Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34502 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3063 Üye - Son üye: ÖzGüR-pols
Sayfa: [1] 2
Yazdır
Gönderen Konu: Muhtemel İran saldırısı  (Okunma Sayısı 2329 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hutku
Hero Member

bu ülkede herkes kardeştir,beynine iyi yerleştir

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 22, 2007, 01:50:02 ÖÖ »

Arkadaşlar ABD'nin Irak'tan sonraki muhtemel hedefi İran gibi görünüyor. Irak'a yaptığı çıkarmanın sebebi herkesçe kabul görmüş petrol meselesiydi. Peki İran' saldırırsa gösterilen sebebin altında yatan gerçek saldırma sebebi nedir?

Her Şey Vatan İçin...KİMYA
medusa
Newbie
*

...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2007, 04:08:39 ÖÖ »

yeni silahları deneme ihtiyaçlarının olması
Müslümanları sevmiyor olması
nükleer silahlar konusunda rakipleri çekemiyor olması gibi saçma sebepler olabilir.
mantıklı bişeyler düşünmek saçma olur bence bu konuda Kızgın

...
denizbuga
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2007, 08:43:17 ÖS »

Biraz teorik olcak ama işgal emperyalizmin temel kurallarından biridir diye düşünüyorum. Eski çağlardani Osmanlıdan günümüze baktığımız da emperyalist devletlerin işgalci olduklarını görürüz. Bir anlamda varlıklarını devam ettirme aracıdır ancak tabiki hiçbiri kabul edilebilir değildir.
hutku
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2007, 01:42:03 ÖÖ »

Biraz teorik olcak ama işgal emperyalizmin temel kurallarından biridir diye düşünüyorum. Eski çağlardani Osmanlıdan günümüze baktığımız da emperyalist devletlerin işgalci olduklarını görürüz. Bir anlamda varlıklarını devam ettirme aracıdır ancak tabiki hiçbiri kabul edilebilir değildir.
ya şimdi evet emperyalismin amacı bu olabilir ama bu durumun felsefi bi sebebi olduğunu sanmıyorum. Bence bu olayın asıl amacı ne petrol ne de nükleer güç. Asıl olay sanılanlardan çok farklı. Nedir derseniz tam şudur diyemem ama farklı olduğu kesin.
Son olarak da Osmanlı devleti emperyalist bir devlet değildir bence. Bunu Osmanlı soyundan geldiğim için söylemiyorum. Osmanlı fethettiği toprakları sömürmeyip aksine istihdam etmiştir.

nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2007, 02:14:51 ÖÖ »

felsefe o kadar da soyut bişey değildir...veya bizim yaşadığımız dünya o kadar da somut deildir...özetle felsefi sebep gerçeklerden ayrı düşünülemez.. olayın gidişatında farkında olunmadan da bir felsefe olabilir...emperyalizmin amacı budur dersek gayet de doğru olur
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2007, 01:43:18 ÖS »

nuitari'ye katılıyorum. Olayların gidişinde, farkında olmadan da değil bence, bilinçli uygulanan bir felsefe var.

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2007, 01:56:03 ÖS »

Son olarak da Osmanlı devleti emperyalist bir devlet değildir bence. Bunu Osmanlı soyundan geldiğim için söylemiyorum. Osmanlı fethettiği toprakları sömürmeyip aksine istihdam etmiştir.

o döneme kadar kurulagelmiş bütün devlet yapıları günümüzde olduğu gibi çıkar yolunda yürümüştür.fetihlerle toprak kazanımı yolu basit bir gelir kazanımı yoluyken,osmanlı'nın az çok yaptığı gibi fethedilen yerlerin sahiplenilmesi politikası ise uzun vadede halkın güvenliği ve sadakatini korumaya yönelik bir şey gibiydi görünürde.ne kadar başarılı bir poltika olduğunu türkmen isyanları dolaylarında gördük Gülümseme
hutku
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2007, 02:51:28 ÖS »

o döneme kadar kurulagelmiş bütün devlet yapıları günümüzde olduğu gibi çıkar yolunda yürümüştür.fetihlerle toprak kazanımı yolu basit bir gelir kazanımı yoluyken,osmanlı'nın az çok yaptığı gibi fethedilen yerlerin sahiplenilmesi politikası ise uzun vadede halkın güvenliği ve sadakatini korumaya yönelik bir şey gibiydi görünürde.ne kadar başarılı bir poltika olduğunu türkmen isyanları dolaylarında gördük Gülümseme
Sanırım yanlış oldu. Ne kadar başarılı olduğunu 621 yaşamasından anlayabiliriz diyecektin herhalde...

trust
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2007, 03:04:30 ÖS »

hutkuya katılıorum hoşgörü politikasının yanlış olduunu söylemek bence çok daha yanlış olur osmanlı adını tüm dünyaya altın harflerle yazdırdıysa bundaki en büyük etkenlerden biride hoşgörü politikasıdır türkmenlerin olayı ise osmanlının gücünün azalması ile alakalıdır
denizbuga
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2007, 03:23:32 ÖS »

Osmanlının adını bütün dünyaya altın harflerle yazdırması subjektiftir.Osmanlının hoşgörülü politikalar yürüttüğünü ortaokul tarih kitaplarından yıllarca okuduk. Bu konuya dışardak bakmak lazım. Ancak forumun konusu İran saldırısı olduğu için Osmanlıya kaymamak daha iyi olur. Ben Osmanlıyı sadece emperyalist devletlerden birine örnek olarak vermiştim. Ki bana göre Osmanlı da emperyalistdi.Ancak İran'a saldırıyı şu an pek mümkün görmüyorum. Şu da unutulmamalı: Irak Savaşından önce herkes Irak'ın buna direneceğini söylüyordu. (Kısmen doğru çıktı, direnen insanlar hala mevcut) Ancak sonuç değişmedi ve onbinlerce insan öldü ve ölmekte. Acaba Saddam ABD'yle anlaşsa ve bu savaş olmasaydı. Aynı şey Ahmedinecad içinde geçerli. Saddamla aynı söylemi kullanıyor şu an. Sonu aynı olmaz umarım.
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2007, 03:39:59 ÖS »

abd iran'a girerse vietnam'dan beter olur o kadar diyorum Gülümseme

@hutku;gayet doğru konuştum..
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2007, 10:43:37 ÖÖ »

abd iran'a girerse vietnam'dan beter olur o kadar diyorum Gülümseme

@hutku;gayet doğru konuştum..

Girmek ? Acaba !? Bence bunaa hiç ihtiyaç duymayacak Gülümseme

*zeynep*
Newbie
*

believe in yourself

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2008, 11:28:18 ÖÖ »

tam ortada kaldık
Irak saldırısına tepki vermediğimiz gibi buna da kayıtsız kalacağız anlaşılan
ta ki sıra bize gelene kadar...
...
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2008, 04:46:21 ÖS »

...
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2008, 10:49:17 ÖS Gönderen: ... » Logged
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ağustos 01, 2008, 07:30:30 ÖS »

tam ortada kaldık
Irak saldırısına tepki vermediğimiz gibi buna da kayıtsız kalacağız anlaşılan
ta ki sıra bize gelene kadar...

Sıra bize gelmez. İç savaş çıkarmak, sonrada barış getiriyorum diye tepeye binmek gibi bir seçenek varken Amerika neden bizim gibi güçlü bir savunma ile uğrasın ki?

Sayfa: [1] 2
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: