Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34504 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3064 Üye - Son üye: sevim
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelOn The Road To Find OutEğer müslüman olmasaydım - If I wasn't muslim
Sayfa: 1 [2] 3
Yazdır
Gönderen Konu: Eğer müslüman olmasaydım - If I wasn't muslim  (Okunma Sayısı 4496 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 13, 2006, 10:55:18 ÖS »

en kötüsüde amerika'nın dünyayı kandırıyo olması tabi dünyadakilerin ne kadarı inanıyo ne kadarı inanmıyor ne kadarı tepkisini gösteriyo yada susuyo buda işin başka bir yüzü..ama yine yurtdışında ayrımcılık gören müslümanlar oluyor..adamlar talan ediyorlar yaşlı genç çocuk kadın demeden her tarafı bertaraf ediyorlar saçma bir sebepen dolayı,yine en saygın konumunda kendileri...allah inşalllahh akıl fikir versin bu düğnyanın geçiciliğini görebilmeleri için gözlerindeki perdenin kalkmasını nasip etsin,onlar için elimden gelen sadece bu:(
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Kasım 13, 2006, 11:06:10 ÖS »

Bir söz vardır: Tarihi kazananlar yazar. Kimin bilmiyorum, Hitler söylemiş olabilir. Gerçekten öyle Amerika ve İngiltere kazanan olduğu için tarihi hep kendi yazdı. Almanlar, Türkler hep kötü oldu. Dünyaya göre biz 1.5 milyon ermeni , Almanlar 6 milyon yahudi katletmiş. Hiçbirine inanmayın arkadaşlar. En azından böyle yazılmış bir tarihle milletlerin suçlanmaması gerektiğini unutmayalım. Amerika, Rusya, İngiltere, Fransa, İsrail gibi devletler, korku, yalan, iftira, ve çeşitli oyunlarla dünya kamuoyunu kandırır. 1. ve 2. dünya savaşları buna en iyi örnektir. O savaşlara en son giren ve en karlı çıkan kimdir bakarsanız ne dediğimi anlarsınız Göz kırpan

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
joe_black
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 15, 2006, 01:34:31 ÖS »

kimsenin savunacağını sanmam demişsin,ama savunan o kadar çok insan var ki..her neyse,çok düşündüğüm için,'insanca' bi cvp bulamadım ben bu zaman kadar,az düşünmekle de bi cevaba ulaşabileceğimi düşünmüyorum.

sahip çıkılan değerler saptırılırsa,sonuçta sahip çıkan kişi sayısı da azalıyor ister istemez.ayrıca insanların islamiyetten değil de,şu zamanda,bazı insanların kendi kafalarına göre yorumladıkları,ilk halinden çok farklı olduğunu düşündüğüm islamiyetten uzaklaştıklarını düşünüyorum ben.
sözü edilen değerlerin saptırılması söz konuısu değil bu değerler yere ve zamana en önemlisi kişilere göre değişmez kişilerin onu nasıl yorumladıgından cok onların ne anlatmak istediği önemli . islamiyet ilk halinden cok farklı değil hatta hiç farklı değil bir müslüman olarak islamiyetin son ve değiştirilemez bir din oldugunu kabullendiğimiz takdirde bu tür soruların aklımızı mesgul etmesi cokda mantıklı değil.kişilere takılmadan olaylar üzerinde düşünürsek ve dogru kaynaktan yararlanmaya calısırsa sanırım olayların içinden cıkabilirz bu o kadarda zor değil. simdi söyle bir soru akla gelebilir bu dogru kaynagın dogru oldugunu nasıl bilecegiz diye işte bu noktada iş kişinin iradesine ve gercege ulasma isteğinin derecesine baglı. tarafsız ve önyargısız bir sekilde olaylara bakılabildigi takdirde sonuc güvenilir olacaktır. ayrıca yourmların cok olması cogu zaman sadece yöntem farklılıgından kaynaklanır ulasılmak istenen hedef bir ve tektir !!!
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 07, 2007, 06:34:45 ÖS »

http://www.herice.com/mail/video/sekercocuk.html

bu adrese bır bakmanızı tavsiye ederimmm...çok sevımlı bir çocuk görceksiniz....
Scofield
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 16, 2007, 02:18:24 ÖÖ »

binlerce insanın çalıştığı binalara uçaklarla dalan ve masum insanların ölmesine sebep olan insanlar

Arkadaşım umarım burada 11 Eylül olayından bahsetmiyosundur.Eğer böyle bir hataya düştü isen lütfen Google videos a girip bi "loose change" belgeselini izle...

Ya hala 11 Eylül diolar ya.... Üzgün
Mallory Knox
Sr. Member

hayat, bir hayalperest için cehennemden farksız .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2007, 04:29:59 ÖÖ »

binlerce insanın çalıştığı binalara uçaklarla dalan ve masum insanların ölmesine sebep olan insanlar

Arkadaşım umarım burada 11 Eylül olayından bahsetmiyosundur.Eğer böyle bir hataya düştü isen lütfen Google videos a girip bi "loose change" belgeselini izle...

Ya hala 11 Eylül diolar ya.... Üzgün
  bi kere "arkadaşım" şeklinde bi hitap kullanmayın isterseniz diyorum tanımadığınız,bikaç konuda ortak düşünceleriniz bile olmayan bir insan için,ne dersiniz  Ney

yazdıklarımı doğru düzgün bir şekilde okumadan yorum yaptığınız ne kadar belli olsa ve ben size birşeyler açklama gereksinimi duymasam da,sizin yüzünüzden doğabilecek yanlış anlaşılmaları engellemek amacıyla yazıyorum; "binlerce insanın çalıştığı binalara uçaklarla dalan ve masum insanların ölmesine sebep olan insanlar" derken, orada bir de "müslüman olduğunu iddia eden insanlar" ifadesi kullanmıştım..kimin yaptığının bi önemi yok bence,dinler,ırklar gibi kavramlar benim için ne yazık ki hayati şeyler ifade etmiyor, önemli olan "insan" olabilmek,kendi hırsları uğruna alakasız insanları harcamayacak kadar onurlu olabilmek,ama ne yazık ki bu gibi insanlar üstinsan olarak adlandırılıyor ve çevremizde pek bulunmuyorlar  Üzgün her neyse,konudan sapmamak gerek..

loose change'i bilip,bu konuyla ilgili başka şeyler bilmiyor olabileceğinize ihtimal vermiyorum,madem bu konuya bu kadar meraklısınız pek sayın scofield? bir konuda iddialarda bulunacaksanız,o konuyla ilgili sadece birkaç şey bilerek yorum yapmayın derim ben,olayları tek yönlü değerlendiren insanların yorumları pek bir önem arz etmiyor benim için ne yazık ki  Gülümseme

her neyse,loose change,sadece belli iddialara dayanarak çekilmiş bir belgesel ve halen kesin olarak doğruluğu kanıtlanmadı..ve biliyorum ki,insanların hayalgüçleri o kadar geniş ki,bazen kati surette doğru olduğunu düşünüyor olduğumuz şeyler bile yanlış çıkabilmektedir.ve son olarak,ne yazık ki benim de,bu düşüncelerinizi değiştirmekle ilgili en ufak bir isteğim yok şimdilik..bu yaşa gelmiş insanlarsınız sonuçta,düşüncelerinizi belli kalıplara oturtmuş olmalısınız,zira insanların salt kendi düşüncelerinden oluşan;başkalarının yorumlarına dayanarak,forumlara girip,"arkadaşım şuraya bak bunu izle" demedikleri yorumlarını "hata" olarak değerlendirebiliyorsunuz..

neyse,boşa kürek çekmeye gerek yok,böyle düşünerek mutlu olacaksanız mutlu olunuz efendim,kimsenin size birşey iddia etmeye çalıştığı yok,gönlünüz rahat olsun   Göz kırpan
« Son Düzenleme: Ocak 17, 2007, 04:47:52 ÖÖ Gönderen: NaBoKi » Logged
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ocak 17, 2007, 10:38:52 ÖÖ »

Usame bin Laden'in annesi yahudi, babası Baba Push'un en büyük ortaklarından biri. Eğer dünya böyle biri için İslamiyeti suçlayacaksa, suçlasın , elbet gün gelecek zalimlerin zulmü kendi başlarında patlayacaktır !

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 17, 2007, 09:18:48 ÖS »

ama çoğu zaman o zalimlerin planladıkları onların aleyhine dönüveriyor..bugün konuştugum bir arkadaşım geçen tanıştıgı bır kızdan bahsetti..kız brezilyalı ve 11 eylül'den sonra islamiyeti araştırmaya başlamış o da niye..sömürülmekten bıkan halk 11 eylül'de o kulelere çapmaya cesaret eden insanları merak ediyor ve nasıl bir cesarettirki korkmadan bunu yapabiliyorlar diye merak ediyorlar aslında bir nevi düşmanımın düşmanı bnm dostumdur söz konusu..islamiyeti araştırıyorlar ve görüyorlar ki gercekten mükemmel bir din..sonra kız müslüman oluyor abisi ve onun hanımı da müslüman olmuş ve dediğine göre bu şekilde pek çok insan varmış ülkelerimnde.."şer görünen bazen hayr olabilir,hayr görünen bazen şer olabilir,allah bilir ama biz bilemeyiz"!!!
...
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ağustos 08, 2008, 04:50:10 ÖS »

...
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2008, 12:24:13 ÖS Gönderen: ... » Logged
misa
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ağustos 08, 2008, 07:18:30 ÖS »

dinin yoksa kişiliğin karakterin hiçbirşeyin yok, kendi iraden yok. dimi? acı verici
...
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ağustos 09, 2008, 01:36:36 ÖÖ »

...
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2008, 12:24:04 ÖS Gönderen: ... » Logged
misa
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ağustos 09, 2008, 12:04:47 ÖS »

ben ortaya yazdım, üç noktalı arkadaşa değil; kendisi onunla muhatap olmamamı, ona cevap yazmamamı istemişti, ona hiçbirşey yazmıyorum yanlış anlaşılma olmasın. (nokta)
...
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ağustos 09, 2008, 12:06:44 ÖS »

...
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2008, 12:24:26 ÖS Gönderen: ... » Logged
...
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 09, 2008, 11:50:29 ÖS »

...
« Son Düzenleme: Ağustos 11, 2008, 01:24:35 ÖS Gönderen: ... » Logged
KeRaTa
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Eylül 11, 2008, 12:55:09 ÖS »

din insanların akıl erdiremedikleri, üzerinde düşünüp bi sonuca varamadıkları olayların sonucunda ortaya çıkan bi inanç sistemidir... evet insanların inandıkları şeyler onların kişilikleri üzerinde etkilidir ama dinsiz biri kişiliksizdir diye bir şey söylenemez bencede...
Ki kaldiki artık bilimin gelişmesiyle sonuca varılamayan çoğu şey sonuçlanmaya başladı... Bunun sonucu olarakda bana kalırsa dine ihtiyacda ortadan kalmaya başladı....
Ayrıca 11 eylül olaylarıyla ilgilide muhip in yazıdığına cevap vermek istiyorum...
Biz de ülkmizdeki terör olaylarını araştırıp pkk lılar nasıl bi cesaretle çeşitli eylemler yapıyor diyerek pkk ya mı katılalım?
(bu arada 11 eylül olayrı için amerikaya acıdığım sanılmsın sakın...  Dil çıkaran )

Toprak Hakan KÖK
Kimya Öğretmenliği
Sayfa: 1 [2] 3
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: