ne bekliyodunuz ki???sonuçta hristiyanlar muhammedi ve islam dinini tanımıyolar bu durumda ortaya çıkıp islam ı öven şeyler mi söyleseydi...ya da hiçbirşey söylemesemiydi..onların bakış açısında muhammed sahte peygamber bu durumda islam dini kutsal değil...papanın ikiyüzlülük yapmamasını destekliyorum...onun görevi ve inancı bu...özür dilememsi çok normal tanımadığı bir dinin mensublarından özür mü dileyecek..
insanların neden bu kadar tepki verdiğini de anlamıyorum sanki bunlar hiçbilinmiyomuş gibi papa düşman gibi gösteriliyo...zaten düşman, çnkü dinler birbirine düşmandır (aslında dinler değildir ama biri diğerinin diinni kabul etmiyosa direk olarak 'öteki' olur...) sen isanın tanrının oğlu olmadığına inanmıyosan onların düşmanısın,onalr muhammedi peygamber olarak kabul etmiosa senin düşmanındır...dinlerarası diyalog saçmalıktır çnkü bu ikiyüzlülük olur..
Bu nasıl bir saçmalıktır , ben çözemedim doğrusu . Aynı karikatür olayında olduğu gibi bir provakasyon yaratılarak , İslam dini mensuplarının sahip olduğu değerlere dil uzatılarak onların -kötü-diye adlandıracakları eylemler yapmaları bekleniyor . Ki çamurlarını daha rahat atabilsinler . Müslümanlar at gözlükleriyle dolaşıyor , onlar dar görüşlü , onlar sorunlarını medeni yollarla değil şiddetle halletmeye çalışan bağnaz bir toplum .
Bizim Peygamberimize kendimiz bile ithaf ederken içimiz titriyorken , nasıl olur da geçmişi haçlı seferleri denen kanlı olayla dolu bir dinin lideri ona dil uzatabilir ? Üstelik Muhammed kılıcıyla islamı yaydı denen iğrenç bir söylemle ? Çünkü bir kere olsun İslam tarihine baktıysanız : kendisine zulmedildiği için Cebrail tarafından 'iste yerle bir edelim bu topluluğu' dendiği halde 'olmaz belki içlerinden biri müslüman olur' diyen bir peygamberin ümmetinden biriyim ben . Bu mudur Hz.Muhammed (sav)'in İslam'ı kılıçla yaydığının kanıtı???Kendi adıma ne başkasının dinine böyle sözlü saldırıda bulunurum ne de kendi dinime yapılmasına izin vermek isterim
Evet sevgili arkadaşım,susmalıydı sevgili papa . Lütfen kimse yanlış anlamasın . Hristiyan,Yahudi,Şaman,ateist hiçbiri kimsenin bir insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor benim gözümde .Her dinin mensubu sonsuz bir önem taşıyor benim için . NEDEN Mİ???
Modern toplumun gerçeği olduğu için değil , belki onlarınki doğrudur dediğim için de değil .
Sadece ve sadece peygamberimin ve islam dininin merhamet,hoşgörü dini olduğunu bildiğim için .
Biraz sert bir dil kullanıp birilerini kırıyorsam gerçekten çok özür dilerim ama artık yapılan bu saldırılara dayanamıyorum.
Ne zaman öğrenecek insanlar saygı,sevgi hoşgörü ve barış içinde yaşamayııı???