Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6
Yazdır
Gönderen Konu: DTP hakkında  (Okunma Sayısı 13078 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
suat
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 11, 2007, 01:06:32 ÖS »

bu arada Almanya bir devlettir.bir yer değil.hakkariden bilimadamları da çıkıyor.tunceliden bitlisten vatansaver insanlarımız da çıkıyor.onlar anadilim kürtçe mi diyor.sen meclise giriyorsun kardeşim bu nasıl bir anlayıştır.TÜrkiye nin kalbine giriyorsun.şehitlerimizi düşün.çanakkale savaşı nda da kürt çerkez laz ermeni Türk kardeşerimiz vardı.o zman  da böle bir ayrıcalık var mıydı?şimdi yeni bir bütünlük kurmanın temellerini atmak istiyorlar.bunu da bilerek yapıyorlar.konu sadece dil değil bu arada.

suat
suat
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 11, 2007, 01:10:02 ÖS »

kürt olmak sorun değil.böyle bir ayrım da yapılamaz zaten.sorun yeni bir devlet kurmak istemeleri ve bunu sürekli yineliyor olmaları.hoşgörü anlayışı terkediliyor.

suat
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 11, 2007, 01:17:37 ÖS »

hepsini 1 msjda yazsaydın da olurdu  Gülümseme tunceli çevresinde zazaca konuşulur,yörenin çok büyük kısmı alevi olmasına rağmen anadilim zazaca derler,türkçeyi de gayet düzgün konuşurlar.neden bu kadar absürd görünüyor bu anlamıyorum,türkçe resmi devlet dilidir ve bu ülkede yaşayan insanların %99,9'u bilir türkçeyi.meclisteki o grup ben türkiye'de yaşayan halkımı temsil ediyorum diyor,buraya kadar doğal bir hak bu.
Carlito
Jr. Member
**

Umutlar, hiç...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Eylül 11, 2007, 02:11:40 ÖS »

Pkk'yı terör örgütü olarak kabul etmeleri çok zor. Kabul etmemeleri ise kürt yandaşlarının "Türkiye ile sağlıklı ilişki" umutlarını çürüttüğü için ilerisi için tehlike yaratamayacak bir parti. İçlerindeki bilgisiz topluluğu azaltabildiklerinde daha hareketli olabilecek bir destek var arkalarında. Bu destek ise sadece medya baskısı olmadan engellenebilir.
Teröre ve insan haklarına eşit düzeyde yaklaşmaları ise gayet absürd. Neyse ki toplum olarak farkındalık oranımız yüksek.

oh, people turned away..
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Eylül 11, 2007, 02:29:50 ÖS »

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girecek bir milletvekili aynı zamanda milliyetçilik sıfatını da kullanır

bir sosyalist meclise giremez yani sana göre...? nasıl demokrasi bu neyin demokrasisi?
suat
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Eylül 11, 2007, 05:03:46 ÖS »

arkadaşlar iletişim sorunu yaşıyoruz harhalde!bir sosyalist,bir faşist,anarşist,kapitalist,ya da herhangi bir örgüte mensup insan ya da insan grupları meclise giremez demiyorum.halk bunu istemiş ve böyle olmuştur.bunu zaten değiştiremeyiz ki zaten bu 17 yıl önce de böyleydi ama bu şekilde değildi yani Türkiye Cumhuriyeti eyaletlere bölünsün denmiyordu.şimdi bazı milletvekilleri bunları söylüyor yoksa dil din ırk mezhep ayrımı yapmak elbette doğru olmaz.haklısın kendi insanını temsil ediyor ama ne şekilde bunu sormak daha doğru olmaz mı?

suat
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Eylül 11, 2007, 05:23:05 ÖS »

yok iletişim sorunu yaşamıyoruz dediklerinin ne anlama gelebileceğini pek düşünmüyorsun... meclise giren herkes milliyetçilik sıfatını kullanmak zorunda değil....ufuk uras örneğin...yani milliyetçiliği bir devlet politikası,devlet yönetmenin bir şartı olarak görmen sorun...belki de milliyetçilikle ülkeni sevmeyi karıştırıyor olabilirsin ...tekrar söylüyorum..benim için dtpnin mhpden farkı yok...(her ne kadar tayyip kişisiyle aynı söylemde bulunmak kendimi garip hissetmeme neden oluyor olsa da Kahkaha)
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Eylül 12, 2007, 01:12:43 ÖÖ »

hepsini 1 msjda yazsaydın da olurdu  Gülümseme tunceli çevresinde zazaca konuşulur,yörenin çok büyük kısmı alevi olmasına rağmen anadilim zazaca derler,türkçeyi de gayet düzgün konuşurlar.neden bu kadar absürd görünüyor bu anlamıyorum,türkçe resmi devlet dilidir ve bu ülkede yaşayan insanların %99,9'u bilir türkçeyi.meclisteki o grup ben türkiye'de yaşayan halkımı temsil ediyorum diyor,buraya kadar doğal bir hak bu.

Türkçe sadece resmi devlet dili değil,halkında resmi dilidir, devlet belgelerde Türkçe dışında dilleri tanımaz, üstelik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından söz ediyorsun, Irak'lılardan değil.  Meclisteki o grup o halkı temsil falan da etmiyor, az-çok bilinçli olan çoğu Kürt'ten Zaza'dan küfür yiyor, onlarda AKP'ye CHP'ye oy veriyor. Keşke PKK'nın bir uzantısı olduklarını anlasa da şu halk, o zaman %1-2 oyu geçemez ...

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Eylül 12, 2007, 01:15:12 ÖÖ »

yok iletişim sorunu yaşamıyoruz dediklerinin ne anlama gelebileceğini pek düşünmüyorsun... meclise giren herkes milliyetçilik sıfatını kullanmak zorunda değil....ufuk uras örneğin...yani milliyetçiliği bir devlet politikası,devlet yönetmenin bir şartı olarak görmen sorun...belki de milliyetçilikle ülkeni sevmeyi karıştırıyor olabilirsin ...tekrar söylüyorum..benim için dtpnin mhpden farkı yok...(her ne kadar tayyip kişisiyle aynı söylemde bulunmak kendimi garip hissetmeme neden oluyor olsa da Kahkaha)

Bir fark var biri ülkenin tek parça kalması için çalışıyor diğeri önce eyalet sonra bağımsız ( ya da Amerika ve İsrail kuklası ) bir devlet kurmak için Gülümseme MHP'nin son zamanlarındaki değişimlerinide görmezden gelemezsin, artık silah'a destek verilmiyor mhp'de, mhp'de uyuşturucu satma yok, ya da artık adam öldürme yok. DTP'de ise hepsi var ...

nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Eylül 12, 2007, 01:47:22 ÖÖ »

Bir fark var biri ülkenin tek parça kalması için çalışıyor diğeri önce eyalet sonra bağımsız ( ya da Amerika ve İsrail kuklası ) bir devlet kurmak için Gülümseme MHP'nin son zamanlarındaki değişimlerinide görmezden gelemezsin, artık silah'a destek verilmiyor mhp'de, mhp'de uyuşturucu satma yok, ya da artık adam öldürme yok. DTP'de ise hepsi var ...
bu ülke bir kürt devleti olsaydı o zaman da mhp milliyetçilik yaparak ülkeyi bölmeye çalışan bir parti olacaktı..milliyetçilik her zaman her şekilde milliyetçiliktir...mhpliler kendileri dedi...baltalarımızı gömdük ama yerlerini unutmadık diye..gerekli!!! gördükleri yerde ılımlı milliyetçilik söylemlerini faşizmle harmanlamayı bileceklerdir...ki zaten döner bıçağı denince nedense akla dönerden önce üniversitelerde masa basan ülkücüler geliyor...konudan sapmamak için bu konuyu kısa kesiyorum ama DTP ve MHP milliyetçi hareketlerse benim için içerik olarak farkları yoktur...ideolojik olarak tek farklarıysa, dominant durumda olan mhp milliyetçiliği mevcut sistemin korunmasını öngörürken dtp azınlık milliyetçisi konumunda sosyalist çözümleri gündeme getirmeye çalışmaktadır(bu yapılanın sosyalizmle alakası olmadığını söylememe gerek yok sanırım)..tipik bir senaryo..her köşesi klişe Gülümseme
« Son Düzenleme: Eylül 12, 2007, 02:09:14 ÖÖ Gönderen: nuitari » Logged
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Eylül 12, 2007, 10:43:37 ÖÖ »

Benim için çok büyük farkları var. BURASI KÜRDİSTAN DEĞİL, TÜRKİYE !
MHP ile DTP'nin senin gözünde siyasi olarak farkları olmadığı açık, anti-milliyetçi birinden zaten farklı bir şey bekleyemem, zıtlık meselesi. Ama hala diyorum DTP'nin aracılığı ile yapılan uyuşturucu ve silah ticaretini, karapara aklamayı MHP yapmıyor. Bu büyük bir farktır.

Ha faşizm konusuna gelince, ülkücü değilim ama , bir şarkılarını çok severim ... Ötüken yolu yokuştur diye başlar :)Faşizmi ve emperyalizmi en çok uygulayanların sadece Amerika değil Sovyet ve Çin komünizmi olduğu unutulmamalıdır Gülümseme Yani en büyük faşistlikte sağ görüşten değil sol görüşten çıkmamış mıdır ?

Gerçi Türkiye'de 1980 döneminde bile 60 farklı gruba bölünmüş olan solun tamamınıda suçlamamak gerek elbette, şu anki durumda bile minicik tkp içinde bile 20'den farklı görüş varken Gülümseme 1980'de herkes baltalarını gömdü, silahlarını gömdü ama hiçbiri yerini unutmadı, bu konuda sadece sağı suçlamıyorsun herhalde, hatta baltalarını hala gömmemiş olanlarda var dağlarda gezen ve hepsi sol görüşlü ...

DTP'nin yapmak istediğine gelince, dediğin gibi sosyalizmle alakası olmayan bir kandırmaca oyunu oynuyorlar, "bilinçsiz" kürt seçmeni, açlıkları ve fakirlikleri ile vuruyorlar başka bir şey değil.

Biz gidip Almanya'da bölücü Türk partisi kurmuyorsak, gelipte kimse Türkiye'de bölücü parti kurmasın kardeşim, neyse yanıtlarını yakında alırlar Gülümseme

MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Eylül 12, 2007, 01:37:31 ÖS »

Türkçe sadece resmi devlet dili değil,halkında resmi dilidir, devlet belgelerde Türkçe dışında dilleri tanımaz, üstelik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından söz ediyorsun, Irak'lılardan değil.  Meclisteki o grup o halkı temsil falan da etmiyor, az-çok bilinçli olan çoğu Kürt'ten Zaza'dan küfür yiyor, onlarda AKP'ye CHP'ye oy veriyor. Keşke PKK'nın bir uzantısı olduklarını anlasa da şu halk, o zaman %1-2 oyu geçemez ...

oradaki halk belgelerle yaşamıyor,ayrıca bahsettiğim aleviler'di.onlar zaza da değil kürt te değil,o bölgede o dil konuşulduğu için onlar da o dili konuşuyorlar.verdiğim örnekteki,almanya'da doğup büyümüş bir alamancı'nın almanca konuşması gibi.
ki meclisteki o grubun bu halkı temsil ettiği de yok zaten.aldıkları oyların çok büyük çoğunluğu da kırsal kesimden(eğitim seviyesini kastettim).insanların genç yaşlarda kimlik arayışı içinde olması bu yüzden tehlikeli işte,çok kolay yönlendirilebiliyorsunuz.bir topluluğun içine çok çabuk katılabiliyorsunuz.
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Eylül 12, 2007, 01:46:25 ÖS »

oradaki halk belgelerle yaşamıyor,ayrıca bahsettiğim aleviler'di.onlar zaza da değil kürt te değil,o bölgede o dil konuşulduğu için onlar da o dili konuşuyorlar.verdiğim örnekteki,almanya'da doğup büyümüş bir alamancı'nın almanca konuşması gibi.
ki meclisteki o grubun bu halkı temsil ettiği de yok zaten.aldıkları oyların çok büyük çoğunluğu da kırsal kesimden(eğitim seviyesini kastettim).insanların genç yaşlarda kimlik arayışı içinde olması bu yüzden tehlikeli işte,çok kolay yönlendirilebiliyorsunuz.bir topluluğun içine çok çabuk katılabiliyorsunuz.

Hangi dili konuştukları önemli değil diyorum, isterse Zulu dili konuşsun ama devletle bir işi varsa, ki meclis bir devlet dairesidir, oranın ana dili de ata dilide baba dilide Türkçe'dir, başka bir şey değil, Başkan Bush'la git istersen ispanyolca konuş sen, terörist diye Cüba'nın ucundaki üsse atar, neydi o ada ha Guantanamo ...

MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Eylül 12, 2007, 01:56:16 ÖS »

tabiki,bahsettiğim yörenin okuma-yazma oranı artvin ile birlikte en üst sıralarda(hatta en üstte)..demiştim,gayet düzgün türkçe de konuşuyorlar,ama yine de ben doğduğumda anam babam bu dili konuşuyordu,ben de konuşuyorum diyorlar.ben bunun doğal olduğunu anlatmaya çalışıyorum,türkiye coğrafyasında konuşulan çok fazla dil var,resmi dilin türkçe olmasında hemfikir olabiliriz hepimiz,ama bu dillerin varlığını yadsıyamayız,bir kültür ögesidir sonuçta(her ne kadar bazıları politika aracı olarak kullanılsa da)kimsenin türkçeyi dışladığı yok yani.gidip gördüm ve gözlemlerim bunlar kısaca arkadaşım.
suat
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Eylül 12, 2007, 03:47:36 ÖS »

eğitim seviyesinin konumuzla alakası yok!burada dtp nin meclisteki durumundan bahsediyoruz.mecliste yabancı dil olarak TÜrkçe biliyorum diyen biri ya da birileri kalkıp da benim doğu batı kuzey güney halkımı temsil edemez.bunu nasıl aklınıza alıyorsunuz nasıl doğru buluyorsunuz anlamıyorum.ayrıca NUİTARİ;ülkeni sevmeden milliyetçi asla olamazsın.milliyetçiliğin ne olduğu konusunda biraz araştırma yapmalısın.milliyetçilik sadece kültüründen geleneğinden taviz vermememk değildir!diyelim ki sadece bu olsa o zaman ben niye dilimden taviz verecekmişim ki?neden benim meclisimde dilini özümsememiş biri halkı temsil etsin ki?milliyetçilik nere gitti?hadi ben yanılıyorum,bu milliyetçiliğin nerede ne zaman kullanılacağı rezerve mi edilmiş?emin ol kardeşim millyetçilik vatanını sevmek,ona bağlı olmakla başlar.zaten bu yoksa o ülkede milliyetçilik kavramından sözedilelemez.

suat
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-