılmaya çalışılıyor
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: