Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelOn The Road To Find OutÜniversitelerde Başörtüsüne Özgürlük???
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 [7] 8
Yazdır
Gönderen Konu: Üniversitelerde Başörtüsüne Özgürlük???  (Okunma Sayısı 21531 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sismana
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #90 : Ekim 04, 2008, 12:07:44 ÖS »

ya bakın ülkenin bu kadar sorunu varken kalkıp da bu meseleleri konuşmak beni türk evladı olarak rahatsız ediyor. Türkiyenin bir sürü porblemi var biz nelerle uğraşıyoruz kusura bakmasınlar ama başörtülü bacılarım gitsin yurt dışında okusun. Daha bugun şemdinlide 15 şehit verdik herkes ayağını denk alsın. Ülke gergin daha fazla ülkeyi germeyin. Bu konu konuşulmadığı zaman bu sorun çözülecek lütfen bu başlığı kaldırın. Kurtuluş savaşında ninelerimiz başörtülü annelerimiz bacılarımız ülke için herşeyi yaptılar şimdi sıra başörtülü üniversite gençliğinde. Ülke gergin daha fazla germeyin ortalığı.
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #91 : Ekim 04, 2008, 01:07:28 ÖS »

lütfen bu başlığı kaldırın.

yok artık lebron james
denizbuga
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Ekim 04, 2008, 04:43:53 ÖS »

arkadaslar forumun bu bolumunu ılk kez okuma fısrsatı buldum.ve gordumkı oyle yada boyle bız 2 tarafa bolunmusuz yanı oyle yada boyle bazıları hedeflerıne ulasmaya baslamıs bıle:

Arkadaşım kimsenin ikiye bölündüğü yok. Burda fikirlerimizi açıklıyoruz, ben bizim okulda da türbanlı arkadalşarı gördüğümde "ne iş var bunların, burda olmaya hakları yok" gibi bir düşünceye kapılıyor değilim. Sadece olması gerekeni, perde arkasında olan şeyleri anlamaya, anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle bu konuda kimseyi de kırmamaya dikkat ediyorum kendi adıma.

yazık degılmı o kızlara guvenlık gorevlılerı shuttle ların camlarına vurup sapkaları takın dedıgı zaman..biraz kendıznızı onların yerıne koymayı deneyın...yanı bu kızlar belkı kendı ısteklerıyle belkı bahsedılen sıyası dını otorıtenın sımgesı yaptırılabılmek ıcın kapattılar baslarını

İşte biz aynı zamanda onların haklarını da düşünüyoruz. Hiç kimse abi, baba, çevre baskısıyla bir takım siyasi hareketlerin kuklası olmasın istiyoruz. Kendi istekleriyle de olsa onlara diyoruz ki; birazcık yakın tarihimizi okuyalım, inceleyelim, sadece seçim zamanında bizim türban yasağını kim kaldıracak diye gidip ona oy vermeyelim. Ben tabiki bir çoğunun sadece ve sadece dini inançlarla taktıklarına inanıyorum ANCAK onlara diyorum ki lütfen lütfen sadece taktığınız şey neyin simgesi, neyi amaçlıyor biraz dikkat edin diyorum. Yoksa kim ister servis aracına bakılıp vebalıymış gibi davranılmasını. Biz bu durumu gördüğümüzde seviniyor muyuz sanıyorsunuz?

ama unutmayın eger bır dını orgutlenme nıyetınde olsalar bunu baslrı kapalıda yaparlar acıkta yaparlar.okulda basları kapalı daha mı ıyı orgutlenıyorlar yanı.yapmayın arkadaslar bır kumas parcasımı yapabılıcek gerceklestırecek hedeflerını.eger bahsettıgınız gıbı amaclara sahıpseler bunları her halukarda yaparlar zaten.onları okul gırıslerınde boyle rencıde etmek sadece onları toplumdan soyutlamaya ve dusman halıne getırmeye yarar.bırakın da onalrı kendımıze kazandıralım amerıkaya degıl

Tekrar tekrar söylüyorum, türban takanların çoğunun amacı hepimizin bildiği rejim karşıtlığı değil, tabiki içlerinde bunu da isteyenler vardır ancak bu da çok doğaldır, düşünce olarak bu bile istenebilir, kimse de karışamaz. Ancak çoğunun bu ülkenin laik rejiminin kalkmasından yana olduğunu düşünmüyorum. Ancak kötü bir tabir olsa da kullanıldıkları gerçeği güpegündüz ortada. Bu arkadaşlardan beklentimiz, biraz düşünsünler, bu türban kaç yılında çıktı, bu şekliyde cuma namazı sonralarında kimler tarafından kullanıldı, acaba bu şekliyle değil de saçımı başka bir şekilde örtsem acaba yine bana engel olacaklar mı diye sorsunlar. Tabik hiç kimseye onu giyme şunu giy denemez ancak burdaki durum ne bir özgürlük sorunu, ne bir insanların haklarının elinden alınması sorunu, sorun insanların neye alet olduklarının farkında olmayışı.
denizbuga
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #93 : Ekim 04, 2008, 04:46:59 ÖS »

ya bakın ülkenin bu kadar sorunu varken kalkıp da bu meseleleri konuşmak beni türk evladı olarak rahatsız ediyor. Türkiyenin bir sürü porblemi var biz nelerle uğraşıyoruz kusura bakmasınlar ama başörtülü bacılarım gitsin yurt dışında okusun. Daha bugun şemdinlide 15 şehit verdik herkes ayağını denk alsın. Ülke gergin daha fazla ülkeyi germeyin. Bu konu konuşulmadığı zaman bu sorun çözülecek lütfen bu başlığı kaldırın. Kurtuluş savaşında ninelerimiz başörtülü annelerimiz bacılarımız ülke için herşeyi yaptılar şimdi sıra başörtülü üniversite gençliğinde. Ülke gergin daha fazla germeyin ortalığı.

Bu ülkenin bir çok sorunu var. Evet şehit haberleri hepimizi çok üzdü. Mesajını okuduktan sonra bu konuyla ilgili bir konu açtın mı diye baktım, göremedim. Senin yerine ben açıyorum. Bunu da konuşabiliriz, konuşmalıyız da..
weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #94 : Ekim 04, 2008, 04:55:47 ÖS »

yazziiik
« Son Düzenleme: Ekim 17, 2010, 01:22:42 ÖS Gönderen: weirdo » Logged

ne yapsa etse üstüne gitmşler,mavi gökyüzünü ona dar etmşler
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #95 : Ekim 04, 2008, 05:02:44 ÖS »

arkadaslar siz neyi tartisiyosunuz yaa ben anlamadim.
bu ulkede neler dondugunu siz bilmiyosunuz galiba
ulkeyi kimlerin karistirmak istedigini bilmiyosunuz galina.
amerika irak a girdiginde ilk olarak nufus kayitlarini yok ettiler neden biliyormusunuz.cunki daha sonra oraya getirdikleri insanlari irakli gibi gostermek icin.
bunu bizim turkiye yede birileri yapti.aramizda soyu sopu belli olmayan onemli yerlerde o kadar cok insan varki.
burda yazamayacagim o kadar cok sey varki!!!
siz gidin basortusu diye tartisin halaa!!!
onlarda koltuklarinda bizlere gulsunler."bak yaa bi basortusu ile ulkeyi ne hale getirdik onlerini bile goremiyolar "
yazziiik

evet bir derin devlet daha foruma teşrif etti... devlet sırları biliyor burada söyleyemeyeceği şeyler var
weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #96 : Ekim 04, 2008, 05:05:19 ÖS »

evet bir derin devlet daha foruma teşrif etti... devlet sırları biliyor burada söyleyemeyeceği şeyler var

evet sende bir zamanlar birilerinin birisine yaptigi gibi soylediklerimi inkar edemiyorsun.sadece alay edip sogutmaya calisiyorsun.
soylediklerimin bir kelimesi bile yanlis degil bunu sende biliyorsun.

insanlara bu sekilde mesaj yazarak 566 mesajin olmus helal olsun sana Gülümseme
umarim hepsi bu kadar bos degildir.
« Son Düzenleme: Ekim 04, 2008, 06:19:45 ÖS Gönderen: weirdo » Logged

denizbuga
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Ekim 04, 2008, 05:05:54 ÖS »

amerika irak a girdiginde ilk olarak nufus kayitlarini yok ettiler neden biliyormusunuz.cunki daha sonra oraya getirdikleri insanlari irakli gibi gostermek icin.
bunu bizim turkiye yede birileri yapti.aramizda soyu sopu belli olmayan onemli yerlerde o kadar cok insan varki.
onlarda koltuklarinda bizlere gulsunler."bak yaa bi basortusu ile ulkeyi ne hale getirdik onlerini bile goremiyolar "
yazziiik

Arkadaşım, neden bu kadar saldırgansın. Eğer tartışmak istemiyorsan tartışmazsın. Seni rahatsız eden bir şey varsa moderatöre şikayet edersin, uygunsuzsa kaldırılır. Ki böye bir durum tüm konuştuklarımıza, fikir özgürlüğüne aykırı. Söylediğin şeylere gelirsek; bu söylediklerini başka bir konu başlığı altında tartışabiliriz. Ayrıca 100 yıllık bu soy sop meselesi, ırk ayrımcılığı, Israil, yahudi, mason paronayası gibi konularda başlık açarsan konuşuruz !!
weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #98 : Ekim 04, 2008, 05:12:18 ÖS »

Arkadaşım, neden bu kadar saldırgansın. Eğer tartışmak istemiyorsan tartışmazsın. Seni rahatsız eden bir şey varsa moderatöre şikayet edersin, uygunsuzsa kaldırılır. Ki böye bir durum tüm konuştuklarımıza, fikir özgürlüğüne aykırı. Söylediğin şeylere gelirsek; bu söylediklerini başka bir konu başlığı altında tartışabiliriz. Ayrıca 100 yıllık bu soy sop meselesi, ırk ayrımcılığı, Israil, yahudi, mason paronayası gibi konularda başlık açarsan konuşuruz !!

sen benden daha cok rahatsiz olmus gibisin Gülümseme

olay su ki:ben burda bir suru yazmak isterim.ama daha oncede yazdim ve hic birsey gecmedi elime, nede karsidakilerinin eline yada kimseye faydasi omadi.
saatlerce birilerini karsima alip yazi yazmak artik milletime, kendime ihanet ettigimi dusunduruyor.sizin bu kadar hassas olmaniz gerekmez alinmayin lutfen.
istedigini yaz senin fikirlerine daha onceki yazimda da saygili bir sekilde guzel oldugunu soylemistim katilmasamda!!!(okursan gorursun)

dolayisiyla kisaca boyle bir sey yazmak daha anlamli, daha dogru oldu benim icin diye dusundum.

denizbuga
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #99 : Ekim 04, 2008, 05:17:44 ÖS »

Teşekkürler,
Konu başlığı ile ilgili fikirleri olanlar varsa dinleyip tartışmaya devam edebiliriz.
tam bir boğaziçili
Full Member

annesiyle güne giren çocuk..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Ekim 04, 2008, 06:45:02 ÖS »

"weirdo" nun bütün fikirlerine canı gönülden katılmakla beraber başörtüsü meselesini sadece vicdanlara bırakıyorum. söyleyecek okadar şey warki bu konuda ama boşuna bir çaba olacağındanda adım kadar eminim.. "nuitari" forumda kendi gibi elemanlarıda bulmuş zaten  Sırıtan vur patlasın çal oynasın Kahkaha şahsen wallahi ben çok yoruldum yaww hiçbiyerde konuşmuorum artıkın ama  mantıklı fikirleri her zaman destekleriz o ayrı  Sırıtan 

su ısıtıcısı benimmmmmmmm
sismana
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Ekim 05, 2008, 12:34:01 ÖÖ »

arkadaşlar ortalığı yine karıştırmaya başladılar bunlarla mücadele zor. Şu an Türkiye soğuk savaşın içinde. Bize düşen fazla tepki vermemek ve olayları izlemek. Zamanı gelince tahta oturunca hepsinin hakkından gelecez evvelallahın  izniyle. Bir Atatürk daha lazım bu ülkeye. Gelecek inşallah...
sismana
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Ekim 05, 2008, 12:37:18 ÖÖ »

kesinlikle haklısın senin anlından öperim. bana biri zamanında dedi ki devletin tekrar milletle barışması ve şaha kalkması için arşivlerini yakmalı dedi. bilmiyorum anlatabiliyor muyum.
sismana
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #103 : Ekim 05, 2008, 12:39:22 ÖÖ »

yazziiik

ya bak kendi kendine konuşup uyuz etme ortamı. söyleniyorsa bi doğruluğu vardır.
denizbuga
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #104 : Ekim 05, 2008, 01:29:52 ÖÖ »

Arkadaşlar, neden saygılı bir şekilde konuşamıyoruz ? Tekrar ediyorum. Tamam , size göre bu konu gereksiz, saçma, ülkede başka olaylar var, bizim gözümüz kapalı, göremiyoruz, yazmayın o zaman bu başlığa, yazmayın, Çok zor değil, bu başlığa girmeyiverin, sizi rahatsız eden ne ?Bırakın biz bu boş! şeyi tartışalım, sizene...
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 [7] 8
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-