Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

39007 Mesaj 2824 Konu- Gönderen: 4885 Üye - Son üye: ozanburak1905
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6
Yazdır
Gönderen Konu: PAPA NIN BOMBALARI  (Okunma Sayısı 9211 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 24, 2006, 10:19:12 ÖS »

feyza adlı kullanıcının mesajındaki ikileme dikkat çekmek istedim,kendisiyle çelişen bir mesajdı ve cevabı kendi içinde saklıydı...bunu bile görmek istemedinz bnm yazdığıma cevap vericeğnze kaçmayı seçip fingolfinin sert üslubuna saldırdınız...

'endisine zulmedildiği için Cebrail tarafından 'iste yerle bir edelim bu topluluğu' dendiği halde 'olmaz belki içlerinden biri müslüman olur' diyen bir peygamberin'

bunun içindeki anlam bnm söylediğim şeydir budur kimse aksini iddia etmesin...müslüman olma olasılığı yoksa öldürülebilir anlamı çıkar basit bir tersini alma işlemi,4 işlemi de biz öğretmiyelm artık..

ve feyza bn insanlık tarihinin ademle başladığına inanmıyorum,biyolojik imkansızlıklar bir yana mantığımda kabul etmio zaten...o yüzden onunla başlıo biliosun di mi filan diyemezsin sen böyle düşnrsn saygı duyarım ama fikrini burda dikte edemezsin...savaş olmadı demediğinin farkındayım ama bn de diorum zaten her dine öyle ya da böyle kan bulaşmştır...tek erdem sahibi insanlar müslümanlar değildir bu dünyada binlerce kültür binlerce onurlu davranış gelenek görenek vardır.. ve dinler çeşitliliğe saygı göstermez

konu dinler tartışmasına gitmesin lütfen...bn ateistim ya da deist her neyse ama dinlere saygım sonsuzdur...kutsallığını kabul etmesem de gerekliliğini sonuna kadar desteklerim..her forum sitesi bir yorum sitesidir...kimse kimseye senin burda yerin yok diyemez ama kimse kimseyede sen bu yorumu yapamazsın diyemez!!!benim koyun gibi yaşamaktan kastım birbirinin görüşüne katılmak değildi...mesajımı bi daha oku..inandığım şeyleri  başkalrını hoşnut etmiycek diye maskeleyemem kimse de böyle davranmamalı papa bile...

ya allah aşkına lütfen okuyun öyle cevap verin..ya da dürüstçe yazın uzundu okumaya üşendim diye... duvara konuşuo gibi hissetmym kendimi...herkes savunsun görüşünü ama haksız olduğunda da kabul etsn ya da fikri değiştiğinde..kasmaya lüzum yok tanımıoz zaten birbirimizi,bir diğerinin inancını da deiştremeyz....
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Eylül 24, 2006, 10:22:57 ÖS »

man made god düşüncelerin hoşuma gitmesede saygılıyım
ve forumda "senin burda yerin yok" gibilerden lakırdılar edilmemesi konusundaki görüşünüde destekliyorum

ayrıca
kendisine zulmedildiği için Cebrail tarafından 'iste yerle bir edelim bu topluluğu' dendiği halde 'olmaz belki içlerinden biri müslüman olur' diyen bir peygamberin'

bunun içindeki anlam bnm söylediğim şeydir budur kimse aksini iddia etmesin...müslüman olma olasılığı yoksa öldürülebilir anlamı çıkar basit bir tersini alma işlemi,4 işlemi de biz öğretmiyelm artık..
demişsin....burdaki anlam budur diyerek kendi yorumunun kesin doğru olduğunu iddaa etmişsin..bence yanlış yorumlamışsın...saygılar
« Son Düzenleme: Eylül 24, 2006, 10:27:20 ÖS Gönderen: cobanatesi » Logged

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 24, 2006, 10:29:35 ÖS »

eyw yorum meselesidir...ama her iki anlamda da bi çelişki sözkonusudur...bence...
_NoBLe_
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Eylül 24, 2006, 10:58:32 ÖS »

""'kendisine zulmedildiği için Cebrail tarafından 'iste yerle bir edelim bu topluluğu' dendiği halde 'olmaz belki içlerinden biri müslüman olur' diyen bir peygamber'"" hadisine & hadisesine  bi acıklık getirme zamanı geldi galiba. Feyza arkadasımız hadisi ii niyetle ama kabaca yazmıstır ve yanlış yorumlara açık kapı bırakmıştır. sahih hadisde derki: taif halkından hakaret görüp taşlandıgı zaman melek gelip peygambere,, bu kavmi isterse iki dagı birleştirerek helak edebilecegini söyledi: peygamber de -"Hayır, Umarım Allâh onların neslinden İslâm’a hizmet verecek imanlı  topluluklar meydana getirir." demiş ve kavmin tamamını ve hatta gelecek nesillerini de korumak isteyen bir yaklaşım sergilemiştir.. "olmaz belki içlerinden biri müslüman olur" dememiştir.. doğru bilgi budur.. kaynak: Ahmet Baki

Yorumlarınızı bu bilgi üstünden yaparsanız sevinirim...

ToURİSM. 2.!!!
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Eylül 24, 2006, 11:02:15 ÖS »

"Hayır, Umarım Allâh onların neslinden İslâm’a hizmet verecek imanlı  topluluklar meydana getirir."

aydınlattığın için teşekkürler...

fingolfi_n
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Eylül 25, 2006, 08:34:39 ÖÖ »

Birincisi konu, iyice daha felsefeye giriş bölümünde anlatılan dinler dogmatiktir ve eleştiri kabul etmeze döndü.
Feyza arkadaşım ikincisi insanlık tarihi hz Adem le başlıo biliyosun dimi?? die saçmasapan bi soru sorarak kendi görüş ve inancını bana dikte ediosun ve sanki benim hakkımda herşeyi biliyomuşsun gibi konuşup; söylediğim şeylere en ufak bir mantık zerreciğiyle dahi yaklaşmamış olduğunu basitçe kanıtlıyosun..
üçüncüsü ve en önemlisi tanrısal adalet.. işte bn buna ciğerlerim patlayıncaya kadar gülüyorum. 4 aylık bebğin karnına 30 cm lik kama sokularak vahşice öldürülmeside tanrısal adaletin güzel bi örneği sanırım..

Gelelim madiye:
birincisi yorumuma saçma sapan diğerek bi kenara atamazsın!! bu gerçek bir saygısızlık olur.
ikincisi ben insanlar birbirini öldürsün parçalasında demiyorum.. sadece dinlerin gözünüzün önüne yapıştırdığı penbe gözlükleri artık atın diyorum..birazda olanı olduğu gibi kabul etmeden düşünün diyorum
üçüncüsüde burası bir yorum sitesidir   forum da insanlar ne iş yapar?? sana göre belki maksadımı aşmış olabilirim ama bana göre de sen maksadını şaşırmışsın...

ve gelelim as oyuncuya(cobanatesi)
Allahın msj ı haz ademle yayılmaya başlandı dediğin anda sadece bi kitaptan okuyupta sanki görmüşsün birebir yaşamışsın gibi emin bi şekilde konuşabilmen.. işte bn buna gerçek bir cehalet derim.ayrıca bnm bişeye inanıp inanmamaya şartlandığım konusunda yaptıın yorumda etkileyici.. size göre tek inanç müslümanlık hristiyanlık yada yahudilikten geçtiği için..

Duble saygılar..
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Eylül 25, 2006, 08:51:43 ÖÖ »

ve gelelim as oyuncuya(cobanatesi)
Allahın msj ı haz ademle yayılmaya başlandı dediğin anda sadece bi kitaptan okuyupta sanki görmüşsün birebir yaşamışsın gibi emin bi şekilde konuşabilmen.. işte bn buna gerçek bir cehalet derim.ayrıca bnm bişeye inanıp inanmamaya şartlandığım konusunda yaptıın yorumda etkileyici.. size göre tek inanç müslümanlık hristiyanlık yada yahudilikten geçtiği için..

emin gibi konuşmuyorum eminim emin olmasam söylemem bu seni ilgilendirmez ben orda kendi inancıma göre yorum yaptım başka şekilde de yorumlayamazdım sonuçta bu benim açımdan kesin doğrudur...dogmadır nasıl adlandırırsan adlandır...dogmaları bırakmaktan bahsediyorsun sen bırakabilirsin ben böyle devam edicem... senin anlattığım Hz Adem olayına inanmama hakkın var elbette....hem basit mantık çerçevesinde ben bi tez attım ortaya iki ihtimal var ya inanırsın ya inanmazsın bunun sadece müslümanlıktan konuşmakla ilgisi yok...veya senin bişeyleri inanıp inanmamaya şartlanmışlığınla...yazdıklarımı tam okumadığını düşünüyorum...ama bak ge.en ki gibi burda işin yok felan deme sadece düşünüyorum...hem sen dinler 2000 yıl önce ortaya çıktı 40 bin yıl önce nerdeydi derken hristiyanlığın doğuşunu temel alıyorsunda ozaman hristiyanlığın penceresinden bakmış olmuyorsun dimi??...ben bi Hz Ademle başladı diyorum ozaman ooooo ona inanmak zorundamıyım gibisinden teraneler anlatıyorsun...
« Son Düzenleme: Eylül 25, 2006, 08:55:02 ÖÖ Gönderen: cobanatesi » Logged

cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Eylül 25, 2006, 08:53:30 ÖÖ »

2. defa aynı mesaj yazılmış...o yüzden sildim...saygılarrr

man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Eylül 25, 2006, 08:04:16 ÖS »

noble ın ayeti düzletmesi iyi oldu...yazılan 2 mesaj ve anlamı konusunda dağlar kadar fark var..(feyzanınki ve noble ın ki) eyw noble..

açıkçası bu yanlışlıkta iyi oldu...dinlerin ne kadar yoruma açık ve sağlıksız olduğunun bir örneği bu bana göre..

arkadaşalr lütfen isimler üzerinden tartışmayalım..fingolfin seni anlıyorum yukardaki mesajlarda 'sana sadece gülüyorum' fln gibi şeyler yazıldığı içn isim vererek tek tek cevap vermek zorunda hissettn kendini haklısın da...ama düzgün tartışmak istiyorsak isimlerden ve kişiliklerden uzaklaşıp konuya odaklanalım..burdaki insanlarıın bunu anlycableck kadar zeki olduklarını düşnyorum,sinirlenmemekte fayda var...(bunu herkes için söyliyorum)

fingolfinin söylediklerinin içinde çok önemli birşey var ki gözden kaçmamalı...dinler dogmatik olduğu için eleştirilemiyo ,eğer birşeyi eleştiremyceksek tartışmak anlamsız...inancını sorgulamasın tabii ki de kimse ama tartışıp akıl yoluyla inancını destekleyebilir..(kimileri aklını kullanarak din i doğrular kimisi kabul etmez,iki tarafa da sonsuz saygım var)  ama çıkıp tartışmadan 'bu böyledir','böyle yazar'  'ne alakası var din böyledir' diye ahkam kesip bağnaz bir düşünceyle tartışmayı noktalamaya çalışmak çok sakat bir düşünce....

bu şekilde düşnnenler lütfen tartışmasın...zaten siz herşeyi kabul etmişsiniz tüm cevaplarınız(!) kuran da yazıyo çıkıp tartışmanıza gerek yok...bırakın bari biz tartışalım rahat rahat...biri çıkıp insanlık tarihi hz ademle başladı diyosa çıksın anlatsın bunun biyolojik olabilirliğini anlatsın,evrim yok diyosa anti-tez lerini göstersin..biz de ona göre çıkıp cevap verelim...her şeye '..... çnkü allah yarattı' diyip nokta koymayalım...boğaziçi üniverstesi gibi süper(!) bir üniverstenin öğrencileri tartışmayı bilir heralde...
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Eylül 25, 2006, 08:08:44 ÖS »

bu şekilde düşnnenler lütfen tartışmasın...zaten siz herşeyi kabul etmişsiniz tüm cevaplarınız(!) kuran da yazıyo çıkıp tartışmanıza gerek yok...bırakın bari biz tartışalım rahat rahat...biri çıkıp insanlık tarihi hz ademle başladı diyosa çıksın anlatsın bunun biyolojik olabilirliğini anlatsın,evrim yok diyosa anti-tez lerini göstersin..biz de ona göre çıkıp cevap verelim...her şeye '..... çnkü allah yarattı' diyip nokta koymayalım...boğaziçi üniverstesi gibi süper(!) bir üniverstenin öğrencileri tartışmayı bilir heralde...

evet haklısın tartışmaya gerek yok zaten...nesini tartışcaz zaten herşey ortada...

titus_pullo
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Eylül 25, 2006, 08:13:13 ÖS »

tartışmaya gerek var bence,yoksa bu foruma girmenin manası ne?
cobanatesi
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Eylül 25, 2006, 08:23:28 ÖS »

tartışmaya gerek var bence,yoksa bu foruma girmenin manası ne?

alla alla saygıdeğer arkadaşım yukardaki arkadaş dogmalarını savunanlar bu konuda tartışmaya açık olmayanlar tartışmasın demiş...bkz."bu şekilde düşnnenler lütfen tartışmasın" bende ozaman tartışmıyorum diyorum sizler devam ediniz lütfen...
insanlığın yüce fikirlerinize ihtiyacı var...
hem tartışırım tartışmam foruma girmenin manası mı olması lazım belki girip sadece mesajları okuyorum allah allah...tartışsak sus bırak dogmaları diyosunuz...tamam ben tartışmayım ozaman diyince hadi tartış diyosunuz...eee bi karar verin sizde

_NoBLe_
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Eylül 25, 2006, 08:25:01 ÖS »

BU konuyu tartışmak biribirimize fikirlerimizi dayatmaya çalışmaktan ötee geçmio. bu konular hassastır. duygularımızı alıkoyamıyoruz. tartısılcaksa baslıktaki gibi papanın bombaları tartışılsın. bu olayı sofistice düzeyde algılayp "medeniyetler çatışması" boyutunda tartışmamız gerekir.   boğaziçililere yarasan budur. öte taraftan mensubu oldugunuz/olmadıgınız dinlerin tartısmasına girmeye gerek yoq çünkü man made god'' un güzelce açıkladıgı gibi dinler dogmatiktir ve ben sahsen bundan rahatsız olmuyorum.. bunu tartısmamak gerekir (en azından milletinduygularını rencide etmemeliyiz. ve hepimiz pek tabi neyden rencide oldundugunu biliriz)  ama istenirse "bilgi" alışverişi yapılabilir.
bence bu odada konu baslığından ayrılmamaya çalışalım..

ToURİSM. 2.!!!
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Eylül 25, 2006, 08:36:03 ÖS »

ister istemez konu raydan çıkacaktır....konu konuyu açar...biz burda bu  durumla ilgili fikirleri alınması gereken uzmanlar değiliz konuda kalcaz diye fazla kasmaya gerek yok..

noble ın dediklerini anlıyorum herkes tartışmak zorunda değil bu konuda (kibarca diyor ki başka konu açın neyi tartışıosanız tartışın buralara bulaşmayın:) tartışılmaması gerektiğini düşünenler tartışmak zrunda kalmaz bu durumda )  ama ben diyorum ki tartışılmaz olduğunu düşünenler bile tartışmanın cazibesine dayanamayıp kendi fikirlerini dayatmaya çalışacaktır...
faramir_1905
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Eylül 25, 2006, 10:31:50 ÖS »

üçüncüsü ve en önemlisi tanrısal adalet.. işte bn buna ciğerlerim patlayıncaya kadar gülüyorum. 4 aylık bebğin karnına 30 cm lik kama sokularak vahşice öldürülmeside tanrısal adaletin güzel bi örneği sanırım..

sen benim inancımın tam da orta yerini ciğerlerini patlatırcasına kahkahalarınla pislet ondan sonra dinlerin ayırıcı rolünden bahset..senin yaptıgın saygısızlığı nereye koymalıyıs peki şimdi?? bunu da dinlere mi bağlasak ki?öncelikle karşıdan beklediğimiz hoşgörüyü kendimiz gösterebilelim ki inandırıcılığımızı kaybetmeyelim..
ikincisi benim konuşmalarım sadece ve sadece kendi dinimi baglar,dinler diye bi konuşma yapmak saçma ve gereksiz olur çünkü nacizane bilgi sahibi oldugum konu kendi dinimdir.
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: