Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6
Yazdır
Gönderen Konu: PAPA NIN BOMBALARI  (Okunma Sayısı 11632 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ekim 08, 2006, 10:19:43 ÖS »

biz 3 sayfa boşuna konuşmuşuz arkadaş geniş zaman kipiyle kurduğu cümlelerle tüm tartışmayı bitirdi...
fingolfi_n
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ekim 09, 2006, 10:22:33 ÖS »

hala dinlerin birbirine kardeş olduğu birbirini desteklediği ve yine birbirlerini tamamladığı gibi penbe gözlüklere dayanan hayallerden kurtalamıyoruz..
böyle bir şey yok arkadaşlar.  man made god ın da söylediği gibi dinler yayılmayı emreder geniş kitleleri hedefler.. diğer dinlerle sürtüşmemesi gibi bi durum söz konusu bile diildir..ha yine diorizki sorun dinlerden deil insanlardan.. e ozaman tanrı hakkaten eserleriyle uyuşmayan bi yaşam şeklini onlara sunmuş demektir. buda tanrının bi hatasıdır insanlarında diil...................................
Posthumous
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Ekim 09, 2006, 11:09:24 ÖS »

ne bekliyodunuz ki???sonuçta hristiyanlar muhammedi ve islam dinini tanımıyolar bu durumda ortaya çıkıp islam ı öven şeyler mi söyleseydi...ya da hiçbirşey söylemesemiydi..onların bakış açısında muhammed sahte peygamber bu durumda islam dini kutsal değil...papanın ikiyüzlülük yapmamasını destekliyorum...onun görevi ve inancı bu...özür dilememsi çok normal tanımadığı bir dinin mensublarından özür mü dileyecek..

insanların neden bu kadar tepki verdiğini de anlamıyorum sanki bunlar hiçbilinmiyomuş gibi papa düşman gibi gösteriliyo...zaten düşman, çnkü dinler birbirine düşmandır (aslında dinler değildir ama biri diğerinin diinni kabul etmiyosa direk olarak 'öteki' olur...) sen isanın tanrının oğlu olmadığına inanmıyosan onların düşmanısın,onalr muhammedi peygamber olarak kabul etmiosa senin düşmanındır...dinlerarası diyalog saçmalıktır çnkü bu ikiyüzlülük olur..

Felsefe bölümünde okuyorsan değiştirmeni öneririm şayet ilerde hoca vb. olursan çok tehlikeli olabilir... Şu noktada tamam iyi veya kötü amaçlı her türlü gruplaşma saygısızlık ortamında beraberinde çatışmayı getirecektir.Ancak kendilerini uygarlığın ve insan haklarına "saygı"nın beşiği olarak gören "medeni" avrupa'nın hiçbir temsilcisinin(özellikle büyük gücü elinde bulunduranların) bu tür söylemler vermeye hakkı yoktur,her insan inancında serbesttir ve sen onun inancına saygısızlık yaptığında o da sana laf atarsa "insan hakları eşitlik saygı vb." ilkelerden bahsedip kendini savunamazsın,buna hakkın kalmaz.Papalığın inananlarını barışa ve huzura yönlendirmesi gerekir.Papalık gibi çoğu "yobaz" olan avrupa insanı için önemli bir mevkiye getirilen benedict, faşistçe söylemleriyle kendi dininin saygınlığını zedelemekte, medeni söylemlerle çeşitli nutuklar atan "medeni" avrupa halkının bu "parlak imajını" daha da zedelemektedir.Din farklılığı düşmanlığı gerektirmez ancak böyle senin gibi düşünüldüğü için şu an dünyada çoğu yerde amaçsız savaşlar uğrunda birçok insan baştaki "takım elbiselerin" katillik görevini üstlenmekte,birçok insan boş yere ölmektedir,birgün ailenden birini bir hristiyan, sırf onlar müslüman olduğu için öldürdüğünde bu kadar düz konuşabileceğini sanmıyorum.

Eğer bu dünyada insanlar kendi inancını başkasına zorla kabul ettirmek yerine herkes birbirininkine saygı duymayı öğrenebilseydi tarih boyunca bu kadar kan dökülmezdi,ancak dökülecek niçin?

Çünkü farklı dine "inanan"lar "düşman"dır öldürmeli ve saygı duymamalıyız...Çok ilginç gerçekten, o zaman ben dinsizim hadi gelin üç yandan asın beni...

« Son Düzenleme: Ekim 09, 2006, 11:11:57 ÖS Gönderen: Posthumous » Logged
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Ekim 10, 2006, 09:42:05 ÖS »

posthumous öncelikle sen bana hiçbirşey önerebilecek bir pozisyonda değilsin... (sen kimsin de bana bişey öneriyosunun kibarcasıydı bu..)

'eğer bu dünyada insanlar' diye başlayan bir cümlenin ne kadar gerçekçi olabileceği tartışılır...ne yazık ki siz insani duygulara sahip arkadaşların hayalini kurduğu dünya asla olmadı ve olmayacak..

bnm anlamadığım sonuçta siz müslümanlar papalık diye bir mevkiyi bile kabul etmezken neden sözlerini bu kadar önemsiyosunuz??  ya da başkalarının sizin inancınız hakkındaki düşüncelerinden size ne sonuçta tanrı-kul arasında bişey değil mi?? müslümanları rencide ediyo gibi bi savunma yapıcaksınız biliyorum. böyle bu napıcaksınız amerika ırak a girdi yok bilmem kaçtane sivil öldü vs vs e tamam ölmesin biz de ölsün demiyoruz ama böyle bu...dünya böyle...

ben burda olması gerekeni değil olanı söylüyorum...kimseye de kalkıp ssenden olmayanı öldür demiyorum, insanların böyle olduğunu söylüyorum.müslümanlarla hristiyanlar düşmandır demiyorum müslümanlar ve hristiyanların birbirine düşmanca davranması kaçınılmazdır diyorum...

ya okumuyaosunuz ya da anlamıyosunuz...biri tembellik biri de aptallık...seçin beğenin

Posthumous
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Ekim 10, 2006, 11:41:08 ÖS »

Bak yukarda mesajımı dikkatlice okusaydın orada bu durumun kabul-retten fazlası olduğunu anlar şu mesajında kurmuş olduğun cümlelerin çoğunu kurmazdın.

Benim okuduğumdan ve hatta yeterince fazla okuduğumdan emin olabilirsin,neyse konumuz bu değil,mesajımı bir daha anlayarak okumanı söylemekten başka yapabileceğim fazla birşey yok aslında, ben bir dine mensup değilim ancak incil ve kuran çevrimlerini okudum, incil isa öldükten sonra vaktinde toplanan bir tür "komisyon" tarafından hazırlandığından o konuda diyecek birşeyim yok ancak kuran'da diğer dinleri kabul etmeme gibi bir durum yoktur sayın "akıllı" ve "okumuş" arkadaşım.Hadi ayetlerden alıntılara girmedim diyelim en basitinden "İslam kutsal dinlerin sonuncusudur" denmesi bile bunun en basitinden örneğidir.Dolayısıyla "düşman" sıfatı almaz diğer dinlere inanlar(emevi ve abbasi devletlerinde halk arap-müslüman-gayrimüslüman ve köle olarak ayrılıyordu yani anlıcağın düşman görülselerdi yaşama hakları verilmezdi devlet içinde).Ancak islam dinine kasıtları varsa ve saldırılırsa "haklı taraf" olarak karşılık verebilirler.Papalığa gelmemiz gerekirse kendisi bu dinin "babasıdır" ve inananlara yol göstermek ve aydınlatmak (şimdilerde en fazla sembolik olsa da) baş görevidir.Diğer yandan yukarda da dediğim gibi kendini insan haklarının ve özgür düşünce medeniyetinin merkezi sayan Avrupa'nın da inandığı dinin başıdır.Ne olursa olsun ileri geri atıp tutma hakkına sahip değildir mevkisi ve bağlantılarından dolayı seviyesini korumak zorunda,faşistçe söylemlerden uzak durmalıdır,aksi halde avrupa ve hristiyan dininin çehresini zedeler.Yani burda "farklı din düşmandır düşman düşmana da laf atar"dan çok daha karışık ve dallı budaklı bir durum söz konusudur.

Böyle bir durumu bu kadar kıssadan hisse yapan bir zihniyet bana ne cahil ne de aptal diyemez,bu hakkı kendinde bulamaz önce belli bilgi birikimine ulaşmış olması gerekir,bunun dışında,sokaktaki adam da din hakkında kolayca atıp tutabilme yetisine sahiptir,saygılar.
Posthumous
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Ekim 10, 2006, 11:55:50 ÖS »

posthumous öncelikle sen bana hiçbirşey önerebilecek bir pozisyonda değilsin... (sen kimsin de bana bişey öneriyosunun kibarcasıydı bu..)

'eğer bu dünyada insanlar' diye başlayan bir cümlenin ne kadar gerçekçi olabileceği tartışılır...ne yazık ki siz insani duygulara sahip arkadaşların hayalini kurduğu dünya asla olmadı ve olmayacak..

bnm anlamadığım sonuçta siz müslümanlar papalık diye bir mevkiyi bile kabul etmezken neden sözlerini bu kadar önemsiyosunuz??  ya da başkalarının sizin inancınız hakkındaki düşüncelerinden size ne sonuçta tanrı-kul arasında bişey değil mi?? müslümanları rencide ediyo gibi bi savunma yapıcaksınız biliyorum. böyle bu napıcaksınız amerika ırak a girdi yok bilmem kaçtane sivil öldü vs vs e tamam ölmesin biz de ölsün demiyoruz ama böyle bu...dünya böyle...

ben burda olması gerekeni değil olanı söylüyorum...kimseye de kalkıp ssenden olmayanı öldür demiyorum, insanların böyle olduğunu söylüyorum.müslümanlarla hristiyanlar düşmandır demiyorum müslümanlar ve hristiyanların birbirine düşmanca davranması kaçınılmazdır diyorum...

ya okumuyaosunuz ya da anlamıyosunuz...biri tembellik biri de aptallık...seçin beğenin

Olanları söylemene gerek yok burda olanları söylemiyoruz onları yorumluyoruz,diğer yandan dünya böyle gidecek evet doğru diyorsun ancak nacizhane tepkimizi en azından gösterebilmek söyleyebilmemiz gerekir.

'eğer bu dünyada insanlar' cümlem gayet gerçekçiydi,cümlenin sonuna doğru anlarsın demek istediğimi.

papalık diye bir mevkiyi bile kabul etmezken neden sözlerini bu kadar önemsiyosunuz??   ---(üst msj.da müslümanlığın gayet de kabul ettiğini anlattım)biri önemsemezse diğer taraftan biri önemser ve o kişi senin inancın hakkında o önemsediklerini temel alarak düşünür,olmayanlar var sayılır...Çok çok basit bir örnek:metal dinleyen herkesin vaktinde satanist sanılması gibi,çünkü birileri çıktı ve atıp tuttu.

"insanların böyle olduğunu söylüyorum"  ---insanlar öğretilenleri uygular ve birileri bazı tepkileri görmezse kafasına göre birşeyler öğretecektir,ve bunlar pek de hoş şeyler olmayacaktır

"müslümanlar ve hristiyanların birbirine düşmanca davranması kaçınılmazdır diyorum..." ---evet maalesef,üstteki nedenlerden dolayı...

man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Ekim 13, 2006, 09:29:40 ÖS »

müslümanlık papayı kabul etmezki..müslümanlık papalığı kabul etmez..zaten amaç tanrı ve kul arasına bişey koymamaktır...bugn papanın konuşmasını dinleyipde günahlarının silineceğini düşünenler(ki papalıkta bunu söylüyo) almanya daki konuşmasında meydanları dolduruyolar..(en son konuşmasında 1.5 ya da 2.5 milyon insan toplanmıştı)
papalık bunu söylüosa papalık kabul edilemez zaten müslümanlar tarafından..bu sadece bir örnekti

daha bir sürü var..isa tanrı kutaL ruh üçlemesi..senin o dediğin komisyon iznikte toplandı ve orada isa nın tanrının oğlu olduğu kabul edildi..şüphesiz ki müslümanlar böyle bir şeye inanamaz inananları da hoşgörmesi beklenemez..dinleri barıştırmaya çalışmak nafile bir çabadır,meryem ya  kutsal annedir ya da fahişe...bu ikisi dışında bir seçenek söz konuus değildir(mecazi anlamda)...ayrıca papalık diye bir kurum hristiyanlığın orjinal halinde var mıdır bu da bi soru işareti çıkıpta islam papalığı kabul eder diye birşeyi kabul edemem...

müslümanlık günümüz hristiyanlarının inanmadığı bir hristiyanlığın varlığını kabul eder (isA NIN YAYDIĞI insanlar tarafından yozlaştırılmamış olan,tabi isa da çok zeki ya da deli bir çobandan başka birşeyse..)   biz burdan yola çıkıp hristiyanlarla müslümanlar barış içinde yaşayabikir diyemeyiz çnkü müslümanların bahsettiği hristiyanlık bu değil.. ,

ayrıca kuran da bir ayet vardır hristiyanlardan ve yahudilerden dost edinmeyin kendinize diye bunu hatırlatırım...

bu arada 2 ateistin (ben deistim sen de inanmıyosun ateist diyip geçiştirdim)  çıkıp bunları tartışmak zorunda kalması utanç verici inanan arkadaşların söyliyecek sözümü yok yoksa kendi dinlerini yeterince savunamıyolar mı merak ettim..(tamam bu lafı kışkırtma için söyledim..)
Posthumous
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Ekim 14, 2006, 11:22:54 ÖS »

Hacı dönüp dolaşıyor konu aynı noktalara çıkıyoruz,papalık bir tür halife gibidir, nasıl müslümanlıkta halife varsa(cumhuriyet döneminde kaldırılana dek) papalık da böyle birşey olarak düşünülebilir.

Evet o son dediğin de ilginç geldi,ama pek fazla insan olduğunu zannetmiyorum "allah vardır peygamber vardır alla alla birader" demekten başka bir söz sarfedecek insanların çoğu düşünmeden kabullenmeye alışmış,alıştırılmış...
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #53 : Ekim 14, 2006, 11:26:40 ÖS »

Evet o son dediğin de ilginç geldi,ama pek fazla insan olduğunu zannetmiyorum "allah vardır peygamber vardır alla alla birader" demekten başka bir söz sarfedecek insanların çoğu düşünmeden kabullenmeye alışmış,alıştırılmış...

ya bunları söyleyen man made god birara dogmaları olanlar konuşmasın dedi bende konuşmuyorum
ayrıca posturadamus Kahkaha ben kabullenmeye alışmaktan öylesine memnunumki...neyse ben konuşmucaktım dooru bunlar dogmaa...susuyum yinee

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
Posthumous
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Ekim 15, 2006, 12:13:18 ÖÖ »

E sen de haklısın düşün düşün nereye kadar,sonumuz Platon'a benzemesin de...

(nasıl yani diyenler bkz. platonik aşk denilen şeyin gerçek anlamı  Sırıtan )
Nihadd
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Ekim 15, 2006, 10:38:15 ÖS »

Ramazan ayı boyunca Bosna Hersekte müslümanların ve katoliklerin karışık yaşadığı yerlerde katolik teröristler şimdiye kadar  en az 3 kere camilere saldırmışlar!
Onalrın lideri kim olduğunu bellidir! Kızgın
Posthumous
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Ekim 15, 2006, 10:54:43 ÖS »

Diğer yandan evet birşeyler üstüne yorum yapıp okuyup düşünmeler sonucu ulaştığın sonuçlar hakkında konuşup konuşmaya hevesli diğer insanlarla bunu tartışmak isteyince "postradamus" oluveriyorsun...Biz esas konulara dönelim en mutlusu:

"Nasıl gidiyo milli takımın maçları kaç soktuk aceba??"
cobanatesi
Full Member

in god we trust.. everyone else pays cash.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Ekim 16, 2006, 04:57:36 ÖS »

Diğer yandan evet birşeyler üstüne yorum yapıp okuyup düşünmeler sonucu ulaştığın sonuçlar hakkında konuşup konuşmaya hevesli diğer insanlarla bunu tartışmak isteyince "postradamus" oluveriyorsun...

şaka be abi nikin hoşuma gitti söliverdim...ama alındıysan kusura bakma...

"In the beginning, there was nothing - but nothing is
 unstable.  And nothing borrowed nothing from nothing,
 within the limits of uncertainty, and became something.
 The rest is just math..."
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Ekim 18, 2006, 08:20:46 ÖÖ »

bi forumda tek mesajı olup onda da ortalığı karıştırmaya çalışanlara hayranım ...
Posthumous
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Ekim 19, 2006, 10:06:04 ÖS »

Diğer yandan evet birşeyler üstüne yorum yapıp okuyup düşünmeler sonucu ulaştığın sonuçlar hakkında konuşup konuşmaya hevesli diğer insanlarla bunu tartışmak isteyince "postradamus" oluveriyorsun...

şaka be abi nikin hoşuma gitti söliverdim...ama alındıysan kusura bakma...

Tamam önemli değil, ben agresif bi tavır içindesin sandım...
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-