Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6
Yazdır
Gönderen Konu: PAPA NIN BOMBALARI  (Okunma Sayısı 11633 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hutku
Hero Member

bu ülkede herkes kardeştir,beynine iyi yerleştir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #60 : Kasım 13, 2006, 03:03:23 ÖÖ »

papa isimli şey birilerinin ağzına söz verdiği hacivat karagöz tarzı bir kukla

Her Şey Vatan İçin...KİMYA
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Kasım 28, 2006, 09:45:54 ÖS »

papanın bombalarından sonra türkiye ziyaretide konuşmaya değer başka bir konu bence..adam yani papa şimdi de o söylediği sözleri unutmuşcasına davranması sinir bozucu bence...sözlerini düzeltme nezaketinde bulunmaya niyeti yok gibi gözüküyor hala diyanet işleri başkanı ali bardakoğlunun sözlerine karşılık bile..
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Kasım 28, 2006, 10:39:10 ÖS »

ali bardakoğlu da adamın yüzüne karşı resmen sövdü Gülümseme Gülümseme

geri almasına gerek yok sözlerini, islam la ilgili söyledikleri kendi düşünceleriydi, tr ziyaretini papa kimliğiyle yapıyor...
G.M.C
Biri_beni_durdursun
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Kasım 28, 2006, 10:51:44 ÖS »

papa yarın da istanbula geliyo..neler olucak meraktayım..
Sahi'be
Halkın Admini ! :)
Ar-Ge
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Kasım 29, 2006, 07:42:10 ÖS »

yollar kapatılacak, trafik yer yer felç olacak, kırmızı halılar serilecek, güller atılacak falan filan herhalde..  Kahkaha
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Kasım 29, 2006, 08:27:30 ÖS »

papanın çelik yelek giymeyeceğini açıkladığını söylüyor televizyonlar zaten giymesine de çok gerek olduğunu düşünmüyorum ...çünkü etrafında tabiri yerindeyse etten çelik yelek oluşturuldu zaten...neyse bugün büyük gün onun tadını(!!!!) çıkartmaya bakalım,papa her zaman gelmiyor ülkemize...
jack
Evrensel Gözlemci
*

life is a miracle

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Kasım 30, 2006, 01:12:13 ÖÖ »

en buyuk bomba papanin kendisidir bence.bomba bir adam bu papa ya.bon jovi'nin de dedigi gibi ''eger isa'ya inanmiyorsam,papaya nasil inanabilirim ki?''

to be a rock and not to roll..
josphine
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Aralık 02, 2006, 01:15:08 ÖS »

]Konuşmaya çok geç dahil olduğum için biraz gecikmiş we herkesin yazdıklarını kapsayamayan bi mesaj olucak bunun için baştan kusura bakmayın çnk konu o kdr ciddi ve insanların birbirini sözcükleriyle yargıladığı bi konu olmuş ki yanlış yada hatalı kelimler saldırıya açık duruma gelmiş,buyüzden başta böle bi kusura bakmayın deme ihtiyacı hissettim.Ne renk gözlük olduğunu bilmiyorm ama benim inancıma göre de dinler kardeştir ewt tarih boyu bunun bu şekilde olmadığına kanıt olabilicek  pek çok savaş yapılmıştr olayın içine kan karışıp dinlerin temel felsefesi olark tanımlanan kardeşlik barış ilkelerine sadık kalınmamıştır ve çıkan ikilemler tartışmalara we yorumlara mahal wermştr ama dendiği gibi her ideolojide bu vardır ve dinde bir nevi ideolojidir. Ateist olana da en muhafazkarından müslüman olana da hristiyana da saygım var ztn bnce insan eeğer kendinden olmayanı eleştirip bi şekilde  değiştrmeye çalışıosa inancıyla arasında kopukluklar yada oturmamışlıklar vardır.Ben dinin hiç bir şekilde insanlara senden olmayanı düşman bil senin allahın war diğerleri kafir gbi bişey söyleyebiliceğine inanmıyorm bu olsa olsa dinin değil insanın bencil doğasının sonucudr mühim olan insan  karrşındakini üzmekten çekinmesi  kırmamasıdr ve bunu cennet yada cehennem için yapmak değilldir karşımızdaki hangi dine inanıp inanmamasından önce insandır ve görüşlerinin en geniş kapsamda adı  nolursa olsun mühim olan görüşleridr .

ewet din hassas bi konu,ewt çoğu insan din hakkında tartışmaya kapalı çünkü bu forumda da olduğu gibi bi yerden sonra kırıcı oluyo tartışma sınırlarını aşıyo  burda bile tanımadığınız insanları senin burda işin yok dedirtcek kdr insana kontrolunu kaybettirebiliyo 
    allaha we onun beni herzmn koruduğuna çok inanan bi insanım ama bunu kimseye kanıtlamak zorunda değilim allh insanın içindedr allha ulaşmak için hissetmkten başka yol yoktur yani allahla konuşuurkn şöle ol böle ol yanlış bişi söledin aman cehenneme gidersin gibi şeyler yoktur bnce .Eğer allh bzm içimzdeyse o ztn bi şeyi kötü bi niyetle söyleyip sölylemiycemizi bzm tövbemize ihtiyaç duymadan anlayabilir.
    eğer bi hristiyan olark doğsaydık belki biz de hz muhammed i reddedicektik çnk din tamamn bi dogma olark algılandıı için insanlara seçim hakkını düşündürmüyo pek ,ozmn bizde mi kafir olucaktık? özetle konunun çok sapmış açılışına dönersek papanın söylemlerini doğru bulmuyorm ama aynı şekilde bi müslümanın da hristiyanları kafir olark değerlendirmesini doğru bulmuyorm .Tabi burada papnın kitlelere etki eden misyonunun göz önünde bulundurursak yaptığı açıklamayı eleştirmemek elde değil .Bnde biliyorm  hristiyanların müslümalığı kabul etmediğini ve demiyorum ki ikiyüzlü olsunlar seviyormuş gibi yapsınlar ama böle bi açıklma her şeydn önce insana saygısızlıktır bunu kutsal görenlere saygısızlıktır ve bazen kırıcı şeylerin söylenmemesi koyunluk değil düşüncelililktr . Olayı daraltarak örnek verirsek birini sevmiyosunuz onla muhattp olmazsınız  hakkında konuşmazsınız  ikiyüzl
ü olup yüzüne iyi laflar söylemezsinz ama onunla ilgili herkese nkdr kötü olduğunu anltmzsnz .Bi ateiste inan çabuk demeui de doğru bulmuyorm allah hepimize eşit bi akıl ve kalp verdiyse herkes düşünerek nerde olmak istediğini bulabilr ve din kdr kişisel bi konu hakkında kimse kimseyi yargılayamaz

[/font]

bunlar sdc benim düşüncelerim umarım burda olduğum için kimseden tepki almam hepinize iyigünler...
[/i]

bşk
toplam
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Aralık 02, 2006, 09:46:22 ÖS »

]eğer bi hristiyan olark doğsaydık belki biz de hz muhammed i reddedicektik çnk din tamamn bi dogma olark algılandıı için insanlara seçim hakkını düşündürmüyo pek ,ozmn bizde mi kafir olucaktık? özetle konunun çok sapmış açılışına dönersek papanın söylemlerini doğru bulmuyorm ama aynı şekilde bi müslümanın da hristiyanları kafir olark değerlendirmesini doğru bulmuyorm.
Din ne olursa olsun bildiğin gibi insanlar, inançlarını değiştirebiliyorlar, o yüzden öyle doğsaydık öyle olurduk, Böyle doğduğumuz için de böyleyiz diye bir şey diyemeyiz bence. Ki batıda doğan insanların ne kadar hıristiyan burdaki insanların da ne kadar müslüman olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Kafir kelimesine de gelirsek, o biraz daha teknik bir kelime yani terim anlamı var. Allah'ın varlığını ve birliğini inkar edenler için kullanılır. Ama bence de, o insanlardan bahsederken kafir dememek güzel olur.
josphine
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #69 : Aralık 02, 2006, 11:15:19 ÖS »

İnsanların dinlerini seçme özgürlüğü olduğunu ben de biliyorum. Bnm kastettiğim dinin her zmn insanın oturup sorgulamasyla kabul ettiği değil kültürüyle,ailesivle ve toplumuyla da kendisine geçen bir olgu olmasıdır .Bunun en büyük örneği de hristyan bebeklerin waftiz edilmesi müslüman çocukların kulağına dua okunmasıdır.Ve din kdr dogma olan bi konuda da büyüyp aklın erince herzmn yargılayark karar veremiyosun bizlere göre son din islam ama bi hristiyan için bunu savunnmak tartışılmaz ki ait olduğu toplumla en başta ailesyle bi zıtlık yaratacaktır yada biz şu an çevremizde biri dinini değiştirse  kendi seçimidr den önce onu yargılamaya başlarz maalesf ki. Tabi burda %100ümüz diye bir şey söylemek mümkün değil çoğunluk için konuşuyorm sdc. Tuğçe Kazaz mesela her şekilde tepki toplamadı mı?
   kafir kelimesine gelince hiç kullandığım bi kelime değildir zaten burda tek kullanış amacım kullananları yadırgamamdır başka dine inananlrın inancını yok sayanlara bir eleştiridir yoksa bnce de kime denirse densin çirkin bi kelime

bşk
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Aralık 03, 2006, 03:39:18 ÖS »

]
    Bnde biliyorm  hristiyanların müslümalığı kabul etmediğini ve demiyorum ki ikiyüzlü olsunlar seviyormuş gibi yapsınlar ama böle bi açıklma her şeydn önce insana saygısızlıktır bunu kutsal görenlere saygısızlıktır ve bazen kırıcı şeylerin söylenmemesi koyunluk değil düşüncelililktr . Olayı daraltarak örnek verirsek birini sevmiyosunuz onla muhattp olmazsınız  hakkında konuşmazsınız  ikiyüzl

[/font]

bunlar sdc benim düşüncelerim umarım burda olduğum için kimseden tepki almam hepinize iyigünler...
[/i]

kutsallığını kabul etmediği bir din e inanan insanlara niye saygı göstermesini beklyelim ki?? gugün çıkıp pagan inancına sahip birine ya da bi budiste saygı göstermemeyi çok doğal karşılar birçok müslüman çünkü kutsal kitapta yer almaz bu dinler.. hristiyanlık bakış açısında da aynı durum sözkonusu islam hakknda..

bnm demek istedğm sadece şu farklı dine inananlar birbirine saygı gösterebilir ama dinlerin kendisi diğer dinlere hoşgörüyle bakamaz çünkü her din kendi geçerliliğini ve evrenselliğini savunur...
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2006, 03:44:35 ÖS Gönderen: man_made_god » Logged
madi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Aralık 05, 2006, 09:46:03 ÖS »

kutsallığını kabul etmediği bir din e inanan insanlara niye saygı göstermesini beklyelim ki?? gugün çıkıp pagan inancına sahip birine ya da bi budiste saygı göstermemeyi çok doğal karşılar birçok müslüman çünkü kutsal kitapta yer almaz bu dinler.. hristiyanlık bakış açısında da aynı durum sözkonusu islam hakknda..

bnm demek istedğm sadece şu farklı dine inananlar birbirine saygı gösterebilir ama dinlerin kendisi diğer dinlere hoşgörüyle bakamaz çünkü her din kendi geçerliliğini ve evrenselliğini savunur...
[/quote]

niye benim dinimden değil diye bir insana saygı göstermeyeyim ki?

"gugün çıkıp pagan inancına sahip birine ya da bi budiste saygı göstermemeyi çok doğal karşılar birçok müslüman"  nasıl bir genelleme bu? hep aynı şey, yine senden...

sen benim dinimden değilsin, o halde sana saygı göstermemem çok doğal bişey mi??
madi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #72 : Aralık 05, 2006, 09:46:37 ÖS »

sadece insanlık, başka bişey diil beklenen....
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Aralık 05, 2006, 11:42:24 ÖS »

"gugün çıkıp pagan inancına sahip birine ya da bi budiste saygı göstermemeyi çok doğal karşılar birçok müslüman"  nasıl bir genelleme bu? hep aynı şey, yine senden...

genelleme ewet ama durum böyle...zaten dinde olanı da bu şekilde kuran da adı geçen dinler tabii ki de diğerlerinden daha fazla saygı görücektir, bu çok normal... sonuçta bu dinlerin peygamberlerinin adı kuran da geçiyo..bu durumda bir müslüman bu dinden olanalra saygı gösterip diğerlerine saygı göstermemei seçebilir (tabi bunu direk böyle söyleyemez o başka) 

mesela osmanlı imparatorluğu sadece yahudi ve hristyanların istediği gibi inancını yaşamasına izin verirdi.(vergi karşılığı tabii ki)  bu da dediğim olayın bi örneği..

'sen benim dinimden değilsin, o halde sana saygı göstermemem çok doğal bişey mi??'

ben olması gerekeni değil olanı söylüyorum... benim bi insana saygı gösterme nedenim onun dini ya da  dinsizliği değildir...'yine sen' fln diyerek olayı kişiselleştireceksen ona da uyarım. ama yazdıklarımı dikkatlice oku ve saçma sapan tepkiler gösterme arkadaşım...
madi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Aralık 08, 2006, 03:08:18 ÖÖ »

"gugün çıkıp pagan inancına sahip birine ya da bi budiste saygı göstermemeyi çok doğal karşılar birçok müslüman"

ben olması gerekeni değil olanı söylüyorum... benim bi insana saygı gösterme nedenim onun dini ya da  dinsizliği değildir...

bu ikisini beraber söylüyo olmana çok şaşırıyorum, ayrıca benim tepkilerim saçma falan diil, ben sadece nasıl bu kadar rahat bi şekilde genel konuşabiliyosun onu merak ettim, bunu da sana senin söylediklerinle göstermeye çalıştım...

belki de anlatamadım demek istediğimi ama neyse...

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-