Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40719 Mesaj 3529 Konu- Gönderen: 7154 Üye - Son üye: gyesil
Sayfa: [1] 2 3
Yazdır
Gönderen Konu: Ne olacak bu Türkiye'nin hali  (Okunma Sayısı 6599 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
inal
Full Member

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 26, 2006, 01:15:38 ÖÖ »

Arkadaslar seçimler yaklasıyor ve acıkcası durum cook vahim gözüküyor... Ne AKP ye güvenebiliyoruz, ne cıkarcı Baykala, ne artık ahı gitmiş vahı kalmış Devlet Bahçeliye, ne son günlerde agız degiştiren Ağar'a... sizce kim iktidar olacak... Türkiye hep hazineden yemeğe devam mı edecek; bir yer düzelirken diger taraf bozulacak mı? Biz kendi kendimizi yönetemiyecek miyiz?
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2006, 01:18:06 ÖÖ Gönderen: inal » Logged

My life style determines my death style
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2006, 08:33:01 ÖÖ »

Halk biz değil miyiz ? Halk denen şey, oraya oy atanlar, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, akrabalarımız değil mi? Dediğin adamlara bende güvenemiyorum. Hadi Mhp yamuk yumuk olsa ekonomiyi allak bullak etsede yönetir ülkeyi. Chp devletin parasını çok yer ama o da yapar bir şeyler. Ağar'ı anlamak güç ne yapacağını kim bilir. Akp zaten gösterdi ülkeyi nereye götürdüğünü. Pembe hayalller içinde ülkeyi parça parça sattığını. E sonuç ? Sonuç halkta, sonuç bizde. Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyen gençler olarak ülkede söz sahibi olmak bizim elimizde. Yeterki isteyelim, yeterki bu ülkenin her alanda tam bağımsızlığını kazanması, Milli bütünlük içinde yükselmesi için birleşelim. Yeterki bu Ata'mızın yolunda olsun ...

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
Iouvou
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2006, 12:01:43 ÖS »

kuzey'in dediği gibi istesek bir şey yapabiliriz ama açıkçası şunu söyleyeyim "aman ben suya sabuna dokunmayayım" diyen o kadar fazla genç var ki. bizim okulda da var hem de sürüyle. özellikle de bizim bölümde Kızgın. ama bir de şöyle bir şey var; başımızdaki kişilerin ne yaptığını görmezden gelip onlara körü körüne bağlanan o kadar fazla insan var ki bu ülkede ben açıkçası seçimlerden hiç de umutlu değilim. sesimizi çıkaralım, bir şeyler değiştirmeye çalışalım diye uğraşan o kadar az insan var ki.

I have a tale to tell...
Mallory Knox
Sr. Member

hayat, bir hayalperest için cehennemden farksız .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2006, 04:26:59 ÖS »

ya bu konu hakkaten iki ucu b.klu değnek örneğini hatırlatıyo bana nedense..bakın bugünkü milliyet gazetesinde okudum
  "Üniversite gençliğinin dini, siyasi, ailevi ve sosyal durumlarını belirlemek için 30 üniversitede yapılan gençlik araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.
Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yürütülen ve yüzü aşkın soruyu kapsayan araştırma, 18 ilde toplam 30 üniversitede okuyan 4 bin 449 öğrenciyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi. Onu aşkın akademisyenin yürüttüğü çalışmanın sonuçları şöyle:

Siyasi kimlik: Gençlerin yüzde 31.4'ü AKP'ye, yüzde 31.2'si CHP'ye oy verdiğini söyledi. "Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirdiniz?" sorusuna gençlerin yüzde 29.8'i "Hiçbiri" yanıtını verdi. AKP ve CHP'nin oyları ise düştü.
Gençlerin yüzde 64.4'ü kendisini "Atatürkçü", yüzde 48.6'sı ise "milliyetçi" olarak tanımladı. "Dindar" diyenlerin oranı ise yüzde 23.4'ü buldu"
  eh yaani,şimdi ne diyeceksiniz?akp'nin amaçlarını bu kadar belli etmesine rağmen,hala üniversitelerdeki genç insanlar,illletin gelecek için güvendiği gençler böyle düşünebiliıolar..her şey ortada,önümüzdeki seçimlerde,akp yine fark atacak ve iktidar partssi olacak..chp'ye oy veren de,deniz baykal'ı sevmese bile 2amanin de amanin,akp başa geçmesin,e bu partiye kim yakın,tabi ki chp,o zaman chp'ye oy vreleim diyen,biraz da olsa düşünme kapasitesine sahip insanlar olacak..neyse,enseyi karartmamak lazım yine de,ne demişler 'umut fakiririn ekmeğiymiş..'  Kararsız
ont
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2006, 04:39:44 ÖS »

büyük ihtimalle akp yine iktidar olacak
ne yapacağız
demokratik tüm yollar denendi
bu adamlar bi de hain
düşünsenize
adamlar ülkeyi sata sata bitiremedi
o zaman ordumuzun darbe yapmasını oturup bekleyeceğiz
ordu başa gelirse ne yapacak
vatandaş akp yi bırakacak
ülke satılmaktan kurtulacak
ve demokrasi tekrar servis edilecek
bi daha ki darbeye kadar
Mallory Knox
Sr. Member

hayat, bir hayalperest için cehennemden farksız .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2006, 05:20:11 ÖS »

Üzgün
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2007, 02:38:30 ÖS Gönderen: Mallory Knox » Logged
inal
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2006, 09:32:47 ÖS »

ben chp ye oy verenlerin hiç mantıklı düşündüklerini sanmıyorum. O partinin basında baykal oldugu sürece oraya oy verilmez.Cünkü baykal iki yüzlü biri biraz millleti ve partisini düşünseydi genel baskanlıgı bırakırdı.O sadece kazanacagı paraları düşünüyor. kaç millet vekili secilmiş ne kadar oy almışlar hiç umurunda degil. bu arada askeri darbede cözüm degil sadece kaçış yolu bance... 
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2006, 09:34:24 ÖS Gönderen: inal » Logged

My life style determines my death style
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2006, 09:48:53 ÖS »

arkadaşlar cidden biraz ümit vadeden sözler sarfedin ya birazda...şimdi ali müfit gürtuna da atakta...farklı bir yol izliyo bence şimdiye kadar -en azından ben bilmiyorum-hiç denenmemiş bir yol deniyo,parti kurmadan..merak ediyorum oylara katkısını,bu tavırın..ayrıca bizim dersandeyken coğrafya hocamız demişti ki ders arasında türkiye bu konumda böyle bir stratejik öneme sahip bölgede olduğu müddetçe türkiye yi rahat bırakmazlar demişti...bizim "oh be" diyebileceğimiz bir zaman olmayacak insanların gözünü para hırsı bürümeye devam ettiği müddetçe,ister tayyip gelsin ister chp gelsin ister .. gelsin...süreklisorunlarla boğuşmak zorundayız maalesef..ama bunlarla yaşamayı gerektiğinde tepkimizi koyabilmeyi başarmalıyız.ama türk milleti olarak hiç bi zaman uzun vadeli tepkiler maalesef ki koyamıyoruz...allah tüm insanları akıldan noksan etmesin ve bu dünyanın da geçici olduğunu unutturmasın inşallah....
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2006, 11:51:49 ÖS »

Gençlik artık o pörsümüş liderlere değil kendine güvenmeli ! Atatürk bu ülkeyi dede yaşına gelmiş siyasetçilere değil gençlere yani bize emanet etti unutmayın ......

hutku
Hero Member

bu ülkede herkes kardeştir,beynine iyi yerleştir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 13, 2006, 03:05:36 ÖÖ »

bazıları istese de istemese de
desteklese de desteklemese de
gençliğin dinamizmi ve azmi ülkeyi saracak ve bu bataktan bir an evvel çıkaracak
bu son noktadır forumda olmayan bazıları için

Her Şey Vatan İçin...KİMYA
joe_black
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 13, 2006, 11:46:48 ÖÖ »

durumun darbelerle düzeleceğini düşünenler oldukca biraz zor düzelir bu ülkenin durumu.düzelme bireylerden baslamalı. "nasılsanız öyle yönetilirsiniz"
hutku
Hero Member

bu ülkede herkes kardeştir,beynine iyi yerleştir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 13, 2006, 05:52:24 ÖS »

işte benim de soylemeye çalıştığım aslında tam olarrak bu
ben gençlik kurtaracak derken
darbe kastetmemiştim
bireyler harekete geçip bilinç oluşturacak, bu bilinç tüm yurdu saracak
ve kuflenmiş liderlerden ve somurgecilerden kurtulacaz
ATATÜRK İLKELERİNE UYARAK...

Her Şey Vatan İçin...KİMYA
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Kasım 13, 2006, 10:43:55 ÖS »

durumun darbelerle düzeleceğini düşünenler oldukca biraz zor düzelir bu ülkenin durumu.düzelme bireylerden baslamalı. "nasılsanız öyle yönetilirsiniz"

Bir yere kadar haklı. Askere güveniyoruz ama niye. Millet biziz , irade biziz, güç biziz, eğer sen oyu o adamlara veriyorsan onlara güveniyorsun demektir, nedir bu anlamıyorum git doğru dürüst oy kullanmayı bilme ya gelenekçi ol ya da para için ya da boş vaatlere oy at sonrada gel ne olacak bu ülkenin hali de . Önce kendimize çeki düzen vermeliyiz. Sonra gerçekten artık yöneticilerimizi bu işi yapabilecek olanlardan seçmeliyiz ...

muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 13, 2006, 10:58:16 ÖS »

başımızda ne kadar iyi,güvenilir diye düşündüğümüz yöneticiler olursa olsun türkiye konumu itibarıyle hep problemlerin içinde olacaktır...(bence)
joe_black
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 15, 2006, 01:38:01 ÖS »

zorluklar bizi yıldıramaz aksine güçlendirir prensibiyle yola cıkarsak türkiyenin önündeki engellere bakıs acımız değişebilir. ama bu kısa zamanda oılmayacak ve büyük bir ihtimalle biz bu düzelmeyi göremeyecegiz.
Sayfa: [1] 2 3
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-