Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

38552 Mesaj 2715 Konu- Gönderen: 4708 Üye - Son üye: rain
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelOn The Road To Find OutÜniversitelerde Başörtüsüne Özgürlük???
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
Yazdır
Gönderen Konu: Üniversitelerde Başörtüsüne Özgürlük???  (Okunma Sayısı 14257 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mart 07, 2008, 02:57:30 ÖS »

tabi faşizmle dini de aynı kefeye koymamak lazım.. tehdit açısından karşılaştırılabilecek olsalar da..(hatta çoğu zaman birbirlerini doğurabilseler de...) 
znd211
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 07, 2008, 09:45:00 ÖS »

İnancına özgürlük ve saygı istemenin ve buna destek vermenin adı ne zaman faşizanlık oldu??her genelleme bir cinayettir;siz bir kesim içinde var olan bir kötüyü bütüne genelleyip,o kesimden herkesin kötü olduğunu iddia ederseniz işte yanlış ordadır..
Yaklaşık 20 yıllık bir ayıbın tez zamanda yok olması temennimle..

edit:sakın kimse üstüne alınmasın,ortaya söylenmiş bir sözdür..

Sıyrılıp gelmektedir seher;belli ki yakındır..
Mor Köpüklü Sabun
Full Member

a.k.a ANJEL

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 07, 2008, 11:17:13 ÖS »

benim değinmek istediğim nokta elbette faşizmle ortak bi noktaları olduunu düşünmem değil, her ülkenin yönetimini tehdit eden o ülkeye has unsurlar olabilir, başka ülkelerle kıyaslamak bu yüzden sağlıklı sonuç vermek zorunda değil, bunu belirtmek istemiştm..
o hep örnek gösterilen almanyada mesela, çok merak ediyorum, okullara haçla girilemezken (damalı haç değil, bildiğimiz haç) bizde de türbanla girilemicek olmasını neden anlamak istemiyorlar bu fikri savunanlar. madem almanyayla kıyaslanıyoruz?

nese ben bu tür olaylarda uzak durma kararıma geri dönmeyi düşünüyorum. her zaman değim gibi, kimse kimsenin fikrini kabullenmiyor, kendi fikrini değiştirmiyor. gün gelip de biz demiştik demememiz ümidiyle...

Why not?
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2008, 03:28:46 ÖS »

(...)yasak olmalı(...)

ortalıkta dolaşan böceklerin nasıl öldürüleceği tartışılacağına böcek yuvasının nasıl temizleneceği tartışılsa daha eğlenceli olurdu.bakın böcek yuvası için ipucu; yasaklama mantığı..
sym
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 09, 2008, 07:56:32 ÖS »

bu konuda sanal muhabbetlere girmemeye kararlıyım ama olurda ünivinize teşrif edebilirsem eğer, bu konuları yüzyüze samimi bi biçimde sizlerle konuşmaya hazırım.. öncelikle şunu söylemeliyimki karşıma kimse chp ile akp ile gelmesin.. çünkü bu durum siyasi bir mesele değil. sosyal bir mesele.
insanların bilmediği birçok şey varki , bu bilmemeyi boğaziçini kazanmış bir öğrencinin yapması beni hayal kırıklığına uğratır. tıpkı dinlediğim müzik gruplarının da nedendirse bu bilmemeyi uygulaması gibi.. geçenlerde erkin koray bir açıklama yapmıştıki evlere şenlik.. gerçekten çok üzüldüm. hadi bazıları mantıksızda olsa kendi içerisinde doğru gibi görünen önermeler kurabiliyor ama onunki o kadar basittiki.. örtü gibi kutsal birşeyi ortaçağ lafıyla geçiştirmek çok dar kafalılık olur.
nedense ne yapsak insanlar için suç oluyor. atıyorum normal bir arkadaşımla (erkek) yanyana otursam ciddi bi konu üzerine konuşsam kötüyüm? neden çünkü ben kapalıyım. ayrı dursam bu seferde irtica getirmiş olurum, salak saf hiç bişeyden anlamaz bi insanın teki olurum. sizin için ne yapmam gerekiyor sevgili arkadaşlar? hani ne yapsam zaten bir kulp buluyorsunuz.
bulmak isteyene bahane o kadar çokki. eğer insanların kapalılar ile ilgili kötü anıları varsa, ki sanmıyorum bu belki etrafımdaki kapalıların hallerinden kaynaklanıyor. oturduğumuz semt okuduğumuz okul vs. ben üzülürüm. ve eğer böyle anılarınız varsa benimde ilkokuldan beri maruz kaldığım açık arkadaşlarımla ilgili anılarım o kadar çok ve üzücü ki.. bunu görebilmek için çocukluğuma dönmekte gerekmiyor zaten. şöyle bi sokakta dolaşmak. özelliklede kadıköyde, bebekte, beşiktaşta, müzelerde, dolaşmak yetiyor. mesela gönlümden gelipte yerine getirdiğim bi yaşlı ziyaretindede bu beni buluyor. tam arkamı dönüp ayrılırken az evvel elini öptüğüm öğretmen teyze; -bunları buraya almamalılardı! diyor..
peki ya ben yaşadığım onca şeye rağmen açıkları kötülüyormuyum? bana mahalle baskısı yaptılar dedimmi bir kez olsun? eğer kesin bi örnek isterseniz şu an eskisi kdr görüşemediğim samimi olmadığım arkadaşıma ve ailesine ne kadar güvendiğimizi ben bilirim. eminimki annemler benim onlarda kalmama izin verirler eskisi kadar görüşemesekte. çünkü arada sarsılmaz bi güven var.
her neyse.
mevzu bu olunca zaten konuşmadan edemiyorum ama.
bizim ülkemiz gibi zengin bi ülke merak etmeyin irana falan dönmez. bu kadar çeşitliliği birarada bulunduran bir ülke nasıl olsunda irana benzesin?
insanlara korku salmaya bu vehimlerinizi büyütmeye çalışacağınıza benim yaptığım gibi uzlaşmacı olmayı denedinizmi hiç?
saf gibi minibüste açık hanımlara para uzatıp yüzlerine gülümseyip gülümseyip duran işte karşınızdaki örtülü ben.
hatta durduk yere alışveriş merkezinde açık hanımlara gülümseyende ben?
bunca yıl örtümü başımdan çekiştirip durudğunuz halde size herhangi bi baskı yapmayan sizi eteğinizlede ojenizlede bilimum aslında olduğunuz gibi seven ben, şimdi bana özgürlüğümü değil! TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜ , OLMASI GEREKENİ verdiğinizdemi size saldıracağım?
saldırsaydım eğer tarih yanıbaşımda dururken emin olun saldırırdım.
tarih ne?
ölümler var tarihte..
halen psikolojik tedavi gören insanlar var..
aileleriyle küsen insanlar var..
arkadaşlarıyla küsen insanlar var..
kendilerine küsen insanlar var.
evlenmek zorunda kalan insanlar var..
bana akp'den chp'den bilmemneden bahsetmeyinya.
bu benim içine siyaset karışmamış, bu benim hayatım, bu benim kişiliğim, bu benim tercihim, bu benim huzurum, bu benim sayenizde hüznüm..
bunun sizin kullandığınız o bir sürü kirli kelimeyle herhangi bi ilgisi yok.
lütfen arkadaşlarım bunu anlayın, lütfen.
he bunu aydın üni. deki anlamasın. ama bunu boğaziçili lütfen, bi zahmet anlasın..
tek bir hikaye ile sonlandırmak istiyorum.
üniversiteye yeni başlamış kızımız başını açmak istemiyor.ailesi onu zorluyor. ve tam kaçarken, apartman boşluğuna yuvarlanıp ölüyor.
söylermisiniz bunun hangi insanlıkla hangi laikle hangi hukuk kuralıyla açıklanabilecek bir yanı var?
benim için herşey burada bitmiştir.
bunu ben yazarken ellerim titriyorsa.. nur serter ve yandaşları bunun hesabını nasıl verir o kadar merak ediyorum ve o kadar üzülüyorumki...
bu işler, ailesi asker olmakla öğrenilecek işler değil.
ailesi akpli olmakla öğrenilecek işler değil.
lütfen bi takım ayrımların farkına varalım.
bu din hepimizin dini.
sadece örtülülerin değil.
sadece örtü değil dindarlık.
ama herşey bir bütün olduğunda, bir bütün oldukça anlam kazanır.
kimsenin başı zorla kapatılmazken zorla açtırılmamalı helede bizim ülkemizde.
kavramların farkına varalım. başörtülü bi insan akpli olmak zorunda değil, cemaatten olmak zorunda değil, cemaatten bi insan örtülü olmak zorunda değil. tüm akpliler başörtülü olmak zorunda değil.
bu din korkulacak bi din değil.
senin annen öldüğünde peygamberinde yetimdi diyen, seni teselli eden bir din bu..
sadece bu...

nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mart 09, 2008, 08:27:07 ÖS »

biraz da zorla kafası kapatılan,kapatmadığı için dövülen,aşaılanan bazen zorla evlendirilen...bazen de istemediği halde sesini çıkarmayıp başını örten ve bunun yaralarını kişiliğinde taşıyan,kendini başkalarının kendisi için vermiş olduğu kararla toplumdan dışlanmış hisseden kızlardan bahsetseniz...işte o zaman samimi bir özgürlük talebinde olduğunuza hak vereceğim...kimsenin başı nerden zorla kapatılmıyormuş?? dramatize edin,duygu sömürüsü yapın...içinizdeki niyetin iyi olmadığının kokusu kilometre öteden alınıyor..gerçek olun biraz!
sym
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 09, 2008, 08:48:47 ÖS »

zorla kafası kapatılan insanlara bir tekmede siz vurmayın çok samimiyseniz?
evet birşeyin zorla olmasını tasvip edecek değiliz ama.. bi insanın hayatını tanrıya borçlu olması kadar onun hayatını anlamlı kılan birşey yoktur herhalde.
ama siz bunu bilmiyorsunuz işte..
bunu bilseniz herşeyi daha iyi anlayacaksınız.
bi insanın başının kapatılması sana ne kadar vahşet gibi geliyorken neden açılmasıda aynı oranda vahşet gelmiyor? hergün ağlayarak üzülerek mutsuz olarak türlü türlü saçma sapan şapkalarla boğazlı kazaklarla okula giren benim.. sen değil.
eğer bir bayan isen.. ve açıksan.. hergün zorla başın kapatılıp okula girsen, hep istemediğin bi kılık içinde yaşamak zorunda olsan?
neler hissederdin?
sana sadece bunu sorarım.
herşeyden önce bunu yaparmıydın? boyun eğermiydin he?
bi insanın başının kapalı olması size neden bu kadar batıyorya. siz hristiyanmısınız nesiniz?
he tamam bu bi zorbalık,iyi yerden girdin tamam sana inanıyorum . o zaman kusurabakma, benim içinde üzülmeni isteyeceğim senden.. eğer samimiysen bunu yaparsın çünkü.
eğer samimiysen bi kızla bi erkeği sarmaş dolaş gördüğünde içten üzülürsün. kapalı veya açık olsun ikisi içinde ve de..
dikkatini çekerim üzülürsün.
yargılamazsın, eleştirmezsin..
...
bana samimiyeti anlatma ya.
onca cümleme güvenmiyorsan ben sana daha ne diyebilirimki...
sizin saçma vehimleriniz yüzünden Allahının ayetinden hergün istemeyerek vazgeçen, sizin ülkeniz için bunu yapan, kendi için ailesi için, gayet saf ve temiz hayalleri için bunu yapan insana, inanmazsan inanma.
çokta umrumdaydı.
sizin salak vehimleriniz yüzünden gidip ayrımcılık yapan da benim.
minibüste açık hanımlara para uzatan benim.
onların yüzlerine içten gülümsemeler atanda benim.
sen kime neyin samimiyetinden bahsediyorsunya?
ayrıca senin bahsettiklerin anadoluya,oradaki kızların durumuna girer.onun ucu yine, eğitime gider..
o kızlar için ne yapabileceğimizi düşündün mü hiç?ne yapabiliriz?
sayenizde şimdi okullara sokmadığınız kızlar da yapar bunu merak etme.. zorla başlarını kapatabilirler çocuklarının..
yine sizin sayenizde işte..
asıl sen basit çıkarımlarla konuyu saptırmaya çalışma..
sizi sadece Allah'a havale ediyorum. Hakkımı helal etmiyorum size.
Orada görüşeceğiz...
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 09, 2008, 09:52:31 ÖS »

etme canım hakkını helal..siz hristiyan mısınız sorusu aslında senin samimiyetn ve ayrımcılık anlayışın hakkında baya bir ipucu verdi bana...keşke herkesin tek amacı dininin zorunluluğunu yerine getirmek olsa da özgürlüklerini beraber savunabilsek...ama bu samimiyet sarmaş dolaş bi kızla erkek görünce onlar için üzülmek,bi de üstüne bunu sanki normal birşeymiş gibi göstermek olmasa gerek? ben bir müslümanım,fakat herkesin müslüman olmak zorunda olmadığını kabllenebilmiş bir müslümanım.Ateistleri de sevebilirim hristiyanları da..şeriat isteyenlerden nefret de edebilirim..siyasi amaçları için dini simgelerle duygu sömürenlerden de edebilirim(bu sana değil)..daha önce yazdığım gibi iyi niyetli olduğunu iddia eden arkadaşım...bu ülkede parası olmadığı için okuyamayan insanlar varken   diyanetin üniversitelerden çok bütçe almasını eleştirebildiğin gün samimiyetine inanırım....ama türbanı şu ülkedeki yegane özgürlük sorunu olarak gördüğünüz sürece ya hayattan izole olduğunuzu ya da art niyet güttüğünüzü düşüneceğim...
sym
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 09, 2008, 10:40:17 ÖS »

hemen çekme lafı hemen çekme takılma hemen..
tek amaç dininin gerekliliklerini yerine getirmek yada böyle olsun demedim.
insanın tanrıyla olan bağlantısının herşeyi aslında anlamlı kıldığından bahsettim.ama nedense bizi istemeyenler seküler bi anlayışla hareket ediyorlar,.. dini dışlamayı modernlik sayıyorlar.
sadece yaşlandığında takılan birşey değildir başörtüsü. bunu anlamıyorlar. asıl anlamlı olan onu genç yaştada takabilmektir. tabiikide hakkıyla..
ama bunu hakkıyla yerine getirmeyene sayıp söven, üzülmeyipte bilakis sevinebilen insanın karşısınada bir sürü hadis koyabilirim.
o zaman sen kendine bak derler adama,.. yok efendim barda kapalı kız. barda senin ne işin var peki?
yani hiç mi aklınıza ölümü hatırlatan bir kapalı çarpmıyor gözünüze.. hep o şatafatlı giyinenlermi batıyor bir de?her neyse..
bunun normal birşey olduğunu göstermeye çalışmıyorum.
sadece 'ahanda bak!kapalı yaptı bunu! baksana şuna! bunlar hep böyle zaten.ayayay gördüm işte!' tavrını eleştiriyorum. buna normal diyemem. benim açımdan bunu kapalınında açığında yapması çok üzücü oluyor. hadi gençler yaşasın aşklarını diyorum bazen ama diyemiyorum çünkü üzülüyorum.hele bunu örtülü yapınca tabiiki dahada üzülüyorum çünkü bende örtülüyüm. evet örtülünün daha çok yükümlülüğü oluyor o örtüyü takmakla. tabiiki yapması bi bakıma daha abes kaçıyor. ama toplumda sadece başörtülü olmadığı gibi sadece açıkta yok. sadece ahlaklı olmadığı gibi sadece ahlaksız da yok. bunu vurgulamaya çalışıyorum. bu sosyolojik bi olgu. bunu engellemenin bi yolu yok. dua etmekten, uyarmaktan başka çaremiz olamaz. çamur atacağımıza dua edelim,uyaralım ve biz kendimizi düzeltelim değil mi?
ben de ateistleri sevebilirim,hristiyanlarıda,budistide. buna birşey demedim zaten. sadece bunu bir hristiyanın yapmasının anlamlı olabileceğini söyledim. müslümanın bunu yapmasının ne kadar içler acısı olduğunu söyledim. yoksa hiç bir inanca saygısızlığımız yok. tekki kimse kimseye saldırmasın. tekki herkes ateist olsun ama başımdan örtümü çekmeye kalkışmasın.
siyasi amaçla örtü takan etrafımda gerçekten kimse yok.ve bunun mümkün olmadığını düşünüyorum. bi insan neden siyaset için başörtü takarki? sıkılır yorulur herhalde. bu kadar düşünemez bi varlıkmı insan? bu kadar insan sıfatından çıkmış, mahkum, beyni yıkanmışki siyasi olarak başörtü taksın? bide neden başörtüsü taksın siyasi olarak? akp'nin gözüne iyi görünmek için falanmı? hangi sebeple mesela? insan hayatı bu kadar ucuzmu?
ordan bakınca duygu sömürüsü gibi duruyor olabilir ama kendi hayatıma ve kitaplara dayanarak konuştum. hiç biri uydurma değil. hepsi sahiden. daha fazlası var içimde ama, buranın günlüğe dönüşmesini istemem.
kimse mikrofonu örtülü kıza uzatmıyor. uzatıncada seçip seçip uzatıyor maşallah. sonra çamur at izi kalsın. kaç vakit bacağına şırınga atılan kızdan bahsettiler halende bahsedenler var halbuki yalan haberdi...
işte. meseleyi siyaset haline getirmeye çalışmak burada. diyanetin ne yaptığını ben nereden bileyim? ve bu bilgiye nasıl inanayım fw bilgilere? hadi inansam, diyanet bütçe almış diye ben hakkımdan mahrummu olmak zorundayım? işte meseleye siz siyasi açıdan bakıyorsunuz. benim başörtümle akp siyaset diyanet,diyanetin para alması, akp nin bilmem nereyi satması.. şuydu buydu nedense aynı kefede, yani yerlerde.. ne diyebilirimki.. yerlerde demeyeyim hadi. empati kurmak bile anlaşmamızı sağlayabilir diye düşünüyorum ama, yapılmıyor nedense galiba. hele bazı insanlar o kadar önyargılıki, yıllardır ne suçumuz varmış anlayamadım, tv yi izlemek yetiyor.
bu insanlarada şırıngayla kapalıları sevmeme aşılanmış herhalde..
halbuki gözyaşlarımızın tadı aynı demiş şebnem ferah en basitinden ama.. yok.. bi heyecanlar bir nefretler.. bende tüm açıkları ve seni ayrı tutuyorum ama.. gerçekten bu satırları bu kadar sakin yazabilmek çok zor.. bunu anlamak için biraz empati yapın derim, başkada birşey demem.
hem insanların neyi ne için kullandığını nereden bilebilirizki?o zaman üniversiteye kimse küpeli yada pentagram tişörtlü yada hrant dink tişörtlü yada fb tişörtlü giremesinmi?
erkekler belki çok siyasi düşüncelere sahip?onları nasıl engelleyeceğiz?
yıllardır ülke irana dönmemiş,şimdi nasıl dönsün.
tartışarak vakit kaybediyoruz.
erkekleri nasıl ayırt edeceğiz?
bi insan açık olupta üzerinden mütevazilik sadelik akabilir.
o kıza bakınca sahiden ölümü hatırlarsın. belki güzel görünmüyordur aşık olamazsın bile.. ama ölümü hatırlarsın. belkide olursun bilemem.
bir kapalı kızdır ama açıktan gösterişlidir.
bu doğanın kanunu. halkın çeşitliliği. ne yazıkki sosyolojik bi olgu bunu kastediyorum. tam terside olabilir tabiiki.
türban bu ülkede yegane özgürlük sorunu değil.
bunu kısır döngü haline getirenleri biliyoruz.
türban demesek daha iyi olur başörtüsü diyelim yani en azından ben öyle nitelendiroyurm. tabiiki ülkenin bundan başka bir sürü mühim sorunu var. zaten bizde ona kızıyoruzya aylardır gündemi meşgul etmesine.
ama sana şunu söyleyeyim. ülkenin biran evvel geçilmesi gereken başka sorunları, sahip çıkılması gereken başka haklarda var evet ama, bu sorunda bir sorun, bu sorunuda görmezden gelemeyiz. ve bu sorunun çözümü için o kadar geç kalındıki,, çoktan bir sürü hayat bir sürü insan sönüp gitti. zaten bu saatten sonra ne kadar çözülürse çözülsün amacına ulaşmak isteyenler ulaştılar merak edilmesin.
benim açık resmim öğrenci kartında duruyor. hiç bi yere üye olamıyorum.akbilimde resmim duruyor akbilime para doldurmak istemiyorum. evet çok ayrıntı çok demogoji gibi duruyor olabilir ama benim için gerçekten önemli, ve gerçekten üzücü. inanmayabilirsiniz...
ben perukla öss ye girmişim.
şimdi değiştirseler ne olurki..
üzüleceğim kadar üzülmüşüm.
düşüneceğim kadar düşünmüşüm.
sym
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 09, 2008, 11:05:32 ÖS »

ya ben diyorum ben bunlara rağmen açıklardan böyle nefret ettimmi edeyimmi diye ama.. heyecanlanıp genelleyebiliyorum galiba kendim söylerken kusura bakmayın Gülümseme
umarım kırıcı konuşmamışımdır?
elin bilmez ilahiyatçısı, bilmez siyasetçisi, bilmez psikoloğu, bilmez gazetecisi, hatta bilmez öğrencisi, ya da hatta bilmez başörtülüsü bu kadar saçmalayınca... aylardır tv de bu kadar çok şey görünce. insan için değerli olan bişeye bu kadar şey yağınca, ve buna bağlı olarakta kişiliğime.. istemeden böyle heyecanlanmadan üzülmeden edemiyor.
o yüzden hoş görün..
düzeltemeyeceğim ama kötü bi niyetim olmadığını içimden gelerek konuştuğumu biliyorsunuz en azından..sevgiler..saygılar..

yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine,
gözyaşlarımızın tadı aynı,
aynı annelerden doğmuşuz,
aynı sıraları paylaşıyoruz.
en nihayetinde insanız.
o yüzden kardeş olabiliriz. kardeşizde .. ne diyeyim?  Gülümseme
bir de bunlar olmasaydı...
sym
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 09, 2008, 11:12:26 ÖS »

uzun lafın kısası ya da türkçesi özür dilerim yani arkadaşım sert olduysa..
Carlito
Jr. Member
**

Umutlar, hiç...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 09, 2008, 11:58:24 ÖS »

Şimdi, ben erkek bir genç olarak değil de, dindar bir ailenin kızı olarak doğsaydım. Bana empoze edilen, temelimi oluşturan düşünce biçimi, inanç kavramı nedeniyle elbette üniversiteye giremediğim, eğitimimi tamamlayamadığım için üzülürdüm. Temelimi islama inanç oluşturduğu için isyan edemezdim ve "neden ben de aydın bir ailenin kızı olarak doğmadım ki???" demezdim. Aksine, şartları kendim için elverişli yapmaya çalışır, en uygun okullarda öğrenim görmek için çabalardım.

İktidar sahipleri beni destekleyici bir değişiklik üzerine tartışmaya başladığı andan itibaren elimden gelen en faziletli iş iktidar sahiplerini daha fazla, daha fanatik bir şekilde desteklemek olabilirdi. Devletin başındakiler bu işi başarırsa rahatça okuluma gider, eğitim görebilirdim. Bu umut içimde hiç ölmez, gerektiğinde bütün tartışma platformlarında boy gösterir, en destansı lakırdıları sarf eder, desteğimi esirgemezdim. Ta ki bu umut tükeninceye kadar.

Genelkurmayın ve anayasa mahkemesi üyelerinin, başsavcının yorumları, net konuşmaları, benim umutlarımı tükettiği anda karşıma iki yol çıkar.

1. Akıllı bir insan olduğumdan dolayı bütün bu değişiklik çabalarının "Adalet ve Kalkınma Partisi"nin bir oy toplama tezgahı olduğunu idrak eder, devletin bir çok sıkıntısı olmasına rağmen bu konuyu gündeme düşürerek, anayasaya başvurarak, "en azından biz denedik" vurgusunu benimseyerek mensuplarını ve destekçilerini kendi yanında tutma, islami kesimi daha fazla yanına çekme amaçlarını görür ve kendimi kandırılmış bir insan olarak görmekten utandığım için bulunduğum ülkenin kurallarına saygı gösteririm.

İnsanlara saygılı olarak onlarla bu çeşit problemler hakkında sıcak tartışmalara girmez ve yüksek öğretim kurallarının gereği neyse yaparım. Eğer bu bir zorunluluksa elbette inandığım yaratıcı da benim bu zorunluluğa rağmen çalışacağımı, tıpkı çöl sıcağında hicret eder gibi hoşlanmadığım şartlar altında eğitim göreceğimi bilecek, eğer bir kusur işliyorsam beni affedecektir.

2. AKP'nin yapmaya çalıştığı şeyin farkında bile olmadan, sadece "iyi hadi türbanla girebilceniz yarın öbürgün" söylentisine sevinip islami dayanaklardan tezler oluşturmaya başlar, gerektiğinde bir çok tartışma platformunda bu tezleri sunarım.
   Etrafımda bana uzaylı gibi bakan (empati yeteneği zayıf aydın kesim) insanlardan tiksinir, onlara karşı sevgi besleyemem, onlarla uzaklaşırım, tabakalaşmada rol alırım.
   AKP'yi sonuna kadar desteklerim, yetersiz eğitim ve maddiyata rağmen üşenmez kendime yiğit bir koca bulur 3 çocuk yaparım.
   Böyle bir durumda islamiyeti kurtaran bir insan psikolojisine bürünebilme potansiyelim çok yüksek. Bir anda kafayı yiyip misyoner kesilebilirim, kişilik bozukluklarımdan dolayı hayatım boyunca böyle bir olay için umut eder, üzülür ve ağlarım.

Yani, bu durumda inançları gereği başörütüsü kullanmak durumunda olan arkadaşlarım, yurttaşlarım beni yadırgamasınlar, hepinize kutsal duygularınızdan ötürü saygım sonsuz ama ne yazık ki AKP tarafından kandırılmaktasınız. Eğer bu ülkenin geleceğine katkı sağlayacak bireyler olmak için üniversiteye gidecekseniz bunu irdelemeniz, doğru kararı vermeniz gerekir.

« Son Düzenleme: Mart 10, 2008, 12:00:37 ÖÖ Gönderen: Carlito » Logged

oh, people turned away..
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 10, 2008, 01:06:30 ÖÖ »

ya zaten konu tam olarak akp'nin siyasetinin kritiği değil.onların baş örtüsü siyaseti ve baş örtülü insanları kullanması da değil.arkadaş(sym),toplumdaki baş örtü yargılarının kritik edilmesi taraftarı olmuş.demiş ki,tamam daha önemli sorunlar var ama baş örtüsü de bir sorun ve çözülmesi gerekiyor.ama bu açıdan yine oklar akp ye dönüyor.tamam bir sorunu çözmek için herhangi bir şekilde adım atılıyor,ama sorunlar arasında hiyerarşi olması işleri daha kolaylaştırmaz mıydı.yani eğitim özgürlüğü derken,din derken,konu zorunlu din kültürü derslerine de dönebilirdi.bu dersi almak zorunda kalan çocukların içinde bulundukları durum mesela bir çelişki değil mi..dersin adı din kültürü ve ahlak bilgisi olduğuna göre aile ister gayrimüslüm olsun ister inançsız olsun neden çocuğunun dersi almasını istemesin.yani inançsız olmanız çocuğunuzun dinler tarihini ve etiği öğrenmesine engel mi.peki yasa ne diyor,gayrimüslüm aileler çocuklarını dersten muaf tutabilir.peki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi yani,demekki bu derste belli bir dinin yahut mezhebin ideolojisi müfredatta ki böyle bir uygulama var.bu sanırım eğitim özgürlüğü adına daha büyük bir sorun olmalı..
misa
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 12, 2008, 01:37:16 ÖÖ »

sym nickli arkadaşım, yazını okumaya başladığımda samimiyetine inanarak başlamıştım ama sormak istiyorum sen bu yazdıklarına hakketen inanıyor musun??
öncelikle kendi düşünceni iletirken duygusal sömürüye başvurman çok yanlış!
ki birkaç yerde de feci derece çuvallamışsın (şimdi bunları tek tek  ayıklamak isterdim ki, ne buna vaktim var ne de sana faydası olacağına inanıyorum yazını tekrar okursan sende farkedersin) birkaç mesajından sonrasını okuyamadım onu da itiraf ediyim..

Bu tartışmalara girdiğimiz zaman, bir sonuç alabildiğimizi hatta doğru düzgün dinlenmiyoruz! anlaşılmıyoruz!! ya da anlanmak istemiyoruz bilemiyorum... Siz orada yıllardır takarak gezdiğiniz bir bez parçası için savaşıyor gibi görünsenizde türbanların altındaki bu dayatma nedir böyle??

MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mart 12, 2008, 08:34:13 ÖS »

tarihini incelediğinizde sümerlilere kadar uzandığını görürsünüz.tapınakta rahibe mertebesinde olan,ve belli kişilere seks hizmeti sunan kadınlar dışarı çıktıklarında diğer normal kadınlardan farklı sayılmak için kullanmıştır baş örtüsünü.bunun dışında arap yarımadasında yahudiler kullanırdı sanırsam ve araplar arasında da baş örtüsü kullanmayanlar sokak kadınları idi.kadınlar öyle olmadıklarını belirtmek amacı ile baş örtüsü kullanırdı.anadoluda ise günlük bir aksesuar olarak kullanılmaya devam edilmiştir.bugünkü,sym nin de vurguladığı,"kapanma'nın kutsallığı" olgusu bahsettiğim arap kadınlarının sokak kadınlarından ayrılmak için baş örtüsü kullanması geleneğinin bugüne uzanan parçasından başka bir şey değildir açıkça.zira amacı ofansif olarak kullanmaktı.turban denilen şey ise baş örtüsünden farklıdır,erkekler tarafından örneğin afganistan'da kullanılabilir,sarığa benzer daha çok.tabi,nesneler anlamlar taşırlar doğal olarak..
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: