Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: 1 2 [3]
Yazdır
Gönderen Konu: Ne olacak bu Türkiye'nin hali  (Okunma Sayısı 6614 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mus-e-ician
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Şubat 03, 2007, 09:04:35 ÖS »

Ben her an için olsun demiyorum bu, o zaman diktatörlük olur. Ama hükümetin verdiği bir karar eğer ülke zararına yol açacaksa uygulanmayabilir ve yok sayılabilir. Unutmayın, Adnan Menderes'te bu milletin idaresiydi ama eğer belki darbe olmasa ülkeyi farklı bir yöne götürecekti ya da 1980'de çatışmalar darbe ile kesilmese, ülkede olası iç savaşta milyonlarca kişi ölecekti belkide.

Ya da şu an bize gösterilen kararlar çok azdır. Ülkede Emniyet Güçleri, İstihbarat Güçleri, Askeri Güçler var ve bunların çoğu zaman olaylar millet kavramı dışında ama onu koruyacak şekilde hareket etmesini gerektirir. Ülkeyi ilgilendiren bazı kararlar tüm milletin bilgisi dahilinde alınmaz zaten , ülkede bu kararları bilen birkaç yüz ya da bin kişidir.

Hem sana şunu diyeyim, bu biraz konu dışı ama, demokrasinin en iyi rejim olduğunu kim söyledi ? Bence duruma, coğrafyaya, millete göre yönetim şekillleri değişebilir, unutmayın 5 bin yıla yakın Türk milleti tek önder hakimiyetinde yaşadı sadece 80 yıldır demokrasiyi biliyoruz Göz kırpan

Çok ilginç düşünceler, fakat katılmıyorum...
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Şubat 03, 2007, 10:26:19 ÖS »

demokrasiyi körlemesine savunmayan birilerinin daha olduğunu görmek güzel... demokrasi doğu halklarına göre bir yönetim şekli değil bana göre de..
xtrablack
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Şubat 03, 2007, 11:46:59 ÖS »

Bu üniversitede anayasa'nın geçerli olduğunu bilmiyordum kusura bakma ! Türbanlı öğrencilerinden üniversiteye girmesi anayasada yok ama derslere giriyorlar.
ama ''türbanlı öğrencilerin üniversiteye girememesi''de anayasada yok.
Bilakis, ''hiçkimse eğitim görme hakkından mahrum bırakılamaz''

Kuzey, senin fikirlerini gerçekten çok beğeniyorum ama türbanlı kızları ''öteki''leştirdiğimiz sürece nasıl tam demokratik bir toplum olabiliriz?
Böyle yaparsak gelecek nesiller bizi nasıl örnek alır kendine?

sevgilerle dostlarım...kendinize iyi bakın...
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2007, 11:49:17 ÖS Gönderen: xtrablack » Logged

'Burning my dreams...'
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Şubat 04, 2007, 12:34:47 ÖÖ »

Asla ötekileştirmedim, hatta keşke serbest bırakılsa tamamen diye ne kadar dua ettim bilemezsin. Ama bu anayasa mahkemesince onanan bir karar ve yasa şu anda haksız mıyım? Bu yüzden bana yasalar dışında devlet hiçbir şey yapamaz anlayışı ile gelinmesin çünkü yasaların ve anayasanında ilk üç maddesi dışındaki maddelerinin üstünde bir durum olabilir ve bu devlet tarafından ihlal edilebilir. Demokrasinin, rejimin hatta hükümetin üzerinde bir kavram haline gelebilir bu devlet.

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
xtrablack
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Şubat 04, 2007, 12:44:42 ÖÖ »

ok umarız bu ülkede senin gibi duyarlı vatandaşlar çoğalır.
emiin ol sana ve senn gibilere ihtiyaç var...
ve nolur nolur nolur sakın bu değişme...

aeo
xtrablack

'Burning my dreams...'
ont
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Şubat 04, 2007, 04:49:42 ÖS »

MADDE 6. – Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.

Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları

eliyle kullanır.

Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa

bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet

yetkisi kullanamaz.........

''Demokrasinin, rejimin hatta hükümetin üzerinde bir kavram haline gelebilir bu devlet '' diyen birisi ya devlet kavramını eksik biliyordur ya da kendisinin devlet tanımı vardır.Kuzey bize devleti tarif edebilir mi
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Şubat 04, 2007, 06:05:48 ÖS »

ont sana bir soru sorayım, anayasanın değişmez 3 hükmü vardır, ilk üç maddesi oysa sen 6. maddeden bahsediyorsun, yani değişebilecek bir şeyden.

Üstelik örnek olarak, Mustafa Kemal'in bir süre boyunca başkomutanlık yapması ve tüm meclis yetkilerini elinde bulundurması, görülen tehlike yüzünden anayasanın asker tarafından 2 kez yürürlükten kaldırılıp, darbe yapılması olabileceklerin en uç örnekleridir.

Türkiye Cumhuriyeti, dış ve iç güçlerin tehdidine karşı, kendi memurlarını veya askerlerini kullanarak olağanüstü tedbirler alabilir, uygulayabilir. Bu tedbirler arasında bazı şahısları gizlice tutuklamak ya da yine bazı şahıs veyahut kurumları ortadan kaldırmakta olabilir.

Unutmayın ki Atatürk ülke güvenliğine tehdit olduğu için Mason Localarını kapattırmış ve Mustafa Suphi ve arkadaşlarını ortadan kaldırtmıştı.

Bizim göremediğimiz olaylarda birçok müdahale ve operasyon anayasa hiçe sayılarak yapılıyor ve yapılmak zorunda aksi taktirde devletin güvenliği tehlikeye girer.

ont
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Şubat 04, 2007, 07:26:30 ÖS »

İlk örnek yanlış...
Başkomutanlık kavramının ortaya çıkışı 1921
Cumhuriyet'in İlanı 1923

mustafa suphi cumhuriyetten önce öldürüldü-1921 ve Atatürk ün bu ölümle bağlantısı nasıl olsun-yıl 1921 dikkat ediniz o dönemde Kazım Paşa o bölgede sözü geçen kişidir.

Askerin siyasetten uzaklaştırılması bizzat Atatürk tarafından yapılmıştır.
O dönemde asker siyaset yapmamıştır.

mason locaları 1935 e kadar tehdit değil miydi

Eğer hukukdışı birtakım olaylar habersizce yapılıyorsa
dolayısıyla birtakım olayları devletin yapıp yapmadığını bilemiyorsak
elbette başkaları da yapabilir
bu kaos değilmidir
ve
devletin normal kanunlarını uyguluyan devlet
eğer bu kanundışı devleti farkederse ne yapar

Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Şubat 04, 2007, 09:05:07 ÖS »

Ben millet idaresinin önünde dedim , Millet meclisi bir millet idaresi değil midir? Milletvekilleri seçilerek gelmemişler miydi ?

Mustafa Suphi'yi öldürenlerin Atatürk'ten gelen emirler doğrultusunda yaptığı gerçek gibi gün yüzündedir, bunun için ille bir ülkenin başkanı olmaya gerek yoktur, yasin hayal'de ogün samast'a öldürttü hrant dink'i mesela.

Mason locaları her zaman tehditti ama Atatürk her işi zamanında yapardı. 1935'i seçme nedeni vardır elbet. Masonlar tarafından öldürdüğü büyük bir iddia. Bu konudada çeşitli kaynaklar bulabilirsin.

Elbette başkaları yapabilir ama kaos değildir. Tam tersi devlet kaosun oluşması ve kendi devamlılığı için bunları yapar. Devlet bir bütündür, gizlisi ile, istihbaratı, bürokratları, memurları, askerleri ile bir bütün. Bizim bildiğimiz ve bilmediğimiz çok şeyi yapan devletin hukuk kuralları içinde kalması ya da kalmaması ona bağlıdır zaten hukuk odur, yasa odur.

Devletin devamlılığı için bazen böyle devletin hukuk dışı işler çevirmeside normaldir. Bugün en sağlam devletler kendisi e halkı için her şeyi göze alan devletlerdir unutmayalım.

Sayfa: 1 2 [3]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-