Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelOn The Road To Find Outsizce akp tam anlamiyla merkez sag bir parti mi?
Sayfa: 1 [2] 3 4
Yazdır
Gönderen Konu: sizce akp tam anlamiyla merkez sag bir parti mi?  (Okunma Sayısı 11007 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bilge23
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2007, 04:25:02 ÖS »

ekonomik istikrarlılığın varlığını sen ben demiyoruz iş dünyasının devleri söylüyo ayrıca yeterli eğitim ve bilgi birikimimiz olmadan çıkıp iki istatistiki bilgi getirip oraya koymak haklılığımızı hiçbir şekilde göstermez inan eğer senin dediklerin yani istikrarsızlık doğru olsaydı bu kadar destek vermezdi elit ve yönetici kesim.Amacım akp yi savunmak ya da övmek diil kınanacak çok yanlış politikaları var ama biz üniv.li olarak gazete dergi haberlerinin(ki çoğu yanlı ya sağı ya da solu överler hep)dışına çıkıp kapsamlı araştırmalar yapıyor muyuz sence birtakım istatistikler hepsi bu.Onlar da yanlı bunu sen de biliyorsundur zaten.Bence bize düşen yanlışları görüp düzeltmeye çalışmak ama doruları da varsa ayakta alkışlamak...
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Eylül 09, 2007, 09:37:16 ÖS »

Ekonomik istikrarın varlığından söz eden iş dünyasının devlerinin 5 yıldaki ve daha öncesindeki mal varlıklarını ve şirket değerlerini karşılaştır. Bu çoğu ekonomik araştırma kuruluşunun sitesinde bulacağın değerler. Bak bakalım neler göreceksin Gülümseme Acaba fazladan ucuza peşkeş çekilen birkaç arazicik görmeyesin Gülümseme

Zenginler daha zenginleşiyor, fakirler daha fakirleşiyor, göstermelik bir istikrar ve pamuk ipliğine bağlı bir ekonomi var. İthalat ihracat dengesi bozuluyor ama millete ithalat + ihracat toplamı söyleniyor sadece, elektriğe suya 5 yıldır zam yapmadık deniyor, elektrikte %40'ı geçen zamlar görülüyor ne iş ? Tuik'te bile bazı istatisliklerin sayfalarına seçim başından beri ulaşılamıyor. Ne iş bu ?

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
bilge23
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 09, 2007, 11:05:03 ÖS »

Peki diyelim ki sen haklsıın neden yabancı sermaye ve yatırımların ülkemize girişi arttı ya da avrupa neden Türkiye ye daha bi güvenle bakıyo?Akp döneminde yabancı devlerin Türk şirketleri ile işbirliğinin arttığı bariz ortada ayrıca gelecek dönemlerde de yatırımlarının artacaklarını dile getiriyolar.İhracat da da bariz bi artış var.Elektriğe gelince evin faturalarını ben ödüyorm ve bu yıl değerler pek de değişmedi.İYİSİ mi biz bu münazarayı kapatalım çünkü ne sen beni ikna edebildin ne de ben de seni Göz kırpan
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Eylül 09, 2007, 11:18:11 ÖS »

Avrupa artık Türkiye'ye güvenle bakmıyor, ucuza satın alacak güzel topraklar bulsam bende gelir dalarım. 70 milyon tüketici olan bir ülke, toprak ucuz, hatta canı sıkılırsa peşkeş. Türk şirketleri ile işbirliği arttırma sebepleri ise ihale kanunlarıdır. %100'ü yabancı olan şirketlere bazı önemli ihaleler verilmiyor bu yüzden belirli oranlarda Türk şirketleri ile ortaklık gerekiyor. Bunun yüzünden çoğu paravan olan şirketlerle anlaşıyorlar. Bu yıl "pekte" değişmedi diyorsun ama ben son 5 yılda Türkiye genelinden söz ediyorum. Sanırım 13 yaşından beridir ödemiyorsun o faturaları ama senin 13 yaşından beri tutulan istatislikler var ve seninki gibi hiç konuşmuyorlar Göz kırpan

İkna etmek amacı taşısam emin ol şu anda evine doğru yola çıkmış belgeler olurdu ve 2 gün sonra kapında bulurdun onları, smfler'de logged ip'yi bulmak, ip'den de evini bulmak zor bir iş değil yapılabilir, sadece eğleniyorum buralarda, bırak ben iyiydim böyle tartışırken Gülümseme

bilge23
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Eylül 09, 2007, 11:28:13 ÖS »

Aslında itiraf etmek gerekirse bu konularla benden çok daha ilgilendiin kesin ama elektrik mevzu öyle cidden :)bi de sanki fazla önyargılısın akp ye karşı bence kesinlikle mükemmel diiller ama çok kötü de diiller.Bu arada hangi bölüm kaçtasın?
barmanya
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2007, 12:38:42 ÖÖ »

o deil medya da akp nin tekeline geçmiş durumda

aydın doğan akp ye akp aydın doğana çalışıo
hector_mania
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Eylül 10, 2007, 12:44:15 ÖÖ »

aynen dedigin gibi..tayyip beyin hizmetkari olmus dogan holding..ama onlar her zmn oyle..en cok parayi kimden aliolarsa o tarafi tutuyolar..
damladamla
Jr. Member
**

. . .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Eylül 10, 2007, 12:50:01 ÖÖ »

[quote author=

Evet yaptıkları çok güzel şeyler var, mesela aşiretleri satın almak, fakir halka yaz ortasında kömür yardımı yapmak ya da orayı burayı istediği "varlıklı" kişiye peşkeş çekmek. [/quote]
 buna bi kanıt erdoğan ailesinin sevgili dünürleri albayrak lar nerdeyse girdikleri tüm ihaleleri kazaıorlar artık nasıl oluyorsa butun devlet ihaleleri onların oldu.
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Eylül 10, 2007, 12:50:24 ÖÖ »

Barmanya +1, eski bir devrimci olan Aydın Doğan'ın şimdi kapitalizm'in en tepe noktalarından birinde olması ne ironiktir.

@ bilge ilgilenmem doğal çünkü recep tayyip denen kılkuyruk belediye başkanlığa aday olduğu zamanlardan beri, çocukluğumdan beri refah fazilet ve akp ayrılırken de saadet'in içindeydim, sağolsun bir "amcam" sayesinde çok şey öğrendim bana gelecekte yeni "mücahit" olacaksın diye öğretilenleri onlara karşı kullanacağımı ne bilsinler Gülümseme AKP hakkında önyargılı değilim aslında, pensilvanya da ki çiftlikteki amca hakkında, şu anki başbakanımız ve eski meclis başkanımız hakkında önyargılarım var, hepsine kılım, açık sanırım Gülümseme

Bir arkadaşın sözü vardı, çok severim : Devletin yarısını İnönü'den beridir Amerika yönetir, şimdilerde ise diğer yarısını bir amca yönetiyor. Tesadüfe bak ki bu amca Amerika'da pensilvanya'da CIA'in koruduğu bir çiftlikte .. Ula şuna bak, tüm Türkiye'yi Amerika yönetiyor arttık, helal olsun adamlara, 51. yıldız ( eyalet ) mı olsak ne Gülümseme

Soruna gelince, İşletme'deyim, 1. sınıf olacam inşallah bir ara Gülümseme

bilge23
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Eylül 10, 2007, 11:42:03 ÖÖ »

Tesadüfe bak ben de işletme 1.sınıf Göz kırpan oldum
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Eylül 10, 2007, 12:15:30 ÖS »

Ben hala olamadım, ağustosta S S F1'le bırakan yad-yok'a teşekkürler Gülümseme

bilge23
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Eylül 10, 2007, 12:56:11 ÖS »

eylül sınavında olur inş.ama nası s s f1 le bırakıyolar anlamıorm Ney
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Eylül 10, 2007, 09:36:21 ÖS »

Bırakıyorlar işte, sadece ben de kalmadım ya böyle 20-30 kişi var, haziranda da s s f2 ile kaldım şansa bak ki, eylülde ne yaptım, onu ise hiç hatırlamıyorum Gülümseme

hutku
Hero Member

bu ülkede herkes kardeştir,beynine iyi yerleştir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Eylül 12, 2007, 03:58:19 ÖS »

walla bence artık akp ne olduğunu kendi de bilmiyor

Her Şey Vatan İçin...KİMYA
melihist
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Eylül 15, 2007, 09:01:30 ÖS »

Enteresan vallahi enteresan. Yahu bu okulda okuyan öğrenci kardeşlerimizin bir nebze olsun ekonomi bilmelerini ümit ederdim. Bir arkadaşımız diyor ki yağ 11 ytl den 17 ytl ye cıkmış. Bir arkadaşımızda bakma o enflasyon hesabında pinpon topu falan var diyor. Afedersiniz ama o hesaplar yıllardır bu beğenmediğimiz yöntemle yapılıyor. Yani yağ çıkarıldı yerine hep pinpon topu yazılmadı ki. Bu bir sepettir inşallah ekonomi dersi falan alırsanız süreç içerisinde açıklığa kavuşur bazı şeyler. Ayrıca bir arkadaşımızda borcun 200 milyardan 400 milyar dolara çıktığını söylüyor çok güzel. Doğru bir tespit. Ama mümkünse o borcun bir kırılımlarını incelesin. O borcun ne kadarı devletin (kamunun borcudur ) ne kadarı özel sektöründür. Kusura bakmayın ama özel sektörün borçlanmasına devlet karışamaz. Ve daha da ötesi mühim olan borcun çok olması değildir. Şimdi ben senden 50 ytl borç alsam ve yüzde on faizle geri ödesem mi karlıyım yoksa senden bin ytl alıp hiç faiz ödemesem mi?(tabi burda borçları faizsiz alıyoruz demiyorum yanlış anlaşılmasın) Özel sektör borç bulabiliyor ki borçlanıyor ve inanın içerde borçlanabileceğinden daha iyi şartlarda borçlanabildiği için dışardan borç alıyordur kanısındayım( eğer enayi değilseler tabiki )Ve kanaatim ekonomik bir krizdeen çıkan ülke elbetteki dışardan borçlanmasını arttıracaktır. Enteresan birşey daha diyeyim, kamunun dış borcu azalmaktadır. Arayın tarayın verileri bulacaksınızdır. (Şunu da ilave edeyim 2002 de senin 100 lira borcun olsa ve %10 da enflasyon olsa senin borcun 2007 de yaklaşık olrak 160 küsür lira olsa borcun artmamış demektir.Yani bu işler sadece nominal gitmez... )Neyse böyle işte. Bunlar olan şeyler.. Yani şucu ya da bucu diye yaftalanmak istemem :)Sadece bölümüm ve işim gereği ilgilenmek zorundayım böyle şeylerle..
Sayfa: 1 [2] 3 4
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-