Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6
Yazdır
Gönderen Konu: PAPA NIN BOMBALARI  (Okunma Sayısı 11632 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
_NoBLe_
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Eylül 26, 2006, 11:35:02 ÖÖ »

bakın işte dediğim oluyo. herkes duygularıyla konusuyo. öyle de olmak zorunda.
evet man made god' un dediği gibi kibarca size bu konulara bulasmayın diyorum. ve bunun arkasındaym. Buyrun tarihe göz atın yüzyıllarca türk milleti inançlısıyla inançsızıyla, yahudisi ile müslümanı ile birbirlerini yemeden ve bu konularda böyle yaklaşımlar sergilemeden yaşadılar gittiler. çünkü hepsinin üstünde aynı vatanın evlatlarıyız düşüncesi vardı insanlarda.
bu tarz yaklaşımlarla birbirinizin gücünü kırıyor ve bazı nifakçılarının gönüllerini yapıyorsunuz. bundan fazlası deil.
ben burdaki tüm arkadaşlarımdan razıyım, hoşnutum, (inancı ne olursa olsun).  bu asheble  yaptıgınız seyin aslında ne oldugunu görün lütfen.

çünkü tartısın tartışın ve sonu boş, brbirinizin daha fazla üstüne gitmekten başka bi işe yramaz. zira ben burdaki arkadaşların söyledikleri ile inancımdan zerre şüphe duymam. çünkü getirdiginiz her kanıtın yada çelişkinin benim kafamda bir açıklaması var. tıpkı benim size getirdiklerimin siz de antitezleri oluşu gibi..
saygılar..

ToURİSM. 2.!!!
omega
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Eylül 26, 2006, 01:54:30 ÖS »

Herkesin inancına saygım var ama...
Arkadaşlar ben bu konuyu papa nın yaptığı terbiyesizlikten dolayı açtım.

Sonuçta insan inersek bile kim bana veya aileme küfür ederse veya saygısızlık yaparsa ben karşımdakinden özür beklerim.Bu benim doğal bir hakkım değil mi???

Ve anladığım kadarıyla konu bayağı bir sapmış; Onun için
bilenler varsa;
burada Kuran-ı Kerim den Kafirun suresini hatırlatarak konuyu bitirmek istiyorum.
Bilenler yoksa;
http://www.ehlitevhid.de/elemin/konu/elifb/kafirun.html adresten bakabilirler

çünkü yukarıdaki konuları tartışacağımız yer burası değil.

SAYGILAR...
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2006, 01:57:37 ÖS Gönderen: omega » Logged

O.MELİH GÖKÇE
Kimya Bölümü
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Eylül 26, 2006, 03:59:42 ÖS »

kuran ı kerimden sureler filan hatırlatarak konuyu bitireceksen hiç bitirme???  bu ne ulan yok link vermeler filan tarikatçmsnz nesiniz??? bilen bilir bilmeyen bilmez...sonra herkesin inancına saygım var fln demeler...

işte ne olursa olsun saygı duymyacağım bir zihniyet..herkes dinini kendi içinde yaşamak yerine topluma mal etmeye çalışırsa,din aracılığıyla toplumu homojenleştrmeye çalışrsa olacağı budur..
(şu anda büyük bir kısmınız neden coştun alttarafı bir sure linki verdi bu kadar tepkiye gerek yok gibi mesajlar yazmakla meşguldr eminim..işin rengi öyle değil ama..)

bizim okulda bol bulunan sözde 'muhafazakar' kesimden birçok insan var burda anladığım kadarıyla...okulun içine cami yaptırmak isteyen çarpık zihniyet iş başında...
Lucius Vorenus
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Eylül 26, 2006, 05:03:11 ÖS »

tartışmanın böyle olduğunu bilseydim balıklama atlardım ama iyi ki bilmemişim iyi ki atlamamışım...
zannımca 2 taraf var birisi dini savunan diğeri de olmadığını savunan
diyeceğim şudur ki;
ey değerli insanlar birbirinizi kırmayın.kimseye zorla birşey kabul ettiremezsiniz.aynı zamanda kimseyi yok sayarak toplumdaki gerçekleri yeremezsiniz.arkadaşlar özellikle man made god çok değişik açılardan olaya bakıyor.ilkin çok tuhafıma gitse de haklılar ama bir yere kadar.o yer bende saklı kalsın.ama bu kadar olaya pozitivist yaklaşan kardeşim ve onun yanındakiler nedense birşeyi gözden kaçırıyorlar gibi geldi:bu yazdıklarnızla karşınızdakilere ihanete uğramış hissi yaşatıyorsunuz:bu nedendendir ki onlar da size sert karşılıklar veriyor;düşünmeden,hatta kısmi olarak patavatsızca.
Ha dersiniz ki onlar masum mu tabi ki değil,kendi dogmalarını tamamen sizde görmek istemeleri oldukça saçma.dinin birleştirici etkisi gözardı edilemez,yıkıcı ve ayrımcı etkisi olduğu kadar.ama bunu herkesten beklemek de absürd bir yaklaşım içerisinde olmaktır.
şunu da belirtmekte fayda görüyorum:forumumuzda devlet karşıtı düşüncelere sahip olup bunu dinimizle örtmeye çalışanlar vardır,tıpkı sosyalizmle örtmeye çalışan zavallılar gibi.aklınızı başına alın yoksa o aklı taşıyan beyin paramparça edilir halkın dinamikleri tarafından.
Yazımı bir bütün olarak algılayıp kelimelerin peşine düşmemeniz dileğiyle

...Nükleer Mühendis...
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Eylül 26, 2006, 07:26:08 ÖS »

kuran ı kerimden sureler filan hatırlatarak konuyu bitireceksen hiç bitirme???  bu ne ulan yok link vermeler filan tarikatçmsnz nesiniz??
kur'an dan her link veren her yönlendirme yapan tarikatçı mı oluyor araştırmak lazım tabiii...birde "ulan" kelimesi şık olmamış bi boğaziçilin ağzına...

işin rengi öyle değil ama
o kusursuz mantığınızla işin rengi neymiş açıklarsan müteşekkir olurum...biz anlayacak kadar olgun değilizya...ne de olsa koyunuz...

bizim okulda bol bulunan sözde 'muhafazakar' kesimden birçok insan var burda anladığım kadarıyla...
anladığım kadarıyla okulumuzda bol miktarda da ateist var...aslında ben inanan ama uygulamayanların çok olduğunu düşünmüştüm ama yanılıyo insan bazen...
okulun içine cami yaptırmak isteyen çarpık zihniyet iş başında...
dinle ilgili herşeye karşı olan hastalıklı zihniyet iş başında değil en azından...

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Eylül 27, 2006, 08:54:18 ÖS »

sondan başlıym keanu reeves...

dinle ilgili herşeye karşı değilim..çok da saygı duyarım dindar insanlara.hatta benim ailem yeterince dindar dır..ama dini kendi içinde yaşamak yerine bir virüs gibi insanlara bulaştırmaya çalışanlara ya da dinsizliğini yaşamasına izin vermeyenlere karşıyım.bugn kimlik te din diye bir bölüm varsa okullarımızda din kültürü ve ahlak bilgisi diye bir ders varsa bu yanlıştır...

okuldaki muhafazakarlar beni rahatsız etmiyo ama okulumuzdaki ateistler seni rahatsız ediyo,mesajından belli bu..işte aramızdaki fark burda. beni rahatsız olduğum şey bu..

mantığım kusursuzdur gerçekten. muhafazakar kesimden bazılarının art niyetli olduğunu kabul edersin heralde..şüphesiz ki din düşmanı da çok vardır...

ulan kelimesi herkesin ağzına yakışabilir uygun koşulalrda..boğaziçili olmak benm için bir ayrıcalık değil ya da bana extra birşey katmıyo,kendini zeki sanan gerizekalılarla olmak dışında..(hakareti üstüne alınma bu boğaziçi üni ye bi hakaretti kişisel bişey diil)
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Eylül 27, 2006, 09:45:24 ÖS »

fazla bişey söylemicem...ateistlerin rahatsız ettiğini söylemedim sadece bi tespitte bulundum...umduğumdan çok varmış die...ama olsun varsın banane be kim inanır kim inanmaz...isterse şeytana inansın umrumda diil ama sen okulda muhafazakar çokmuş anladığım kadarıyla diyince...bende kendi tespitimi aktarıyım buforuma da arkadaşlar faydalansın istedim...

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Eylül 28, 2006, 10:43:10 ÖÖ »

okulda bol bol muhafazakar ve ateist var ama iki taraf birbirine müdahale etmediği sürece sorun yok bence...diğer konuya yazılması gerekir belki ama okulun içine cami yaptırmak benim dinsizliğime müdahaledir...
edol86
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Eylül 28, 2006, 02:25:32 ÖS »

ayrıca dinler birbirine düşmandır çünkü birinin kabul ettiğini diğeri kabul etmiyor demişsiniz...bence burada hatanız var...mesela ben üniversitemizin zeki insanlardan olduğuna inanıyorsam bir başkası da bunu kabul etmiyorsa ben onun düşmanı mı sayılırım...bence sayılmam..eğer sayılıyorsam dünyada düşmanım olmayan insan yoktur..ayrıca hristiyanlardan da nefret filan etmiyorumm..ha ama siz çıkıp bütün müslüman hristyan ve yahudiler adına diyorsunuz ki siz birbirinizin düşmanısınız...neden...çünkü birinizin kabul ettiğini diğeri kabul etmiyor...sice de biraz garip değil mi...siz bütün o insanların düşünce ve hislerin nasıl bilebiliyorsunuz...her dine kan bulaşmıştır diyorsunuz sanki bu dinlerin suçu imiş gibi...kan bulaşmayan bir ideoloji vb gösterebilirmisiniz bana...kan meselesi insanlardan kaynaklanıyor çünkü...dinlerden değil...ben karşı din ve görüşlere saygılıyım...fakat benim dinime ve görüşlerime hakaret ederse bunun saygılı olunacak bir tarafı olmayacığını düşünüyorum...karşı görüşlü kişi görüşlü insan tabiki görüşlerini ifade edebilir ama bunu yaparken başkasının görüşlerine hakaret esderse bu yanlış olmaz mı...mesela bir hristyanın şunu demesi normal bence:''ben 3'lü allah inancına sahibim...hz isa da Allah'ın oğludur...hz muhammed'in peygamberliğine inanmıyorum..bence son peygamber hz isadır...''ama  bir hristyan çıkıp papa gibi konuşursa bence yanlıştır...ikincisi onun dininin de ona öyle bir şey telkin etmediği kanısındayım...papa orada dini adına değil de kendi adına konuşuyor olur...ama o hristiyanların temsilcisi olduğu için daha dikkatli konuşmalı...çünkü hepimizin bildiği üzere biz değil bir dini bir grubu temsil ediyorsak  her istediğimizi söyleyemeyiz...sanırım bunun yanlış bir tarafı olmasa gerek...

ayrıca boğaziçililere kendisini zeki zanneden gerizekalılar olarak tanımlamışsınız...sizin etrafınızdakileri bilemem ama benim çevremdekilerin çoğu ortalamanın üzerinde insanlar...siz burada düşüncenizi ifade etmişsiniz ama yine başkalarına hakaret etmişsiniz...ayrıca eğer siz de onlardan biri değilseniz onlarla muhatap olmayın..iyi günler...
ont
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Eylül 28, 2006, 02:35:29 ÖS »

öncelikle şunu belirteyim
dindar bir insanın ateistlerin varlığından rahatsız olması gibi bir durum söz konusu değildir.
yok bunları keselim asalım diyen ne peygamber olmuştur
ne de din bunu emreder.recm ve el kesme olayları osmanlı döneminde
2 elin parmaklarını dahi geçmez.
peygamberimizve halifeler döneminde ise 1-2 olay dışında asla böyle hadiseler gerçekleşmemeiştir.
dinimizde hristiyanlığı tanır ve hatta peygamberimiz medine'nin tek camisini medine'ye gelen hristiyan misafirlerine pazar günü ibadetlerini yapabilsinler diye ayırmıştır.
dolayısıyla ladinin islam anlayışının dinimizde yeri yoktur.
biraz kurana göz atanlar şunu bilirler ki:
haksız yere bir inasan öldürmek tüm insanlığı katletmekle eşdeğer tutulmuştur.
fakat bazıları islam dininin imajını karalamak için ekstra çaba sarfetmektedir.
avrupa'da kuranın tercümesi 12. asırda ancak yapılabilmiştir. ve bu tercüme yaklaşık 200 yılda neşredilmeyi beklemiştir.
halbuki abbasiler dönemine kadar islam dünyası avrupadaki tüm filozofların eserleriyle tanışmıştı.

ayrıca okulun içerisine cami yapılıyor da biz mi duymuyoruz ya da böyle boş meseleyi destekleyenler mi var da çıkıp yazmıyorlar
Tt
Newbie
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Eylül 29, 2006, 03:17:08 ÖS »

Edit.
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2009, 01:04:56 ÖS Gönderen: Tt » Logged

Coming soon with new features.You wait only....
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Eylül 30, 2006, 12:00:01 ÖS »

ateistler tüm dindarlar için olmasa da bir kısmı için rahatsızlıktır..1.si düşüncelerini yayma ve dindarları 'yoldan çıkarma' olasılıkları vardır..tabi gerçek dindar başkasının telkinleriyle 'yoldan çıkmaz' ama birçok insan bunu göz ardı eder..birkaç gün önce sanırım izmirde sokakta bira içen 2 genci linç etmeye çalıştılar ramazandayız diye. tabii ki de bunu yapan birkaç kişidir tüm dindarlara mal edilemez ama  inanmayanlardan rahatsız olunabileceğini gösterir en azından..

ont tüm dinler temelinde hoşgörüyü savunur..şüphesiz ki en çok hoşgörüyü bu topraklar ve islam dini göstermiştir..yazdıkalrının tartışmaya ne gibi bir bakış açısı getirdiğini bilmiyorum ama yazdıkların doğru, ben d zaten çıkıpta din kendinden olmayanları öldür der demedim..
edol86 demek istediğim tam olarak o değildi..aynı fikirde olmayanlar düşman olucaktır diye bir kaide yok ama dinler yayılma politikasını gerektirir,misyonerlik çalışmaları fetihler öğretiler vs...bu durumda dinlerin ya da farklı dinden olanların sürtüşmemesi imkansızdır.. müslümanlar için isa yı tanrı kabul edenler dinden çıkmıştır kafirdir. hristiyanlarda muhammedi tanımadığı için müslümanlığı kabul etmez..bu durumda 2 tarafın birbirine kesintisiz ve kesin bir sevgi,saygı , hoşgörüyle yaklaşması mümkün  değildir..papa çıkıp müslümanları desteklyecek ya da hristiyan öğretisine karşı çıkacak şeyler söylememkte haklıdır diyorum söylediklerini desteklemesem de..diyebilirsiniz ki hiç konuşmayabilirdi ya da müslümanları rencide edecek şeyler söylemeyebilirdi...ewet olabilirdi ama bence düşündüğünü söylememek yalan söylemek kadar kötüdür....

etrafındaki insaların ortalamanın üzerinde olmasına sevindim..ya ikimizin değerlendirmesi farklı ya da ben çok fazla zeki insana rastlamadım..konu bu değil o yzden daha fazla uzatmycam..
edol86
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ekim 04, 2006, 10:19:20 ÖS »

evet bence de bir insan konuşacağı zaman sadece düşündüklerini söylemeli...fakat şu da var ki ''her söylediğin hak(doğru) olsun ama her hakkı(doğruyu) her yerde söylemeye hakkın yoktur.''bence bu kaide hatırdan çıkarılmamalı konuşurken...ayrıca birisi size bir konu hakkında görüşlerinizi sorar siz de cevaplarsınız...ama ortada fol ve yumurta yokken siz kalkıp inandığınız doğruları bir topluluğa da hakaret ederek ifade ederseniz bunun doğru bir yanı olmasa gerek...dikkat ederseniz son cümlemde ''inandığınız doğruları'' ifadesini kullandım..

gelelim ''inandığınız doğruları'' ifadesini açmaya...tekrar belirtmeliyim ki düşüncelerimizi ifade etme özğürlüğü hepimizin sahip olduğu bir şeydir ve tabiki papa da buna sahiptir...fakat burada bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum..şöyle ki;siz bir kişi,kurum,din vb. hakkında tabiki görüşlerinizi ifade edebilirsiniz fakat bunun da bazı sınırlamaları vardır...çünkü ''sınırsız özgürlük özgürlük değildir'' kanaatimce...bunlardan birisi daha önce ifade ettiğimiz üzere hakaret etmeme mevzusudur...burada papa tartışılmaz bir hata yapmışmıştır...buna itirazı olan yok herhalde...gelelim bir diğerine...evet bir diğeri de şu ki;eğer bir kişi,kurum,din vb. yargılıyorsanız doğru konuşmalısınız...papa ''islamiyetin şiddeti haklı çıkardığını''ifade etmiş..rica ediyorum bunun neresi doğru..hz. peygamber ya da O'nun yanında yer alanlar ne zaman birisine haksız şiddet uygulamış...papa bunu neye dayanarak ifade ediyor sorabilir miyim....ayrıca 'islamiyetin akılla bağdaşmadığını'' ifade etmiş..peki bunu neye dayanarak söylemiş...cevap kocaman bir hiç..sadece söylemiş...''ortaçağın karanlık ve acılarla dolu olduğunu'' söylemiş...yine bir hiçe dayanarak.onlarınkinin karanlık olduğunu hepimiz biliyoruz...ama bizimki için bunu kim söylerse yalan söylemiş olur...bunun kısa bir özeti için can dündar'ın bir yazısını copy paste yapıyorum

Ortaçağ karanlık mıydı?
Bizde kim gerici bir hareketle karşılaşsa Türkiye'nin "Ortaçağ karanlığı"na sürüklendiğinden dem vurur.
İnsanı ürküten bir tanım bu... Belki atıl laik kitleleri sarsmakta işe yarıyordur.
Ama tanımın kendisi sorunlu....
Fazlaca Hollywood filmi izlemekten kaynaklanan bir yanılgıya ya da tarihe Batı'dan bakma kompleksine dayanıyor.
Evet, Ortaçağ karanlıktı; ama Avrupa'da...
İslam dünyasında ise sanıldığının aksine neredeyse bir Rönesans aydınlığı yaşanıyordu.
Papa XVI. Benedictus İslam dünyasını birbirine katan talihsiz demecinde 14. yüzyılda kaleme alınmış bir eserden alıntı yaparak şunları söylemişti:
"Muhammed'in yeni olarak ne getirdiğini bana göstersene... Bu konuda inandığı dini kılıçla yayma buyruğu türünden kötü ve insanlık dışı şeylerden başka bir şey bulamazsın."
Alıntılanan kitabın kaleme alındığı 14. yüzyılda, asıl Avrupa "kötülüğün ve insanlık dışı şeylerin" pençesindeydi.
"Kara ölüm" veba, yaşlı kıtayı kasıp kavuruyordu.
Hastalıktan Yahudileri sorumlu tutan bir dini grup, Yahudilerin toptan katli için ayaktakımını sokağa döküyordu.
Engizisyon, Mesih beklentisiyle kendini kırbaçlayanla baş etmeye çalışıyordu.
Hastalığın etkisiyle sabana dayalı tarımdaki gelişme durmuş, toprak mülkiyeti bölünmüş, yoksullaşan köylüler ayaklanmıştı.
Yüzyıl savaşları patlamıştı. Fransa ve İngiltere monarşileriyle çatışan papalık ikiye bölünüyor, akılla imanı uzlaştırma çabaları, gericiliğin zırhına çarpıyordu.
Kilise, bütün faciaları cadıların kışkırttığı propagandasıyla büyük cadı avına hazırlanıyordu.
(Bkz: William H. McNeill, "Dünya Tarihi", İmge Y., 1994)
Elbette bir değil, birçok Ortaçağ var. Ancak genel tabloda Doğu çok daha parlak durumdaydı.
13. yüzyıl sonunda kurulan Osmanoğulları, ciddi bir miras devralmıştı.
Anadolu'da, "Kâfir dahi olsa kimsenin kalbini kırma" diyen Ahmet Yesevi, "Putperest olsan yine gel" diyen Mevlana Celaleddin Rumi, bütün Balkanlar'a ışık saçan Hacı Bektaş Veli gibi düşünürlerin imza attığı eşsiz bir kültürel zenginlik yaşanıyordu.
İbn Sina'nın eseri "eş-Şifa" Latince'ye çevriliyor, Batılı tıp adamlarına model oluşturuyordu.
Bugün daha ziyade şairliğiyle tanıtılan Ömer Hayyam, yüksek matematikte, fizikte bir Şark ihtilali yaratıyordu.
"İslam bilginleri Kahire, Bağdat, Şam, Endülüs okullarında, teoloji, metafizik, mantık, tıp, astronomi, cebir, geometri, gramer dersleri veriyordu." (Bkz: "Ortaçağ Aydınlığı", Doğu Batı dergisi, s. 22)
Sonra Haçlı saldırıları, Moğol istilaları ve içteki İsmaili terörü 13. yüzyılda İslam dünyasında bilimi, kültürü tıkadı ve gerilemeye yol açtı.
Batı ise değişim ve uyum yeteneğinin sağladığı yeni açılımlarla Rönesans'a doğru yürüdü.
Bunları bilmeden ya da bile bile "Ortaçağ karanlığı"ndan söz etmek, bu toprakların mazisine hakarettir.
Papa'nın Haçlı seferi zihniyetiyle düşmanlık yayan sözleri, belki biraz da bizim o maziyi yok saymamızdan cesaret almıştır.
------------ --------- --------- --------- --------
KAYNAK:
http://www.candunda r.com.tr/ index.php? Did=3444 veya
http://www.milliyet .com.tr/2006/ 09/19/yazar/ dundar.html
--
şimdi ben de soruyorum...ORTAÇAĞ KARANLIK MIYDI?papa bir de peygamber efendimize hitaben ''onun getirdiği yeni bir şey söyleyin'' demiş...bununla  ve ortaçağdaki bilmediğimiz başka ilim adamlarıyla ilgili bir yazıda bir dahaki sefere...biliyor musunuz bilmediğimiz o kadar çok şey var ki...
NumB
Biri_beni_durdursun
*

I LiKe WhAt I Do , I Do WhAT I LiKe!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Ekim 06, 2006, 02:15:59 ÖÖ »

protestoooooooo
protestoooooooo
protestoooooooo
protestoooooooo
« Son Düzenleme: Ekim 07, 2006, 02:03:04 ÖÖ Gönderen: NumB » Logged

-LP-
hiLaL
Sr. Member

işte taraftar işte şampiyon

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ekim 07, 2006, 01:14:29 ÖÖ »

hiç kimse sevdiği değer verdiği herhangi bir insan hakkında kötü sözler duymak istemez ve elinden geldiince de bunu engellmeye çalışırr.... hele ki bu milyonlarca insan için çok kutsal ve değerli bi insan olunca milyonlardan gelen tepkinin de bu kadar büyük olması doğaldır.. papa dedikleriyle milyonlarca insanı arkasında sürükleyebilcek bi insandır.. zaten yeteri kadar hassas olan bu konuda böyle açıklamalar yapması yanlıştır... kıdemine ve halk arasında ki saygınlığını düşünmeden bu tarz bi açıklamayı yapması onun için çok talihsiz olmuş... dinler düşman deildir evet geçmişte din yüzünden savaşlar olmuş bi çok insan bu yolda ölmüştür ama buna sebep veren din deil insanların ta kendisidir........

kimya öğretmenliğiiiiii=)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-