Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelOn The Road To Find OutÜniversitelerde Başörtüsüne Özgürlük???
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 8
Yazdır
Gönderen Konu: Üniversitelerde Başörtüsüne Özgürlük???  (Okunma Sayısı 21530 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Mart 14, 2008, 10:01:37 ÖÖ »

morrison bence olaya yorum getirmenin dışına çıkıp da türbanın takılmak istenmesini yorumlamaya kalkacaksan sümerli tapınak fahişelerinden çok islami bilgin olması lazım di mi? senin tek diyebileceğin bunu üniversitede,bilimin beşiğinde,ortak alanda,ayrım yaratabilecek yerlerde istemiyorum.. vs vs vs olabilir..ama çıkıp da özel hayatta takılmasını da eleştirmek(bu yaptığın alttan alta odur,kutsallık kavramını kendince öyle olduğu için gereksiz gösterere)sana düşmez..
suat
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mart 14, 2008, 05:12:12 ÖS »

yorum yapabildiğini sanıyorsun değil mi?sen de bunun farkındasın ama helal olsun sana ki insanlara ben buyum'u gösterebiliyorsun..mini etek senin için ne kadar önemsizse başörtüsü de öyle olmalı..diyanete de eleştiri yapıyorsun konu hakkında bilgi topla önce..eğitim kadar bütçe ayrılıyomuş da ...kafandan uydurma bunları..ayrıca özgürlük kavramını tartışacak değilim seninle..gazeteden okuyup okuyup yazıyorsun buraya..hakkında bilmediğin ya da bilmediğimiz çok şey var...o yüzden tartışma sınırları dışına çıkıyorsun..tartışmanın da adabı vardır..hatırlarsın belki güzel konuşma ve yazma dersi vardı ilköğretim yıllarında...ama sen uyuyordun herhalde o derslerde..cvp vermeye devam et..haklı ya da haksız ben şükürler olsun ki seni dinleyebilirim..ama sen bundan da acizsin..

suat
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Mart 14, 2008, 07:46:57 ÖS »

arkadaşım bi kaç mesaj önce ben sana benimle muhattap olma demedim mi? git başkasına yaz ne yazıyosan ..ya da gel yüzüme söyle diyeceklerini..senin savunduğun şeyi destekleyen birşey yazdım yukarda o ufak beynin algılamıyor olabilir ama...cevap vermek istiyorsan özel mesaj at...
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 15, 2008, 02:10:48 ÖÖ »

ahahah sakin sakin tartışalım ya iyidir.öncelikle her şeyi eleştirmek bana düşer evet,bu benim güdüsel bir hakkım.her hangi bir şeyin kutsallığını küçümsememi başkaları da eleştirebilir ve ben onların eleştirebilme hakkına sahip olduklarının söz konusu olduğunu net olarak söylerim.misa'nın "türban'ın altındaki bu dayatma da ne?" sorusu üzerine kökensel küçük bir yazı yazdım.lakin anadolu'daki baş örtüsü geleneği salt arap geleneklerinin uzantısı değildir.dediğim gibi anadolu'nun yerel halkı da bu naneyi kullanmıştır ve günümüzde bunun izlerini aramamız yersiz olmaz tabi..
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Mart 15, 2008, 09:54:02 ÖÖ »

insanların inancına ''sümer fahişelerinden kalma gelenek'' demek veya karşılaştırmak eleştirme hakkı mıdır sence?...bir insana sadece bildiği şeyi eleştirmek düşer...daha fazlasının üstüne düştüğünü düşünyorsan bu megalomanlığından bir an önce kurtulmanı tavsiye ederim...dikkat edersen ne demişim : ''kendince öyle olduğu için kutsallığı gereksiz göstermek'' ... yani öznel bir kararını nesnel gibi insanlara yutturmaya çalışmak...bi de kalkmış bu yaptığını savunman da ayrı bir garip...
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mart 15, 2008, 09:39:38 ÖS »

sevgili al-ilah neden yanlış anlaşılıyorum.günümüz dünyasında egemen olan semavi dinlerin ortaya çıkmadığı sümerler zamanında bahsettiğin fahişeler tapınak rahibeleriydi.hristiyanlığın cinsellikle ilgili eylem ve düşünceleri şeytana adamasından çok önce yaşadılar ve yaptıkları şey kutsal sayıldı.onların kendi sosyal üstünlüklerini belirtmek adına taktıkları baş örtüsünün bugünkü takanlar için ne gibi bir küçük düşürücü anlam taşıdığını anlamadım nereden çıkardın.düşüncelerim size öznel bana ise nesneldir zaten.üstelik kendimi beğenmiş olduğum kanısına yazdığım 1-2 msjdan varmış olamazsın sanırım.konu niye buraya kaydı..
« Son Düzenleme: Mart 15, 2008, 09:43:11 ÖS Gönderen: MorrisonHotel » Logged
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Mart 16, 2008, 05:45:51 ÖS »

basit birşey diyorum sana...islamı ''kendi içinde'' eleştirmek için islami bilginin olması gerekmesi,sosyolojik bir tespit yapmak için sosyoloji bilgin olmasının gerekliliği kadar aşikardır.senin için islamiyetin örtünmeyle ilgili içeriği sümerlere dayanabilir..ama bu sana göredir...islama inanan bir insan için o noktada başlamıştır..ve buna yorum yapmak,bişeylerle bağdaştırmak sana düşmez...insanların inancına saygısızlığa girer bu...siyasi simge olduğunu iddia etmekle aynı şey değildir kökenine eleştiri yapmak..türbanla ilgili sorun ortak alanların ve üniversite gibi bilim yuvalarının dini temsil etme yeri olmadığıdır...sokakta türban takacak insanlara kimse karışmaz karışamaz..dolayısıyla zaten türbanın kökenini eleştirmen bu açıdan yeterince gereksiz gözüküyor..evet konu neden türbanın ortak alanlara girmesinden türbanın kendisini eleştirmeye kaydı bunu sana sormak istiyorum?

(dipnot :benim de kişisel görüşüme göre türban dini olarak bir zorunluluk değildir,yorum farkıdır..)
« Son Düzenleme: Mart 16, 2008, 05:51:08 ÖS Gönderen: nuitari » Logged
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mart 16, 2008, 08:31:12 ÖS »

yegane amacım başörtüsüne dair yapılan bu tartışmada başörtüsünün nerelerden gelip nasıl gelişerek günümüze kadar ulaştığına kısaca ışık tutmaktı.ayrıca islamiyetin örtünmeyle ilgili içeriği elbette sümerlilerden bağımsızdır bunu söylemiyorum,arabistanda baş örtüsü namus göstergesi sayılırdı,zaman içinde tabulaşması yani kutsallaşmasına ön ayak olan buydu.anadolu'daki baş örtüsü kullanımı için sadece arap geleneklerinin geçerli olmadığını anlatır ışık tuttuğum konu.yani ne insanların inancına saygısızlık(ki öyle yapsam bile kime ne) ne de islami bilgi açısından yetersiz olduğum söz konusu.sorunların çözülmesi için kökene inmek en eski yöntemlerdendir,ama işe yarar çoğunlukla..
Hayat
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Mart 16, 2008, 10:28:08 ÖS »

Birincisi konudan sapmışsın Morryciim:) İkincisi kadının takacağı bir aksesuarı! erkeklerin tartışması bana saçma geliyor.. Bunun nasıl bir psikoloji olduğunu nereden bilebilirsiniz. Empati kurmak yetersiz kalabilir. Sonuçta türban kullanmayan bir kadının türbanlıların olduğu bir ortamda nasıl algılandığını en iyi yorumlayacak olan bunu yaşamış ve  biraz gözlem yeteneği olan kişidir. Türban takanların da ne sebeplerden taktığı ayrı bir konu zaten. Yaptığı şeyin "farkında" olarak yapan kimseye sözüm yok, zaten takmasa bile bu farkındalıkla o düşünceyi taşıdığı sürece türban çokta öenmli değil. Farkında olmadan yapanlarınsa bir an önce ne yaptıklarını, neyin taşeronu olduklarını fark etmelerini öneriyorum.. (ay ay öneri de verirmişim:P)
« Son Düzenleme: Mart 16, 2008, 10:31:15 ÖS Gönderen: Hayat » Logged
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Mart 16, 2008, 10:37:38 ÖS »

bir şeyden sapmadım yahu.gayet güzel tartışıyoruz..erkeklerin de gözlem yeteneği var,siz pek ala erkekler neden tesbik çevirir gibi bir araştırma yapabilirsiniz,onun dinsel kökeninden tutun,sosyolocik boyutuna kadar tartışmalar yapabilirsiniz =)
Hayat
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mart 16, 2008, 10:45:18 ÖS »

Tespih çevirmenin erkekleri çok derinden etkileyen bir şey olduğunu sanmıyorum. Sen de pekala kadınlar neden makyaj yaparı inceleyebilrsin Morrisson. Sadece bu konuda genelde kızların yorum yazmadığını vurgulamak istedim (ki en çokta hemcinslerimi ilgilendiren bir konu).
« Son Düzenleme: Mart 16, 2008, 10:55:50 ÖS Gönderen: Hayat » Logged
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Mart 16, 2008, 10:49:00 ÖS »

alegorini anlayamadım haklısın,ama bende basit bir örneklem yaptım demagojiye lüzum yok  Gülümseme ama haklısın...
Hayat
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Mart 16, 2008, 10:58:33 ÖS »

Yazım hatalarını düzeltmeye geldiysek "ben de"deki de ayrı yazılır, gördüğün gibi. Haklıyım evet:P ya da sen bi kızla tartışmak istemiyorsun; belki bu konuyu bir erkekle tartışmayı tercih ederdin:)Gülümseme
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Mart 16, 2008, 11:07:48 ÖS »

ahah aynen,işin içine kız girmesin.bilim erkek işi,siz gidin dil öğrenin ahah ona yeteneğiniz var =P Kahkaha
misa
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Mart 17, 2008, 10:12:46 ÖS »

ahah aynen,işin içine kız girmesin.bilim erkek işi,siz gidin dil öğrenin ahah ona yeteneğiniz var =P Kahkaha
aşk olsunn Ağlayan

(huh) Sırıtan
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 8
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-