Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: 1 [2] 3
Yazdır
Gönderen Konu: Ne olacak bu Türkiye'nin hali  (Okunma Sayısı 6613 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hutku
Hero Member

bu ülkede herkes kardeştir,beynine iyi yerleştir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 17, 2006, 04:40:33 ÖS »

ben Türkiye'nin kendini bulduğu zamanı görebileceğime inanıyorum...

Her Şey Vatan İçin...KİMYA
galik
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 20, 2006, 11:22:05 ÖS »

..Bu türkiyenin hali harap valla..ama enseyi karartmamak lazım..Seçimlere kadar köprülerin altındn çok sular akar...muhalefet de yetersiz gerçi ama onların da elleri kolları bağlı...

..bir istanbul delikanlısı..
mus-e-ician
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 30, 2007, 02:07:27 ÖÖ »

Başlık ilginç olmuş, kendimi berberde memleket kurtarır gibi hissettim. Gülümseme
xtrablack
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 30, 2007, 06:13:45 ÖS »

ey darbe çığırtkanlığı yapan gençlik?
hayatınız boyunca kaç darbe gördünüz de ''darbe her şeye ilaç olur'' diyorsunuz?
kaç darbede haksız yere idam edildiniz?
Kaç darbede babanız amcanız asıldı?
Kaç darbe sesiniz soluğunuz çıkmadan eve hapsedildiniz?
Darbenin ne olduğunu, bu ülkeye nelere mal olduğunu/olabileceğini düşünün ondan sonra böyle pervasızca eklemlenin ''darbe''severlere...

'Burning my dreams...'
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ocak 30, 2007, 07:03:14 ÖS »

xtrablack darbe çığırtkanlığı yapan yok burada emin ol.

1980'deki gibi kardeş kardeşi vurmuyor artık çünkü ya da 1960'taki gibi ülkeyi İran'a çevirmek isteyenler yok. Ülkede gerekli olan darbe değil devrimdir. Kimse yanlış anlamasın, 1940larda ölmeye başlayan ve 1990'da toprağa verilen ölü ideoloji komünist devrim değil bu. Yanlış, dede siyasetçilerin tasviye olduğu, ülkesini seven gençliğin, kendi düşüncesine yönelik atılımlar yapıp siyasete girdiği bir gençlik. Recep Tayyip Erdoğan seçim yatırımı olarak seçilme yaşını 25'e indirdi ama bu işle kendi başını yiyecek farkında değil.

Eğer biz istersek bu ülkeyi para için yöneten örümcek ağı kaplamış beyinlerden kurtarır, Genç Cumhuriyetimizi olması gerektiği şekilde, yenilikçi, açık ve ileriye gidecek şekilde yönetiriz.

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
xtrablack
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 30, 2007, 07:14:08 ÖS »

bunda haklısın

'Burning my dreams...'
inal
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 03, 2007, 01:26:48 ÖÖ »

Eğer biz istersek bu ülkeyi para için yöneten örümcek ağı kaplamış beyinlerden kurtarır, Genç Cumhuriyetimizi olması gerektiği şekilde, yenilikçi, açık ve ileriye gidecek şekilde yönetiriz.

İşte bunu istesek ve başarsak ne iyi olur...

My life style determines my death style
ont
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 03, 2007, 03:31:54 ÖS »

Kuzey yazısında siyasetçilerin tasfiyesinden bahsetmiş.Ben de buna katılıyorum fakat tasfiye sürecini çok dar kalıplarda değerlendirmek hata olur. Özetleyeyim
Ülkemizde çözüme katkı yapamayan yapmayan kurumlar,kişiler, kavramlar tümüyle tasfiye olmakta.Spordan siyaste herşey bu süreçten nasibini almakta ve suskun gözüken vatandaş bu süreçte aktif rol almakta. Bence devrimi düşünmek yerine bu sürecin keyfini çıkarmak gerek...
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Şubat 03, 2007, 03:56:35 ÖS »

Oyunun kuralları şu an belli. Bu oyunun kurallarında Türkiye'nin ilerleme olasılığı çok az. Bu kuralları değiştirmek için oyunun sahibi olmak gerek. Tasviye süreci olduğuna inanmıyorum, şu an olan tek şey hükümetin kadrolaşmasıdır. Her yere kendi bürokratlarını sıkı bir şekilde atıyorlar, böylece gelecek seçimde olmasa bile bir sonraki seçimde iktidardan düştüklerinde hala Türkiye'yi yönetmeye devam edecekler. Asıl tehlikeli olan belkide şu an ki senin tasviye diye bahsettiğin Türkiye'nin Akp ve onun uşaklığını yaptıkları tarafından kadrolaşma ile ele geçirilme  sürecidir. Bu Türkiye'nin tam bağımsızlık, ilerleme ve süpergüce dönüşme hayallerinin çöpe gitmesi anlamına gelir !

ont
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Şubat 03, 2007, 04:48:00 ÖS »

Bu sürecin partilerle alakası olduğuna inanmıyorum. Tasfiye süreci her parti için ayrı ayrı işlemekte elbette. Bunu görmemiz gerek. Önümüzdeki seçimde çoğu kişi istikrara oy verecek.
Kadrolaşmayı da bence abartmamak gerekir. Çünkü her parti hükümet olunca kadrolaşır fakat devletleşemez. Hükümet kendi programını hayata geçirmesi için kadrolaşma normal bir durumdur. Şimdi kadrolaşmanın karşısında olanlar yarın iktidara gelirse kadrolaşmazlar mı..
Hükümet neticede seçilmiştir bu elbette eliştiri yapılamz anlamında değildir. ama eleştirirken çözüme katkı yapamayack olan  kavramları kullanmak düzeyli tartışma ortamını kaybettirmez mi..
düşünsenize
'..Akp ve uşaklığını yaptıkları...' cümlesiyle bu partiye ilgi duyanlarla ya da sempatizanlarıyla ya da bu partiyi seçmiş olan vatandaşla nasıl fikir alışverişinde bulunabilirisniz..
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Şubat 03, 2007, 05:03:56 ÖS »

Bak, devletin içinde devlet olmak isteyenleri çok iyi biliyorum. AKP'nin kadrolaşmak, devletleşmek istediği noktalarda olanları çok iyi tanıyorum, bu devleti gerçekten yönetenleri yani, o yüzden Akp'nin ve tarikatların yaptıklarını bana anlatma, çünkü yakın tanıdıklarım sayesinde hepsinin içindeyim. Merak etme, bunada izin verilmeyecek emin ol, millet iradesi Türkiye için çok çok önemli olabilir ama milletin geleceği için bazı durumlarda milletin iradesi yokta sayılabilir. Geldikleri gibi hepsi gidecek, bu ülkenin kadrolaşmaya ya da devlet içinde devlet kurmaya çalışanlara değil, konusunda uzman, bu milleti seven ve kimsenin uşağı olmayan insanlara ihtiyacı var.

'..Akp ve uşaklığını yaptıkları...' da sözüm AKP'yedir. AKP'ye kanıp oy verenler elbet vardır. Bu Türkiyedeki ister 10 ister 15 milyon insan olsun ama 10-15 milyon insanın yaptığı yanlışla 75 milyonun kaderini değiştiremezsin ! AKP sempatizanları ya da partilileri ile fikir alışverişi yapma lüzumuda duymuyorum. AKP'nin emir aldığı yer bellidir, iki koldanda, hem Fetullah Gülen hem de Amerikan hükümetinden emir alan AKP ve Bush-bakanımız asla ama asla bu ülkeyi istedikleri hale getiremeyecekler emin ol !

ont
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Şubat 03, 2007, 05:17:39 ÖS »

''.......millet iradesi Türkiye için çok çok önemli olabilir ama milletin geleceği için bazı durumlarda milletin iradesi yokta sayılabilir....''
...makul olalim...
Bilmekteyiz ki
HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR
Aksi anayasamızda yoktur
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Şubat 03, 2007, 05:42:58 ÖS »

Bu üniversitede anayasa'nın geçerli olduğunu bilmiyordum kusura bakma ! Türbanlı öğrencilerinden üniversiteye girmesi anayasada yok ama derslere giriyorlar. Kusura bakma ama anayasayı Türkiye'de pek sayan olmuyor bu aralar, biliyorsun bir ara cumhurbaşkanımız ile başbakanımız maç bile yapmıştı onunla. Ben sana diyeyim, bazen görünmeyen güçlerede ihtiyacımız var, milletin ve cumhuriyetin geleceği için ...

mus-e-ician
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Şubat 03, 2007, 07:16:07 ÖS »

Millet iradesi Türkiye için çok çok önemli olabilir ama milletin geleceği için bazı durumlarda milletin iradesi yokta sayılabilir.

O kadar yazılarını okudum, fakat şu cümlen aşırı dikkatimi çekti. Senin dediğin sadece tek bir kişinin veya tarafın doğrusu herkesin doğrusu kabul edilsin, herkes kayıtsız şartsız bu doğruya göre yaşamına devam etsin; milleti, istemediği kişiler yönetsin; kimse görüş açıklamasın veya görüş üretmesin demek. Bana niye o zaman seçme seçilme hakkı verilmiş veyahut biz niye demokrasi düzeninde yaşamaya çalışıyoruz ki?
Söyleyelim bizim iyiliğimizi isteyen bir vatandaşa, millet iradesinin üstünde iradeye sahip olsun, yönetsin bizi?
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Şubat 03, 2007, 07:57:28 ÖS »

Ben her an için olsun demiyorum bu, o zaman diktatörlük olur. Ama hükümetin verdiği bir karar eğer ülke zararına yol açacaksa uygulanmayabilir ve yok sayılabilir. Unutmayın, Adnan Menderes'te bu milletin idaresiydi ama eğer belki darbe olmasa ülkeyi farklı bir yöne götürecekti ya da 1980'de çatışmalar darbe ile kesilmese, ülkede olası iç savaşta milyonlarca kişi ölecekti belkide.

Ya da şu an bize gösterilen kararlar çok azdır. Ülkede Emniyet Güçleri, İstihbarat Güçleri, Askeri Güçler var ve bunların çoğu zaman olaylar millet kavramı dışında ama onu koruyacak şekilde hareket etmesini gerektirir. Ülkeyi ilgilendiren bazı kararlar tüm milletin bilgisi dahilinde alınmaz zaten , ülkede bu kararları bilen birkaç yüz ya da bin kişidir.

Hem sana şunu diyeyim, bu biraz konu dışı ama, demokrasinin en iyi rejim olduğunu kim söyledi ? Bence duruma, coğrafyaya, millete göre yönetim şekillleri değişebilir, unutmayın 5 bin yıla yakın Türk milleti tek önder hakimiyetinde yaşadı sadece 80 yıldır demokrasiyi biliyoruz Göz kırpan

Sayfa: 1 [2] 3
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-