10 eylül...
ßu tarih sizin için bir şey ifade etmiyorsa;
A) Yurt, burs, kayıt işlemlerine dalmışsınız
B) Gazeteyi yalnızca bulmaca eki için alıyorsunuz
C) Ana haberi Kral tv den izliyorsunuz
D) ßilimle ne uzaktan ne de yakından ilgileniyorsunuz
Milliyet 10 Eylül'ün özelliğini şöyle belirtiyor:
"ßilim adamları evrene dair en büyük sırrı aydınlatmak, evrenin yaratılışını tekrarlamak için düğmeye 10 Eylül'de basacak.
Deneyle "Evrenin sırrı ne?", "Madde neden ve nasıl kütle kazandı?", "Maddeyi oluşturan temel parçacıkları bir arada tutan kuvvet ne?", "Evrenin yüzde doksanını oluşturan 'karanlık madde' bulmacasının ardında ne var?" gibi merak edilen soruların yanıtları aranacak.
CERN'in yapacağı deneyle bilim dünyasının maddenin yapısını anlamak için asırlardır yürüttüğü büyük çalışma "parçacık fiziği" boyutuna taşınacak.Evrenin oluşumunu tetikleyen "Big Bang" (büyük patlama) teorisinin geçerliliği de bu deneyle birlikte kanıtlanmaya çalışacak.
Deneyde "Big Bang" anı sonrası koşulların laboratuvar ortamında yeniden ortaya çıkartılması hedefleniyor. Bunun için de "parçacık çarpıştırma" işlemi gerçekleştirilecek. Evrenin kökeni ve doğanın temel kanunlarına yönelik sonuçların ortaya çıkmasının beklendiği deneyle atom, molekül ve canlı yapısının nasıl oluştuğuna dair yeni bilgiler edinilecek. Bilinen Fizik kuramları geliştirilecek ya da baştan aşağı değişebilecek.
Deney sırasında bütün parçaların senkronize şekilde çalışması gerekiyor. En ufak uyumsuzluk risk olarak kabul ediliyor.
Bazıl bilim adamları deneyin tehlikeli olduğunu, kontrolden çıkması halinde meydana gelebilecek küçük kara deliklerle insanlığın sonunun geleceğini iddia ediyor.
CERN ise deney ortamının güvenli olduğunu savunuyor.
36 ülkeden 2 binden fazla fizikçinin katılacağı yüzyılın deazıl bilim adamları deneyin tehlikeli olduğunu, kontrolden çıkması halinde meydana gelebilecek küçük kara deliklerle insanlığın sonunun geleceğini iddia ediyor.
CERN ise deney ortamının güvenli olduğunu savunuyor."Vurgulandığı gibi CERN deney ortamının güvenli olduğunu savunuyor. Ancak deney ortamının güvenliğini kendi gözleriyle görmeyen bizler, bu konuda şüpheciliği elden bırakmakta biraz zorlanıyoruz.
İşin ucunda kara delik var ne de olsa!
Ancak kara delikler konusunda bir kitap yazmaya niyetli olan, 'garip' düşüncelere sahip bir arkadaşım bu haberi duyunca çok sevindiğini dile getirdi. Kendisi kara delik görmeye can atıyor da...

Ona ve -söylediğine göre- Einstein a göre kara delikler sayesinde zamanda yolculuk gerçekleştirilebilir. Kurduğu şu cümleleri aynen yazıyorum:
"zaman makineleri kara deliklere bağlı. zaten kara delik bulunamadığı için bu makine yapılamıyor.Eğer deney sonucunda kara delik oluşursa, geriye kalan iş; ışın hızıyla kara deliğe dalmak."
ßelki de keklendim..

Emin değilim ama 10 Eylül'ün oldukça garip geçeceğini düşünüyorum. Bu yüzden burs başvurusunu 11 Eylül'de yapmaya karar verdim.
Siz ne dersiniz kesin kaydı görebilecek miyiz??!!