HYTA
Newbie
|
 |
« : Şubat 05, 2008, 02:57:20 ÖS » |
|
burdaki arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorlar merak ettim..bazı kesimlerin direttiiği gibi" başörtüsü siyasi simgedir" diyenlerdenmisiniz yoksa "inanç gegerğidir diynlerdenmisiniz..bazıları niye konu:üniversitede başörtü olunca bu kadar saldırgan oluyor???*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
libonakurt
Newbie
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2008, 05:54:17 ÖS » |
|
Tamamen siyasi rant meselesi.. Bazıları bu sorun çözülürse işsiz kalacağını düşünüyor.. Öyle ve ya böyle başörtüsü yasağı kalkacak.. Doğrussu da bu zaten, hangi ülkede yasak bu..Çok saçma.. İnsanların kafalarının içine bakılmalı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Carlito
Jr. Member

Umutlar, hiç...
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2008, 06:55:22 ÖÖ » |
|
Tartışılması gereken değil bekleyip görülmesi gereken bir konu artık bu. Yani kurşun namludan çıktı ve iyiyi mi kötüyü mü vuracağını kimse bilmiyor.
|
|
|
|
|
|
oh, people turned away..
|
|
|
AkK
Newbie
DeLi!
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2008, 04:12:07 ÖÖ » |
|
Muhalefet partisi gaz vermeye devam ettiği sürece gerçekleşme ihtimali artan ve gereksiz yere büyütülen; gündemi saçmasapan başlıklar ile dolduran bir olay.
|
|
|
|
|
|
Oh well, whatever, nevermind...
|
|
|
mor
Newbie
live your life and do your best.
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2008, 04:11:41 ÖS » |
|
konu başörtüsünün serbest olup olmaması degil,açık şekilde gruplaşma yolunda atılan bir adımdır. denecek çok sey var daha ama yapacak birşey yok artık tartışmak gereksiz. bekleyip görecegiz.
|
|
|
|
|
|
life is all about the music...
|
|
|
|
misa
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2008, 03:24:54 ÖS » |
|
burdaki arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorlar merak ettim..bazı kesimlerin direttiiği gibi" başörtüsü siyasi simgedir" diyenlerdenmisiniz yoksa "inanç gegerğidir diynlerdenmisiniz..bazıları niye konu:üniversitede başörtü olunca bu kadar saldırgan oluyor???*
neden acaba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suat
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2008, 02:00:54 ÖS » |
|
ben ortaokuldayken vatandaşlık dersinde hocamız bize şöyle demişti:el uzaya çıkıyor biz hala başörtüsünü tartışıyoruz..elbette bir an önce kabul görmeli ve bu yasak ortadan kalkmalı..insanların görüş ve düşüncelerine saygı göstermek demokrasinin gereği değil mi?gruplaşma diye bişey olmayacaktır..ben yurtdışında bir üniversitede okuyorum ve sınıfımda bir sürü kapalı öğrenci var ve hiç de sosyal bir birliktelik ya da bir ayrılık yok aralarında..umarız bu son tartışmadır ve bir an önce biz de uluslararası platformda bilimle sanatla edebiyatla kendimizi gösteririz..kimsenin kimsenin hakkını yemeye hakkı yoktur ve olamaz..
|
|
|
|
|
|
suat
|
|
|
|
nuitari
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2008, 04:05:18 ÖS » |
|
maddi yetersizlikler yüzünden üniversiteye gidemeyen insanlarla başörtüsü yüzünden üniversiteye giremeyen insanların oranlarını düşünürsek...bunun yanına diyanet işlerinin bu ülkede üniversitelere ayrılan toplam bütçe kadar hazineden pay aldığını da düşünürsek...bir insanın sadece buna özgürlük demek için ya bunları göremeyecek kadar saf,ya da art niyetli olması lazım....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suat
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2008, 12:01:47 ÖÖ » |
|
maddi yetersizliğin nedeni de bu8 değil mi zaten ...sürekli aynı konuların tartışıldığı bir anı yaşıyoruz..bu 40 senedir var...kelime oyunu yapıyoruz sürekli yapılması gerekn ne o zaman?niye sorunun kendisinden bahsediliyo?niye çözüm aranmıyo?bunlaroın cvbı lazım artık..özgürlüğün ne anlama geldiğini bile bilmiyoruz artık...bana taş atmak yerine sevgili nuitari!çözüm ne onu söyle..maddi yetersizlik mi?ben burslu okuyorum bu 1..başarı oranı mı?sınıfımda 370 puan almış bi arkadaşım var ve durumu çok kötü..mecbur olduğu için o da mecbur okuyo nedeni kapalı olması..bi yerde vicdan özgürlüğü var ma nerede?art niyet dediğin sevgiden mahrumluktur..şükür bende yok o..ne olur bırakın bunları arkadaşlarım sadece bana cvp vermekle hallolmaz ki bu..fikir özgürlüğüne bil bu forumda müsaade edilmeyen bir ülkede bırakın din ve vicdan özgürlüğünü..bu kafayla gidersek daha çok tartışırız biz..neyse herkese kolay gelsin..
|
|
|
|
|
|
suat
|
|
|
|
nuitari
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2008, 01:26:54 ÖÖ » |
|
ya suat...cevap versem,bana verecek cevap bulamaz abuk subuk konu saptırırsın,demagoji yaparsın...alttan alsam bi yerlerin havalanır : ben bir politika öğrencisiyim...diye mantıkla destekleyemediğin şeyleri konumunla desteklemeye kalkarsın...sana bişey demesem çıkar dediklerimi üstüne alır laf sokmaya kalkarsın... ... bela mısın sen arkadaşım? yazma bana bi daha cevap mevap...git demagojini ilkokul çocuklarına yap..hatta senin okulunun kendi forumu yok mu? buraya boğaziçili göt etmek için falan mı geldin? varsa böyle egonda sorunlar git başka yerde tatmin et...bir daha da yazdığım birşeye cevap verme kendin takıl..senin kafa ütülemenle uğraşıcak değilim...yazdığın yazı bile anlaşılmıyor be,politikada okuyormuş bi de adam...cümle kurmayı öğren önce...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 04, 2008, 01:31:29 ÖÖ Gönderen: nuitari »
|
|
|
|
|
|
suat
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2008, 11:57:39 ÖÖ » |
|
peki sen kazandın...ben salağım..
|
|
|
|
|
|
suat
|
|
|
|
Mor Köpüklü Sabun
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2008, 09:05:03 ÖS » |
|
ya haberlerde gördüm, inanamadm, daha ziyade inanmak istemedim.. okulda türbanı destekliyoruz yürüyüşü mü oldu??? erkekler fln da kafalarına sarmışlar bişeyler özgürlükçüyüz ama özgürlükçüyüz gibisinden sloganlar atılıyordu. afişleri görmüştm ama okumaya fırsatım olamamıştı. haberlerde görünce epey bi şok oldum. bilgisi olan var mı acaba? gerçekten türbana destek yürüyüşümüydü yoksa türbanı protesto muydu??
|
|
|
|
|
|
Why not?
|
|
|
safuck
Evrensel Gözlemci
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2008, 12:06:42 ÖÖ » |
|
oldu oldu  güney yokuştan aşağı inerken gördüm pankartlar falan vardı..türbana destek yürüyüşüydü..
|
|
|
|
|
|
It's my life!
|
|
|
|
nuitari
|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2008, 12:35:00 ÖÖ » |
|
anarşistler ve anadolu gençlik sırtsırta eylem yaptılar ya...hayatımda bu kadar komik birşey görmedim ben...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mor Köpüklü Sabun
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 07, 2008, 02:38:15 ÖÖ » |
|
buna gerçekten inanmak istemiyorum. bi yazıdan alıntı yapmak istiyorum. ve çok güzel bir noktaya değinildiğini düşünüyorum:
""Türban olgusunu çıkaranlar siyasi islamın temsilcileridir. Bunları kendi siyasi görüşlerini yaymak, kamuoyu oluşturmak için halkımızın dini duygularını istismar ederek Türkiye'ye kendi siyasi düşüncelerini dikte ettirmeye kalkıyorlardır. Peki nedir bu siyasi düşünceleri?: Dine dayalı devlet kurmak. Bu da Türkiye’nin kendi varlığına(madem ki Türkiye laik demokratik bir cumhuriyet) karşı çıkan bir siyasi düşüncenin simgesinin , kendi okullarında serbest kalması anlamına geliyor. Hangi ülke buna izin verir?” Hakikaten de öyle, örneğin Nazizm insanlık dışı, şeytan işi diye itham edilse de insanlar tarafından ortaya atılmış bir siyasi düşüncedir. Almanya gibi sosyal demokrasinin beşiği kabul edilen bu ülkede bırakın bu siyasi düşüncenin simgesiyle okula girmeyi, Svastika(nazilerin meşhur işareti) budist rahiplerin güneş tanrısının da işaretidir ve budist rahipler üstlerinde böyle nesneler varken Almanya’ya sokulmayıp sınırdışı ediliyor. Kavgam kitabını bulundurmak bile hapis cezası gerektiren bir suç Almanya’da. Şimdi Türkiye’de serbest bunlar, Almanya’da neden peki bu sindiriliyor da Türkiye’de veya başka ülkeler de serbest? Diğer ülkeler daha demokratik olduğu için mi? Çünkü Nazizm Almanya’nın devlet ideolojisi için ciddi bir tehdit, Türkiye içinse öyle bir şey söz konusu değil. Yani demokrasilerin kıyaslarının, değerlendirilmesinin bu şekilde yapılması pek sağlıklı olmuyor."
umarım anlatılmak istenen açıktır herkes için. bence değinilmiş nokta çok mantıklı. islama dayalı devlet tehdidiyle karşı karşıya olduğumuz için türban okullarda ve kamuda yasak olmalı. nasıl nasisizm almanya için bir tehditse türbanda bizim için, tıpkı yazıda da bahsedildiği gibi...
|
|
|
|
|
|
Why not?
|
|
|
|