Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34504 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3064 Üye - Son üye: sevim
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelOn The Road To Find OutÜniversitelerde Başörtüsüne Özgürlük???
Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
Yazdır
Gönderen Konu: Üniversitelerde Başörtüsüne Özgürlük???  (Okunma Sayısı 8378 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #75 : Haziran 13, 2008, 01:47:19 ÖS »

buna da şükür
misa
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Haziran 14, 2008, 12:52:53 ÖÖ »

ahahahahah!! neler kaçırmışım meğer çok iyi Dil çıkaran
misa
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Haziran 14, 2008, 12:54:10 ÖÖ »

ahahahahah!! neler kaçırmışım meğer çok iyi Dil çıkaran
*zeynep*
Newbie
*

believe in yourself

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Temmuz 22, 2008, 11:35:11 ÖÖ »

bu konuda yazmaktan bıktım artık
neden insanlar birbirlerine saygı duyamıyorlar?
başörtüsünü İslamiyetle bağdaştıramayanlar:)bari bir giyim tarzı olarak düşünsünler
illa ki siyasi simge olarak düşünüyorlarsa ki böyle birşey yok o zaman insanların siyasi fikirlerine saygı duymayı öğrensinler

"Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” yaşayamaz mıyız..?
...
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Temmuz 22, 2008, 04:31:48 ÖS »

...
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2008, 10:49:30 ÖS Gönderen: ... » Logged
...
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Temmuz 22, 2008, 04:35:03 ÖS »

...
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2008, 10:49:39 ÖS Gönderen: ... » Logged
yorumsuz
Newbie
*

NO comment!...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Temmuz 22, 2008, 10:50:54 ÖS »

" insanları konuşan asla zeki değildir. olamaz da. hadi şimdi defolun bu forumdan. burası fikir üreten bir forum onun bunun dedikodusunun yapıldığı yer değil"

bunları söyledikten sonra kimin kimden daha fazla müslüman olduğuna karar vermeniz,insanları çekiştirmenz kendinizle çeliştiğininz kanıtı bence..demokrasi kavramından da  sizden farklı düşünenlere "defolun" diyebilcek kadar anlıyosunuz sanırım!!
...
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : Temmuz 25, 2008, 01:58:20 ÖS »

...
« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2008, 06:59:46 ÖS Gönderen: ... » Logged
madfessor
Jr. Member
**

carpe diem

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Eylül 30, 2008, 12:32:28 ÖÖ »

çocukluğumdan beri o kadar çok şey dinledim ki bu konuyla alakalı... sanırım konuşulmayan hiçbirşey kalmadı. geçen sene sanırım ali kırcanın programını izliyodum. önce tartıştılar, tartıştılar... sonra ali kırca 10 sene önceki tartışma görüntülerini izletti. neredeyse tamamen aynıydı  Kahkaha Ağlayan gülünür mü ağlanır mı  Ney

mAtEmAtİk
1. SıNıf
denizbuga
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Ekim 03, 2008, 01:40:22 ÖÖ »

Elimden geldiği kadar yazılanları okumaya çalıştım. Genel olarak bazı arkadaşların konuya yanlış açıdan baktıklarını (bana göre) düşünüyorum. Bu konuyu tartışmadan önce tartışmanın iki tarafı türban denilen nesnenin bir siyasi simge mi yoksa dinsel bir ihtiyaç mı olduğu konusunda anlaşmaları gerekir.

Bunu şunun için söylüyorum; Türban bilindiği gibi son 20 yılda ortaya çıkmış bir giysidir. ( Hemen itirazları önlemek için şunu söyleyeyim, türbandan kastım hepimizin bildiği, belirli bir şekli olan, halk arasında "sıkmabaş" diye bilinen şekildir, yani Afganistan'da hep vardı gibi itirazlar gelmesin). Bunun Erbakan döneminde başlayan bir giyim şekli olduğu çok açıktır. Bir yargıya varmadan önce bunu görelim derim.

Gelelim günümüze; bunun siyasi simge olduğu bizzat Başbakan'ın ağzından çıkmıştır. Peki bu siyasi simge neyi temsil ediyor? Her ne kadar demokratikliği tartışılsa da demokratik laik Türkiye Cumhuriyetini yıkmayı amaçlıyor. Açıkcası bence bunu tartışmak bile biraz komik oluyor. Peki bu, her türban takanın bu amacı güttüğünü mü gösterir? Tabiki hayır. Belki kötü bir benzetme olacak ama Hitleri iktidara getiren oyların sahipleri de milyonlarca Yahudi'nin katledilmesini beklemiyorlardı heralde. 

Bir de " dünyanın neresinde böyle bir yasak var?" diye soran arkadaşlar var. Ne alakası var? Tekrar ediyorum ne alakası var? Amacı bir devletin rejimini değiştirmek olan bir siyasi harekete dünyanın neresinde izin verilmiş? Bu sözlerimi türban takan arkadaşlar direk üzerlerine almaktansa şöyle bir düşünsünler: Ya birileri bizim türbanımıza karşı çıkıyor. Bunların derdi ne ? Acaba bunlar müslüman değil mi, ya da müslümanlıktan nefret mi ediyorlar? Acaba bu insanlar sokakta hiçbirimize bir şey demezken, karışmazken, neden üniversitelerde ve devlet dairelerinde buna karşı çıkıyorlar? Bunların derdi ne? Muhalafet sadece  siyasi rant uğruna bizim türbanımıza mı takmış durumda? Bunu yıllarca kimin rant olarak kullandığı da ortada, Eski seçim bildirgelerine, meydanlarda söylenenlere bakarsak bunu kimin kullandığını görürüz. Hiç bir parti gördünüz mü siz çıkıp, biz türbana izin vermeyeceğiz diye bağıran? Peki siz kaç kere gördünüz meydanlar da türban yasağını kaldıracağız diye bağıran? Bunu ortaya koyalım ki türban her zaman sağ partiler tarafından rant olarak kullanılmış bir araçtır. Yani kısaca hedefi belli bir siyasi hareketin ve onun simgesinin yasaklanmaması kadar doğal bir şey görmüyorum.

Son olarak şunu söyleyeyim. Düşüncelerimi biraz dağınık ifade ettiğimin farkındayım ama en çok şimdi soracağım soruya cevap vermenizi bekliyorum. Evet, şu an yüzlerce ya da binlerce insan türban nedeniyle öğrenim göremiyor ya da istemediği şartlarda öğrenim görüyor. Ve bazı arkadaşlar, bu arkadaşların eğitim hakları elinden alınmış diyor. Pekiiii, diyelim ki yasak yok ve bu arkadaşlar 4 yıl boyunca lisans eğitimi hatta yüksek lisans eğitimi aldılar. Peki adama sormazlar mı, bu yüzlerce öğrenciye devlet yatırım yapıp okutuyor, eğitiyor ki bu ülkeye bir katkısı olsun. O zaman siz türbanı savunan arkadaşlar demeyecek misiniz, bu arkadaşlar devlet dairelerinde de çalışmalılar, yıllarca dirsek çürüttüler, şimdi devlet kendi parasıyla okuttu, işe almıyor. Diyecek misiniz demeyecek misiniz? Ya da böyle bir durum mantıklı mı mantıksız mı?
firfir
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Ekim 03, 2008, 01:55:42 ÖÖ »

denizbuga +1
weirdo
Full Member

-kendim ettim- -kendim buldum-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Ekim 03, 2008, 02:47:47 ÖÖ »

Elimden geldiği kadar yazılanları okumaya çalıştım. Genel olarak bazı arkadaşların konuya yanlış açıdan baktıklarını (bana göre) düşünüyorum. Bu konuyu tartışmadan önce tartışmanın iki tarafı türban denilen nesnenin bir siyasi simge mi yoksa dinsel bir ihtiyaç mı olduğu konusunda anlaşmaları gerekir.
cok iyi yazmissin
ama  yaziikkk...
alt ustu 9 mesaj atmissin su ana kadar bu forumda.
ve dikkat ede ede titizce yazdigin bu bir sayfa yaziyi boyle bir tartisma konusunda harcamissin cope atmissin.deger mi bu sacma seyleri bile tartismaya.bu guzel yazini(akademik olarak guzel) boyle bir konuda harcamaya deger mi?

insanlara faydali olalim.ben insanin insanlara faydali olanini severim.

Yorulsam terkedilsem yalnız kalsam sonunda hepsi bir ayrıntı
denizbuga
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Ekim 03, 2008, 03:06:14 ÖS »

Evet bu foruma uzun zamandır bakmadım , dolayısıyla mesaj da fazla atmadım ancak bu bir başlangıç ve sadece klasik türban gündemiyle değil, başka konularda da düşüncelerimi burda yazmaya çalışırım.
Yazılan hiç birşeyin boşa gittiğini düşünmüyorum, belki bir kişi okur, belki hak verir, belki sinirlenir ama boşa gitmez. Olur ya belki birisine faydalı da olur ha ne dersin ?

ek: Ayrıca 40 yıldır bunu tartışıyoruz, elimize ne geçti diyen arkadaşları da anlamıyorum. Tamam tartışmayalım, kapatalım gözlerimizi, kulaklarımızı, beynimizi, bizi yönetenler bir karar versin canım!
zeper
Jr. Member
**

every thing is everything..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Ekim 04, 2008, 10:07:18 ÖÖ »

süper yazmışsın deniz valla takdire şayan.Sorunu açıkça ortaya koyup, bazı şeylerin bazı kişiler tarafında yanlış anlaşılıp yanlış yorumlanmasını da harika bir şekilde önlemişsin...

The past'S history,th future's mystery,THE PRESENT is  gift
özaslan
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #89 : Ekim 04, 2008, 11:32:17 ÖÖ »

arkadaslar forumun bu bolumunu ılk kez okuma fısrsatı buldum.ve gordumkı oyle yada boyle bız 2 tarafa bolunmusuz yanı oyle yada boyle bazıları hedeflerıne ulasmaya baslamıs bıle:(dın konusunda sıyaset konusunda sosyal hayat konusunda sızden sadece var olmusu olanı ve olacagı gorup MANTIGINIZI kullanmanızı rıca edıyorum.yazık degılmı o kızlara guvenlık gorevlılerı shuttle ların camlarına vurup sapkaları takın dedıgı zaman..biraz kendıznızı onların yerıne koymayı deneyın...yanı bu kızlar belkı kendı ısteklerıyle belkı bahsedılen sıyası dını otorıtenın sımgesı yaptırılabılmek ıcın kapattılar baslarını ama unutmayın eger bır dını orgutlenme nıyetınde olsalar bunu baslrı kapalıda yaparlar acıkta yaparlar.okulda basları kapalı daha mı ıyı orgutlenıyorlar yanı.yapmayın arkadaslar bır kumas parcasımı yapabılıcek gerceklestırecek hedeflerını.eger bahsettıgınız gıbı amaclara sahıpseler bunları her halukarda yaparlar zaten.onları okul gırıslerınde boyle rencıde etmek sadece onları toplumdan soyutlamaya ve dusman halıne getırmeye yarar.bırakın da onalrı kendımıze kazandıralım amerıkaya degıl
Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: