Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelOn The Road To Find OutHrant Dink silahlı saldırıda yaşamını yitirdi
Sayfa: 1 [2] 3 4
Yazdır
Gönderen Konu: Hrant Dink silahlı saldırıda yaşamını yitirdi  (Okunma Sayısı 11300 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2007, 08:15:54 ÖS »

Helal olsun elfaybik. Ama kökünü kurutmakla adamı öldürmekle olmuyor malesef. Ermenilerin neden bizim soykırım meselesini kabul etmemizi istedikleri önemli. Tarihte soykırım olacak geçen Yahudi Soykırımı aslında bir katliamdır ve 600 bin yahudi öldürülmüştür. Peki neden bu soykırım olarak gösterildi ve 6 milyon yahudi öldü denildi? Sebep şu eğer katliam olarak kalsa yahudiler kişi başı birkaç bin dolar alıp çekip gidecekti ama adını soykırım yaparak Almanya'dan hala tazminat almaktalar. Mercedes, BMW, Siemens gibi alman şirketlerinin karlarının %5 ile %10'u israile gitmektedir mesela. Üstüne üstlük bununla yetinmeyip gelip İsrail'i kurmak için gerekli milletlerarası meşru zemini sağladılar. Ermenilerin yapmak istediğide budur. Çökmek üzere olan Ermenistan ekonomisini Türkiye'den alınan tazminatla kurtarmak ve Türkiye'den soykırıma karşılık toprak talebinde bulunmak. Yoksa şu bizim oryantalistlerin dediği gibi bu ermenilerin bir onur meselesi falan değil. Tamamen maddi çıkarlar için hazırladıkları bir oyun.

Bunun yanında vatanını , milletini seven bu ülkeye yakışan bireylerin bilmesi gereken bir konu daha var. Kültürel asimilasyon bilinen adı ile Küreselleşme ! Küreselleşme adına toplum Amerikan kültürü ile harmanlanmaya çalışılıyor. Küreselleşmenin sosyal boyutu, enternasyonel olmak olarak gösteriliyor ve Amerika buradan kültürünü bize satarak gelir elde ediyor. Neyse uzatıp sıkmayayım ama şunu diyeyim : Kültürel yokoluş ve bağımlılık şu adımlarla gerçekleşir :

Markalaşma-Dil bilincinin kaybolması-Kültürel özentilik-Müzik/Yemek/Giyim kültürünün yok olması. Bunların hepsi Amerika'nın, İsrail'in ve geri kalan Batı ülkelerinin bizim için istedikleri şeyler. Bu yüzden internetlede ilgili olduğu için söyleyeyim, internet sizin ne yazım dilinizi, ne kültürünüzü ne de ülkenize olan saygınızı bozmasına izin vermeyin, çünkü en çok onları etkiler...

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2007, 08:49:13 ÖS »

islamın yayılamsı sırasında orta doğu büyük ölçüde arap asimilasyonuna (kültürel) maruz kaldı...aynı şey çin ve orta asya bağlantısı ya da rusya ile ilgilide geçerli..ya da roma imparatorluğu vs... değişimin ya da globalleşmenin böyle 'kötü' gösterilmesi bana pek doğru gelmiyor. bn de kültürel özentilikten tiksiniyorum ama yerel değerlerin kutsanarak savunulmasınıda saçma buluyorum
(zaten bu forumdaki bir çok tartışmadaki muhalefetiimde bu yüzden bkz dildeki yozlaşma)
sa_ada
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 16, 2007, 12:44:45 ÖÖ »

kuzey ve elfaybik e katılıorum.bence bu cinayette kişilern breysel özellklernden çok temsil ettkleri  öne çıkarılmak istendi.ogün samast milliyetçi ve nolursa olsun ermenilere düşman  türk milletini,hrant dink ise bu ülkeyi sevdğni söleyen,türklere düşmanlk beslemeyen ermenileri,bunun da ötesnde tüm ermenileri temsil edio.cinayetse onlarn amacına göre şunun göstergesi;bir ermeni türkleri sevdğni sölese de bu ülkeyi sevdğni sölese de türkler için onun sadece ermeni olması yaşama hakkının elnden alınması için geçerli bi sebep.bu da tabi onlara göre ataları ermeni soykırımı yapmş bi millet için gayet olağan ve soykırımı destekleyen bi durum.bana sorarsanz senaryo çıplak gözle bile çok net görülüo.cinayeti ermeni diyasporasının yannda bölücü çalşmalarına hç ara vermeyen amerika yada avrupa da desteklemş olabilr.cinayetn ardndan dkkat çeklmesi gereken ama hç konuşulmayan bazı olaylar da var,bzm burda cenazeyi akın akın insanla hepmz ermenyz sloganlaryla(bu da çok sinir bi durum bence,ne ermenym ne de hrantm ben)bu ülke için çok önemlymş gibi uğurlarken(zaten adama bi türbe yapmadğmz kaldı)ermenistanda sözde soykırım heykelinin önünde türkiye alehne sloganlar atılıodu,tahran da insanlar aynı gün  türk bayrağını yaktılar.ama kimse çkp hçbşy sölemedi.bz savaş alannda milletn yere düşmüş bayrağnı tutup kaldırırken onlar bzm bayrağmzı yakıolar.kimse kusura bakmasın ama ırkçı fln diilm,sadece vatanmı,ülkemi,milletimi çok seviyorum ve hakedene cezasnn verilmesi taraftarym,diorum ki keşke  yapsaydk şu soykırımı da hç olmazsa bugün ne olay çkartcak ermeni kalrdı ortada ne de başka biri!en azndan yaptk derdk,boşu boşuna yapmadğmz bşyn bedelni ödemzdk. ayrıca system of a down denen aşağlk grubun da içinde bulunduğu bi filmde hrant dink in röportajı var,türkler atalarnn böle pis bşy yapmş olduunu kabul edemiolar dio,atıp tutuo bzm hakkmzda,kendi kulaklarmla duydu,atv haberde gösterdiler,film yaknda avrupadavizyona grio.galiba bu olaydan sora tehdtler almaa başlamş ve programlara çkp ii şyler sölemee başlamş.bi de türk  kanı pis kandr die bşy sölemş,bi avukat dava açmş hatta.bunu inkar ederken izledm başka byerde.ilk önce üzülmştm ölmesne,bi suçu yok demştm am bunları örendkten sora çok üzüldğmü söliemcema çkçası,sadece keşke bnm ülkemi krletcek şekilde ölmesydi diorum şmdi...
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2007, 02:11:02 ÖÖ »

bnc öldürüldüü ii oldu.. ırkçılık yapmak istemem, kimse üstüne alınmasın ama ben olsam kökünü kuruturdum..

allahım şu faşist evlatlarına akıl fikir ver....yok yok ben hakkaten zimbabweye falan yerleşmeliyim artık...
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Şubat 16, 2007, 03:16:03 ÖÖ »

bnc öldürüldüü ii oldu.. ırkçılık yapmak istemem, kimse üstüne alınmasın ama ben olsam kökünü kuruturdum..

allahım şu faşist evlatlarına akıl fikir ver....yok yok ben hakkaten zimbabweye falan yerleşmeliyim artık...

Akıl sende olduğuna emin misin enternasyonel bebeği ?

nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2007, 03:42:12 ÖÖ »

yazık ya acıyorum
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 16, 2007, 09:57:01 ÖÖ »

yazık ya acıyorum

Merak etme senin acıyacağın kadar düşmedim Gülümseme

man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 16, 2007, 11:43:38 ÖÖ »

bravo ortaokul çocukları gibi birbirinize laf yetiştirin sonra da oturduunz yerde   aa nası soktum lafı fie sevinirsiniz...   
G.M.C
Biri_beni_durdursun
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 16, 2007, 06:12:29 ÖS »

Sırıtan
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Şubat 17, 2007, 12:51:11 ÖÖ »

bravo ortaokul çocukları gibi birbirinize laf yetiştirin sonra da oturduunz yerde   aa nası soktum lafı fie sevinirsiniz...   

Sana da bravo sende böyle bir laf söyleyerek ders vermiş oldun lise çocuğu mu oldun ?

man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Şubat 17, 2007, 03:17:30 ÖÖ »

bu yazdığn cevap bnm o cümlede yazdığmı doğrulamaktan bşka hiç bir işe yaramıyor..
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Şubat 17, 2007, 06:14:40 ÖÖ »

insanlar hrant dinkin öldürülmesine iyi oldu falan diyorlar....ve kimse karşı çıkmıyor...okulumdaki kitleden korkmaya başladım...
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Şubat 17, 2007, 08:31:17 ÖS »

bu kitle zaten hep war okulda da olması seni niye şaşırtıyo ki?? boğaziçi seçilmiş insanların bulunduğu bir yer değil ki sonuç itibariyle.. Gülümseme
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Şubat 17, 2007, 09:44:15 ÖS »

sorun boğaziçi olması deil üniversite olması....yani yaşını başını nispeten almış,ergenlikten çıkmış,az çok artık kendi mantığıyla düşünebilen ''insancıl'' insanlar bekliyor insan yanılıyor muyum? he tabi bu okuldakiler seçilmiş olmasalarda mezun olduklarında seçilmiş olacakları gerçeği de ülke kime emanet diye düşündürmüyo değil....
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Şubat 17, 2007, 10:37:30 ÖS »

genellememek lazım sonuçta herkes bööle değil. neyse uzatmayalım elfaybik e kişisel olmaya başladı çünkü.. yine de şuna katılıorum ki üni. öğrencileri tam anlamıyla hayalkırıklığı...
Sayfa: 1 [2] 3 4
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-