Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: metropol ayaklanmalari  (Okunma Sayısı 1006 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
jack
Evrensel Gözlemci
*

life is a miracle

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 26, 2006, 02:04:52 ÖÖ »

2005 kisi'nda paris'te olanlari hatirliyorsunuzdur.iclerinde muslumanlar da olan afrikali insanlar isyan etmisti.dusunceme gore o hareket sadece kucuk bir kivilcim..bir denemeydi..onlarin ortak noktasi din degildi..milliyetleri degildi..irklari da degildi..hepsi fakirdiler..tek ortak noktalari buydu..

gunumuz medeniyeti(kapital,beyaz anglo-sakson,evangalist unsurlarin domine ettigi sistem)simdilik bunu bastirdi.ama bir gun gelecek tum have-not'lar ayni anda patlayacak.bu belki 50 yil icinde de olabilir,tam kestiremiyorum.

new york'ta,londra'daparis'te,berlin'de...buyuk sehir ayaklanmalari bekliyorum.bu sadece jack london'in demir okcesinde,sosyoloji derslerinde,utopyalarda olabilecek birsey degil bence..bugun afrika'dan avrupa'ya 1000 kisi geliyorsa,yarin 100000 kisi gelecek..sistem boyle giderse olacaklar bunlar.

to be a rock and not to roll..
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2006, 01:59:18 ÖÖ »

katılıyorum..fransadaki hareket plansız ve örgütlenmeden yoksun bir tepkinin bile ne kadar güçlü olabileceğini gösterdi...tabii ki kapitalizm bir gün elinden ipleri kaçıracak...fransadaki isyanın bitmemesi için dua ettim açıkçası ...çünkü orda ne toprak,ne imtiyaz, ne bölücülük ne de kirli para peşinde deildi o adamlar...haklarını arıyorlardı sadece...köpek gibi çalışıp rezil yaşmlara atılıp bir de üstüne hiç bir haklarının olmadığı !uygar! bir sisteme baş kaldırıyorlardı...umarım bi dahaki kıvılcım daha fazla insanı ateşe vermeye yeter...
galik
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2006, 03:16:23 ÖÖ »

..feleğini şaşıran,yoldan çıkan,rayınına mayın döşenen bir dünyadan beklenecek cinste gelişmeler bu yazılanlar..ABD kendini süper güç görmeye devam ettikçe,Avrupa müslüman karşıtlığını sürdürdükçe,kökenlerimize inmediğimiz sürece ve as long as özentilere özendiğimiz(!),insan doğasından küfür ve kavga eksilmedikçe,BUSH irana kafayı taktıkçe ve kyoto protokolünü imzalamadıkça,türkiye doru düzgün bir partiye teslim edilmedikçe ve biz adam olmadığımız sürece,,,,,isyanlar-kanserler-ölümler-sinir buhranları-cinselliğin sömürüsü-hasta adam osmanlıya hasret...(yoruldum lan) devam edecektir....

..bir istanbul delikanlısı..
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-