Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

38122 Mesaj 2546 Konu- Gönderen: 4490 Üye - Son üye: sniper13th

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Boğaziçi Üniversitesi ForumuYadyok veya HazırlıkYadyokproficiency içeriği...Acil lütfen yardım edin..
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: proficiency içeriği...Acil lütfen yardım edin..  (Okunma Sayısı 1107 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
siuatr
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 03, 2009, 11:08:01 ÖS »

arkadaşlar oacakta proficiency'e girecem.grammar çıkıyor mu.speaking var mı.listening ve readingi toefl gibi mi.reading sürekli önümüzde kalacak mı.3 dk falan muhabbeti var.listeningde parçayı dinledikten sonra mı sorular geliyor.yardımcı olursanız çok sevinirim.
tam bir boğaziçili
Full Member

annesiyle güne giren çocuk..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2009, 08:34:48 ÖS »

hayırlı olsun.grammer çıkmıyor.speaking yok.listening ve reading toefl dan farklı.reading sürekli onunuzde kalmayacak.3 dk falan muhabbeti ewet carf. listeningde war . select. listeningde önce carf.list te sonra gelio sorular.yardımcı olduysam ne mutlu  Sırıtan 

ASLINDA ARAMAYA İNAN  Kahkaha

su ısıtıcısı benimmmmmmmm
weirdo
Full Member

-kendim ettim- -kendim buldum-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2009, 05:32:33 ÖS »

arkadaşlar oacakta proficiency'e girecem.grammar çıkıyor mu.speaking var mı.listening ve readingi toefl gibi mi.reading sürekli önümüzde kalacak mı.3 dk falan muhabbeti var.listeningde parçayı dinledikten sonra mı sorular geliyor.yardımcı olursanız çok sevinirim.

sen galiba hazirlikta okumuyorsun ki hic bilgin yok bu konuda

sinav en son hatirladigim kadariyla 3 bolumden olusur
  ilk olarak ya listening gelir yada reading sonra 25 dk lik bir aradan sonra writing kismi baslar
 reading iki kisimdan olusur careful ve search olarak
 listening de iki kisimdan olusur careful ve normal listening diye
 writing iki adet essay yazarsin

ne yapsa etse üstüne gitmşler,mavi gökyüzünü ona dar etmşler
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2009, 10:04:25 ÖS »

Hani ufak bir araştırmayla yadyok sitesinde bulunabilecek bilgiler bunlar ama biraz daha ayrıntıya gireyim bölümler hakkında;

İlk listening bölümünde önünde sorular olur; parça okunurken cevaplarsın.
İkinci listening bölümünde önünde müsvedde kağıt olur; parça okunurken not alırsın. Sonra sorular verilir, notlarına göre cevaplarsın.

İlk reading bölümü yanlış hatırlamıyorsam okuduğunu anlama tarzı. Soru sayısı daha çok olur. Yorum tarzı şeyler olabilir.
İkinci reading bölümü tarama ve analiz babında. Soru sayısı azdır, bir cevabı bulmak için bayağı bir kasman gerekebilir.

--yarım saat ara--

80 dakika içinde 2 tane essay yazmanız istenir..Çok büyük olasılıkla bunlardan biri 'Argumentative Essay' dedikleri; sizden verilen konu hakkındaki görüşlerinizi istedikleri bir essay olur. Konu başlığı verilir ve "...agree or not?" denir.

Diğer essay de "Problem Solution", "Compare-Contrast" felan olur herhalde..hatırladıklarım bunlar.
safuck
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2009, 01:33:15 ÖÖ »

önce reading sonra listening de gelebiliyor,bize öyle olmuştu ve argümentative gelmemişti..herkes şok geçirmişti orası ayrı...

sen ben ben sen
weirdo
Full Member

-kendim ettim- -kendim buldum-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2009, 01:37:08 ÖÖ »

ya ben bu arguementative falan filan anlamiyorum yaa
ben iki kere girdim proficiency e ikisinde de writinglerden gectim
ama butun writinglerde kafama gore yazdim yok 2 paragraf yok 3 paragrafmis yada arguementative - cause effect falan filan bunlari anlamiyorum acikcasi
hatta hala bilmiyorum nasil yazilir bu arguementative Gülümseme

ne yapsa etse üstüne gitmşler,mavi gökyüzünü ona dar etmşler
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2009, 02:02:21 ÖÖ »

Önemli olan senin dediğin zaten de; insanlık pek bir ezberleme meraklısı olduğu için bu tür yöntemlere de başvuruluyor tabi.
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: