Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

38959 Mesaj 2819 Konu- Gönderen: 4875 Üye - Son üye: hamdicigerim
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelOn The Road To Find OutHrant Dink silahlı saldırıda yaşamını yitirdi
Sayfa: [1] 2 3 4
Yazdır
Gönderen Konu: Hrant Dink silahlı saldırıda yaşamını yitirdi  (Okunma Sayısı 9636 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
misty
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 20, 2007, 01:54:16 ÖÖ »

Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink öldürüldü. soykırım iddialarının boyutunu ne yönde br değişim bekliyor?

Gülümseme
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2007, 01:59:36 ÖÖ »

Olay bellidir. Hırant Dink'i Türkiyede aşırı milliyetçi kesim kadar Ermenistanda Diasporacılarda sevmiyordu. Yakında Amerika Senatosunda bir oylama var. Sessizce gelen, bu sefer geçenki kadar görünmeden ortaya çıkan Ermeni Soykırımı tasarısı. Ne oldu, Dink öldü, Türkiye katil, Ermeni düşmanı bir ülke oldu. Diaspora'nın oyununa geldik arkadaşlar malesef. Eğer ben bir şey biliyorsam o silahı sıkan belki Türk'tür ama o silahı onun eline verenin Diaspora'cı bir Ermeni olduğuna adım gibi eminim !

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
madi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2007, 02:24:13 ÖÖ »

Gazeteci Hrant Dink, Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Agos Gazetesi’nin çıkışında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Halaskargazi Caddesi üzerindeki gazete binasından çıkışı sırasında silahlı saldırı sonucu ölen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e silahlı saldırıda bulunan kişinin, 18-19 yaşlarında, kot pantolonlu ve beyaz şapkalı olduğu bildirildi.

"düşünce suçlusu" kavramıyla dalga geçeriz ama insanlara düşüncelerinde yeterli özgürlük hakkını veremeyiz maalesef... yazılanlara bakın : "Türkiye'de öldürülen 61. gazeteci!"

yazık...
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2007, 02:29:40 ÖÖ Gönderen: madi » Logged
inal
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2007, 04:40:34 ÖÖ »

Öldürülen insanlar ya birilerinin kovanına çomak sokup onları rahatsız ettikleri için öldürülüyor, yada ölümleri ses getiricekse ortalıgı karıştırbilecekse öldürülüyor.
   Hrant Dink in ölümü ses getirecegi içindi, kullanıldı.

My life style determines my death style
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2007, 11:14:25 ÖÖ »

Tartışma bölümündeki diğer konuyada yazdığımın aynısını söylüyorum. Yakında birçok ülkede Ermeni Soykırımı oylaması var ve bu oylamalarda Türkiye'yi güçsüz duruma düşürmek isteyen Ermeni Diasporası tarafından planlanan bir suikast olduğuna eminim.O silahı sıkan belki bir Türk'tür ama ona o emri verenlerin Ermeni Diasporası olduğuna adım kadar eminim. Aynı olay Üzeyir Garih'te de olmuştu. Üzeyir Garih, Yahudi Cemaati tarafından öldürülmesine rağmen suçu bir boyacı çocuğuna attılar unutmayalım.

Ek olarak diğer gördüğüm şeyse bazılarının bunu fırsat bilip " Her devlet katildir", "Faşist devlet" gibi sloganlar attıklarını pankartlar taşıdığını gördüm. Zaten Türkiye'ye sıkılan bir kurşun olan bu olaydan sonra şahısların böyle yapmaları akıl sıra işi değildir. Vatan haini sıfatı bile az kalan bu şahıslar ülkemizin zor duruma sokulmak istediği bir olayda yabancı güçlerin olmasını istediği gibi davranmaktadır. Yapılması gereken ise, serinkanlılıkla olayın sonuçlanmasını bekleyip, ülkemize ve hedef gösterilmeye çalışılan ulusalcı-milliyetçi kesime zarar gelmesini engellemektir.

Scofield
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2007, 05:46:35 ÖS »

Öldürenin de öldürtenin de Allah bin türlü belasını versin.
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2007, 05:50:32 ÖS »

walla bana göre 6 milyar insandan biri öldü pek de sorun deil..

kuzeyin görüşüne katılıyorum bnm de duyduğmda ilk aklıma gelen ermenilerin bu işin  arkasında olduğuydu..
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2007, 10:43:58 ÖÖ »

Rahip olayında olduğu gibi iş gene ulusalcıların üstüne kalacak gibi görünüyor. Ogün Samast adlı şahsa emrin bir yerden verildiği kesin ama bence kesinlikle ifadesinde " Siyasi görüşlerim için yaptım " diyecektir böylece azmettiriciler yırtacaktır. Ayrıca Samast soyadı bana bir garip geldi. Türkçe olmadığı kesin, gazeteciler dünde zaten sorularında "Samast soyadlı şahıs Ermeni mi acaba? " diye bir çok soru soruldu ama cevapsız kaldı.

ont
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 22, 2007, 09:54:01 ÖS »

samast bir Türk çocuğu. maalesef hayatı talihsizliklerle dolu.
ordumuzda bile bazı genç subayların  darbe yaptığı ve çete kurabildiği bir demokraside bu olanlardan dolayı bu çocuğu belki 'katil' olarak suçlayabiliriz. fakat fazlasını bu çocuğun omuzlarına yüklemek insafsızlık olur. Bunu dış güçler mi yoksa başkaları mı yapmıştır bunun yanıtını ancak devletimizden  bekleyebiliriz. fakat bence çok fazlasını beklemeyelim başbakanın asmış olan bizler,rahmetli Hrant Dink için ne yapabiliriz.
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 23, 2007, 12:19:29 ÖÖ »

çocuğun içinde bulunduğu durumları mazeret göstermeye çalışanları anlamıorum..ne olursa olsun bir insan kendi hareketlerinden sorumludur... çevre koşulları değerlendirilirken tek tek insanları ele almak yanllış olur:

şöyle örnek vereyim gençelrde suç oranı vs gibi bi araştırma yapılabilir ve suça iten sebepler araştırılır ama ogün gibi tek bir kişiden bahsederken mazeret gösteriilmemesi gerektiğini düşünüyorum. cinayeti haklı çıkarmaya çalışmanın ilk adımıdır bu..
ont
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 23, 2007, 07:02:32 ÖS »

elbette bu kisi artik cocuk degil katildir ve hicbir sebep cinayeti hakli cikaramaz dolayisiyla ilk veya son adimi olamaz. zaten bir kisiyi haksiz yere oldurmek tum insanlari oldurmekle es tutulmamismidir.
suclunun talihsiz oldugunu belirtmek cinayeti neden mesrulastirsin yoksa katil talihli midir...

çevre koşulları değerlendirilirken tek tek insanları ele almak yanlis olur ne demek
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 23, 2007, 11:10:33 ÖS »

şu demek..

çocuk suçludur ama..aması yok..
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ocak 23, 2007, 11:32:38 ÖS »

Mossad'ın Türkiye içerisinde Türkiye'yi karıştırmak ve kendi çıkarları dahilinde kullanmak için eğittiği minik örgütler var olduğunu duymuştum. Benim görüşüme göre Hrant Dink'i öldüren şahsın azmettiricisi olduğu belirlenen Hayal soyadlı şahıs böyle bir örgütün üyesi.

emremre
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 24, 2007, 02:51:35 ÖÖ »

bu ınsanlara ne oluyor anlamıyorum...adamın bırısı olduruluyor herkes bır anda "o adam" oluyor...pkk onca ahmet i, mehmet i sehıt edıyor ama kımse cıkıp hepımız ahmetız demıyor yada ıstanbulda cenaze torenı ıcın onca cadde kapatılmıyor toplu tasıma aksatılmıyor...bence oldurulen kısılık sehıt edılen genclerın yanında bır hıctır...evet sınırlıyım neden mı dıyecek olursanız bu zat-ı muhteremın cenazesı yuzunden boun den capaya tam 2.5 saatte gıttım...yolda taksıcı abımın muhabbetlerını dınlemek zorunda kalmak, trabzonlu oldugum ıcın bır kac lınc gırısımınden kılpayı kurtulmakta cabası...neyse ıste oyle...
elfaybik
Evrensel Gözlemci
*

each moment here, i die a little more..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 06, 2007, 04:49:38 ÖS »

bnc öldürüldüü ii oldu.. ırkçılık yapmak istemem, kimse üstüne alınmasın ama ben olsam kökünü kuruturdum.. başta ermenilerin, sonra diğer ayrım yapanların.. amaçları belli sonuçta, Türkiye'yi parçalamak, Osmanlı'nın son dönemlerindeki gibi tıpkı.. ve malesef bizim çok değerli yöneticilerimiz de bunlara göz yummakla kalmayıp, belli imtiyazlar veriyor, tıpkı kapütülasyolar gibi.. birine verilince diğeri de istiyor doğal olarak.. peki sonuç?? bikaç sene sonra Türkiye ne halde olacak peki? kimbilir, belki Osmanlı Devleti gibi parçalanıp son bulcak, tabi birileri buna dur demezse ve başımızdakiler dağılmayı desteklemezse.. dış etkenler de gözardı edilemez tabi, Amerika ve Fransa gibi sömürge devletleri. onların da amaçları belli, Türkiye'nin gerek jeopolitik önemi, gerekse sahip olduğu yer altı kaynakları yüzünden dağıtmak.. e ülkemiz dağılınca onlar da paylarına düşeni alacaklar tabi ki.. bu durumda ne diye desteklemesinler ki, değil mi..

(biçoğunuz bnm bu düşüncelerime ters düşünebilirsiniz, ya da "bu kız aşırı millietçi" die düşünebilirsiniz, sizin kanaatiniz.. ama bunnar dabnm düşüncelerim. bnm istediim, gelecek nesillerin gözü açık olsun, vatanı, milleti sevsin, bu ülkeye yakışır bireyler yetişsin ve Türkiye Cumhuriyeti son bulmasın.. saygılar...)

take my life, i don' need it anymore..
Sayfa: [1] 2 3 4
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: