Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

39007 Mesaj 2824 Konu- Gönderen: 4885 Üye - Son üye: ozanburak1905
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6
Yazdır
Gönderen Konu: PAPA NIN BOMBALARI  (Okunma Sayısı 9212 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
omega
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 23, 2006, 02:36:28 ÖÖ »

Papa nın patlattığı bompalardan bahsedelim biraz...

O.MELİH GÖKÇE
Kimya Bölümü
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2006, 10:47:11 ÖÖ »

papa ortaçağdan fırlamış gibi...patlattığı bombalara bakarsak askeri eğitimde almış ne bu böyle yaa...

sen gel bi hafta islama küfret ondan sonra özür dileyecek diye beklerken herkes yahudiliğe çamur at...sonu hayır diil bu adamın...allah verede Türkiyeye gelince bişey olmasada ölmeden burda defolup gitse

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2006, 12:12:54 ÖS »

ne bekliyodunuz ki???sonuçta hristiyanlar muhammedi ve islam dinini tanımıyolar bu durumda ortaya çıkıp islam ı öven şeyler mi söyleseydi...ya da hiçbirşey söylemesemiydi..onların bakış açısında muhammed sahte peygamber bu durumda islam dini kutsal değil...papanın ikiyüzlülük yapmamasını destekliyorum...onun görevi ve inancı bu...özür dilememsi çok normal tanımadığı bir dinin mensublarından özür mü dileyecek..

insanların neden bu kadar tepki verdiğini de anlamıyorum sanki bunlar hiçbilinmiyomuş gibi papa düşman gibi gösteriliyo...zaten düşman, çnkü dinler birbirine düşmandır (aslında dinler değildir ama biri diğerinin diinni kabul etmiyosa direk olarak 'öteki' olur...) sen isanın tanrının oğlu olmadığına inanmıyosan onların düşmanısın,onalr muhammedi peygamber olarak kabul etmiosa senin düşmanındır...dinlerarası diyalog saçmalıktır çnkü bu ikiyüzlülük olur..
fingolfi_n
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2006, 12:55:25 ÖS »

Arkadaşlar tarih boyunca tüm dinler birbirine düşman olmuştur..yukardaki vatandaşında söylediği gibi Hıristiyan alemi Müslümanlığı tanımaz.dolayısıyla Müslümanlık dinine mensup olan kişiler kafası ezilmesi gereken birer böcek olarak görülürler.bu böceğin altında eşi bulunmaz petrol yatıyorsa ne ala..geçmişte sırf inancı uğruna katledip, kadınlarını cadı diye yakan adamların bugünde çok bi değişme göstermiş olduğuna inanmıyorum.ama herşeye modern toplum kılıfı geçirmekte usta olduğumuz şu günlerde bu tartışmayı anlamsız buldum..sonuçta bizim temelimiz budur.bizim gibi düşünmeyen, bizden olmayan varlıkların ortadan kalkması gerektiği dürtüsü değişmez bi gerçektir.
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2006, 01:00:14 ÖS »

aslında bnm amacım hristiyanlara laf atmak değildi....papadan özür beklemenin ne kadar saçma olduğunu anlatmak istedim...ama senin dedikelrinde doğru,iyi niyet beklemek saçmalık...
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2006, 10:35:33 ÖS »

dinlerin temelinde barış yatar insan sevgisi yatar
ki bizim dinimiz islam(kelime anlamını inceleyiniz) bir barış dinidir, onu yorumlayan bitakım insanların yaptığı veya söylediği bunu değiştirmez
ben müslümanım ve bugün ne bi hristiyanı ne de bi yahudiyi düşman olarak görüyorum
papa nın söylediklerini ağır ve aşağılık bulmamın asıl sebebi kendisi milyonları etkileyebilecek bir lider ve söyledikleri kin ve nefret tohumu ekmekte
dini muhammedi tanımayabilir ama hep iddia ettiği gibi hristiyanlığın verdiği mesaj "barış" sa bu nasıl bir ironi

man made god "ne bekliyodunuz ki???sonuçta hristiyanlar muhammedi ve islam dinini tanımıyolar bu durumda ortaya çıkıp islam ı öven şeyler mi söyleseydi...ya da hiçbirşey söylemesemiydi" demiş
evet hiçbişey söylemeseydi
ben oturduğum yerden İsa şöyleydi yok hristiyanlar böyleydi diyip nefret ekmiyorum
sadece papa böyle diyorum Göz kırpan

omega
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2006, 10:46:08 ÖS »

çobanateşi'nin söylediklerine tamamen katılyorum...
daha fazla bi şey eklemeye gerek yok gibi gözüküyor

O.MELİH GÖKÇE
Kimya Bölümü
bounboun
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2006, 10:42:22 ÖÖ »

ne bekliyodunuz ki???sonuçta hristiyanlar muhammedi ve islam dinini tanımıyolar bu durumda ortaya çıkıp islam ı öven şeyler mi söyleseydi...ya da hiçbirşey söylemesemiydi..onların bakış açısında muhammed sahte peygamber bu durumda islam dini kutsal değil...papanın ikiyüzlülük yapmamasını destekliyorum...onun görevi ve inancı bu...özür dilememsi çok normal tanımadığı bir dinin mensublarından özür mü dileyecek..

insanların neden bu kadar tepki verdiğini de anlamıyorum sanki bunlar hiçbilinmiyomuş gibi papa düşman gibi gösteriliyo...zaten düşman, çnkü dinler birbirine düşmandır (aslında dinler değildir ama biri diğerinin diinni kabul etmiyosa direk olarak 'öteki' olur...) sen isanın tanrının oğlu olmadığına inanmıyosan onların düşmanısın,onalr muhammedi peygamber olarak kabul etmiosa senin düşmanındır...dinlerarası diyalog saçmalıktır çnkü bu ikiyüzlülük olur..

Bu nasıl bir saçmalıktır , ben çözemedim doğrusu . Aynı karikatür olayında olduğu gibi bir provakasyon yaratılarak , İslam dini mensuplarının sahip olduğu değerlere dil uzatılarak onların -kötü-diye adlandıracakları eylemler yapmaları bekleniyor . Ki çamurlarını daha rahat atabilsinler . Müslümanlar at gözlükleriyle dolaşıyor , onlar dar görüşlü , onlar sorunlarını medeni yollarla değil şiddetle halletmeye çalışan bağnaz bir toplum .
Bizim Peygamberimize kendimiz bile ithaf ederken içimiz titriyorken , nasıl olur da geçmişi haçlı seferleri denen kanlı olayla dolu bir dinin lideri ona dil uzatabilir ? Üstelik Muhammed kılıcıyla islamı yaydı denen iğrenç bir söylemle ? Çünkü bir kere olsun İslam tarihine baktıysanız : kendisine zulmedildiği için Cebrail tarafından 'iste yerle bir edelim bu topluluğu' dendiği halde 'olmaz belki içlerinden biri müslüman olur' diyen bir peygamberin ümmetinden  biriyim ben . Bu mudur Hz.Muhammed (sav)'in İslam'ı kılıçla yaydığının kanıtı???Kendi adıma ne başkasının dinine böyle sözlü saldırıda bulunurum ne de kendi dinime yapılmasına izin vermek isterim
Evet sevgili arkadaşım,susmalıydı sevgili papa . Lütfen kimse yanlış anlamasın . Hristiyan,Yahudi,Şaman,ateist hiçbiri kimsenin bir insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor benim gözümde .Her dinin mensubu sonsuz bir önem taşıyor benim için . NEDEN Mİ???
Modern toplumun gerçeği olduğu için değil , belki onlarınki doğrudur dediğim için de değil .
Sadece ve sadece peygamberimin ve islam dininin merhamet,hoşgörü dini olduğunu bildiğim için .
Biraz sert bir dil kullanıp birilerini kırıyorsam gerçekten çok özür dilerim ama artık yapılan bu saldırılara dayanamıyorum.
Ne zaman öğrenecek insanlar saygı,sevgi hoşgörü ve barış içinde yaşamayııı???
joe_black
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2006, 12:53:54 ÖS »

feyzaya tamamen katılıyorum. bu sözler üzerine söylencek pek bi şey kalmamıs
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2006, 04:55:52 ÖS »

bravo birbirinize KATILIP durun...dediklerimi anlamadınız di mi?Ney

basit bir şekilde anlatym..adam müslümanlığın kılıçla yayıldığına inanıyosa bunu çıkıp söyleyebilir ve söylemelidir kimseden de özür dilemesi gerekmez....siz istiyosunuz ki herkes sussun koyun gibi yaşyp gidelim kimse kimseye karışmasın...ben diyorum ki adam ve tüm hristiyanlar müslümanlığı sahte bir din oalrak görüyolarsa buna inanıyolarsa buna göre davransınlar... çıkıp  sadece sözde kalan bir dinlerarası diyalogtan bahsetmek yerine bunu tercih ederim...

tüm dinlere kan bulaşmıştır,fetih olmadan yayılamazdı bu dinler....sen halkını zorla müslüman yapmasan da kılıç yoluyla topraklarını fethettiğin adamı bir şekilde asimile ediyosun ister zorla olsun ister farklı dinden insanlara vergiler koyarak belli etmeden...bu dinlerin özünde vardır din yayılmalıdır,yayılması desteklenmektedir...

feyzanın verdiği örnekte ki muhammedin cevabına bakın:

'olmaz belki içlerinden biri müslüman olur'

yani müslüman olmadığı sürece önemi yok eğer müslüman olmycaksa hepsi yokedilebilir.....inandığınız peygamber bunu diyosa nasıl kardeşlikten dinler arası dostluktan bahsediyosunuz hala...

ve feyza cevabını  veriym asla öğrenmycek insanlar.. din olmasa din ırk millet saç rengi göz rengi farklılıkları her neyse insanlar mutlaka gruplaşmanın ve biz-siz diye ayrımlar yapmanın yolunu bulacaklar...
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2006, 06:10:42 ÖS »

feyzanın verdiği örnekte ki muhammedin cevabına bakın:

'olmaz belki içlerinden biri müslüman olur'

yani müslüman olmadığı sürece önemi yok eğer müslüman olmycaksa hepsi yokedilebilir.....inandığınız peygamber bunu diyosa nasıl kardeşlikten dinler arası dostluktan bahsediyosunuz hala...

kendine göre yaptığın yoruma saygı duymakla birlikte maksadını aştığını düşünüyorum
ne demiş inandığımız peygamber??? sanki hepsini kılıçtan geçirin demiş gibi konuşuyorsun Ney

fingolfi_n
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2006, 08:52:35 ÖS »

bn man made god a baştan sona katılıyorum..içlerinden biri müslüman olur olmazsa kılıçtan geçirinin içinden çıkacak en güzel anlam budur. ayrıca dinimiz islam diemezsin!! senin dinin islamdır.biz inanıyoruz die bişi söylemedik.sadece tarafsız ve duygudan arındırılmış bi yorum yapıyoruz.
kimin maksadını aştığınada hüküm vermek kimseye düşmez  burası bi yorum sitesidir
daha baştan konuya kapalı yaklaşıyorsanız burda işiniz yok gibi...Muhammed de bi insandır bnde.. dinler durdu durdu 2000 yıl öncemi kendini gösterdi..  40 bin yıl önceki adamın suçu ne?
o ölünce nereye gidio Ney konuyu kişisel hırslara dönüştürmeyelim..
bounboun
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2006, 09:31:54 ÖS »

Çok güldüm saol arkadaşım ...
Ben zaten senin müslüman olduunu iddia etmedim ki özellikle söyledim , kimse kırılmasın die.bu bir . İkincisi bilmiorm dinin ne ama bzim dinimizin pardon (bunu bile yanlış anlayacak kadar önyargılısn) bnm dinimin kitabında adı geçmeyen 128bin peygamberin varlığından söz edilio.ki allaha inanan herkes onun adaletini de kabul etmiştr.peygamberlik insanlık tarihiyle başlıo zaten hz ademle biliosn dmi Ney??yani bilmedii için müşkül drumda kalan kimse yok.
İkincisi bn savaş olmadı demiorm , o örnei verirken nası merhametli bir insan bir elçi olduunu göstermek içn söylemiştim.
lütfen saygılı olalım birbirimize.İnandığım deerlere yapılan yorumlara saygılıyım ama saygısızlıa saygım yok kusura bakmayın.
madi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2006, 09:49:21 ÖS »

bn man made god a baştan sona katılıyorum..içlerinden biri müslüman olur olmazsa kılıçtan geçirinin içinden çıkacak en güzel anlam budur. ayrıca dinimiz islam diemezsin!! senin dinin islamdır.biz inanıyoruz die bişi söylemedik.sadece tarafsız ve duygudan arındırılmış bi yorum yapıyoruz.
kimin maksadını aştığınada hüküm vermek kimseye düşmez  burası bi yorum sitesidir
daha baştan konuya kapalı yaklaşıyorsanız burda işiniz yok gibi...Muhammed de bi insandır bnde.. dinler durdu durdu 2000 yıl öncemi kendini gösterdi..  40 bin yıl önceki adamın suçu ne?

saçma sapan bir şekilde, bir yorum yapıp "burdan çıkarılacak en güzel anlam budur" diyebiliyorsun ve bi de

insanları tarafsızlık olmamakla suçluyorsun.. maksadını kesinlikle aşmışsın, Peygamber Efendimiz'in dediği bir

söze yaptığın yorumla.. burasının yorum sitesi olduğunu sana kim söyledi? ve kim oluyosun da "burda işiniz

yok gibi" diyebiliyosun?  biraz önce sinirlenmiştim ama şimdi sana sadece gülüyorum..

bu arada insanların görüşüne katılmak "koyun gibi yaşamak" değildir.

"Ne zaman öğrenecek insanlar saygı,sevgi hoşgörü ve barış içinde yaşamayııı???" diyenlere verilecek

cevaplar bu şekilde olmamalı bence...
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2006, 10:12:17 ÖS »

1.bizim dinimiz derken kendi sahiplenmişliğimi dışa vurmak istedim senin inanıP inanmama umrumda diil

2. ordan senin çıkardığın yorum "içlerinden biri müslüman olmazsa kılıçtan geçirin" olabilir benimki ise "onları öldürme çünkü en azından birinin doğru yolu bulma ihtimali var ve bunu yokedemeyiz"

3."kimin maksadını aştığınada hüküm vermek kimseye düşmez  burası bi yorum sitesidir" demişsin...yazımı dikkatle okuduysa "maksadını aştığını düşünüyorum" dedim hüküm felan vermedim...ne zamandan beri düşünceler sorgulanır oldu...boğaziçi ruhundan nasip alamadığın belli...istediğimin maksadını aştığını düşünürüm..bu benim en temel DÜŞÜNCE HÜRRİYETİM

4. konuya kapalı yaklaşmıyor aksine açık yüreklilikle dinimi savunuyorum... bu şekilde susturmaya çalışıyorsan devam et ama bi sonuç çıkmaz

5.burda işim olup olmadığına karar verecek tek kişi "ben "im

6.dinler durmuşta 2000 yıl önce kendini göstermişmiş...cehaletin böylesine okulumuzda raslayacağımı duysam gülerdim...allahın mesajı ilk insan HZ adem ile yayılmaya başlandı yani kaba bi hesapla insanlığın başlangıcından beri din var adı islam olmazda başka bişey olur o başka...ama sen inanmamaya şartlanmışsın...tabii seninde İNANMAMA HÜRRİYETİN var

SAYGILAR...
« Son Düzenleme: Eylül 24, 2006, 10:14:33 ÖS Gönderen: cobanatesi » Logged

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: